peygamber efendimiz HZ. MUHAMMED (s.a.v) hz.Aişe yatarken namaz kılarmış.(uyurken).yani bir mahzuru yok.
sağolasın canım bu benim için çok önemliydi.....
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
peygamber efendimiz HZ. MUHAMMED (s.a.v) hz.Aişe yatarken namaz kılarmış.(uyurken).yani bir mahzuru yok.
canım bende öyle biliyorum o yüzden bende alıyorum...yine almaya devam o zaman.....canım ben epilasyondan sonra gusul abdesti alıyorum mutlaka..ama almak mecburımı bılmıyorum
ya ben bacaklarımı alınca gusul almıyom ama avret yerine gerekir bikere agladayla yapıyosan kesinaa nebiilim bakalım netee sasırdımm![]()
canım ben yerim her zaman ama şöyle adetin 2.günü başlıyorum 12-13.güne kadar yiyorum fazladan bel ağrısı açıkcası yapmadı bende yarında aktardan hayıt suyu alayım diyorum tüpe başlayana kadarda soğan kürü yapayım ki rahim temizlensin sıkı bir beslenmeye çekicem eşimide kendimide 3ay ay bu arada kendiliğinden hamile kalsam ne iyi olur
Allah hepimize evlatt nasib etsin bu gusel cumanın yuzu suyu hurmetinee kurban olduguum rabbiimmmmmmmüçüz besiz dokuz doguralım farketmez hayırlı saglıklı olsun ama doguruken bizde yasıyalım yanii:):)
canım tilavet secdesi yaparken isim söylenmez.sadece tilavet secdesine niyet edilrek yapılır.namaz kılması mekruh olan vakitler kerahat vakitleridir.kerahat vakti sabah güneş doğduktan sonraki 50 dak, akşam namazına 50 dk kaladır.5 yıl fıkıh dersi aldıydım.Allah kabul etsin canım.
Kızlar ben çıkıyorum....kendinize iyi bakın Allah'a emanet olun.....gidip abdest alıp önce kılamadığım tilavet secdemi kılayım sonra meryem surelerimi okuyayım....sonrada onların tilavet secdesini kılayım inşallah....kızlar bana dua etmeyi unutmayın nolur..yarın rahim film çektirmeye gidiyorum..inşallah herşey yolunda gider.....öpüyorum hepinizi..rabbim şimdiden dualarınızı niyetinizi kabul etsin..gönülleriniz ferah olsun..rabbim sıkıntı keder vermesin.....
bende ilk defa duydum..ben biraz netteki bilgilerin doğruluğuna çok inanmıyorum iyice araştırmak lazım....
internete olan inancımı 6.sınıftaki öğrencime verdiğim Hz Muhammed'in (SAV)hayatı ile ilgili ödevinde yaşadığım olayla kaybettim.öğrencim bana öyle bir ödev getirdiki.Peygamberimizle alakası yok...yok doğar doğmaz konuşmuş.3 aylıkken ata binmiş gibi Oğuz Kağan destanında yer alan olaylar sanki peygamberimiz yaşamış gibi anlatılmış ve öğrencimde onu bana hazırlayıp getrimiş...öğrencimi hazırladığı konuile ilgili bilgilerin yanlış olduğu konusunda zooooooooooorrr ikna ettim...çocuk netteki bilgiye öyle inanmışki benimle inatlaştı bile..kendisinin doğru bilgi bulduğuna dair.....
evet bahçecide olacak ama 4.tüp denemem olacak hayırlısıyla inşallah.....bahçecide ilk kez olacak....
Haftasonu bende alıyım hayıt suyunu,çok kişiye vesile olmuş.Belli mi olur belki bizimde vesilemiz bununla olur :26:
Şafi olan Allahım hepimize şifa versin
Hahaa düşünsenize üçüz beşiz doğurduğumuzu,evlere şenlik olur hee![]()
Canım nerden aldın dersini,Kuran Kurslarında mı okudun,merak ettim
Allah yardımcın olsun canım,inşaallah herşey yolunda gider,dualarına amin
Ya aslında ne kadar acı.İlk eğitim ailede başlar.Çocuğun ne suçu var,ailenin eksikliği....Çocuklarımıza biz öğretemiyorsak dini mevzuları,en iyi eğitimi en gerçek şekilde nerden öğrenecekse,oralara göndermeliyiz.Doğru bilgi doğru kaynaktan alınır
Ama ne mutlu ki,senin gibi öğretmeni var,Rabbim sayınızı artırsın
İnşaallah bu son olur.Rabbim emeklerinizin dualarınızın karşılığı olarak,sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin![]()
Haftasonu bende alıyım hayıt suyunu,çok kişiye vesile olmuş.Belli mi olur belki bizimde vesilemiz bununla olur :26:
Şafi olan Allahım hepimize şifa versin
Hahaa düşünsenize üçüz beşiz doğurduğumuzu,evlere şenlik olur hee![]()
Canım nerden aldın dersini,Kuran Kurslarında mı okudun,merak ettim
Allah yardımcın olsun canım,inşaallah herşey yolunda gider,dualarına amin
Ya aslında ne kadar acı.İlk eğitim ailede başlar.Çocuğun ne suçu var,ailenin eksikliği....Çocuklarımıza biz öğretemiyorsak dini mevzuları,en iyi eğitimi en gerçek şekilde nerden öğrenecekse,oralara göndermeliyiz.Doğru bilgi doğru kaynaktan alınır
Ama ne mutlu ki,senin gibi öğretmeni var,Rabbim sayınızı artırsın
İnşaallah bu son olur.Rabbim emeklerinizin dualarınızın karşılığı olarak,sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin![]()
guslü gerektiren şeyler;cünüplük,hayız ve nifas kanının kesilmesi.farz olan gusül budur.bunun haricinde de gusl edilmesi sünnet ve mmüstehab olan haller vardır.bunların için de tüğlerin temizlenmesinden sonra gusül alınması yoktur.
Kızlar bir arkadaşım vardı serpil kulakları çınlasın....adetliyken tırnak kesmez saçını kestirmez,tüy almaz bacaklarını falan....böyle bişey var mı????? bilgisi olan......doğrusu nedir????
Adetli iken avret mahallini tıraşı, tırnak kesmek
Adetli veya lohusa durumunda bulunan bir kadının, bu durumda avret mahalli temizliği ytapması mekruhtur Bu, yıkandıktan sonra olmalıdır avret mahalli ve koltuk altı temizliği en az yedi gün içinde, en çok ise 40 gün içinde yapılmalıdır Kırk günü geçmemelidir Aynı şekilde adetli iken tırnak kesmek mekruhdur Yıkandıktan sonra kesmek gerekir Cünüp olan erkek ve kadın da aynı durumdadır
herşeye atlıyo gibi hissettim kendimi.ama yazmadan edmicem.adetliyken tırnak,saç kesilmez.tüylerde alınmaz canım.doğrudur.
o zaman seyyancım avret yerlerimizi de alsak gusüle gerek yok tüm ibadetlerimizi yapabiliriz.....
herşeye atlıyo gibi hissettim kendimi.ama yazmadan edmicem.adetliyken tırnak,saç kesilmez.tüylerde alınmaz canım.doğrudur.
aleykum selam canım seninde cumaların mubarek olsun
nasılsın
aleyküm selam canım.seninde cuman mübarek duaların kabul olsun inş.
Kızlar size bir soru soracam...tüylerimizi (avret yerleri, bacaklar ....)aldıktan sonra gusül abdesti şart değil mi??? eğer bacaklarımızı epilasyon aleti ile aldık ise gusül abdesti almadan namaz kılamayız değil mi????
bir sorum daha var bir odada uyuyan kişi varsa o odada namaz kılınır mı kılınmaz mı?? uyuyan kişi önümüzde değil tabi...arkadaşım dedide kafam karıştı..farklı şeyler söyleniyor...
Kızlar bir arkadaşım vardı serpil kulakları çınlasın....adetliyken tırnak kesmez saçını kestirmez,tüy almaz bacaklarını falan....böyle bişey var mı????? bilgisi olan......doğrusu nedir????