Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
komik hakikaten komik :) evlat diyorsun sen büyütüyorsun Allah bilir artık haramı helali sen niyetini bozmadıktan sonra :) takma böyle şeylere. çok şükür müslümanım. Allaha binlerce şükür bir oğlum var. yapma düşünme böyle. eğer bu kafadaysan evlat edinme derim ilerde çocuğuna dokunamyacaksan sarılamayacaksan ne gerek var :KK43: öyle sütle filanda süt kardeş filan olunmuyor. yani ablanın sütünü içti sana helal :) yok öyle bir dünya sen emzirdiysen amenna ama öyle birşey yok. tamamamen zihniyet meselesi. sen evladım canım diyorsun ötesi varmı. inan şu satırları yazarken elim titriyor. benim 3 yaşında oğlum var harammış helalmiş ilgilendirmiyor beni onu ben büyütüyorum nefesi nefesim. Allah onu bana nasip etmiş yolumuzu birlikte çizmiş. Allahımın bana emaneti gözüm gibi bakarım yan gözle bakanında gözünü oyarım bu kadar basit.
ayrıca benim evlat edinip edinmeyeceğime senin karar verme hükmün yoktur!
herkes eleştiri yaparken lütfen dikkat etsin.çünkü herkes bu konuda hassas ve beni incitme , incinirsem incitirim..! bil istedim...

Arkadaslar mrb gecen hafta ben doktora gittim kadin doguma bu emzirme sut gelmesi ile bi arkadas ilac ismi yazmisti doktor verdi diye metpamid diye..doktoruma sordum doktorum biz onu dogum yapipta sutu gelmeyenlere sutu bosalmasina yardimci olsun diye verioruz dedi yani senin vucudun gebelik ile hazirlanmicak bu ilacin faydasi olcagini sanmiyorum dedi ama istersen kullan 2 ay dene dedi zarari olmaz dedi ama umudumu kirdi hic olumlu konusmadi bana neden emzirmek istiosun mamayla besle falan dedi uzuldum bakalim baska doktorada gidip goruscem
ben emzirdim. 7 gün boyunca emzirdiğinde kendiliğinden sütün geliyor ama öyle doyurucu dolu dolu bir süt bekleme. 9 ay emdi sonra kendiliğinden bıraktı oğlum. heveslendiysen emzir kaygı duyma. bebeğin durumunada bağlı. kaygılanma :) tadını çıkar.

ayrıca benim evlat edinip edinmeyeceğime senin karar verme hükmün yoktur!
herkes eleştiri yaparken lütfen dikkat etsin.çünkü herkes bu konuda hassas ve beni incitme , incinirsem incitirim..! bil istedim...
bildim teşekkür ederim. amacım incitmek değildi. sadece bu vesveselerle savaş vermiş biri olarak duygumu paylaştım. iyi insanlar anne olmalı ve eminim bu kadar ince düşünen biri çok iyi anne olur.

ben emzirdim. 7 gün boyunca emzirdiğinde kendiliğinden sütün geliyor ama öyle doyurucu dolu dolu bir süt bekleme. 9 ay emdi sonra kendiliğinden bıraktı oğlum. heveslendiysen emzir kaygı duyma. bebeğin durumunada bağlı. kaygılanma :) tadını çıkar.

bildim teşekkür ederim. amacım incitmek değildi. sadece bu vesveselerle savaş vermiş biri olarak duygumu paylaştım. iyi insanlar anne olmalı ve eminim bu kadar ince düşünen biri çok iyi anne olur.
hassasiyetiniz ve anlayışınız için teşekkür ederim. gerçekten hepimiz burda birbirimizden birşeyler öğrenmek için ve duygularımızı paylaşıyoruz... ben ; senin veya başka arkadaşlarımı üzmek için paylaşmadım...yani anladığım kadarıyla siz evlat edindiniz .. bize neler yaşadığınızı paylaşırmısınız lütfen?

birde son cümlen beni çok onure etti teşekkür ederim ( ''eminim bu kadar ince düşünen biri çok iyi anne olur'' )
hepimiz anne olmayı hak ediyoruz ve biz daha özel enneleriz...

Son düzenleme:
Hanımlar rica ediyorum başka sitelerin linklerini yazmayınız yasak ve lütfen dini yorum yazmayınız.

insanı zaten çat kapı geleceğiz derken strese sokuyorlar. benim evime kendi akrabamız bile çat kapı gelmezki.
Gelmeden önce mutlaka ararlar diye düşünüyorum benim evime gelmeden önce aramış lar dı saat bildirdiler ve tam zamanında geldiler dedikleri saate. , hazırlık yapmıştım her şey hazırdı mutfakta çay bardaklarimdan cayima sıcak poğaça ları ma kadar 1 veya 2 çeşit yeter bence çünkü çay bile zorla ictiler başka ev ziyaretlerimiz var demişlerdi ben saklama posetine yinede yaptığım ikramları peçete ye sarıp verdim hatta arabada şoför bekliyor onada veririz diye espiri yapmışlar dı.Ev ziyareti kısa sürüyor gergin ve heyecan elbet oluyor ama rahat olun karşılıklı sohbet havasında ellerinde defter soru cvp şeklinde geçiyor. Hastane okul park yakınlığı, çocuğa ait oda vs. Odaya baktılar , balkonuma baktılar banyoda dolabimi acmami istediler sinek ilacı vardı çocuğun erisebilecegi yerlere olmasın mutlaka dikkat edersiniz siz diye de ekleme yaptılar mutfakta hazirliklarimi görünce birbirlerine bakıp memnuniyetlerini gösterdiler buzdolabı nı acmami istediler. Masa ve keskin yerlere koselik almamizi ve elektrik prizleri ne koruyucu onerdiler zamanla bunlarda yaparsınız demişlerdi .Çıkarken eltim gelecek olan kızımız çok şanslı olacak derken ben uzmanımız la tokalasiyordum o sıra öbür elini elimin üstüne koyup farkındayız demişti. Rahat olun demek isterim ama ben de yaşadım o günü ama geldiklerinde telaş oluyor ama güzel telaşlar. ...bol şans :KK66:

çalışan insanlara da mı öyle geliyorlar, ikram hazırlayacak vaktimiz olmazki. hem çalışıyorum hem de işyerim çok uzak.
Bizim uzmanimiz ozellikle gozlerimin icine bakarak hicbi hazirlik yapmayin sadece eve bakip gidicez dedi.ben ikram falan hazirlamayi dusunmuyorum.
Otururlarsa kahve icermisiniz diye sorarim
Usendigimden degil okadar uzun kalmiyolar bence

arkadaşlar malum hepimiz bebişler için başvurumuzu yaptık. peki birşeyler aldınız mı? hazırlıklarınız varmı? ben kız ve erkek tercihi yaptığım için ne yapacağımı şaşırıyorum.

Gercekten 9ay emzirdinizmi.
Neler yaptiniz sutunuzun gelmesi icin.dra falan gittinizmi.
Ayrintili anlatirsaniz cok srvinirim

Arkadaslar bu foruma yillarca birsuru bizim gibi insanlar gelmis ve geleceklerde.
Herkesin kendine ait dusunceleri kaygilari ve bilmediklerimiz var ve sadece birbirimizle konusabiliyoruz bunlari.
Her gelenin her sordugu soruda (ozellikle dini ) muneye sikayet etmek bana cok yanlis geliyo.
Herkesin dusuncesi farklidir ve saygi duymaliyiz.bizim gibi dusunmuyo diye yaftalamamaliyiz hemen.
Bilen cvp verir bilmeyen yada umursamayan susar.
Bizler icin zaten zor olan bu donemde birbirimize sadece destek olsak olmazmi

Hanımlar rica ediyorum başka sitelerin linklerini yazmayınız yasak ve lütfen dini yorum yazmayınız.
Burada dini konuşmalar yasak diye birşey yok
Admin olmanız bunu deme hakkı vermez
Kk da birsürü dini konu hakkında başlık var
Nedir anlamıyorum bu düşünce özgürlüğünü belirtme özgürlüğünü yasak diyerek kesme isteği
Arada topiğimizde konuşulur
Konuşulmalıda bu konuda birsürü bilgi kirliliği var
Benim kızdığım arada şikayetler üzerine gelip yok dini konular konuşulmaz denmesine
Varsa bizim topikle ilgili böyle bir yazılı karar onu koyarsınız
Bakın topiğin kullanım kararı bu bunlar konuşulur bunlar konuşulmaz diye ozaman kabul ederim
Ama öyle arada gelip hizaya çeker gibi yasak konuşulmaz denmesini kabul etmiyorum
Bu topik bizim istediğimiz konuları konuşuruz
Birde admine şikayet eden arkadaş varsa derdin okur geçersin yada katılmıyorum dersin
İfade ve düşünce özgürlüğünü böyle yasak demekle engellenemez

arkadaşlar malum hepimiz bebişler için başvurumuzu yaptık. peki birşeyler aldınız mı? hazırlıklarınız varmı? ben kız ve erkek tercihi yaptığım için ne yapacağımı şaşırıyorum.
Canm bizim basvurumuz daha cok yeni oldugu icin (3ay) hazirlik yapmadik hic.
Bizim icin zor olur besiginin falan bos beklemesi diye dusunduk.
1sene sonra falan yavas yavas hazirlanmaya baslarim.
Ogunleri iple cekiyorum :))
Sen biseyler aldinmi.hazirlaniyomusun

Odasıı hazırlarken yeşil, sarı veya mor gibi renkler kullanabilirsiniz. hem kıza hem erkeğe olur. oda takımını hemen almak istemiyorsanız daha ufak tefek şeylerden başlayabilirsiniz.Mesela ateş ölçer, nevresim takımı (desenlilerden seçebilirsiniz veya beyaz tercih edebilirsiniz), yorgan, yastık, telsiz, dönence, belki birkaç oyuncak, bebek bakım çantası ve ürünleri, ağız bezi, havlu/bornoz (sarı veya yeşil seçebilirsiniz) veya biraz daha büyük parçalardan halı, araba koltuğu, puset gibi... Eğer seviyorsanız odası için puzzle alıp yapabilirsiniz, çok parçalı birşey alırsanız bayağı oyalar sizi, bitince çerçeveletip odasına asarsınız. ben hemen her ay ufak da olsa birkaç parça birşey aldım, en basiti emzik askısı aldım :) puzzle da beni üç aya yakın oyaladı mesela. Eğer birşeyler yapmak istiyorsanız bunları tavsiye edebilirim :)

Ben
Canm bizim basvurumuz daha cok yeni oldugu icin (3ay) hazirlik yapmadik hic.
Bizim icin zor olur besiginin falan bos beklemesi diye dusunduk.
1sene sonra falan yavas yavas hazirlanmaya baslarim.
Ogunleri iple cekiyorum :))
Sen biseyler aldinmi.hazirlaniyomusun
Benim icime erkek diye doguyor ama nasip tabii . O yuzden ilk oyuncagini küçük bi vosvos araba olarak aldim ama ya kiz olursa diye dusuncemde var . Mobilyasini siramiz 3 e geldigi zaman almayi düşünüyorum. Odaya girdikce bos besik daha cok uzer beni ..

aslında bir müjde vericektim baktım topikte başka konular ve tepkiler var
vazgeçtim bugün okuduğum da ise dayanamadım
dini hassasiyeti herkesin olucak diye bişey yok
olmayanlara yada önemsemeyenlere dicek bişey olmadığı gibi olanlara ve bu konuda bilgi edinmek istenenlere de
yok edinemezsiniz dini konular konuşulmaz denemez
burada da daha önce bu konu arada gündeme gelir nihat hocanın ve muftafa hocanın gülben ergende ki videoları paylaşılır teşekkürler edinilir ve kapanırdı
gelgör ki bu defa gene biri yada birileri şikayette bulunmuş ki admin konu için konuşulamaz demiş
bu arada admine de sorularım var
yahu madem dini konular yasak benim eski topikte dua listesi yapılıyor
hatta baya istemeyenler oldu yazdıklarımıza cevap alamıyoruz koca koca liste tüm sayfayı kaplıyor zor oluyor başka başlık altında dualar takip edilsin diyenler oldu ki bunlardan biride bendim
yada dua olmasın diyen de oldu ozaman nerdeydiniz
ozaman yoktunuz çünkü kimse şikayet etmemişti
bak bak burda bunu konuşuyorlar ben istemiyorum konuşulmasın denilmemişti ayrıca

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?forums/dualarimiz-sizinle.1200/

böyle koskaca bir başlık altın da gayet dini olan bir sürü forum var

yada helal haram konusun da böyle de bir başlık var

http://www.kadinlarkulubu.com/forum/index.php?threads/urunlerimiz-helal-degildir.743300/page-17

daha bir sürü konu var ben güncel olanları seçtim
bunlar dini konu değilde nedir gayet dini konulardır ama dedim ya kimse şikayet etmediği için konuşuluyor
bu şikayet konusu da yeni çıktı yok topikte erkek üye var yok burda evlat edinmemin dini boyutu konuşuluyor
evet konuşuluyor ve konuşmk isteyen de varsa da konuşur nedir bu üstünü örtme çabası
yani sevgili admin bu perhiz bune lahana turşusu

alo fetva hattını bende aradım bana orda bunun çocuktan gizlenmesinin doğru olmadığı bunu bilmeye hakkı olduğunu ve miras konusun da ise ölmeden konunun dini miras hukukuna düşmeden kişinin yaşarken malını istediği kişiye bağışlama hakkı olduğunu söylediler birde süt konusu var
eğer uğraşırsan sütün gelebilir gelmezsede akrabalarında emzirte bilirsin böylece bu konu hakkında ki yapılması gerekenler yapılmış olur

neden anlamıyorum bu konu sorulduğu zaman olurmu öyle şey o senin evladın
hiç haramlık konusu olur mu yok öyle şey denir
bu düşüncede olanlar zaten almasın denir
yahu kardeşim dini hassasiyeti olan birinin bu konuda dikkat etmesi neden böyle yorumlanır
tabiki evladı sanki sapık muamelesi yapılması neden dir
evladı canı cananı ama dinende şartları ney onu yerine getirmeyi istemek suçmu
bunu sormak araştırmak bilmek isteyen herkesin hakkı
toplum da evlat edinenlere karşı aa bak duydunmu evlatlık almış düşüncesi nasıl varsa
biz evlat edinen aileler arasın da da aaa bak haram mı namahrem mi demiş
gibi saçma bir algı var

bu konuda kıstas olarak gösterilen olayı herkes bilir
zeyd bin harise peygamber efendimizin evlat edindiği sahabedir
daha sonra aşağıda ki ayet iner

(Allah, evlatlıklarınızı öz oğullarınız olarak tanımadı.)
[Ahzab 4]

bundan sonra ise evlat edinilen çocuğun bunu bilmeye hakkı olduğu vurgulanır
islamiyet sosyal bir dindir
günümüz hukuku ki benim çok karşı çıktığım bir kuralı dır
evlat edinilen çocuğun nüfusu her ne kadar bizim üzerimizde olsa bile
ayrıntılı bir kayıt alındığın da biyolojik ailenin bilgilerinide göre biliyor
yani günümüz hukuku da soy bağını koruyor
ayrıca psikolojik olarak da çocuğa bu durumun açıklanması gerektiği
bunun gizlenmesinin doğru olmadığı söyleniyor
yani yukarı da paylaştığım ayeti günümüz hukuku ve pisikolojisi de evet bu böyle olmalı diyor
ise bunu konuşmak neden dini bir konu oluyor yok soramazsınız deniyor anlamıyorum

alo fetva hattı aynı hat birimize öyle birimize böyle fetva verildiği de göz önüne alınırsa
bu konuda ne kadar bilgi eksikliği olduğu da ortada

evlat edinmeyi düzenleyen 1 ayet var yetimlerle ilgili onlara sahip çıkmayla ilgili ise 23 ayet var

yani evlat edinme eğer şartları sağlanırsa haram değildir ve bunu teşvik eden bir sürü hadis de var

şartları da bu durumu kesinlikle saklamamak
eğer geliyorsa süt , süt annesi olmak yada akrabalarla süt bağı kurmak
dini miras hukuna düşmeden tüm malını evladına vermek
işte bu kadar
okadar şikayet edilen adminin dahil olduğu yok dini konu konuşamazsınız başlık açamazsınız dediği
milletin kırılacağı konu işte bu kadar
üç maddelik bişey

son olarak evlat edinemenin dini boyutu konuşulsun istemiyenler olabilir
merak edipde soranlar da olabilir
kimse kusurabakmasın kardeşim sen istemiyorsun diye sorulmucak diye bişey yok
ifade özgürlüğü bu kadar mı
istemiyor olabilirsin okur geçersin yada baktın o sorulumuş tam okumadan geçersin
eğer yok ben istemiyorum admin koş koş yapılcaksa
ozaman hepimiz beğenmediğimiz mesajlar da
sürekli admin koş koş yapalım
olurmu böyle şey
24 Kasım 2014 de ki ilk bukonu hakkında ki şikayet ve yasak denmesine tepkimdir gene paylaşıyorum

Kızlar bugün sabahtan beri beek şekeri için ne yapabilirim diye uğraşıp duruyorum :) Lavantalı tüllerden sarıp üstüne şu biblolardan tutturayım dedim. elim onları sarmaya yatkın değil herhalde, birkaç tane yaptım ama gözüme hoş gelmedi bıraktım.

Sonra küçük kutular katlayayım dedim, içine şeker koyar onu veririm diye, 3 değişik boy kutu katladım, o da içime sinmedi, çok basit gözüktü bir de gözüme, süsleme kısmını beceremedim yine :)

Bir de evde birkaç parça keçe vardı. Aşağıdakine benzer birşey diktim, sonra onu çubuğa tutturdum. üstüne de etiket bastırıp kurdeleyle bağlıycam. nasıl olur sizce :)

Eklentiler

• kece-ari-figurleri.webp
    kece-ari-figurleri.webp
    13 KB · Görüntüleme: 102
Bizim uzmanimiz ozellikle gozlerimin icine bakarak hicbi hazirlik yapmayin sadece eve bakip gidicez dedi.ben ikram falan hazirlamayi dusunmuyorum.
Otururlarsa kahve icermisiniz diye sorarim
Usendigimden degil okadar uzun kalmiyolar bence
Hahaaaaa en fazla Yarım saat ben ısrar kıyamet çay içirdim çayı hazır ettim önceden yanınada kuru pasta koydum abartmayın sakın yemiyorlar :)

Back
X