• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat hasreti çekerken eltim isteyerek 2.ye hamile kaldı

Selam hanımlar ben 4 senelik evliyim evlat hasreti çekiyoruz bebeğimiz olmuyor.eltim 2.ye hamile .bunu bugün kendisinden öğrendim ve yıkıldım dik durmaya çalıştım yarın benim doğum günüm olduğunu bildiği halde bana özellikle Doğum günümün bir önceki günü söyledi .ben uyuyamıyorum stresten baş ağrısından ağlamaktan ,gece ona mesaj attım bizim evlat hasreti çektiğimizi bildiğiniz halde 2.yi yaptınız diye .biz o gece saat 12 yi geçince birbirimize güzel sözler söyleyip gelecek Doğum günlerimizin daha güzel olması hayalini kurarken birbirimize sarılıp saatlerce ağladık. bana kendisi söyledi hamile olduğunu benden duymanı istedim başkasından duyma diye sana ben söyledim dedi .1-2 ay öncesine kadar benim tedavi sürecimle ilgili detaylı konuşuyorduk herşeyi ona anlatıyordum içimi ona döküyordum .bana sorduğunda ben dayanamayıp ağlamıştım ondan sonra bana dedi ki seni üzüyorum galiba sana sürekli sorarak bundan sonra sormayacağım dedi .1 ay sonra isteyerek çocuk yaptılar bana yardımcı olur musunuz fikirlerinizi almak istiyorum sizce niyeti kötü müdür ??kendisiyle hiç konuşmak istemiyorum artık ...fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yazın
Hastalıklı düşüncelerinizden vazgeçin. Yaptığınız çok garip geldi bana. Bu konuda hassas olabilirsiniz, yaşadıklarınız hiç kolay olmayabilir ama başkalarının çocuk sahibi olmasını istememek nasıl bi bencillik nasıl bi mantık anlam veremedim. İstersiniz imrenirsiniz fakat sizinki düpedüz kıskançlık. Burda niyeti kötü olan sizsiniz...

Oyy ne güzel bir dua amin amiiin dua edenin de dualarını kabul etsin rabbim :)
Bugün eşime ufak bir hediye alıp üzerine ultrason fotosu ve altına not yazdım sonuna yazdığım "özür dilerim baba bu kadar beklettiğim için" yazdım. Eşim hüngür şakır ağladı bende ağladım. Hep kendimiz için dua ederken bizimle aynı kaderi yaşayan hatta daha ümitsiz durumda olanlar içinde dua ettik, ediyoruz. Eminim dualar bir yerde nihayete kavuşacak. Yürekten diliyorum sizinde olsun 🙏 Sağlıklı güzel yüzlü evlatlarınız olsun kucağınız boş kalmasın. Hamilelerin duası kabul olurmuş belli mi olur belki bu konu bile bir sebeptir ❤️

Çok teşekkür ederim iyi dileklerin ve duaların için ben inançlı bir insanım namazımda niyazımdayım ama böyle kötü duygularımın önüne geçemiyorum malesef konu bebek olunca ☹
Duygularını incitmek istemem ama çocuğun olunca dünya pespembe olmuyor. Hayatin iyice mukemmellesmiyor. Aksine iyice zorlaşıyor hayatın. Bunun hamileliği var, kusması var, doğum sancısı var, doğurması var, emzirmesi var, gazı var, ağlaması var, uykusuz kalmasi var, yürümesi var, okulu var, istekleri var........ en önemlisi doğru insan olarak yetiştirebilmek var. Evet insanın çocuğunun olması çok güzel bir duygu ama hayattaki en zor iş aynı zamanda. Bu işi bu kadar abartıp başka gayen yokmuş gibi hayatının merkezine koyma. Sonra her bebeği olan sana düşman gelir. Benim annem babam öldü. Şimdi annesi babası olanlara bugz mu edeyim

Nasıl bir bencillik bu ya.Sizden izin mi almalıydı çocuk yapmadan.İyi o zaman siz üzülüyorsunuz diye kimsenin çocuğu olmasın,dünyanın da sonu gelsin.Sizi yakın bilip paylaşmış,bilememiş ki böyle kötü düşüneceksiniz.Ben eltinize üzüldüm.Bir de onu üzecek mesaj atmışsınız.Bravo hadi siz üzgünsünüz diye tüm dünya üzülmeli.Akıl almayan bir bencillik gidin psikolojik destek alın etrafınızda kimse kalmaz yoksa

Selam hanımlar ben 4 senelik evliyim evlat hasreti çekiyoruz bebeğimiz olmuyor.eltim 2.ye hamile .bunu bugün kendisinden öğrendim ve yıkıldım dik durmaya çalıştım yarın benim doğum günüm olduğunu bildiği halde bana özellikle Doğum günümün bir önceki günü söyledi .ben uyuyamıyorum stresten baş ağrısından ağlamaktan ,gece ona mesaj attım bizim evlat hasreti çektiğimizi bildiğiniz halde 2.yi yaptınız diye .biz o gece saat 12 yi geçince birbirimize güzel sözler söyleyip gelecek Doğum günlerimizin daha güzel olması hayalini kurarken birbirimize sarılıp saatlerce ağladık. bana kendisi söyledi hamile olduğunu benden duymanı istedim başkasından duyma diye sana ben söyledim dedi .1-2 ay öncesine kadar benim tedavi sürecimle ilgili detaylı konuşuyorduk herşeyi ona anlatıyordum içimi ona döküyordum .bana sorduğunda ben dayanamayıp ağlamıştım ondan sonra bana dedi ki seni üzüyorum galiba sana sürekli sorarak bundan sonra sormayacağım dedi .1 ay sonra isteyerek çocuk yaptılar bana yardımcı olur musunuz fikirlerinizi almak istiyorum sizce niyeti kötü müdür ??kendisiyle hiç konuşmak istemiyorum artık ...fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yazın
Her şey sizinle ilgili değil. Kimse kimseye inat olsun diye çocuk yapmaz. Hele ki 2. Çocuğu.

Allah'ın şaka olmalı bu konu. Eltiniz oldukça duyarlı davranmış size karşı ama bırakın da kendi çocuk yapıp yapmamaya da karı koca kimseden etkilenmeden karar versin. Ne münasebet ya. Bir de hamile kadına gece mesaj atıp üzmüşsünüz. Siz evlat hasreti çekiyorsunuz diye çocuğuna kardeş yapmayacak mıydı? Sizin bu tavrınız hassas olmayı da geçmiş

Bence yanlış yapmışsınız bu biraz bencillik oluyor bu his sizi yanlızlastirir belkide tamamen kaza ile hamile kaldı sizin onun sevinmeniz lazımdı

Gerçekten sacmaliyorsun benimde çocuğum tedaviyle oldu bende herşeyi böyle kafama takardım biri bisey dese üstüme alınırdım ama bu kadar da değildim şimdi rabbim 2 tane nasip etti biri kendiliğinden bence özür dilemelisin çok ayıp etmişsin içini fesatlikka doldurma ki rabbim en güzelini nasip etsin

2.bebeğimize karar verirsek kaynım ve eltim en son düşüneceğim kişiler olur.
Bana böyle bir mesaj gelseydi sadece bir daha asla görüşmeme kararı alırdım sizinle.

Kendisine tepkili bir mesaj attım sence yanlış yapmış mıyım ?çok zoruma gidiyor
Bence çok yanlış yapmışsınız. Yaşı geçmiş ama evlenememiş arkadaşınız size evleniyorsunuz diye trip atsa, ben evlenemediğim halde sen gittin bilerek evleniyorsun dese mantıklı gelir miydi size?
Evet yaşadığınız duygu çok zor ama üremek doğanın kanunu ve kimse kimseyi kıskandırmak için çocuk sahibi olmaz.

Yasadiginiz durum zor allah tez zamanda vlat versin ama eltinizin sucu ne.sizinki olmuyor diye kimse dogurmasin mi.baskasindan duysaniz ben kiskanirim diye benden sakliyor derdiniz.bence siz bu konuda hassasiniz ve kim ne yaparsa yanlis anliyorsunuz.bencesj atin ozur dileyin sizi anlayacaktir

Çocuk sahibi olmamak yada olamamak sizinle ilgili bir durum. Başkasının olup olmaması onunla ilgili. Onun özel hayatina nasıl darilirsiniz. Hem hamile bir kadini gecenin yarisi strese soktunuz hemde aile içinde huzursuzluk yaratacak bir davranışta bulundunuz. Yani suan hayatınızda istediğiniz bir şeyin olmamasını ailenizden birinde olmasına haset ettiniz. Yazık o kadın hep sizinle görüşmek zorunda. Sizin bu tavrinizdan sonra ben olsam size çocugumu emanet etmem. Mutlulugum gözünüze battığı icin de sizinle görüşmem. Böyle bir tavrın, çektiğiniz hasretle, çaresizlikle, duygusallikla bir açıklaması olamaz.

Cok cocukca bir mesaj olmus. Herkes kendi hayatini yasar. Ikinci bebegi yapmak icin sizin bebeginizin olmadini neden beklesin anlamadim. Onun da evladina kardes olmasini istemesi hakki. Belki de kirunurken gamile kaldi bilemezsiniz. Gereksiz bir mesaj olmus.

Garip bir konu eski üye olmasa fake derdim. Bir de 100 kere falan “evlat hasreti” kelime öbeği geçiyor. Yabancı ülkelerde de (avrupa,iskandinavya)böyle dramatize mi ediliyor bu olay yoksa doğu toplumlarına mı özel? Sosyal deney gibi geldi konu ama yine de yorum yapayım, kimse sizin çocuğunuz olmuyor diye çocuk yapmayacak değil böyle saçma bir şey isteyemezsiniz herkesin kendi aile hayatı yarın bir gün eşinizle boşansanız eltinizden de boşanmasını mı isteyeceksiniz? Saklasa bu sefer de nazar değdiririm diye korkup sakladı söylemesi gerekirdi derdiniz. Psikologa gidin bence biraz rahatlarsınız diye düşünüyorum.

Haklısınız ben ona çok büyük tepki gösterdim sanırım ama konu elti olunca insan orada bi duraksıyor malesef kötü niyetle mi yaptı diye de düşünmedim değil
Eltinizin 2.çocuk istemesi ve hamile kalması kötü niyet değil.
Ama sizi incitmemek için sözlerini bile seçen birinin hamileliğini tebrik etmek yerine, kalbini kıracak şekilde azarlamak ve bebeğine fesatlanmak kesinlikle kötü niyet.
Ayrıca “konu elti olunca insan orada bir duraksıyor” düşüncenizde fazlasıyla önyargılı olduğunuzun ispatı. Allah korusun kadıncağız düşük falan yaparsa oda sizin kötü enerjinizden mi şüphe etsin????

Back
X