Evlat sahibi olamamak zaten zor bir de çevre baskısı BOĞULUYORUM...

evet canım aslında normali bu bende 4 yıl duşünmüyoken cevremdeki insanlar iyiki yok görüyorsun halimi dıyenlerde vardı tabı 2 grup sonucta ınsanoglu ama ıstedıgın zaman öyle olmuyor işte...ben bazı arkadaşlarım gibi bebek için çok bekleyen bırı değilim belki ama sonuçta 7 aydan beri istiyorum ama bebek ıstemeye basladıgında ıstıyoken olmuyoken beklemek cok zor .rabbım kımseyı evladıyla sınamasın .ben 7 aydır ıstıyorum ama dıyorumkı 5 yıl boyunca nıye dusunmemısım annelık hayalı bıle cok guzelkı kımbılır yasayınca nasıl olcak .ve ıstemıyorum dedığım zamanlardakı sozlerımdenmı acaba rabbım bekletıyor benı dıyorum..evet allaha ınanıyorum o ısterse olur ısterse olmaz .bundn hıc bır zaman şüphe duymadım.ama bazı insanlar enazından benim çevremdekiler nekadar istediğimi bildiği halde açık açık kısırmısın diyolar ve bunu 6 7 yıllık hamıle kalmayı bekleyenler soyluyor.oyuzden ınsan gecmısını cabuk unutur.evet bazen en ufak şeyde alınganlık yapsakta çoğunda bu konuda anlatılanlar dertlerini paylaşanlar haklı .ne çekersen kendin çekersin kimse gelipte senin derdini anlamaz canım

Merhaba Hayalot ben kısır sözcüğünün artık sözlükte yer almadığını düşünüyorum ve gıcık oluyorum bu kelimeye artık en kötü sorunumuzun bile çaresi var, kısırlık eskidenmiş. Siz doktora gittinizmi peki?

burdaki kızlar haricinde bebek istediğimizi hiç kimseye söylemedik ki buna rağmen 9. ayda geldi kuzumuz

bir de söyleseydik yıllarca uğraşırdık eminim stres negatif yönde çok etkiliyor

tavsiyem kimseye bebek istediğinizi söylemeyin kendi ailenize bile çünkü gün gelir size karşı kullanırlar bunu her fırsatta yüzünüze vururlar içinizi kanatırlar

Merhaba Hayalot ben kısır sözcüğünün artık sözlükte yer almadığını düşünüyorum ve gıcık oluyorum bu kelimeye artık en kötü sorunumuzun bile çaresi var, kısırlık eskidenmiş. Siz doktora gittinizmi peki?

evet canım gittim ama eski zihniyete sahip olan insanlar vazgeçemiyor bu sözlerinden .şu an için sadece denem çalışma aşamalarındayız .kistlerim vardı onlar gitti çok şükür .bu ay belli olucak tekrar gidicem.ben insanları hiç bir şekilde yargılamayı sevmem.olmassa olmaz napalım rabbım yazmamıssa kaderımıze boyun eğicez .

biz eşimle 2 sene düşünmedik gezelim bir tozalım dedik. Neyse iş çocuğa geldi doktora gittik dedik 6 ay sonra başlıycaz çalışmalara ne tavsiye edersiniz ay sizin gibilerdemi var dedi :)) folikasit verdi ve dediki 1 sene olmazsa geliyorsunuz. İçimden dedimki ay düşüncesi bile kötü neyse gel gelelim olmadı 1 sene gittik sorun çıktı eşimde, çok üzüldü haliyle erkek doktora yönlendik ilaç falan işe yaramıyor tabi. bu arada insanlara soruyorlar ya düşünmüyormusunuz diye? düşünüyoruz dedik. Ayy demez olaydık yaa herkes ee hadi ne zaman? bilmem ne? dış kapının dış mandalları bile bekar olup okuyana ibret olsun söylemeyin kimseye çalışmalara başladık diyee. Ya öyle öküzler varki ulan ben sana demişim düşünüyoruz diye aradan 2 yıl geçmiş insan bir düşünür demekki sıkıntı var diye. Yook inadında ee amma tembelsiniz ne zaman? illa duyacak ağzından olmuyor diyee. Hamile falan olmayasın radyasyon var burda diyenlere yok Allah'a şükür diyordum. Soranlara sallıyordum, yakın arkadaşlara söylüyordum sadece. En son tüpe karar verdim işten çıktım. Halamda köyden geldi çekmiş beni kolumdan kız senin çocuğunmu olmuyor dedi gelinlerin yanında ne alakası var o nerden çıktı ya dedim. 2 ay sonrada tüpe başlıycaktım. Eee niye yok ozaman? canım işten yeni çıktım spora gidiyorum kilo vermem lazım bu kiloyla olmaz dedim ayrıca tatile gidicez 3-4 ay sonra düşüncez inşallah dedim. Abimde yapmıyor 5 senedir evliler borçları var diye tabi onlar niyeyapmıyor nereye kadar? illa duyacaklar anasını satayım. Şükürki tüp bebek tuttu Allah'ıma binlerce şükür sıkıyorlar ya. ama ben bir sıkıntısı var yada yok çocuk isteyene Rabim nasip etsin diyorum yani herkesin bir zamanı var.

Kızlar sakın sallamayın yapıştırın cevabı kocam istemiyor deyin.

bence de direk yapıştırın cevabınızı şu an düşünmüyopruz geleceğini kuralım ondan sonra falan deyin. Yoksa insanlar sizin üzerinize öyle çok geliyorlar ki. Bizim şansımız eşim daha evlenmeden hep diyormuş akrabalarına falan 5 yıl sonra diye. Bir de ben de yoğun çalıyordum. Gene de millet habire soruyor hadi ne zaman yapacaksınız bilmem ne diye. Ama tabi çok üsteleyemiyorlardı atıyordum eşimin üstüne. Halbuki biz evlendikten 1,5 sene sonra falan başlamıştık çalışmalara ama herkesin bilmesi lazım değil nasılsa. Bu arada benim tedavi süreçlerim oluyordu yarım yamalak falan ama tabi maalesef sonuç alamadık. en sonunda 6. senemizde ben işten çıktım ve tam olarak başladım tedavime. Bu arada kaynım evlendi 2 ay sonra eltimin hamileliğini ben keşfettim. Çünkü üzülürüz diye bize kimse birşey diyememiş. Ben Folik asit i gördüm poşet içinde ama çaktırmadım yine de. Akşam eve gelince eşime dedim amca olacaksın diye. O da nerden çıktı olsa söylerler herhalde böyle bir şeyi falan diyor garibim. Düşünün kendi kardeşi, annesi falan bile biz üzülürüz diye söylemediler yani.

Gelgelelim milletin soruları arasında ben iki aşılama 2 de tüp bebek denedim. Allaha şükürler olsun ki 2. denememizde bize geldi oğlumuz. Rabbim bize de nasip etti en sonunda. Ama milletin ağzı duruyor mu aslaaaaaa.... NAsıl oldu tedaviyle mi oldu arkası gelmiyor. Biliyorum ki hayırlısıyla doğum olsun yine başlarlar " eeeeee 2. ne zaman diye "

Oyyy çok fena kısırdöngü bu.

Ama siz her zaman metanetli olmaya çalışın size bir şey sorulduğunda mırın kırın etmeden bir cevap verin ki tekrar sormaya yüzleri olmasın bence

Son düzenleme:
bence de direk yapıştırın cevabınızı şu an düşünmüyopruz geleceğini kuralım ondan sonra falan deyin. Yoksa insanlar sizin üzerinize öyle çok geliyorlar ki. Bizim şansımız eşim daha evlenmeden hep diyormuş akrabalarına falan 5 yıl sonra diye. Bir de ben de yoğun çalıyordum. Gene de millet habire soruyor hadi ne zaman yapacaksınız bilmem ne diye. Ama tabi çok üsteleyemiyorlardı atıyordum eşimin üstüne. Halbuki biz evlendikten 1,5 sene sonra falan başlamıştık çalışmalara ama herkesin bilmesi lazım değil nasılsa. Bu arada benim tedavi süreçlerim oluyordu yarım yamalak falan ama tabi maalesef sonuç alamadık. en sonunda 6. senemizde ben işten çıktım ve tam olarak başladım tedavime. Bu arada kaynım evlendi 2 ay sonra eltimin hamileliğini ben keşfettim. Çünkü üzülürüz diye bize kimse birşey diyememiş. Ben Folik asit i gördüm poşet içinde ama çaktırmadım yine de. Akşam eve gelince eşime dedim amca olacaksın diye. O da nerden çıktı olsa söylerler herhalde böyle bir şeyi falan diyor garibim. Düşünün kendi kardeşi, annesi falan bile biz üzülürüz diye söylemediler yani.

Gelgelelim milletin soruları arasında ben iki aşılama 2 de tüp bebek denedim. Allaha şükürler olsun ki 2. denememizde bize geldi oğlumuz. Rabbim bize de nasip etti en sonunda. Ama milletin ağzı duruyor mu aslaaaaaa.... NAsıl oldu tedaviyle mi oldu arkası gelmiyor. Biliyorum ki hayırlısıyla doğum olsun yine başlarlar " eeeeee 2. ne zaman diye "

Oyyy çok fena kısırdöngü bu.

Ama siz her zaman metanetli olmaya çalışın size bir şey sorulduğunda mırın kırın etmeden bir cevap verin ki tekrar sormaya yüzleri olmasın bence

allah sagsalım kucagına almayı nasıp etsın canım.mılletın ağzı torba değilki büzesin bende herkese 5 yıl dedim gerçektende 5 yılda istemeye başladık .ama kimsenin dediğini takmam lafıda yapıştırıyorum ama işte insanın içinde biyerde kalıyor ukte.hayırlısı olsun

Evladi istedigi halde olmamasi cok kotu....ama insan yarali oldugu yerden kanatilinca insan ister istemez alingan oluyor....benim dayimin esu var 4 yildir evliler kadinda polistik over var...kucuk oglumu dogumundan sonra her telde konustugumuzda ay oglunun disi ciktimi diye her seferinde sorardi...birgun kendisi tlfn acti ilk defa benimle duygulu icindeki ozlemle cocuk hasretini anlatti okadar icimde kaldiki cok uzuldum normalde bebek konusuna fazla girmez sorulanada dr gidiyoruz der kapatir....ondan sonra telde yine konusmamizda dedimki...uzulme allah buyuk elbet seninde olur okadar tip ilerlediki baktiniz normal yolla olnadi tup bebek yaparsiniz yinede olur elbet dedim...demez olaydim...yok en son yapilmasi gereken seyi basta soyluyormusuzda bir kadin onlara gitmis anneanneme aa senin gelinmi cocugu yokmu diye sormusta bel assasindan itibaren kimseyi ilgilendirmezmiste bu sozlerine cok uzuldum...bir daha asla gorusmedim sadece dayimla telde gorusuyorum...bayramdan once annem yanlarina tatile gitti yengem demis kocam sesini cikartmiyor neden milket soruyor...kim istemezki herkes cocuk sahibi olsun insan bazen tedavi asamasini dertlesmek konusmak ister karsidaki rahatsiz oluyorsa tatli dille bu konuyu konusmak istemiyorum der konu kapanir yuzsuzluk edip yine sorulursa ozaman ankayacagi dilden konusur....cocuk sahibi olmamak bir eksiklik degil allah elbet verir bugun olmazsa yarin nihayetinde olur insss....allah bu duyguyu isteyen herkese nasip etsin.....ama art niyetle kinayanlari allah islah etsin.....

Evladi istedigi halde olmamasi cok kotu....ama insan yarali oldugu yerden kanatilinca insan ister istemez alingan oluyor....benim dayimin esu var 4 yildir evliler kadinda polistik over var...kucuk oglumu dogumundan sonra her telde konustugumuzda ay oglunun disi ciktimi diye her seferinde sorardi...birgun kendisi tlfn acti ilk defa benimle duygulu icindeki ozlemle cocuk hasretini anlatti okadar icimde kaldiki cok uzuldum normalde bebek konusuna fazla girmez sorulanada dr gidiyoruz der kapatir....ondan sonra telde yine konusmamizda dedimki...uzulme allah buyuk elbet seninde olur okadar tip ilerlediki baktiniz normal yolla olnadi tup bebek yaparsiniz yinede olur elbet dedim...demez olaydim...yok en son yapilmasi gereken seyi basta soyluyormusuzda bir kadin onlara gitmis anneanneme aa senin gelinmi cocugu yokmu diye sormusta bel assasindan itibaren kimseyi ilgilendirmezmiste bu sozlerine cok uzuldum...bir daha asla gorusmedim sadece dayimla telde gorusuyorum...bayramdan once annem yanlarina tatile gitti yengem demis kocam sesini cikartmiyor neden milket soruyor...kim istemezki herkes cocuk sahibi olsun insan bazen tedavi asamasini dertlesmek konusmak ister karsidaki rahatsiz oluyorsa tatli dille bu konuyu konusmak istemiyorum der konu kapanir yuzsuzluk edip yine sorulursa ozaman ankayacagi dilden konusur....cocuk sahibi olmamak bir eksiklik degil allah elbet verir bugun olmazsa yarin nihayetinde olur insss....allah bu duyguyu isteyen herkese nasip etsin.....ama art niyetle kinayanlari allah islah etsin.....

canım senın soyledığindede bişey yokmuşki sen teselli etmek istemişin sadece boşver senin burda bir hatan yok bende bebek istiyorum banada dua edenler var çokta hoşuma gidiyor ne güzel dua alıyorum alıncak hiç bişey yok bunda bana göre onda varmış sorun .evladına rabbım uzun saglıklı ömür nasip etsin inşallah

canım senın soyledığindede bişey yokmuşki sen teselli etmek istemişin sadece boşver senin burda bir hatan yok bende bebek istiyorum banada dua edenler var çokta hoşuma gidiyor ne güzel dua alıyorum alıncak hiç bişey yok bunda bana göre onda varmış sorun .evladına rabbım uzun saglıklı ömür nasip etsin inşallah

Amin canim cumlemizinkini....allah herkese tattirsin kimsenin gozunu yolda birskmasin....

Bebeğimiz olmadığı için her söylenen söz iyi niyetle de söylense bize batabiliyor ama bir de bile isteye yapılanlar var söylenmeyecek sözler söyleyenler var durumunu bildiği halde ee hadi acele edin diyen arkadaşlar var. Bir arkadaşım var mesela kafa insan ama anlatıyorum sorunumu ama acele edin bak yapı bir tane şu doğurdu bak falan banane kim doğurduysa doğurdu kimsenin bebeğinde gözüm olmadı ya da neden onun oldu da benim olmadı demedim hiçbir zaman evet sorguladım neden bu kadar uzun sürüyor neden hep bir aksilik çıkıyor diye ama en yakınlarımız derse elalem haylice der. Kendi teyzem bile gelinin hamile olduğu ballandırarak söyledi bana. Doğum yaptığında gelini de kendi de hadi sıra size geldi artık tembellik yapmayın dedi ama insna düşünür biraz istyorlarda mı olmuor diye. Ama alıştım ben artık vakti zamanı geldiğind eöyle böyle bizimde olacak Rabbim bilir en iyi zamanı kızlar kaderi zorlamaya gerek yok elimizden geleni yapıcaz tedavi olucaz olmazsa olmaz diyorum kader kısmrt hayırlısı olsun hepimiz için. BBeğine kolay sahip olanların zor sahip olanları anlamasını asla beklemeyin anlamazlar anlayamazlar.

Toplumumuz ne yazakki böyle evlenmezsin evde kaldın derler, evlenirsin çocuk ne zaman derler, çocuğun olur, kardeş ne zaman yapıcaksınız derler. derler derler derlerrrrrrrrrr insanlara konuşmak olsun da herşeyi derler.

Hayret ettim okurken zira bende tam aksine oldu, cocuklu olan aileler bize hayranlikla bakiyorlar.
Herkesde bikmis durumda, ne mutlu size diyorlar.
Vallahi bizde öyle düsünüyoruz ve hayatimizi cocuksuz cok güzel yasiyoruz, bence bu kadarda üzülmeyin rahat olun, o zaman hamilelik daha kolay oluyor.
Fazla zorlamayin kendinizi, kafaniz rahat olmali.
Bu kadarda alingan olmayin ama. Herseye biraz daha rahat bakin.
Hic sevmedigim sey, zoraki zoraki kendisini sartlandiranlar. Allaha inaniyorsak kaderede inanmak lazim bence.

pardon ama cocuktan sıkılıp ıstemeyen kac tane canlı var su dunyada canlı dıorum ınsan demıyorum dıkkatınızı cekerım ben hıc gormedımde bı zahmet gosterın banada oyle seymı olur ınsanlar cocukları olsun dıye ugrasıyor allah vermıssede ustune tıtrıyor ne demek bu sımdı guldum yanı

Eşimle çok istememize rağmen çocuk sahibi olamadık.Bu çok zor bir süreç.Kimsenin yaşamasını istemem.Bunun zorluğu yetmezmiş gibi çevreden gelen olumsuz bakışlar,imalar beni o kadar çok yordu ki boğuluyorum.Nazar değmesin diye hamileliğini benden saklayan dostlarıma mı ,bir çocuk severken bana acıyarak bakan yakınlarıma mı hangisine üzüleyim.Halbuki ben kimsenin çocuğunu bebeğini kıskanmıyorum asla haset etmiyorum.Allahın verdiği nefes kıskanılır mı hiç..Belki insanlar bana acıyor ama böyle düşündükleri için ben onlara acıyorum.Bu sıkıntıyı yaşayan arkadaşlar bunlarla nasıl mücadele ettiniz?Girdiğim topluluklarda çok üzücü laflar imalar işitip ağlaya ağlaya eve geldiğim zamanlar oldu.İnsanların neden dilinin kemiği yok.neden bu kadar düşüncesizler.zaman zaman acaba ben mi çok hassasım ben mi yanlış anlıyorum diye kendimi sorguluyorum kendime kızıyorum.yakın bir arkadaşım seni bu konuda kırana sen de gereken cevabı ver niye susuyorsun diyor.ama inan her seferin dede savunmaya geçemezki...

benimde 1,5 yıldır olmuyor. daha yeni yeni herkese söylüyorum olmuyor iye. önceden düşünmüyorum diyordum. çok akraba ortamım yok. ama bazen tel den bile etkileyebiliorlar. iyi niyetinden emin olduğum arkadaşlara sölemiştim. hatta onların bebekleirni görmeyede gittim. bi tanesi gerçekten çok iyiydi ama yeni olmuştu bebeği, sanki onda öle bi bakış hissettim ki asla kondurmayacağım biri.

onun dışında da genelde benle sidik yarıştırmaya çalıışan bi arkadaşım var. o hamile. ondan can acıtıcı şeyler gördüm. bende pek konuyu açmamaya çalışıyorum. aynı ortama da kolay kolay girmemeye çalışıyorum.

kaçıcaksın mecbur :34: ne kadar oldu senn çocuk olmayalı.

sbolu85 tabiki gülebilirsin, senin özgür iradene bagli.
Beni hic ilgilendirmiyor biliyormusun.:35:

Millet ne kadar meraklı yahu başkalarının hayatına? Sanane kardeşim, milletle uğraşana kadar git bir gazete oku, haber izle, dünyada ne var ne yok biraz takip et. Hayret bir şey yaa, kul hakkına da giriyorlar farkında olmadan.

sormaa yaa. yakın bi akrabam anneme demiş kaç yıl oldu evleneli. 2 yıl dmeiş benim için. artık doktora gitsin demiş. sürekli öle dior. ki yakın akraba baya. ebeveynimin kardeşi öle deyimm. sanki evlenir evlenmez çocuk istedik. ki bu zamana kadar bişi demiolardı. kendi geliini ilk geceden hamile kaldı. bana sarmaya başladı. nooluyosa. bu kadar zaman halimi hatrımı doğru düzgün sormuşlukları yok üstelik. benim bebeğimin derdi millete düştü. :47::47: zaten zor bi süreç. birde insanların bu tavrı gerçekten üzücü. ki ben herkesin dediğine alınmıyorum. ama bazı kimseler varki hissediyorum gerçekten onlardaki o negatif durumu

çocuk istediğinizi bildikleri halde gerçekten bunlarımı söylüyorlar gözünüze baka baka insanlar ne kadar acımasız ya inanamıyorum burada okuduklarıma ve konu sahibi arkadaşım bizimde tanıdığımız bir ablamız var bebek istiyor ama onunda olmuyor bende 4 aylık hamileydim bir gün bir yerde karşılaştık karnımda çıkmıştı kollarımla saklamaya çalıştım ama inanki nazar değecek falan diye değil aklımdan bile geçmedi ne bileyim sanki görecekte üzülecek diye görsün istemedim ama gördü tabi bebişmi dedi çok yakın görüştüğümüz biri değil ama çok severim onu her aklıma geldiğinde dua ederim allahım bütün isteyenlere versin inşallah, belki benim gibi düşüneneler olmuştur

ya gerçekten inadına yapanlar var. benim bi arkadaş var mesela. her zaman konuyu bi şekilde kendi hamileliğine getiriyor. o yetmior çok tanımadığım samimi olmadığım insanların gebeliklerini bana haber veriyor. olmadığını bilior. hani çok yakın birileride değil. niye söylüyor ki. birde mesela kaç aylıkmış diorum ilgisiz gibi durmayayım diye. benle beraber dio. bana tuhaf gelio bunlar. alınganlık mı ? bilmiorum ama ben çok dikkat ediyorum böle şeylere. mesela evlenmedim diye üzülen arkadaşlara özellikle aman o kadar da önemli değil ne kadar geç o kadar ii diyorum. gözüne gözüne sokmuyorum. çok zor bişi değil aslında ama ben herkesin iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum

bu durum gerçekten çok hassas. benim 18 aydır olmuyor. bi arkadaşımında öleymiş. daha anca konuştuk. o da yakında gitcekti doktora. derdimiz ortak olduğu halde sormaya çekiniyorum yanlış anlar diye. çok farklı bi psi. çünkü. olmuyor diye zaten kendi kendine stres oluyor insan. bide çevredeki en ufak bi soru stresi tavan yaptırabilior. bazen annem bile sorsa tuhaf olabiliyorum. bi yıl söylemedim kimseye üstelik

Hersey karsilikli bu hayatta sbolu85.
Sen hanimefendiligini korumadigin sürece karsindaki insandan sana saygi göstermesini bekleme.
Bu arada konuyu dagitma her zamanki gibi.
Konu ben degilim...

arkadaslar uzulmeyın ınsanların sorgu suallerı bıtmez hıcbır zaman o kadar oluyorkı derdınızı bıldıklerı halde bazen en yakınınız bıle lafını bılmeden konusabılıyor cahıllıklerıne verın sızı anlamazlar ben sızı cok ıyı anlıyorum aynı soruları aynı kalp kırıklıklarını gozyaslarını bende doktum yasamayan bılmez bazen dedımkı kalp tasımıyorlar heralde ama allah buyuk dua edın o en dogru zamanda verıyor yeterkı ol desın allah bagıslasın benım oldu rabbım verdı dua edın sters yapmayın cevre susumaz bıtane olur ıkıncıyı sorarlar ıkıncı olur eee artık yapmazsın demı deyıp senın yapacagın cocugada karısır o yuzden gerekenede cevabı vermeyı bılın cocuk dusunmuyoruz deyın kımse ne yasadıgınızı bılmesın allah herkese ısteyen herkese versın

Hersey karsilikli bu hayatta sbolu85.
Sen hanimefendiligini korumadigin sürece karsindaki insandan sana saygi göstermesini bekleme.
Bu arada konuyu dagitma her zamanki gibi.
Konu ben degilim...

ya allah askına ben hanımefendılıgımı hıcbır zaman bozmadım senın bozupta yedıgın bamları gorduk bu bır kımseden saygı beklemıyorum cunku duyulacak kadar asılım bu ıkı konu falan dagıtmıyorum arkadaslara moral vereyım dıye gırdım yıne sızın o bana tuhaf gelen cevaplarınızdan bırını gordum allah askına herkes sıze ne kadar cok ımrenıyor anlata anlata bıtıremıyorsunuz kendınızı nerelerde goruyorsunuz yada hangı dunyada yasıyorsunuz herkes sızıe ımrenıyor enteresan yanı

Back
X