evet gerçekten öyle hissetmeye başladım:)))
Bu bile Rabbimin bir hikmeti...
her şeyi insanın gönlüne ,içine sindirmese şimdiden yolunu gözleyemeyiz..nerde okudum tam hatırlamıyorum ama evlatlık edinilecek çocuk ana rahmindeyken rabbim onu asıl ana-babasına(yani bize!!!) benzetirmiş
sevgili lily86 ben ilk msjda yazdığım gibi bu istek daha benim çocukluğumdan beri hep içimdeydi...
son 2 yıldır da hem psikolojik, hem hukuki, hem de islami yönden araştırarak içime tam anlamıyla sindirdiğim bir istekti.
ee böyle olunca başvuruyu yapıp hemen hamile moduna girdim canım
her insanın bu dünyaya bir geliş sebebi-misyonu-görevi var bence...
bizlerin görevi de evlatlarımıza analık etmek:)biz onların onlarda bizim yüzümüzü güldürsün inşaAlllah..
ve rabbim bu bilincimizi, sorumluluğumuzu daima arttırsın inşaAllah...
nerde okudun biliyor musun? burada hatta su 2 ay içinde yazılanlardan bir yazı yanlış hatırlamıyorsam ya PIRILIM dedi ya da cocuk özlemini cok iyi bilip sonradan bebişine kavusan biri cambebek de olabilir gibi geliyor ama emin değilim. ama o cunle bu topiğe ait bundan yuzde 100 eminim.
sana tamamen katılıyorum bnm de içimde bu istek hep vardı en az 10-12 yıldır. yani bir bebişim olursa da inşallah Rabbim nasip ederse bir de kurumdan bir bebişi bagrıma basmak isterim annelik sadece dogurmakla olsaydı terkedilmiş bebek diye bişey olmazdı. eğer yüreğinde evlat sevgisi varsa annelik içgüdüsü de var demektir bnce. yeter ki o sevgiyi çocuga aşılayıp onu iyi yetiştirebilelim.
Böyle olduğunu zaten biliyoruz lily'ciğim,anlatmana gerek yok.
Sen kuzuların küçük teyzesisin,tabiki heyecanlanıp,sevineceksin,aksi nasıl olabilir ki?
Rabbim hepimizin hakkında hayırlısını,hepimizin gönlünün muradını versin en kısa zamanda inşallah:)))
amin cnm inşallah güzel düşüncelerin için de ayrıca teşekkür ederim
sevgili yüreğinde büyütmek;
kesinlikle sana katılıyorum. Tüp Bebek Merkezleri' nde 7-8 deneme yapanları görünce "hiç evlat edinmeyi düşündünüz mü?" dediğimde "asla, hayır ben başkasının çocuğuna bakamam" diyen çoook insan gördüm. yani her evladı olmayan insan bizimle aynı düşünmüyor, aynı isteği hissetmiyor. o insanları asla eleştirmiyorum. çünkü bu isteği bize önce düşündüren, sonra kabullendiren, sonra o isteği tamamiyle içimize ,kalbimize sokan rabbim... eğer o insanlarda o istek yoksa hem evlat edinen hem de evlat edinilen ziyan olur...Allah, kalpleri evirir çevirir... eşim hiç istemezken bir anda bana hak vererek "tamam" dedi. şükürler olsun...ikimize de bilincimizi sorumluluğumuzu asla kaybettirmesin arttırsın:)
öncelikle dualarına tüm insanlar için amin diyorum. Rabbim yüreğimizdeki o guzel duyguyu almasın. hayat sevgi değil mi zaten? sevgi olmayan bişeyden zevk alan, hayatı düzelen var mı? biliyor musun ki Allah isminin içindeki harflerden oluşabilen 8 farklı kelimeden biri sevgiymiş?! Rabbim bizi seviyor ki yarattı, demek ki bizim de sevmemizi istiyor. bu anlattıgınız tarzda insanlar da sevgisiz olduklaırndan değil de bnce bilgisiz olduklarından oyle demiştir, idrak edemediğinden.
Rabbim gönlünüzdekilerin hakkınızda hayırlı olanlarını versin.
sevgiler, hayırlı geceler...
Son düzenleme: