Evlat sahibi olmak isteyenler=birlikte dua edelim mi

Selamün aleyküm kızlar :31: Ben hamile değilim :31:

Bugün rüyamda,test yapmışım.İkinci çizgide belirdi birden,şok oldum,çok sevindim.O şaşkınlıkla uyandım.Test yanıbaşımdaydı,yaptım hemen.Malesef tek çizgi.5-10 dk bekledim,hala değişen bişey yok.Üzüldüm kendi kendime kara kara düşünmeye başladım.Rabbim hikmetinden sual olmaz,ama Sen Sana inanmayanlara,Ayetlerinle dalga geçenlere bile rızık evlat verensin;biz ki karı-koca senin istediğin gibi dua ediyoruz,sabah gece durmadan gözyaşıyla dua ediyorum,zikrediyoruz Seni,bizim duamız niye kabul olmuyor,vereceğin evladıda Senin rızana uygun yetiştirmek istiyorum,maneviyatla büyütmek istiyorum,emanetini manevi zırhlarla çok iyi korumak tüm hayalim,niye benim duam kabul olmuyo;madem olumsuzdu sonuç niye gördüm o rüyayı;acaba ben Seni inkar edenlerden daha mı aşağı haldeyim,bu kadar mı derecem kötü,ondan mı kabul olmuyor dualarım.İstediğim bir evlat,Sen ki herşeye gücü yetensin diye düşüncelere daldım.O anda dilime İnşirah Suresi geldi belli belirsiz,

Serh etmedik mi? (Açip genisletmedik mi senin saadetin için) gögsünü.
Ve sirtina agir basan (seni üzüp zayif düsüren) agir yükü senden indirmedik mi?
Ve yükseltmedik mi senin zikrini.
Demek ki zorlukla beraber bir kolaylik var.
Evet o (bir) zorlukla beraber (iki) kolaylik var.
Ohalde bosaldin mi, yine kalk yorul.
Ve ancak Rabbine ragbet et, hep Ona yönel.

Demek ki zorlukla beraber iki kolaylık var....

Üzülmem,kendimi hırpalamam gereken yerde garip bir huzur var şimdi içimde.Namazımı kıldım,duamı ettim.Tevekkül ettim artık.Rabbimin duamızı kabul edeceği güne kadar,sabır ve tam teslimiyet diliyorum Rabbimden....

Artık bana düşen güzelce sabretmek (Yusuf Suresi)

canımm üzülmeee en azından elinden geldiğinceee....istersen testi tekrar et bir umut iştee belkii geç olduysaa ne bileyimmm adetinide geçelii fazla olduu heraldee.....nasip değilmişşşş sağlık olsunn ....allah dualarımızı kabul etsin canımmm....benimde 15 güne yakın bi geçikmem olmuştu bebek düşündüğümüzün ilk aylarııı meğersemmm hormonum yükselmiş süt hormonu....hiç gecikmiyor yaa dedim gebeyim herall çevremdekiler test yapp falan diyee ben ne idrar ne de kan testi yaptımm bir hafta geçincede beta hcg verdik çıkmadı....belkii başka bişeydir diye doktoraa gittiikk... hormon yüksekmişşneyse uuzun hikaye bir kutu dostinex kullandımm...bi dahada ne doktora gittim nede test yaptırdımm...takii ankaraya tayin çıkıp gelince...doktora burda başladıkkk...şuan herşey yolunda gözüküyor ama....rabbim ol demiyorrr iştee sabırr canımm....geçikmelerim olduu bu son zamanlardaa arttııtabii ben hamile kalamıyorum diyee içten içe kendimii yemişimmm stress hepp...onun için gecikme bile benii heveslendirmiyorrr.......tabii bu senin ilk dir gecikme olarak....ne zaman testte pozitifi görüp sonrasındada evaladığmı kucağımda görürsem belkii o zaman derin nefes alıcamm....allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasipp etsinn...ve tüm isteyenlere

Selamün aleyküm kızlar :31: Ben hamile değilim :31:

Bugün rüyamda,test yapmışım.İkinci çizgide belirdi birden,şok oldum,çok sevindim.O şaşkınlıkla uyandım.Test yanıbaşımdaydı,yaptım hemen.Malesef tek çizgi.5-10 dk bekledim,hala değişen bişey yok.Üzüldüm kendi kendime kara kara düşünmeye başladım.Rabbim hikmetinden sual olmaz,ama Sen Sana inanmayanlara,Ayetlerinle dalga geçenlere bile rızık evlat verensin;biz ki karı-koca senin istediğin gibi dua ediyoruz,sabah gece durmadan gözyaşıyla dua ediyorum,zikrediyoruz Seni,bizim duamız niye kabul olmuyor,vereceğin evladıda Senin rızana uygun yetiştirmek istiyorum,maneviyatla büyütmek istiyorum,emanetini manevi zırhlarla çok iyi korumak tüm hayalim,niye benim duam kabul olmuyo;madem olumsuzdu sonuç niye gördüm o rüyayı;acaba ben Seni inkar edenlerden daha mı aşağı haldeyim,bu kadar mı derecem kötü,ondan mı kabul olmuyor dualarım.İstediğim bir evlat,Sen ki herşeye gücü yetensin diye düşüncelere daldım.O anda dilime İnşirah Suresi geldi belli belirsiz,

Serh etmedik mi? (Açip genisletmedik mi senin saadetin için) gögsünü.
Ve sirtina agir basan (seni üzüp zayif düsüren) agir yükü senden indirmedik mi?
Ve yükseltmedik mi senin zikrini.
Demek ki zorlukla beraber bir kolaylik var.
Evet o (bir) zorlukla beraber (iki) kolaylik var.
Ohalde bosaldin mi, yine kalk yorul.
Ve ancak Rabbine ragbet et, hep Ona yönel.

Demek ki zorlukla beraber iki kolaylık var....

Üzülmem,kendimi hırpalamam gereken yerde garip bir huzur var şimdi içimde.Namazımı kıldım,duamı ettim.Tevekkül ettim artık.Rabbimin duamızı kabul edeceği güne kadar,sabır ve tam teslimiyet diliyorum Rabbimden....

Artık bana düşen güzelce sabretmek (Yusuf Suresi)

Rabbimin her ayeti ne kadar mükemmel değilmi.herderde deva Kuranı Kerim işte örneği.sıkıntını gideren bu sure bunun ispatıdır.şunu da söylemek isterim ki duaların kabul olmadığı an dualarının kabul olunduğundan şüpheye düştüğümüz andır.Rabbim hiç bir dua geri çevirmez.hele ki böyle yüreğin yanık ve gözyaşıyla içten yapılan bir duayı...amma velakin bizler hep dua ederken hayırlısıyla demiyormuyuz..demekki olmamasında da bir hayır var.yada daha zamanı var.burada yine sabır devreye giriyor.unutmamalıki her tünelin bir çıkışı vardır.her kışın arkası bahar.her gecenin sonu aydınlık.elbette zaman zaman sınavımızın zorluğundandır ki hüzünlenebiliyoruz.hatta içimiz yanıyor.çok şükür ki bizler bilinçli ve inançlı insanlarız.sabrın sonu selamettir.HAK ŞERLERİ HAYR EYLER......

İnşirah Suresi ve La Havle çok rahatlatır beni...Hayırlısı be canım,gözyaşım aktı akacak.İzin vermiyorum akmasına,ağlamak istemiyorum.

rabbim senin yüreğini biliyor isyan etmediğini biliyor bol bol kuran oku rahatlayacaksın insan ister istemez hayal kuruyor planlar yapıyor bu bi sınav ve en iyi şekilde atlatıcaz inşallah bide dr. kontrolünü ihmal etme niye adet olmadın diye

sorma canım bu hafta çok yoğundum cumartesiden beri her gece dışardaydım işte yoğun bugün rahattımda bakabildim bolca topiğe sen nasılsın kuzucuk nasıl

hayırlısı canım ama ne kadar güzel tevekkül etmişsin bende sıkıntılı zamanlarımda hep okurum inşirah suresini

asenat sağolsun çok güldürdü beni bugün

bızde ıyıyız cnm sabah bı bas donmesıyle uyandım. yenı yenı kendıme gelıyorum

canımm üzülmeee en azından elinden geldiğinceee....istersen testi tekrar et bir umut iştee belkii geç olduysaa ne bileyimmm adetinide geçelii fazla olduu heraldee.....nasip değilmişşşş sağlık olsunn ....allah dualarımızı kabul etsin canımmm....benimde 15 güne yakın bi geçikmem olmuştu bebek düşündüğümüzün ilk aylarııı meğersemmm hormonum yükselmiş süt hormonu....hiç gecikmiyor yaa dedim gebeyim herall çevremdekiler test yapp falan diyee ben ne idrar ne de kan testi yaptımm bir hafta geçincede beta hcg verdik çıkmadı....belkii başka bişeydir diye doktoraa gittiikk... hormon yüksekmişşneyse uuzun hikaye bir kutu dostinex kullandımm...bi dahada ne doktora gittim nede test yaptırdımm...takii ankaraya tayin çıkıp gelince...doktora burda başladıkkk...şuan herşey yolunda gözüküyor ama....rabbim ol demiyorrr iştee sabırr canımm....geçikmelerim olduu bu son zamanlardaa arttııtabii ben hamile kalamıyorum diyee içten içe kendimii yemişimmm stress hepp...onun için gecikme bile benii heveslendirmiyorrr.......tabii bu senin ilk dir gecikme olarak....ne zaman testte pozitifi görüp sonrasındada evaladığmı kucağımda görürsem belkii o zaman derin nefes alıcamm....allah sağlıklı hayırlı evlatlar nasipp etsinn...ve tüm isteyenlere

Bu haftaya kadar hep geç döllenme gözüyle baktım canım.Ama bugün 27.gün,artık geç döllenme bile olması imkansız bence.Varsa çıkardı bugün.Tek şükrettiğim şey,iyiki kan testi yaptırmadım.Ozaman tüm dünya üstüme yıkılacaktı,o daha zor çünkü,yoruyor beklemek.

Canım siz gittiğiniz zaman ne testleri yaptı doktor,nasıl anlaşıldı yani hormon yüksekliği.Ve ne kadar kullandın ilacını,oldu mu faydası.

Benim gecikmelerim olurdu.Geciktiğim zaman düşünmedim hiç hamilemiyim diye,bu seferde düşündüren gecikme değil belirtiler oldu.Aşırı mide bulantısı,sağ yanımda sürekli devam eden ağrılar,baş dönmesi vs vs...Acaba dedirtti bana.Ama demekki nasip değilmiş.

Yarıyıl tatilinde doktora gidicem bende.Ne gerekiyosa yapılsın artık.Bi yerden başlamam gerek.Ama doktordan çok korkuyorum,afedersin alttan muayene şart mı canım.Ben vajinismustum ilk evlendiğim zaman,onun etkisi var sanırım korkuyorum doktordan.Bazı şeyler için test tahliller yapılsa,kist vs içinde ultrasonla bakması mümkün mü sence?

cinsi munasebetten once(avret yerini acmadan enbiya suresi 87.ayet Ve zennûni iz zehebe mugâdıben fe zanne en len nakdire aleyhi fe nâdâ fiz zulumâti en lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn(zâlimîne). enbiya 88.ayet Festecebnâ lehu ve necceynâhu minel gamm(gammi), ve kezâlike nuncil mu’minîn(mu’minîne).ÜÇER KEZ OKUNUR ....

CANIM ALTTAN muayne kesin yapıyor beni muayne ettiğinde ufak bir kamera saldı rahmime ultrasyondanda baktı ne var ne yok dieeee ama acımıyo korkma bence basla bi yerdenn

Rabbimin her ayeti ne kadar mükemmel değilmi.herderde deva Kuranı Kerim işte örneği.sıkıntını gideren bu sure bunun ispatıdır.şunu da söylemek isterim ki duaların kabul olmadığı an dualarının kabul olunduğundan şüpheye düştüğümüz andır.Rabbim hiç bir dua geri çevirmez.hele ki böyle yüreğin yanık ve gözyaşıyla içten yapılan bir duayı...amma velakin bizler hep dua ederken hayırlısıyla demiyormuyuz..demekki olmamasında da bir hayır var.yada daha zamanı var.burada yine sabır devreye giriyor.unutmamalıki her tünelin bir çıkışı vardır.her kışın arkası bahar.her gecenin sonu aydınlık.elbette zaman zaman sınavımızın zorluğundandır ki hüzünlenebiliyoruz.hatta içimiz yanıyor.çok şükür ki bizler bilinçli ve inançlı insanlarız.sabrın sonu selamettir.HAK ŞERLERİ HAYR EYLER......

Canım ne kadar güzel yazmışsın.Sağolasın.Haklısın çok haklısın.Ama bir bilsen ne şekilde dualar ediyorum,yaptığım en ufacık hayrıda çocuk niyetine yapıyorum,sevabını istemiyorum,sağlıklı hayırlı evlat nasip et Rabbim diyorum.Kurbanda kesildi.Meryem Suresini okuduk.Ve daha bir sürü Sureler,Hatimler.

Allah kaldıramayacağımız yükler yüklemezmiş.Ya inşaallah az kalmıştır hepimizin sınavına,inşaallah çok kısa süre içinde sağlıklı hayırlı evlatlarımızın müjdesini alırız.

rabbim senin yüreğini biliyor isyan etmediğini biliyor bol bol kuran oku rahatlayacaksın insan ister istemez hayal kuruyor planlar yapıyor bu bi sınav ve en iyi şekilde atlatıcaz inşallah bide dr. kontrolünü ihmal etme niye adet olmadın diye

Canım benim inşaallah,hakkıyla veririz bu imtihanı.Sanırım dünyadaki en zor şey,evlatla sınanmak.Rabbim düşmanımın başına vermesin.Dileyen isteyen herkese versin hayırlı sağlıklı evlatlar

Ne kadar teslim olursan ol Allah’a, ne kadar kabullendim alıştım dersen de, dönem dönem depreşiyor duyguların. Teselli olamıyorsun bir türlü. Kendinin ve başkalarının bu yöndeki çabası yeterli olmuyor, gönlüne söz geçiremiyorsun. Gece uykuya dalmadan önce, hayaller kuruyorsun. Anne olduğunu, yanında bir meleğin uyuduğunu görmeye çalışıyorsun gözlerin kapalı… Hazreti Ayşe Validemizin de çocuğunun olmadığını hatırlayıp teselli bulmaya çalışıyorsun.

“Dua edin, icabet edeyim” ilahi hitabına sığınıp sabırla, ümitle, inançla bekliyorsun. Hz. Zekeriya’nın çocuk isteğine verilen karşılığın Hz. Yahya olduğunu düşünüyorsun. Hz. İshak ve Hz İsmail’in, Hz İbrahim’e verilen müjdeler olduğu geliyor aklına. Ve Allah’tan istemeye devam ediyorsun…

Canım ne kadar güzel yazmışsın.Sağolasın.Haklısın çok haklısın.Ama bir bilsen ne şekilde dualar ediyorum,yaptığım en ufacık hayrıda çocuk niyetine yapıyorum,sevabını istemiyorum,sağlıklı hayırlı evlat nasip et Rabbim diyorum.Kurbanda kesildi.Meryem Suresini okuduk.Ve daha bir sürü Sureler,Hatimler.

Allah kaldıramayacağımız yükler yüklemezmiş.Ya inşaallah az kalmıştır hepimizin sınavına,inşaallah çok kısa süre içinde sağlıklı hayırlı evlatlarımızın müjdesini alırız.

Canım benim inşaallah,hakkıyla veririz bu imtihanı.Sanırım dünyadaki en zor şey,evlatla sınanmak.Rabbim düşmanımın başına vermesin.Dileyen isteyen herkese versin hayırlı sağlıklı evlatlar

bilmezmiyim canım benim.bende ne duyduysam yaptım.yapmaya da devam ediyorum.ne hatimler ne tesbihler Rabbim derecemizi yükseltir inşaalah.ve bir gün bizde alırız bebişleimizi kucağımıza hayırlısıyla.

Aile ve dost çevresinde, sıkça hamile hanımların haberlerini alıyorsun. Bazen kardeşlerinin, arkadaşlarının, eşinin yakınlarının anne olacağını duyuyorsun. Önce kendi yoksunluğunu hatırlayıp, kendine ağlıyorsun. Sonra da, doğan bebekleri en çok sen seviyorsun. Onlara kendi çocuğun gibi bağlanıyor, hasretini gideriyorsun. Şanslı olduğun durumlar da oluyor tabi. Mesela, bebekler en çok senin kucağında kalıyor. Herkes çocuğunu doya doya sevesin istiyor. Bütün çocuklar senin oluyor; sıkıntılarını anneler çekiyor, sana sevmek kalıyor.

En çok da sana yaşlı gözlerle bakarak dua ettiklerinde üzülüyorsun. Bazen hiç aklında yokken; yoksunluğunu, bebek hasretini hatırlatıyorlar sana. “Allah sana da versin evladım” diyerek vahlanıyorlar. İyi niyetli olduklarını biliyorsun ama istemeden de olsa seni üzüyorlar. Yeni doğum yapmış hanımları ziyarete gitmediğinde, sana darılanlar bile oluyor. Özelikle bu meclislerde seni görüp de acıyan gözlerle sana bakıldığında, için lime lime oluyor.

:50::43::2:

Bu gerçekle ilk yüzleştiğinde hastane köşelerinde oluyorsun genelde. Gönül ister istemez isyan ediyor önce. Kurumuş bir dal gibi oradan oraya savruluyorsun. Bir dönem inanmıyorsun, kabul etmiyorsun, başka başka doktorlara gidiyorsun. Ama sonuç hep aynı oluyor, ‘belki de çocuğunun hiç olmayacağı’ gerçeğini kabul ediyorsun sonunda. Yüzünü Allah’a çeviriyor, neden bu imtihanı sana yaşattığını anlamaya çalışıyorsun. Teslim oluyorsun O’na. En güzelini en doğrusunu bilen O’dur diye. İşte o zaman gücünü topluyor, inancını yeniden diriltiyor ve mücadeleye başlıyorsun. Bir yandan doktorlar, tedaviler, ilaçlar devam ediyor, bir yandan da hayat akıp gidiyor.

Bunun bir imtihan olduğunu en çok şöyle düşününce idrak ediyor insan: Zina edenlerin çocuğu oluyor, cami avlusuna bırakanların çocuğu oluyor, maddi ve manevi olarak çocuğa sahip çıkamayacak olanların çocuğu oluyor, Allah’a inanmayanların çocuğu oluyor, herkesin çocuğu oluyor, bir tek benim olmuyor. Neden? Allah onları senden çok mu seviyor ki, onlara veriyor da sana vermiyor, bir evladı senden mi esirgiyor? Tabii ki hayır…

Herkesin hikayesi başka... Herkes acılar çekiyor, çeşit çeşit imtihanlardan, hatta bazen neredeyse iğne deliğinden geçiyor insan bu dünyada. Çocuğu var diye özendiğin bir kadınla biraz sohbet ettiğinde, aslında ne sıkıntılar içinde olduğunu öğreniyorsun. Senin yerinde olmak isteyen ne kadar çok kadın var kim bilir? Senin imkanlarına sahip olamayan, ama 3-5 çocuğu olan nice anneler var…

Herkese her istediği verilmiyor burada, insan bir açıdan eksik bırakılıyor ki acziyetini ve kulluğunu bilsin. Hiçbir şeyden yoksun olmayan ve her şeyin sahibi olanın sadece “Allah” olduğunu unutmasın diye.

Back
X