Evlat sahibi olmak isteyenler=birlikte dua edelim mi

Canım ya morelim bozuk 7+6 haftalıkların dedi Dr bebeğin kalbi var ama çok ufak gelişmemiş 1 haftaya sonra gine çağırdı hamileliğin sağlıksız gibi görünüyor dedi çok kötüyüm arkadasım ne olur duanı esirgeme

cnm hemen umutsuzugu kapılma.. iyi düşün iyi olsun inş.rabbim bebegını sana bagıslar cnm...
dualarım senın ve bebegın için...

ben 100 tane ayetel kürsü okudum cnm...
rabbım isteyen herkeze hayırlı saglıklı evlatlar nasıp etsın ıns.

arkadaşlar mrhb:3::3::3::3::3::3::3::3: bir süredir gelmedim buralara :26::26::26::26::26:hem çok yoğundum hemde biraz uzaklaşmak istedim bebek olayından:44::44::44::44: (sanki uzaklaşmak mümkünmüş gibi)eşim rahatsız biliyorsunuz :14:onun has işleri hiç bitmiyor:50::50: üstüne birde sgk ile sorun yaşıyoruz :47::47::47::47::47::47::47:2 yıldır raporlu olduğu için sürekli pürüz çıkartıyorlar:47::47::47::47::47::47::47: işte bu ve benzeri sorunlardan hiç bir şeye vakit bulamadım:50::50::50::50::50::50::50::50::50: ama buralarıda özledimmmm:40::40::40::40::40::40::40::40::40: hepinizi :54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54::54:

kızlarr mrbb ben çok aamaa çok kötüyüm neresinden tutsamm nasıl güçlü durubilsemm diee düşünüyorumm ağlamakdan bi hal oldum yaaa anlamıyorummm aklım almıyooo 3 aydır kesintisizz ilaç kullanıyoruz ama hiç fayda etmmemiş aksinee durum çok daha kötü olmuş doktor vakit kaybetmeyinnn demişşşşş hemen tüpe geçin demişş anlamıyorum ben çok kötyüyümmm nasılll toparlanacazz..hayattım boyunca canım bu denlii yanmamıştı benimmm içimm kopuyo yaaaa derdi veren allahım dermanıda verir inşallaaa

kızlarr mrbb ben çok aamaa çok kötüyüm neresinden tutsamm nasıl güçlü durubilsemm diee düşünüyorumm ağlamakdan bi hal oldum yaaa anlamıyorummm aklım almıyooo 3 aydır kesintisizz ilaç kullanıyoruz ama hiç fayda etmmemiş aksinee durum çok daha kötü olmuş doktor vakit kaybetmeyinnn demişşşşş hemen tüpe geçin demişş anlamıyorum ben çok kötyüyümmm nasılll toparlanacazz..hayattım boyunca canım bu denlii yanmamıştı benimmm içimm kopuyo yaaaa derdi veren allahım dermanıda verir inşallaaa

Üzülme canım bunda üzülcek bişey yok bizde aynı şekilde 3 ay ilaç ve daha düşük sonuç tüp dediler 1 sene sonra harekete geçtik ve oldu sen yeterki kendini hazırla Rabbim bu yoldan nasip edecek demekki

Ayse cim 3 yasin okudum canim. Allah im kabul etsin ins. Amin
Ayetel kursi okuyacagim. Okudugumda sayiyi belirtecegim canim.

Bu kadar çok yıpratma kendini canım Rabbim nasip ederse hamile de kalırsın kucağına da alırsın inş.Ben 3 ay önce erken doğumda kızımı kaybettim.İlk günler o kadar zor ve sancılıydı ki onun yokluğuna alışamam diye düşündüm.Kızımı kaybettikten sonra bile hala o benimleymiş gibi konuşuyordum onun benimle olmadığını farkettiğimde ise çıldırmamak elde değildi.Sonra çok düşündüm beterin beteri var Rabbim daha beterinden saklasın.Bizim için hayırlı olanı Allahım biliyor ve Rabbim evlat sahibi olmayı hepimize hayırlı eylesin.

Müminlerin Birbirlerine Ettiği Dua'nın Önemi
-----------------------------------------

Cenab-ı Rabbül Alemin Hz. Musa’ya:

“Ya Musa bana günahsız bir ağızla dua et!” diye buyurdu.

Musa (a.s.):“Yarabbi bende öyle bir ağız yok ki, sana nasıl günahsız bir ağızla dua edeyim,” dedi.

Bunu üzerine Allah’ü Teala:

“Başkalarının ağzıyla dua et çünkü sen başkalarının ağzıyla günah işlemiş olmazsın, öyle hareket et ki diğer insanlar gece gündüz sana dua etsinler. Veya kendi ağzını temizle, Allah’ın (c.c) adı temizdir onu zikrederken ağız temizlenir,” buyurdu.

Ümmü Derda (ra)’dan rivayete göre, Resulullah (sav) efendimiz buyurmuştur:

دعوة المسلم لأخيه بظهر الغيب مستجابة عند رأسه ملك موكل، كلما دعا لأخيه بخير، قال الملك الموكل به، آمين و لك بمثل..

“Bir müslümanın, bir din kardeşine gıyabında yaptığı DUA kabul olunur. Başında vazifeli bir melek vardır. Kardeşine hayır DUA’da bulunduğu vakit, bu melek: ‘AMİN’ der. Ve: ‘Senin için de bir misli olsun’ der.” Müslim-Ebu Davud Tac c 5 s 210

Hadisin Tirmizi’deki metninde hafif bir değişiklik var ki şöyledir:

إن أسرع الدعاء إجابةً دعوة غائب لغائب..

“En çok kabul edilen dua, din kardeşin gıyabında yapılan duadır” Ebu Davud-Tirmizi: Tac c 5 s 211

Efendimiz (sav), Ömer (ra) umre yapmak üzere kendisinden müsaade almaya geldiğinde Resulullah (sav): (لا تنسانا يا أخي من دعائك) “Kardeşim bizi duandan unutma” diye kendisinden dua istemiştir. Hz. Ömer der ki: (كلمة ما يسرني أن لي بها الدنيا) “Bu, bir sözdür ki, bedelinde dünya verilseydi, o kadar sevinmezdim” buyurur. Ebu Davud-Tirmizi: Tac c 5 s 211

Peygamber efendimiz, (Allahü teâlâya günah işlemeyen dil ile dua edin) buyurdu. Böyle bir dilin nasıl bulunacağı sual edilince, (Birbirinize dua edin! Çünkü ne sen onun, ne de o senin dilinle günah işlemiştir) buyurdu. [Tergibüs-salât]

Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Bir Müslümanın din kardeşinin arkasından ettiği hayır dua kabul olur. O dua edince, bir melek, “Âmin, kardeşin için istediğinin aynısı sana da verilsin” der.) [Müslim, Tirmizi, İbni Mace]

(Allah ile arasında perde bulunmayan iki dua vardır. Biri mazlumun duası, diğeri de kişinin din kardeşinin gıyabında yaptığı duadır.) [Taberani]

Bu kadar çok yıpratma kendini canım Rabbim nasip ederse hamile de kalırsın kucağına da alırsın inş.Ben 3 ay önce erken doğumda kızımı kaybettim.İlk günler o kadar zor ve sancılıydı ki onun yokluğuna alışamam diye düşündüm.Kızımı kaybettikten sonra bile hala o benimleymiş gibi konuşuyordum onun benimle olmadığını farkettiğimde ise çıldırmamak elde değildi.Sonra çok düşündüm beterin beteri var Rabbim daha beterinden saklasın.Bizim için hayırlı olanı Allahım biliyor ve Rabbim evlat sahibi olmayı hepimize hayırlı eylesin.

doğru söylüyorsun canım geçmiş olsun sanada bende 7 ay önce 8 haftalık bebeğimi kaybettim henüz hissetmiyodum onu ama genede inanılmaz kötüydüü yaa allah nasip eder inşşşen kısa sürede bebeklerimize kavuşuruz.

perlanore==2 tane okuyacak
blowhole==2 tane okuyacak
ozne hayat==2tan okuyacak
redhairredgırl==2 tane okuyacak
aruna==2tane okuyacak
bahar27==3tane okuyacak
antikdeniz==3tane okuyacak
topeguk==3tane okuyacak
tondora==3tane okuyacak
sardunya==3 tane okuyacak
antisocial==3 tane okuyacak
seminay84==3 tane okuyacak
sebiilem==3tane okuyack
orlic==3tane okuyacak
burcu81==3 tane okuyacak
ozay37barış==3tane okuyacak
ynz06==2tane okuyacak
şaşkınanne==2tane okuyacak
yaseminseza==3 tane okuyacak
hayalot=3tane okuyacak
yandev==3 tane okuyacak
melek04==2tane okuyacak
esmacvs==3 tane okuyacak
ayse035===3 tane okuyacak
özlemlk==3tane okuyacak
roseens ==2 tane okuyacak
Turkuaz8==3 tane okuyacak
paoosoner==3 tane okuyacak
özden35==3 tane okuyacak
viole==3 tane okuyacak
taylandilek=3 tane okuyacak
okyanus==3tane okuyacak
karanfil==3tane yasin okuyacak
seyyan ==3 tane yasin okuyacak
rainsun==3 tane okuyacak
E_M_A==5 tane okuyacak

bu hafta 3 arkadaşa okuyoruz ozay37barış özlem ve burcu81 için okuyacağız allah kabul etsin inş..

s.a canım.bende 2 yasin okuyacağım benide listeye eklersen sevinirim.bir de ricam var.bundan sonra okunacak kişiler arasına benide eklersen sevinirim.ameliyatım iyi geçsin diye.

s.a.yazını okudum ve üzüldüm.ama güçlü olman ve dik durman lazım.ben bu yolda 11 yılımı geçirdim.sonuç olumsuz.ama pes etmedim.çok üzüldüm çok ağladım.düştüm ama kalkmayı hep başardım.Rabbimin izniyle.ameliyat oldum.4 tüp bebek yaptırdım.bak yine ameliyat olacağım 10 gün sonra.yine de vazgeçmedim.çünkü inanıyorum Rabbim bizlerde nasip edecek.bizlerin de sınavı buymuş.evet çok zor hatta en zoru ama elbet mükafatıda büyük ve güzel olacak.müsterih ol ve inan.söylemesi kolay değil.hele benim için hiç değil ama yapabileceğimizi yapıp tevekkül etmekten başka çaremiz yok.sanada burada ki herkese de bilmediğimiz bu uğurda uğraşanlarada Allah nasip etsin inş.

ozay37barış burcu81 ve özlem için ayet el kursi listesi

esma==100tane okudu
yeter==100tane okud
u
ayse035==200 tane okuyacak
hayalot==50 tane okuyacak
özlemlk==50 tane okuyacak
ozay37barış ==100 tane okuyacak

okumak isteyenler eklenecektir

gunaydın kızlar nasılsınız :3:
ema hoşgeldın
özlemcım durumun nedır canım nasılsın
sebılem inş. adet olmazsın canım
hayalot nerelerdesın canım hic sesın cıkmıyor

okunan arkadaslarımız inş. hamıle kalır dualarımızla Rabbim yar ve yardımcımız olsun

biz iyiyiz canım sen nasılsın nerelerdesin pek girmiyorsun

perlanore==2 tane okuyacak
blowhole==2 tane okuyacak
ozne hayat==2tan okuyacak
redhairredgırl==2 tane okuyacak
aruna==2tane okuyacak
bahar27==3tane okuyacak
antikdeniz==3tane okuyacak
topeguk==3tane okuyacak

canım benim haftasonu biter hafta içi okurum bu önümüzdeki hafta için değilmi

canım bu hafta cumaya kadar okumamız gerekiyor

Back