• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat edinilmiş kuzeninizi öğrenseniz

valla herkes anlamış ben anlamadım hemde 3 kere okudum , :işsiz::işsiz:

Konu sahibesinin teyzesinin çocuğu olmuyormuş. Annesi doğurduğu çocuğu teyzesine al senin diye vermiş. Verilen kızkardeş durumu bilmiyor. Konu sahibesi durumu bir şekilde çözmüş. Kızkardeşin şimdi sevgilisi varmış, konu sahibesine telefon edip etraftan bu kızı evlatlık dediler ne yapayım demiş. Konu sahibesi de ne yapsak diye soruyor.

Siz 7-8 yaşlarında olunca hatırlarsınız ama anneniz hamile miydi?
Çünkü kardeşimle aramda 8 yaş var ve çok net hatırlıyorum.
Benim de kızım 8 yaşında şimdi her halimden hamile olduğumu anlıyor biliyor konu sahibinin de annesi hamile olsa hatırlaması gerekir 8 yaş küçük değil

Ailece görüştügümüz bir ailede vardı bu durum.
Herkes biliyordu çocuğun durumunu,küçük bir çevre,insanlar birbirini tanıyor,duyulmuştu yani taa en başında.
Çocukta 20 li yaslarında başkalarından duyup öğrenmişti durumu gerçek ailesine çok kırgındı abimi sevdiniz beni hiç mi sevmediniz verebildiniz diye ki aynı apartmanda yaşıyordu iki ailede.
Bence çok tuhaf bir durum,evlatlık verilen çocuk açısından da ,her ne kadar iyi bakılsa da üzücü hatta yıkıcı olabilir.
Bu sebeple önce ailelerle konuşun ,ilk etapta duyurmayın kuzeninize. Belki bir yanlış anlaşılma vardır. Hatta erkek arkadaşın ailesinin soylediğini ekleyin ki bilsin aileleriniz kuzenin duyabileceğini,varsa böyle bir durum kendileri oturup konuşurlar,onlardan duyar en azından.

Ailece görüştügümüz bir ailede vardı bu durum.
Herkes biliyordu çocuğun durumunu,küçük bir çevre,insanlar birbirini tanıyor,duyulmuştu yani taa en başında.
Çocukta 20 li yaslarında başkalarından duyup öğrenmişti durumu gerçek ailesine çok kırgındı abimi sevdiniz beni hiç mi sevmediniz verebildiniz diye ki aynı apartmanda yaşıyordu iki ailede.
Bence çok tuhaf bir durum,evlatlık verilen çocuk açısından da ,her ne kadar iyi bakılsa da üzücü hatta yıkıcı olabilir.
Bu sebeple önce ailelerle konuşun ,ilk etapta duyurmayın kuzeninize. Belki bir yanlış anlaşılma vardır. Hatta erkek arkadaşın ailesinin soylediğini ekleyin ki bilsin aileleriniz kuzenin duyabileceğini,varsa böyle bir durum kendileri oturup konuşurlar,onlardan duyar en azından.

Benim arkadasim da demisti: Onun bir kuzeni amcasi ile almanyaya gitmeye raziydi (cocuk neden gitmek istiyordu orasini bilmiyorum), ama amca ve esi illaha bebek istedikleri icin o verilmis dogduktan sonra. Yani ona kalsa Türkiyede kardesleri ile beraber büyümek isterdi.

nasıl başlanır bilmiyorum . Benim bi tane teyzem var annem kadar yakındır. Senelerce çocuğu olmamış ben 7 8 yaşlarındayken teyzemin birden çocuğu oldu. Biz bir kaç gün yengemde kaldık annem oraya gitti sanarak. Sonrasında yengem gelip bana bi kız kardeşimin olduğunu aynı bana benzediğini ve öldüğünü söyledi çocuk aklım bişey anlamadım meğer annem doğum yapıp teyzeme vermiş ben şimdi bunu idrak ediyorum. O günden sonra ne yengem ne annem ne babam kimse bişey demiyor ama ben hissettim hep anladım. Derken teyzemin kızı 10 yaşlarına geldi teyzem hamile kaldı erkek bi oğlan doğurdu. Teyzemin kızı da aynı bana benzer herkeste söyler en basit örneği fiziksel bile hatta ayak serçe parmağımızın tırnağı yok gibi babamda öyle bende o teyzemin kızı da öyle. Neyse ta ki şu güne kadar bişey oldu, kuzenimin erkek arkadaşı beni aradı ikisi de 20 yaşında aileler de biliyor ciddi düşünülüyor . Abla sen çok yakınsın sevgilimle ablasısın sana bişey diyeceğim dedi buyur dedim , babama sevgilimin evlatlık olduğu söylenmiş dedi. Yok öyle bişey o nerden çıkıyor dedim ama şok oldum. Aslında herkesin sakladığı benim bildiğim şey bir kez daha onaylandı. Çok uzattım . Şimdi ben ne yapayım hiç bişey bilmiyor gibi yapıp teyze kızının sevgilisi bana böyle BÖyle dedi doğru mu mu diyeyim yoksa napayım çok moralim bozuk
Evlatlık veya değil sevgilisi neden bu konunun üzerinde durmuş? Bu durumda gerçeği sorgulamak sizin hakkınız eğer bir şüpheniz varsa teyzenizle ve annenizle konuşun bu durumu..şayet durum böyleyse siz kardeş oluyorsunuz

Konu sahibesinin teyzesinin çocuğu olmuyormuş. Annesi doğurduğu çocuğu teyzesine al senin diye vermiş. Verilen kızkardeş durumu bilmiyor. Konu sahibesi durumu bir şekilde çözmüş. Kızkardeşin şimdi sevgilisi varmış, konu sahibesine telefon edip etraftan bu kızı evlatlık dediler ne yapayım demiş. Konu sahibesi de ne yapsak diye soruyor.

kardeşine kuzen demesi garip miş ,

Benim arkadasim da demisti: Onun bir kuzeni amcasi ile almanyaya gitmeye raziydi (cocuk neden gitmek istiyordu orasini bilmiyorum), ama amca ve esi illaha bebek istedikleri icin o verilmis dogduktan sonra. Yani ona kalsa Türkiyede kardesleri ile beraber büyümek isterdi.
Ya tabi ki. Biz sürekli görüşüyorduk,birlikte büyüdük,çok da severlerdi aslında evlatlık verilen aile 1 dediği 2 edilmezdi ama yinede çok üzülmüştü. Nasıl anlasın,idrak etsin insan bir anda kabullensin. Düşünsenize yüzyüze baktiğinız kuzeniniz aslinda abiniz,yengeniz anneniz,amca babanız. 20 sene geciyor bu yalanla koskoca ömür.
Bence aileden duymalıydı,bu gerçeği bilmeye hakkı vardı. En acısıda başkalarından duyması oldu. Konu sahibinin kuzeni de ailelerinden duymalı,muhakkak üzülür ,kabullenmek zor olur ama erkek arkadaşın ailesine kadar gittiyse konu kesinlikle duyulur artık,saklı kalmaz.

Ben aile içi evlatlık almaktan ziyade kurum aracılığıyla anne babası ölmüş bir çocuğa ebeveyn olmayı tercih ederdim çünkü diğer tarafın zaten bir ailesi var.

Kuzeninizde artık gerçeği öğrenmeli çünkü hayatı bir yalan üzerine kurulu ve çevresinde herkes bu durumu biliyor. Kuzeninizin elinden kardeşleriyle ailesiyle birlikte büyüme hakkı alınmış ne yazık ki. İnsanlar kurumdan evlat edinirken bile kardeşleri birbirinden ayirmiyor diğer kardeşleri de evlat ediniyor

Off benim bir arkadaşıma çok benziyor durum 😔 annelerimiz arkadaş olduğu için onun ablasının aslında kuzeni olduğunu biliyordum ama onlar bunu bilmiyordu. Hâlâ kuzenini ablası sanıyor ki yaşları 30 35 yanı koca koca insanlar..
Ailenize sormak en iyisi galiba

Dün başlık vardı. İki kız kardeş bir ruju paylaşamıyorlar.
Doğurduğun çocuğu kardeşine vermek nedir? Merhamet mi oluyor? Benim merhamet anlayışım bu değil. İnsanların çocuğu olmayabilir. Ya bu durumu kabul edersin. Ya da gider veriyorlarsa kimsesizler yurdundan evlat edinirsin.
o nasıl bir anne ki, kendi öz evladına mesafe koyabiliyor, bağrına basmıyor, saçını okşamıyor.
bu hayatta herkesin dürüst yaşama hakkı . Koca koca yetişkin insanlar masum bir bebeği yalan dünyasına alet ediyor ve hayatı boyunca kandırıyor. Kusura bakmayın ama daha büyük iki yüzlülük görmedim.

O degil de yengeye bak. Kardeşsin doğdu öldü falan.

Ne kadar iyi niyet bile olsa her insanın soy sopunu bilme hakkı var. Teyzene git söyle kuzenine hwrseyi anlatsın
Ben o anı dün yaşamamış gibi zihninde canlandırıyorum . Demek ki o an nasıl bi şok olmuşsam zihnime kazınmışsa

Back
X