Evlat sahibi olmak isteyenler=birlikte dua edelim mi

ya ben bacaklarımı alınca gusul almıyom ama avret yerine gerekir bikere agladayla yapıyosan kesinaa nebiilim bakalım netee sasırdımm:53:

guslü gerektiren şeyler;cünüplük,hayız ve nifas kanının kesilmesi.farz olan gusül budur.bunun haricinde de gusl edilmesi sünnet ve mmüstehab olan haller vardır.bunların için de tüğlerin temizlenmesinden sonra gusül alınması yoktur.

canım ben yerim her zaman ama şöyle adetin 2.günü başlıyorum 12-13.güne kadar yiyorum fazladan bel ağrısı açıkcası yapmadı bende yarında aktardan hayıt suyu alayım diyorum tüpe başlayana kadarda soğan kürü yapayım ki rahim temizlensin sıkı bir beslenmeye çekicem eşimide kendimide 3ay ay bu arada kendiliğinden hamile kalsam ne iyi olur

Haftasonu bende alıyım hayıt suyunu,çok kişiye vesile olmuş.Belli mi olur belki bizimde vesilemiz bununla olur :26:

Şafi olan Allahım hepimize şifa versin :31:

Allah hepimize evlatt nasib etsin bu gusel cumanın yuzu suyu hurmetinee kurban olduguum rabbiimmmmmmm:49::49::49::49::49::49:üçüz besiz dokuz doguralım farketmez hayırlı saglıklı olsun ama doguruken bizde yasıyalım yanii:):)

Hahaa düşünsenize üçüz beşiz doğurduğumuzu,evlere şenlik olur hee :52: :52:

canım tilavet secdesi yaparken isim söylenmez.sadece tilavet secdesine niyet edilrek yapılır.namaz kılması mekruh olan vakitler kerahat vakitleridir.kerahat vakti sabah güneş doğduktan sonraki 50 dak, akşam namazına 50 dk kaladır.5 yıl fıkıh dersi aldıydım.Allah kabul etsin canım.

Canım nerden aldın dersini,Kuran Kurslarında mı okudun,merak ettim :16:

Kızlar ben çıkıyorum....kendinize iyi bakın Allah'a emanet olun.....gidip abdest alıp önce kılamadığım tilavet secdemi kılayım sonra meryem surelerimi okuyayım....sonrada onların tilavet secdesini kılayım inşallah....kızlar bana dua etmeyi unutmayın nolur..yarın rahim film çektirmeye gidiyorum..inşallah herşey yolunda gider.....öpüyorum hepinizi..rabbim şimdiden dualarınızı niyetinizi kabul etsin..gönülleriniz ferah olsun..rabbim sıkıntı keder vermesin.....

Allah yardımcın olsun canım,inşaallah herşey yolunda gider,dualarına amin :nazar:

bende ilk defa duydum..ben biraz netteki bilgilerin doğruluğuna çok inanmıyorum iyice araştırmak lazım....
internete olan inancımı 6.sınıftaki öğrencime verdiğim Hz Muhammed'in (SAV)hayatı ile ilgili ödevinde yaşadığım olayla kaybettim.öğrencim bana öyle bir ödev getirdiki.Peygamberimizle alakası yok...yok doğar doğmaz konuşmuş.3 aylıkken ata binmiş gibi Oğuz Kağan destanında yer alan olaylar sanki peygamberimiz yaşamış gibi anlatılmış ve öğrencimde onu bana hazırlayıp getrimiş...öğrencimi hazırladığı konuile ilgili bilgilerin yanlış olduğu konusunda zooooooooooorrr ikna ettim...çocuk netteki bilgiye öyle inanmışki benimle inatlaştı bile..kendisinin doğru bilgi bulduğuna dair.....

Ya aslında ne kadar acı.İlk eğitim ailede başlar.Çocuğun ne suçu var,ailenin eksikliği....Çocuklarımıza biz öğretemiyorsak dini mevzuları,en iyi eğitimi en gerçek şekilde nerden öğrenecekse,oralara göndermeliyiz.Doğru bilgi doğru kaynaktan alınır :34:

Ama ne mutlu ki,senin gibi öğretmeni var,Rabbim sayınızı artırsın :38:

evet bahçecide olacak ama 4.tüp denemem olacak hayırlısıyla inşallah.....bahçecide ilk kez olacak....

İnşaallah bu son olur.Rabbim emeklerinizin dualarınızın karşılığı olarak,sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin :21:

Kızlar bir arkadaşım vardı serpil kulakları çınlasın....adetliyken tırnak kesmez saçını kestirmez,tüy almaz bacaklarını falan....böyle bişey var mı????? bilgisi olan......doğrusu nedir????

Haftasonu bende alıyım hayıt suyunu,çok kişiye vesile olmuş.Belli mi olur belki bizimde vesilemiz bununla olur :26:

Allah yardımcın olsun canım,inşaallah herşey yolunda gider,dualarına amin :nazar:

Ya aslında ne kadar acı.İlk eğitim ailede başlar.Çocuğun ne suçu var,ailenin eksikliği....Çocuklarımıza biz öğretemiyorsak dini mevzuları,en iyi eğitimi en gerçek şekilde nerden öğrenecekse,oralara göndermeliyiz.Doğru bilgi doğru kaynaktan alınır :34:

İnşaallah bu son olur.Rabbim emeklerinizin dualarınızın karşılığı olarak,sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin :21:

Aminnnnnnn Eslemlivacım rabbim sanada en kısa zamanda hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallahhhhhhhh.....canım bildiğimizi doğruca öğretmeye çalışıyoruz inşallah bu yolda rabbim yardımcımız olur.......

canım kuran kursuna gittiydim ama fıkıh için ayrı bir hocanın derslerine katıldım.kitaplardaki bilgiler eşliğiyle.sorulanlara bilgim dahilinde cevap yazıyorum.asla yanlış anlaşılmasını istemem.hatalarım ve yanlış bildiklerim olursa uyarmanızı isterim.bilgiçlik taslamak gibi bir şey aklınıza ne olur gelmesin.bildiklerimi paylaşıyorum sadece.acizane

Adetli iken avret mahallini tıraşı, tırnak kesmek

Adetli veya lohusa durumunda bulunan bir kadının, bu durumda avret mahalli temizliği ytapması mekruhtur Bu, yıkandıktan sonra olmalıdır avret mahalli ve koltuk altı temizliği en az yedi gün içinde, en çok ise 40 gün içinde yapılmalıdır Kırk günü geçmemelidir Aynı şekilde adetli iken tırnak kesmek mekruhdur Yıkandıktan sonra kesmek gerekir Cünüp olan erkek ve kadın da aynı durumdadır

guslü gerektiren şeyler;cünüplük,hayız ve nifas kanının kesilmesi.farz olan gusül budur.bunun haricinde de gusl edilmesi sünnet ve mmüstehab olan haller vardır.bunların için de tüğlerin temizlenmesinden sonra gusül alınması yoktur.

o zaman seyyancım avret yerlerimizi de alsak gusüle gerek yok tüm ibadetlerimizi yapabiliriz.....

Avret Mahallinin Temizliği

Kadınların avret mahallerini herrhangi bir şekilde temizlemesinde mahzur yoktur Mühim olan temizliğin yapılmasıdır Avret mahallinin temizliğinin yaşla ilgisi yoktur, bahse geçen yerdeki kıllar uzamaya devam ettikçe temizlemek mükellifiyertide tekrarlanır Avret mahallinin tıraşında, sadece ön tarafın temizliği kafidir Kılların temizliği bir ay içinde tekrarlanmalıdır Ayrıca halk arasında konuşulan kıl uzunluğunun arpa boyu kadar olması durumunda namaz caiz olmaz, yok küçük parmağı bir defa dolarsa kafir olunur şeklindeki inanışlar dinimizde bulunmayan, uydurma laflardır,bu ise ihmal edilen temizliğin vebalinden dağa ağır bir durumdur Temizlik imandandır Bu temizliğin yapılmasındaki hikmet sıhhat yönündendir Temizlenmediği zaman, mesamatın tıkanması ile vücudun ter ifrazatı zorlaşır Bu da onun sağlığına zarar verir Kirlerle karışan terlerin meydana getireceği koku da caba Bu temizliğin kırk günü geçmesi mekruhtur (yapılmaması istenen, günah olmayan ancak adet haline getirilirse günah olan şeyler) Cuma günü traş olmak müstehabdır (İşlenmesinde sevap olan, terkinde günah olmayan ibadetler)

Kızlar bir arkadaşım vardı serpil kulakları çınlasın....adetliyken tırnak kesmez saçını kestirmez,tüy almaz bacaklarını falan....böyle bişey var mı????? bilgisi olan......doğrusu nedir????

herşeye atlıyo gibi hissettim kendimi.ama yazmadan edmicem.adetliyken tırnak,saç kesilmez.tüylerde alınmaz canım.doğrudur.

Adetli iken avret mahallini tıraşı, tırnak kesmek

Adetli veya lohusa durumunda bulunan bir kadının, bu durumda avret mahalli temizliği ytapması mekruhtur Bu, yıkandıktan sonra olmalıdır avret mahalli ve koltuk altı temizliği en az yedi gün içinde, en çok ise 40 gün içinde yapılmalıdır Kırk günü geçmemelidir Aynı şekilde adetli iken tırnak kesmek mekruhdur Yıkandıktan sonra kesmek gerekir Cünüp olan erkek ve kadın da aynı durumdadır

Allah rahmet eylesin ananem bir arpa boyunu geçmeyecek derdi tüyleriniz.....temiz olmak tabi çok önemli.....demekki arkadaşım adetliyken tırnak kesmemekle doğru yapıyormuş...

o zaman seyyancım avret yerlerimizi de alsak gusüle gerek yok tüm ibadetlerimizi yapabiliriz.....

yani şart değil.ama içinizde daha öncede yazdım şüphe oluyorsa ihtiyaten alınız.ama tüğ alınmsı guslü farz kılmaz canım.ibadete engel tabi değildir.

herşeye atlıyo gibi hissettim kendimi.ama yazmadan edmicem.adetliyken tırnak,saç kesilmez.tüylerde alınmaz canım.doğrudur.

estağfirullah tatlım biliyorsan paylaşacaksınki öğrenelim bizlerde....ben sadece adetliyken tüy almazdım..diğerleri konusunda tam bilgim yoktu tırnak kesmişimdir....zaten saç kestirmeyi hiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiççççççççççççç sevmiyorummmmmmmmm.....korkulu rüya gibi benim için kuaföre gitmek gitmiyomda zaten.....sıkılıyom daral geliyo bana orda...saatlerce boşa giden zamannnnnn......

aleykum selam canım seninde cumaların mubarek olsun
nasılsın

Şimdi iyiyim elhamdülillah canım.Ama dün fenaydım,çok fena....

Hamile olmadığımı anlayınca yazdım ya sizlere,ruh gibiydim,sessiz düşüncesizdim.Gece çıktı acısı,kriz geçirdim.Ağlama nöbetleri tuttu.Çok kötü oldum.Eşim zor sakinleştirdi.Rabbim yaşatmasın bidaha ne diyim. :5:

aleyküm selam canım.seninde cuman mübarek duaların kabul olsun inş.

Teşekkür ederim hepimizin canım :16:

Kızlar size bir soru soracam...tüylerimizi (avret yerleri, bacaklar ....)aldıktan sonra gusül abdesti şart değil mi??? eğer bacaklarımızı epilasyon aleti ile aldık ise gusül abdesti almadan namaz kılamayız değil mi????

bir sorum daha var bir odada uyuyan kişi varsa o odada namaz kılınır mı kılınmaz mı?? uyuyan kişi önümüzde değil tabi...arkadaşım dedide kafam karıştı..farklı şeyler söyleniyor...

Tüylerle ilgili öyle birşey duymadım hiç,garip geldi biraz.Niye alınsın ki.Eğer öyle birşey varsa şuana kadarki abdestlerimiz hep sakata mı gitti ozaman.Mesela ben birazdan alıcam,napsam ki :27:

Evet adetliyken tüyler alınmaz canım.

ya mantık olarak dusunursek ben bilmiyom siz ne ile temizleniyonuz ama agda oldugun zaman agda yapışkan ee o sekilde duramıycaagın için vede kan geliyo kıl koklerinden ee hali ile yıkanmak gerekirr ee yıkandıımızda yani kendi adıma her banyo olusumda kesinlikle gusul aırımmmm die dusundum iinternette allmak gerekir die bişey gormediimm ca:19:nlarr

Son düzenleme:
sizler harikasınız sizler bitanesiniz diye boşuna demedim ki bennnnnnnnnnnnnnnnnn.....
öğretelim öğrenelim köşemize hoşgeldinizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz.................

Back
X