Evlat Edinme Evlat Edinmek Isteyen Anne Adaylari Bebeklerini Emzirebilmek icin Neler Yapmali?

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Manuel denilen elle yapılan dimi? Bn elektrikli alıyim diyorum çünkü bebek gelince de kullanmak gerekecek, o zaman çok fazla oturup sağmaya zamanımız olmaz gibime geliyor. Bir de manuel beceremem gibime geliyor, kendi kendine pompalasın istiyorum. Çok mu tembelim acaba :))

Protokollerde gece de sağılıyor. Hatta gece yatmadan bir bardak su için, böylelikle vücudunuz lavaboya kalkma bahanesiyle göğüs sağma saatlerinize alışır deniyor. Ben karar veremedim bilmiyorum bilgi sahibi misin.. Çantalı buldum bir tane avent in, isis olan değil, diğeri. Bu naturel adı verdikleri seriden mi yoksa değil mi, değilse farkı nedir biliyor musun? Kararsız kaldım da..

evet canım kendin pompalıyorsun. bana zor gibi gelmedi. açıkcası sağmaktansa steril etmesi daha zor.çantalılar çok az daha pahalı ama çalışan anneler açısından avantajlı olur. ısıslerde hem manuel hem elektrikli özelliği mevcut diye biliyorum. aventlerin hepsinin başlığı naturel.kendi sitelerini inceledim manuel ve elektrikli komfor modeli olmak üzere sadece 2 modeli tanıtmışlar.tekrar belirtiyim diğer markaların manuelleri için birşey diyemem seninde dediğin gibi çok şikayet almışlar. ben pompayı hazırlık için istiyorum şimdi elimle bakınca birkaç damla geliyor. sürekli uyarmamak için bakmıyorum ama başvurumuz onaylansın hemen bir pompa alıcam. bebeklerimiz malesef biberona alışmış olarak gelicekler zor olucak ama yeniden memeye alıştırmak istiyorum. boş memeye alıştırmak daha da zor olur.

birde hepimiz elbette emzirmek istiyoruz ama oldu ki yapamadık gelmedi sütümüz. bol bol ten teması kurmak ta çok önemli.

Kızlar Merhaba,

Bugün jinekologuma gittim ve bana süt artırıcı meme dokusunu geliştirmeye yardımcı ilaç ve bitkisel ürünler tavsiye etmesini rica ettim.

Lactabol isimli bir bitkisel üründen bahsetti. İçeriğine baktığımda, size çevirisini yaptığım kitapta bahsedilen bitkisel ürünlerle benzerliği olduğunu gördüm. Hatta eczanemde yoktu, istettim. Sanırım haftasonu kullanmaya başlayacağım. Büyük ihtimalle en az 1 ay lactabol içeceğim. Az önce lactabol'un websitesinden kendilerine mesaj atıp durumumuzu anlattım. Uzun süreli kullanımların anneye ya da bebeğe etkisi olur mu, süte geçer mi, geçerse yan etkisi var mı gibi... Onlardan geri dönüş bekliyorum şimdi. Sizlere de cevabı iletirim. Faydası olacağına inanıyorum. Bir de pompalarken cep telefonunuzdan bebek resimleri videoları izleyin kendinizi o moda sokun ki vücudunuz aldığı o uyarıya tepki verebilsin diyorlar.. Zamanı gelince onu da deneyeceğim inşallah.

Ayrıca bir ilaç tavsiyesinde bulundu doktorum. Adı Motilium. Bilmiyorum aramızda daha önce kullanan var mı.. Yurtdışındaki kaynaklarda da içeriğinde domperidon olan ilaçlar (motilium'da var) sayesinde bebeğinizin beslenme ihtiyacının %60 ile %100 ünü karşılamanız sağlanabiliyor diye okumuştum. Bu ilaç normalde bağırsak hareketlerini düzenlemede ve reflüsü olanlara veriliyor, ama yan etkisi prolaktin hormonunu arttırması, bizim işimize yarayan kısım da o. Prospektüsünde emzirirken kullanmayın yazıyor, bunu da unutmamak lazım.

Ben öğrendiklerimi ilettim, doktorunuza danışmadan tabii ki birşey almayın. Herkesin ilaçlara karşı reaksiyonu farklı olabilir, bir de aynı anda başka ilaçlar kullanıyorsanız etkisi konusunda farklı sonuçlar ortaya çıkabilir.

Aramızda herhangi bir protokole başlayan var mı? Göğüslerini pompalayan? Bitkisel ilaçlar alan? Ya da süt gelsin diye reçeteli ilaç kullanan?

Açıkçası şu aşamaya kadar Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan bir kere bile bebek gelince beslenmesi konusunda ne yapacağımız sorulmadı, bilgi verilmedi, yönlendirme hapılmadı, önerilerde bulunulmadı. Evet, herşeyi araştırıyorlar ama bebek için en önemli olan kısmı atlıyorlar. Bilmiyorum belki ileriki aşamalarda bahsi geçecektir. Aramızda böyle bir yardım alabilen oldu mu kurumdan?

Bence bu konuyu tamamen es geçmişler, ve çok büyük bir yanlış var ortada. Yönlendirecekleri bir doktor, ya da özel olarak hazırlanmış bir kitapçık verebilirler bebek için başvurmuş olanlara. Birçok anne adayı emzirebileceğini bile bilmiyor, ya da zannediyor ki bebeği memeye koyunca bebek hemen cuk cuk memeyi çekecek. Tabiiki böyle durumlar olmuştur ama binde bir belki.. Herşey o kadar kolay değil. Memeden süt gelmesi öyle basit bir şey değil, hem de bebeğin memeyi alması bebeğe göre değişiyor. Ama biz yılmayacağız. Hepsinin üstesinden geleceğiz Allah'ın izniyle. Açıkçası bakanlığa dilekçe vermeyi düşünüyorum. Ama evlat edinme sürecimizi olumsuz etkileyeceğinden çekindiğim için inşallah bebeğimize kavuştuktan sonra kendilerine iletmeyi düşünüyorum, ne olur ne olmaz, riske atamam açıkçası.. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ben uzmanıma konu dışı bir şey soramıyorum bile, maalesef...

canım benim prolaktin hep yüksek çok değil ama yüksek düşmesi için ilaç kullanıyorum düşüyor ama süt kesilmiyor artık hormondan bağımsız çalışıyor diye düşünüyorum. evlat edinmeye başvurduktan sonra almıyorum artık ilaç. kereviz salatasını mutlaka dene hem çok sağlıklı ilaç değil sonuçta. benim sütüm ilk öyle gelmişti. 1 hafta boyunca öğlenleri salatasını yedim çok severim çünkü sonra bir gün göğsüm ağrıdı dokununca süt geldi ne üzülmüştüm o zaman. hala çok yememeye dikkat ediyorum. şu onayı alıyım kereviz
haftaları yapıcam doya doya yiycem.

dediğin gibi bir kitapçık hazırlansa başvuranlara verilse ne iyi olur. en azından mümkün olduğunu her evlat edinen öğrenmiş olurdu. hiç olmadı bilgilendirme formunun peşine ekleselerdi. bizde uzmanımızla daha o kadar samimi değiliz ama ev ziyaretinde belki açabilirim konuyu.

daha önce emzirebilmiş arkadaşlar varsa burda bizimle paylaşırsa çok faydalı ve bize umut olur diye düşünüyorum.

eti burçak çok dikkatimi çekti, hepsini not alıyorum :)

bizlerin süt gelsin diye bebek gelmeden göğüs pompasıyla göğüslerimizi sağmamız gerekiyor. Onunla sağarken de krem kullanmak gerekir mi ki? Acıtmıyor diyorlar, mesela ben Philips Avent'in o geniş başlıklı olanlarından alacağım ki hem acıtmasın hem iyi çeksin. Bebek geldiğinde o emerken mi meme uçları tahriş oluyor, yoksa sağarken de aynı durum söz konusu mu?

AMİİİİN diyorum hepimiz adına, Allah razı olsun. :)

Evet sagarkende yara olabiliyor gogus uclari,zaten bebeginz emecekse 3-4 ay once kreme baslanmasi iyiymis, amac meme uclarini destekleyip beslemek, yinede yara oabilir ama ihtimal azaliyor.
Ben makinayi medela kullandim once sonra tavsiye uzerine spectra3 aldim.
Tavsiye eden arkadasimin bebegi 2 aydan itibaren emmedi ve 14 ay daha sagarak sutunu verdi gunde 1100 ml süt sagdigi oldu. Tabi yardim onemli sagmakta zaman ve emek istiyor. Annesi ev isi ablasi bebege bakti. Emziriyormus gibi devamli sagdi,sagmak cogaltiyor. Ben ikizlerime endim baktim, heleki 4 aydan sonra ev isi icinde gelen olmadi siz hesaplayin e kadar sagim yapilir. Yinede gece bile uyanip emiyorlarmis gibi sagdim ama gelmedi bidaha. Sukurki 7 ay kadar emdier ve sagip verdim.

iyi geceler kızlar...bebeğim 24 günlük şu an mamayla besliyoruz ...burada yazılanları uygulayacağım...inşallah sütüm gelir ve emziririm...çok güzel bir konu olmuş...sürekli takipteyim....

Arkadaslar,

Oncelikle bu basligi olabildigince guncel tutabilmeyi istedigimi belirtmek isterim. Sizlerin de destegini bekliyorum; insallah bu konu basligi hepimize yeni ufuklar acar ve hepimize bebeklerimizi emzirebilmemiz konusunda tuyolar verir. Oncelikle evlat edinen ve dogurmamis annelerin emzirmesi konusunda Turkce kaynak bulamadigimi belirtmek isterim. Eger bu konu hakkinda bilimsel makale ve kitaba rastlarsaniz lutfen cekinmeden bu baslik altinda paylasin ki hepimiz faydalanalim.

Ingilizce bir kitap buldum ve okumaya basladim. Henuz bitirebilmis degilim ama onemli bir kismini okudum. Eger talep olursa parca parca kisa ve oz sekilde, ya da madde madde olarak buradan cevirilerimi sizlerle paylasmak istiyorum.

Ama bunlardan once aramizda evlat edinip de bebegini emzirebilmis anneler varsa oncelikle onlarin tecrubelerini ogrenmek isterim. Emzirebilmek icin neler yaptilar? Kimlere danistilar? Neler tukettiler, ilac kullandilar mi? Gogus pompasi kullandilar mi, ne kadar surece sutleri gelebildi.. Bunlar bizler icin altin degerinde sorular. Yardimlarinizi bizim gibi anne adaylarindan lutfen esirgemeyin. :)

Rabbim bu guzel deneyimi bizlerden esirgemez insallah. O duyguyu tatmayi cok arzu ediyorum. Allah hepimize nasip eder insallah. Yorumlarinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Ona gore bu baslik altinda yazilarimizi yayinlayalim ki herkes kolayca ulasabilsin. Belki de ileride emzirme konusunda evlat edinen annelere rehber niteliginde bir baslik olur, kim bilir... ;)

çok güzel bir konu benimde hayalimde bebeğimi emzirmek vardı.inşallah başarılı oluruz benim arkadaşım geçen yıl evlat edindi bebiş geldiğinde 50 günlüktü şu an 1,5 yaşına yaklaştı hala anne memesinde çok doyurucu olmasada en azından ten teması sıcaklığı hissedebilmesi die düşünüyorum onlar bunu başardılar bizlerede kısmet olur umarım

Kızlar Merhaba,

Bugün jinekologuma gittim ve bana süt artırıcı meme dokusunu geliştirmeye yardımcı ilaç ve bitkisel ürünler tavsiye etmesini rica ettim.

Lactabol isimli bir bitkisel üründen bahsetti. İçeriğine baktığımda, size çevirisini yaptığım kitapta bahsedilen bitkisel ürünlerle benzerliği olduğunu gördüm. Hatta eczanemde yoktu, istettim. Sanırım haftasonu kullanmaya başlayacağım. Büyük ihtimalle en az 1 ay lactabol içeceğim. Az önce lactabol'un websitesinden kendilerine mesaj atıp durumumuzu anlattım. Uzun süreli kullanımların anneye ya da bebeğe etkisi olur mu, süte geçer mi, geçerse yan etkisi var mı gibi... Onlardan geri dönüş bekliyorum şimdi. Sizlere de cevabı iletirim. Faydası olacağına inanıyorum. Bir de pompalarken cep telefonunuzdan bebek resimleri videoları izleyin kendinizi o moda sokun ki vücudunuz aldığı o uyarıya tepki verebilsin diyorlar.. Zamanı gelince onu da deneyeceğim inşallah.

Ayrıca bir ilaç tavsiyesinde bulundu doktorum. Adı Motilium. Bilmiyorum aramızda daha önce kullanan var mı.. Yurtdışındaki kaynaklarda da içeriğinde domperidon olan ilaçlar (motilium'da var) sayesinde bebeğinizin beslenme ihtiyacının %60 ile %100 ünü karşılamanız sağlanabiliyor diye okumuştum. Bu ilaç normalde bağırsak hareketlerini düzenlemede ve reflüsü olanlara veriliyor, ama yan etkisi prolaktin hormonunu arttırması, bizim işimize yarayan kısım da o. Prospektüsünde emzirirken kullanmayın yazıyor, bunu da unutmamak lazım.

Ben öğrendiklerimi ilettim, doktorunuza danışmadan tabii ki birşey almayın. Herkesin ilaçlara karşı reaksiyonu farklı olabilir, bir de aynı anda başka ilaçlar kullanıyorsanız etkisi konusunda farklı sonuçlar ortaya çıkabilir.

Aramızda herhangi bir protokole başlayan var mı? Göğüslerini pompalayan? Bitkisel ilaçlar alan? Ya da süt gelsin diye reçeteli ilaç kullanan?

Açıkçası şu aşamaya kadar Çocuk Esirgeme Kurumu'ndan bir kere bile bebek gelince beslenmesi konusunda ne yapacağımız sorulmadı, bilgi verilmedi, yönlendirme hapılmadı, önerilerde bulunulmadı. Evet, herşeyi araştırıyorlar ama bebek için en önemli olan kısmı atlıyorlar. Bilmiyorum belki ileriki aşamalarda bahsi geçecektir. Aramızda böyle bir yardım alabilen oldu mu kurumdan?

Bence bu konuyu tamamen es geçmişler, ve çok büyük bir yanlış var ortada. Yönlendirecekleri bir doktor, ya da özel olarak hazırlanmış bir kitapçık verebilirler bebek için başvurmuş olanlara. Birçok anne adayı emzirebileceğini bile bilmiyor, ya da zannediyor ki bebeği memeye koyunca bebek hemen cuk cuk memeyi çekecek. Tabiiki böyle durumlar olmuştur ama binde bir belki.. Herşey o kadar kolay değil. Memeden süt gelmesi öyle basit bir şey değil, hem de bebeğin memeyi alması bebeğe göre değişiyor. Ama biz yılmayacağız. Hepsinin üstesinden geleceğiz Allah'ın izniyle. Açıkçası bakanlığa dilekçe vermeyi düşünüyorum. Ama evlat edinme sürecimizi olumsuz etkileyeceğinden çekindiğim için inşallah bebeğimize kavuştuktan sonra kendilerine iletmeyi düşünüyorum, ne olur ne olmaz, riske atamam açıkçası.. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Ben uzmanıma konu dışı bir şey soramıyorum bile, maalesef...

hangi siteden aldın lactobal i ben bulamadım bende hemen içmek istiyorum

çevirileri sabırsızlıkla bekliyorum. birde merak ettim nerden buldun bu kitabı.

aventin manueli daha verimli diye okudum her yerde. zaten manueli 135 tl iken hem manuel hem elektrikli olanı 142 tl. diğer manueller için aynı şeyi söyleyemem tabii. bi arkadaşımda aventin manuelini kullanıyordu ordanda biliyorum iyi olduğunu. birde ben evdeyim uğraşması zor olmaz gibi geliyor. protokollerde gece bile sağmak gerekir diyor. daha basit bir alet daha rahat kullanılır diye düşünüyorum birde uyumlu süt saklama kapları çok kullanışlı gerçi onlar bütün avent pompalarıyla uyumlu.

Amazon'da buldum kitabı, kesinlikle tavsiye ederim. İnternet ve bu kitap olmasa ne yapardım bilmiyorum, Allah yazanlardan razı olsun.

Oncelike cabalarinizdan dolayi sizi kutluyorum. İnsaallah gonlunuze gore olurda evlatlariniza sutunuzde nasip olur.

Bakanliga mesaj atabileceginizden söz etmissimiz. Cok dogru bir karar.

Hatta bu ulkede cocuk hakari oldugu gibi bebek haklarinin daha cok alti cizilmeli.

Emzirme konusunda bilgilendirilmeli, bazi anneler aile baskisi yuzunden sutu kesiliyor, cocuguna yine bu bsskidan mama veremiyor yada cocuk uyanip ster diye emziremiyor. Sonra gelen butun ziyaretciler grip yada baska sorunu varmi yokmu bebekleri sapur supur opuyor. Gereksiz hoplatmalarla bebekleri kusturuyor, sevecegiz diye uykusundan uyandiriyor, bebek bogulurmu demeden eline geceni yedirmek istiyor, uyunasina aldiris etmeden ses yapiyor. Daha bunun gibi sayilacakneler neleer... tabi onar bebek ama cogu insan oyuncak bebek zannedip kendini eylendirmek icin kullanmak istiyor. Bazen o bebegin insan oldugunu unutuyorlar. Tabi herkes boye degildir, itinali olanarda vardir. Kuzularim hastanede yattiginda br suru bebek baskalarinin sorumsuzlugu yuzunden hastanede yatiyordu (enfeksiyon,acliktan cikan hastalikar vs..) o masumlari tabiki yuce Rabbim koruyor daha sonrada soumluluklari bzlerde, keske toplumumuz biraz daha bilincli olsa. Hatabi bebek buyuyuncede bir suru eglence sacmaligi, markette ne kadar ivir zivir varsa yedirmek isteme, uyurken uyandirma, sofor koltuguna oturtma, balkon duvarina cikartma...vs...cildirmamak isten degi, soyleyincede tartisiyorsunuz. Olsunya en soylerim ben gormemis insanim hakkimda ne dusunurlerse dusunsunler. Yeterki kuzularim iyi olsun. Tabi sizler gibi duyarli insanlara cok ihtiyacimiz var kurumlarin bilgilendirilmesi gibi bir duyarlilik mukemmel dogrusu.

Bakanliga ben baska bir konuda mesaj atmistim ve cok kisa zamanda ilgilenip sorunumu cozduler. Hatta 1 hafta bile surmedi. Yetkilileri kutluyorum. Eskiden hangi kapiyi caacagimizi bile bilmezdik. İletiim imkanlari eskiye gore cok cok iyi.
Tabi evadiniz gelmeden yada geldikten sonra mesaj atarsiniz sizin karariniz, saygi duyarim. Ama eminim cok ilgilenilip ustunde durulacaktir, o konuda bosluk oldugu kabul eilecektir.

Hayirli her konuda sizin gibi duyarli insanlara basarilar diliyorum RABBİM BİR AN ONCE EVLATLARİNİZA KAVUSTURSUN, KAVUSANLARİDA AYİRMASİN.

Güzel duanıza amin diyorum. Henüz bakanlığa yazmış değilim, işin içine koşturmalar girince insan erteliyor ilk başta yapması gerekenleri. İnşallah önümüzdeki hafta bu konuda bir şeyler yapmaya başlayacağım.

Dediklerinize katılıyorum, şimdiden bana sen çocuğunu öptürmeyen annelerden gibisin sanki diyorlar.. Ya ben bebekliğimde bu konuda mikrop kapıp hastalık geçirmişim, neden bile bile kızıma dikkat etmeyeyim ki? Varsın iyi ki bir çocuğu oldu desinler, evladımın sağlığından önemli değil hiç bir laf...

evet canım kendin pompalıyorsun. bana zor gibi gelmedi. açıkcası sağmaktansa steril etmesi daha zor.çantalılar çok az daha pahalı ama çalışan anneler açısından avantajlı olur. ısıslerde hem manuel hem elektrikli özelliği mevcut diye biliyorum. aventlerin hepsinin başlığı naturel.kendi sitelerini inceledim manuel ve elektrikli komfor modeli olmak üzere sadece 2 modeli tanıtmışlar.tekrar belirtiyim diğer markaların manuelleri için birşey diyemem seninde dediğin gibi çok şikayet almışlar. ben pompayı hazırlık için istiyorum şimdi elimle bakınca birkaç damla geliyor. sürekli uyarmamak için bakmıyorum ama başvurumuz onaylansın hemen bir pompa alıcam. bebeklerimiz malesef biberona alışmış olarak gelicekler zor olucak ama yeniden memeye alıştırmak istiyorum. boş memeye alıştırmak daha da zor olur.

birde hepimiz elbette emzirmek istiyoruz ama oldu ki yapamadık gelmedi sütümüz. bol bol ten teması kurmak ta çok önemli.

Pompamı aldım, çantalı olandan, hem elektrikli hem manuel.. Önce manuelle kendim ritmi yakalıyorum sonra tuşa basınca aynı ahenkte kendisi çekmeye başlıyor. Maşallah prolaktin yüksek demek ki.. Araştırmalarıma göre ben 1 ay sonra fln süt gelmesini bekleyeceğim. Hormonum yüksek olmadığı için öyle hemencik gelme şansı yok malesef. Ama senin adına çok sevindim, inşallah bebeklerimizi emzirebiliriz, o duyguyu yaşarız besleriz inşallah :)

canım benim prolaktin hep yüksek çok değil ama yüksek düşmesi için ilaç kullanıyorum düşüyor ama süt kesilmiyor artık hormondan bağımsız çalışıyor diye düşünüyorum. evlat edinmeye başvurduktan sonra almıyorum artık ilaç. kereviz salatasını mutlaka dene hem çok sağlıklı ilaç değil sonuçta. benim sütüm ilk öyle gelmişti. 1 hafta boyunca öğlenleri salatasını yedim çok severim çünkü sonra bir gün göğsüm ağrıdı dokununca süt geldi ne üzülmüştüm o zaman. hala çok yememeye dikkat ediyorum. şu onayı alıyım kereviz
haftaları yapıcam doya doya yiycem.

dediğin gibi bir kitapçık hazırlansa başvuranlara verilse ne iyi olur. en azından mümkün olduğunu her evlat edinen öğrenmiş olurdu. hiç olmadı bilgilendirme formunun peşine ekleselerdi. bizde uzmanımızla daha o kadar samimi değiliz ama ev ziyaretinde belki açabilirim konuyu.

daha önce emzirebilmiş arkadaşlar varsa burda bizimle paylaşırsa çok faydalı ve bize umut olur diye düşünüyorum.

Kitapçık şart. Zor bir şey değil ki.. Bu kadar mı zor anne adaylarını yönlendirmek. Kendi çabalarımız olmasa hiç bir şeyden haberdar olamayacağız, yazık :(

Evet sagarkende yara olabiliyor gogus uclari,zaten bebeginz emecekse 3-4 ay once kreme baslanmasi iyiymis, amac meme uclarini destekleyip beslemek, yinede yara oabilir ama ihtimal azaliyor.
Ben makinayi medela kullandim once sonra tavsiye uzerine spectra3 aldim.
Tavsiye eden arkadasimin bebegi 2 aydan itibaren emmedi ve 14 ay daha sagarak sutunu verdi gunde 1100 ml süt sagdigi oldu. Tabi yardim onemli sagmakta zaman ve emek istiyor. Annesi ev isi ablasi bebege bakti. Emziriyormus gibi devamli sagdi,sagmak cogaltiyor. Ben ikizlerime endim baktim, heleki 4 aydan sonra ev isi icinde gelen olmadi siz hesaplayin e kadar sagim yapilir. Yinede gece bile uyanip emiyorlarmis gibi sagdim ama gelmedi bidaha. Sukurki 7 ay kadar emdier ve sagip verdim.

Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için, Allah razı olsun. Pompaya başlamış durumdayım, meme uçlarım için de krem kullanıyorum ztn hafif soyulur gibi oldu, önlemimi aldım, inşallah yara olmaz. Allah hepimize kolaylık versin inş.

iyi günler kızlar....süt gelmesi için bitkisel kürler ve ilaçları merakla bekliyorummmmm....

Hakkını helal et burayı görmedim, keşke özel mesaj atsaydın.. Okuduğum kitaba göre hemencik sana yazayım, inşallah uygulayabilirsin. Öncelikle jinekologa gidip prolaktin hormonunu artırıcı çay ve ilaç istemelisin. Anne sütüne geçip geçmediği ya da bebeği etkilemesi sonucunda bilgi sahibi olman gerekiyor. Bana lactabol verdi, süt artıcı granül, çay gibi içiyorsun. Ama bu sadece işe yarayacağını sanmıyorum. Öncelikle hemen bir pompa almanı tavsiye ederim. Pompayla göğsünü uyararak süt kanallarını harekete geçirmelisin. Başladığın ilk hafta öncelikle günde 8-10 kere (yani 2 saatte bir) göğüslerini 5'er dakika sağman gerekiyor. Ben philips avent in hem elektrikli hem manuel olan bir ürünü var onu kullanıyorum, çantalı, her yere peşimde götürürken kolaylık olsun diye bu modeli tercih ettim. İlk hafta sonrasında ikinci haftadan itibaren yavaş yavaş pompa seviyesini arttırıp 10'ar dakika göğüslerini sağman gerekiyor. Yine günde 8-10 defa oalcak şekilde. Bu anlattığım gibi 6 haftaya kadar devam ediceksin, ztn ilk hafta sonrası minik bir sıvı geliyormuş ama sütün gelmesi 1-2 ayı bulabiliyormuş, artması fln.. Ama tüm bunların yanı sıra bitkisel olarak göğüs dokunu hamilelikteki gibi geliştirmesine yardımcı olucu destek alabilirsin. Türkiyede yok diye biliyorum ama amazon.com'dan aldırabilirsin. Ben yeni başladım, internette araştırmanı tavsiye ederim. Adı Goat's Rue. Motherlove markasının kapsüllü ürünü var, acil olarak ondan sipariş vermeni öneriyorum. Ah keşke yazsaydın bana daha önce söylerdim bunları hakkını helal et. Linki paylaşıyorum. Amazon.com: Motherlove Goat's Rue Vegetarian Capsules, 120 Caps: Health & Personal Care

Amazon'un karogları genelde yavaştır, o yüzden hızlı kargo seçeneğini seçmeni tavsiye ederim. Benim arkadaşım yurtdışından gelirken getirdi, gelen birileri varsa onlara da aldırabilirsin.

Tüm bunları profesyonel bir görüş olarak düşünme lütfen. Ben de bir anne adayı olarak kendi araştırmamı yaparak bunları buldum ve kullanmaya çalışıyorum. Goat's rue ya başlayınca lactabol'u bıraktım. Herhangi bir ilaç kullanmak istediğinde doktora danışmanı tavsiye ederim. Goat's rue nun türkçesi keçi sedefotu. Doğada süt yapıcı ve meme dokusunu geliştirici en etkili bitkilerden biri. En azından bir iki ay goat's rue dan kullanıcam ben mesela, bir yandan da göğüslerimi pompalıcam. 120 kapsül 40 gün fln yetiyor, çünkü sabah öğle akşam kullanmak gerekiyor ve daha etkili olabilmesi için ilacı içmeden 15 dk önce ve içtikten 15 dk sonra sıvı tüketmemek gerekiyor.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Soruların olursa özele gelebilirsin, elimden geleni yapmaya çalışırım.

çok güzel bir konu benimde hayalimde bebeğimi emzirmek vardı.inşallah başarılı oluruz benim arkadaşım geçen yıl evlat edindi bebiş geldiğinde 50 günlüktü şu an 1,5 yaşına yaklaştı hala anne memesinde çok doyurucu olmasada en azından ten teması sıcaklığı hissedebilmesi die düşünüyorum onlar bunu başardılar bizlerede kısmet olur umarım

Amiiin inşallah! Umarım hepimiz başarılı oluruz, Rabbim o günleri göstersin bizlere :)

hangi siteden aldın lactobal i ben bulamadım bende hemen içmek istiyorum

Başvuru tarihiniz ne zaman ve tahmini bebeğinizi kaç ay sonra bekliyordunuz? Bunları göz önüne alarak hazırlık yapmak lazım. Lactabol u eczanenize sorabilirsiniz, yoksa bile getirtiyorlar ilaç deposuna sordurup. 5 günlük paket içeriği fiyatı 22 tl gibi bir rakamdı. Sabah öğle akşam içiyordum. Ama hazırlık yapacaksanız diğer arkadaşıma yazdığım ilacı tavsiye ederim, lactaboldan daha etkili olacağına inanıyorum. Konuyla ilgili detayları tekrar paylaşacağım. Sorunuz olursa özele gelebilirsiniz.

Arkadaşlar buraya yazacağım detayları lütfen bebeğinizin tahmini geliş süresine uyarlamaya çalışın. Tabii ki yavrularımızın ne zaman geleceklerini hiç birimiz bilmiyoruz ama mesela çok yeni başvurduysanız ve bulunduğunuz ilde sıra aylarla değil yıllarla ölçülüyorsa şimdiden başlamayın, süreç içerisinde buna karar verin. Geç de kalmayın tabii ki, buraya yazacağım uygulamalar en güzel bebek gelmeden yapmalı ki bebişin gelişine sütümüz yetişsin.

İlk şartımız olumlu düşünmek.. Kendinizi emzirirken, bebeğiniz göğsünüzdeyken hayal edin, pozitif düşünün ve sizin şevkinizi kıracak insanlardan hem uzak durun hem de onlara bebeğinizi emzirebilmek için hazırlık yaptığınızı anlatmayın. Bunlar benim şahsi kanaatim. Konuyla alakalı bilgi sahibi olmayanlara sürekli açıklama yapmayın. Kısacası sizi demoralize edebilecek her türlü şey ve şahıstan uzak durun.

Aslında doğurmadan emzirebilmek ile ilgili bir sürü protokol var. Sizlere kitabın ana hatlarıyla çevirisini yapacaktım fakat koşturmacam çok fazla arttığı için direkt olarak uygulamalar kısmına geçmek istiyorum.

Bazıları elle masaj yaparak, bazısı göğüs ucunu eşi tarafından manipüle edilerek, bazısı bitkisel ilaçlarla, bazısı doktorun verdiği haplarla, bazısı pompalayarak, bazısı da bunlardan kendi rahat ettiği ve bünyesine vücuduna uygun olanlarını harmanlayıp birleştirerek sütünü getirmesi mümkün.

Ben mesela hem bitkisel ilaçları, hem de pompalamayı harmanladım. Her gün göğsüme dakikalarca masaj yapamayacağımı ve eşimin de sürekli peşimde olamayağını bildiğim için en uygun olarak bu ikisini gördüm. Eğer gerekirse doktorun verdiği ilacı da kullanabilirim.

Kitapta geçen pompalama detayları şu şekilde..

Bebek gelmeden bir-iki ay önce pompalamaya başlamak gerekiyor. Birazcık daha uzun ya da birazcık daha kısa zamanınız kaldığını düşünseniz bile kendinize göre programda değişiklikler yapabilirsiniz.

Elektrikli ya da manuel bir göğüs pompası alıp ilk bir hafta boyunca günde 8-10 kere göğüslerinizi her biri 5'er dakika olacak şekilde sağacaksınız. İsterseniz göğüs uçlarınızın tahriş olması ihtimaline karşı doktorunuzdan meme ucu kremi vermesini isteyebilirsiniz. Günde 8-10 kere göğsünüzü sağmak demek 2 saatte bir toplamda (5 dk bir göğüs, 5 dk diğeri..) 10 dk pompayla başbaşa kalmak demek.. İlk zamanlar alışma süreci olduğu için bunu kendinize göre uyarlamaya çalışın, ben ilk günden 8-10 defa sağmadım çünkü hemz aman açısından gözüm korktu hem de göğüs uçlarıma zarar vermekten çekindim.. Ama zamanda 8-10 kerelik rutine alışmak gerekiyor. İkinci haftaya girince hem pompanın o düşük ayarını yükseltmek gerekiyor, emiş gücünü bir bakıma artırdığınızı düşünün, hem de 5 dkyı 10 dkya çıkartmak gerekiyor. Bundan sonrası aynı rutini toplamda ilk başlangıç tarihinden itibaren 6 haftaya tamamlamak gerekiyor. Daha uzun ya da daha kısa tutulabilir. Pompalarken aynı anda ilaç almak ya da bitkisel takviye yapmak tamamen size bağlı. Ben bir yandan doğada en çok süt yapıcı olarak bilinen bitkinin hapını kullanıyorum, adı Goat's Rue. Türkçesi keçi sedefotu demek. Çoğu süt yapıcı çayda bu bitkinin içeriğine rastlayabilirsiniz. Goat's Rue ürününü yurtdışından ya da amazon.com dan sipariş verebilirsiniz. Motherlove markası üretiyor. Linkini ekliyorum. Amazon.com: Motherlove Goat's Rue Vegetarian Capsules, 120 Caps: Health & Personal Care

Sabah öğle ve akşam içmek gerekiyor. Bu bitkisel ilacı almadan 15 dakika önce ve 15 dakika sonra sıvı tüketmemek ilacın etkinliği açısından önemli bir detay. Böyle bir ürün kullanmadan önce doktorunuza danışmanızı tavsiye ediyorum. Ben sordum ama maalesef pek bilgi sahibi değildi, kendi sorumluluğumda ve yurtdışında özellikle amerikada bu ürünü kullanan annelerin yorumlarına dayanarak kullanmaya başladım, ama yine de siz bilirsiniz.

Kendi rahatsızlıklarınızı, geçirdiğiniz ve geçirmekte olduğunuz hastalıkları ve hassasiyetlerinizi siz bileceğiniz için burada yazılan tavsiyelere doktora danışmadan uymanız durumunda sorumluluk yine size aittir. Ben yardımcı olmak babında burada paylaşımda bulunuyorum ama hiç bir şekilde bu konuda sorumluluk almam, baştan söyleyeyim. İngilizceniz varsa google'da arama yapın, goat's rue yu araştırın, yorumlara bakın, doktorunuza sorun, ondan sonra kullanmaya başlayın.

Umarım hem siz hem de ben bu tavsiyelerin ve kitabın faydasını görürüz. Ben çok umutluyum, 40-50 yaşındakilerin bile emzirdiklerini, doğurmasalar bile yavrularını doyurabildiklerini okuyor olmak inanılmaz mutlu ve motive ediyor beni. İnşallah hepimiz başarabiliriz.

Not: Goat's rue (keçi sedefotu) en büyük özelliği süt yapıcı olmasının yanı sıra, göğüs dokusunu geliştirmesi.. Bizler doğum yapmadığımız için göğüs dokumuz hamilelikteki değişimi yaşamıyor, bu bitkisel takviye o açığı kapatmaya yarıyor.

canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim...bende manuel pompa var günde 6-7 kez onla çalışıyorum akşamları da ayaklı pompa var :))) çok az olmakla beraber sütüm geldi...amazondan sipariş veririm ama acaba bu ürün gümrüğe takılır mı? ben netten araştırdım bu bitki ve extratları varmış...hatta çay olarak da üretmişler....ben reklamlarda çıkan laktamil kullanıyorum ...hayırlısı bakalım....bilgiler için teşekkür ederim canım....durmak yok denemeye devam.....

canım verdiğin bilgiler için teşekkür ederim...bende manuel pompa var günde 6-7 kez onla çalışıyorum akşamları da ayaklı pompa var :))) çok az olmakla beraber sütüm geldi...amazondan sipariş veririm ama acaba bu ürün gümrüğe takılır mı? ben netten araştırdım bu bitki ve extratları varmış...hatta çay olarak da üretmişler....ben reklamlarda çıkan laktamil kullanıyorum ...hayırlısı bakalım....bilgiler için teşekkür ederim canım....durmak yok denemeye devam.....

Ne kadar güzel maşallah.. Normalde prolaktin hormonun yüksek mi? ne kadar sürede sütün geldi? Ben daha bi haftadır pompayı kullanıyorum ve herhangi bir sıvı gelmiş değil. Ama her gün aynı sıklıkta yapamıyorum, dışarıda olduğumda zor oluyor. :/

canım bende bir süre ailemde klaldım orada yapamadım pek...prolaktine baktırmadım canım adetim yaklaşıyor ondan biraz yükselmiş olabilir...ama çalışmaya devam ettiğim sürece ve bazende bebeğe veriyorum memeyi inan gögüslerede değişim oluyor...şimdi süt arttırıcı ilaç ve laktamil siparişi vereceğim...hayırlısı artık...

Back
X