Evlat sahibi olmak isteyenler=birlikte dua edelim mi

ben burdayım ama cok gece kalmayın yaa kayınvalıdeme gıdıcem:((
şimdi bıle cıkmıyorum yemegı koydum ocaga geldım valla sayfayı acarken bıle heycanlanıyorum aysecım

canım benım kayınvalıdene kaçta gıdeceksın kı ben saat 9 gıbı evde olurum dıye tahmın edıyorum

canım benım kayınvalıdene kaçta gıdeceksın kı ben saat 9 gıbı evde olurum dıye tahmın edıyorum

8 gıbı cnm eşim gelince gidicez bırlıkte normalde carsamba gunu kesınlıkle gıtmezdım ama işimiz var ay valla aklım burda kalcak yaa :5::5:

8 gıbı cnm eşim gelince gidicez bırlıkte normalde carsamba gunu kesınlıkle gıtmezdım ama işimiz var ay valla aklım burda kalcak yaa :5::5:

olsun esmacım ıns hayırlı haberler getıreyımde yarın bakarsın ..
Bu arada yemegı ocakta unutma ben gecenlerde az daha evı yakıyordum

Rabbi heb lî mines sâlihîn(sâlihîne).

1. rabbi : Rabbim
2. heb lî : bana bağışla
3. min es sâlihîne : salihlerden

Çocuk, Allah Teâlâ'nın büyük bir nimeti ve ihsânıdır. Her çocuk bir çiçektir. Çocuk masumdur, günahsızdır. Çocuk bir süs, bir
zinettir. Çocuk bir hazine bir güzelliktir. Şâirin diliyle:
"Kim demiş ki çocuk küçük bir şeydir,
Belki de çocuk en büyük şeydir"(1)
Kur'an-ı Kerim'e baktığımız zaman görürüz ki; birçok Peygamber, Allah'tan çocuk nimetine sahip olabilmeyi istemiştir.
Meselâ Hz. Zekeriyya (a.s.) Allah Teâla'ya şöyle niyâz etmiştir:
"(Rabbim!) Doğrusu ben, arkamdan işbaşına geçecek olan yakınlarımdan endişe ediyorum. Karımda kısırdır. Tarafından bir veli (oğul) ver."(2)
"Orada zekeriyya, Rabbine duâ etti: "Rabbim! Bana tarafından hayırlı bir nesil bağışla. Şüphesiz sen duâyı hakkıyla işitensin,
dedi."(3)
"Hz. İbrahim Halilullah (a.s.)'da Allah'a şöyle yalvarmıştı:
"Rabbim! Bana sâlihlerden olacak bir evlat ver, dedi."(4)
"İşte o zaman biz O'nu (İbrahim'i) halîm (uslu) bir oğul (İsmail) ile müjdeledik."(5)
Ayrıca İbrahim (a.s.)'de kendisine çocuk ihsân eden Allah'a şöyle duâ etmiştir:
"İhtiyar halimde bana İsmail'i ve İshak'ı lutfeden Allah'a hamdolsun! Şüphesiz Rabbim duâyı işitendir."(6)
"Ey Rabbim! Beni ve soyumdan gelecekleri, namazı devamlı kılanlardan eyle. Ey Rabbimiz! Duâmı kabûl et!"(7)
Anne ve babaya çocuk nimeti sadece Allah Teâlâ tarafından verilebilir. Allah Teâlâ, Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyurmuştur:
"...Servet ve oğullarla gücünüzü arttırdık; sayınızı daha da çoğalttık."(8)
"Göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır. Dilediğini yaratır; dilediğine kız çocukları, dilediğine de erkek çocukları bahşeder."(9)
"Yahut onlara, hem erkek hem de kız çocukları olmak üzere çift verir. Dilediğini de kısır kılar. O, herşeyi bilendir, her şeye gücü
yetendir."(10)
Çocuklarımızdan Sorumluyuz!..
Müslüman bir anne ve baba, çocuklarının eğitimininden, terbiyesinden ve iyi bir şekilde yetiştirilmesinden sorumludur.
Peygamber Efendimiz (s.a.s.) hadisi şeriflerinde şöyle buyurmuştur:
"Hepiniz çobansınız ve mâiyetinizdeki sürüden mes'ulsünüz."(11)
"Hiçbir baba çocuğuna güzel terbiyeden daha üstün bir bağışta bulunmamıştır."(12)
"Çocuğun ismini ve terbiyesini güzel yapmak, ana ve babanın çocuğuna karşı olan görevlerindendir."(13)
Allah Teâlâ Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor:
"Ey inananlar! Kendinizi ve ailenizi, yakıtı insanlar ve taşlar olan ateşten koruyun..."(14)
Bu ilâhî emir gereğince her Müslüman, kendisini Cehennem ateşinden korumak için; Allah'ın emirlerini yerine getirip,
yasaklarından korunacaktır. Hz. Ömer (r.a.):
"Yâ Rasûlallah! Nefislerimizi vikâye ederiz (koruruz) fakat ailemizi nasıl koruyabiliriz?" demişti.
Allah Rasûlü (s.a.s.) Efendimiz şöyle buyurdu:
"Allah'ın sizi nehyettiği şeylerden onları nehyeder ve Allah'ın size emrettiği şeyleri onlara emrederseniz. Bu şekilde onları
korumuş olursunuz."(15)

olsun esmacım ıns hayırlı haberler getıreyımde yarın bakarsın ..
Bu arada yemegı ocakta unutma ben gecenlerde az daha evı yakıyordum

bence sız ordanda bebek haberını kutlamaya gıdersınız yemege falan gece 11 gıbı donersınız bende ozamanda donmus olurum cnm:1:

allah razı olsun canımmm iyi ki varsınızzz
akşam kaçta yaptıracaskınız testi canım

allah sendende razı olsun canım..
Canım 7 gıbı yaptırsak 1 saatte çıkıyo .bakalım hayırlısı eşim 1 saate gelir inş..yemek fılan derken 7 gıbı yaptırırız sanırım 1 saatte çıkıyo eve gelene kadarda 9 olur ıns guzel haberlerle geleceğim

bence sız ordanda bebek haberını kutlamaya gıdersınız yemege falan gece 11 gıbı donersınız bende ozamanda donmus olurum cnm:1:

eve gelırız takılmayız dısarda..bakalım eger hamıle kalırsam hedıye alacak emınımde merak edıyorum ne alacak dıye..
Tektasım yok alırmı acaba dıyorum

kızlar eşim bana test yaptırmıyo ormalde bu gün yapmam lazım ikig ün geçti iki gün daha bekleyelim diyoo.... o da haklı kendince pek duygularını dile getiremez ben hep hayırlısı istedim diyo ama sen üzülürsün çıkmazsa diyo yaa... rabbim hayırlısını versin

allah razı olsun canımmmmm
senin yasinlerden 2tanesi okundu allahın izniyle canım geri kalanda 1-2güne okunacak bilgin olsun
sana 1tane yazayım mı canım benim için:16:

allah razı olsun canım benım yaz tabı hayatım rabbım tum dualarımızı kabul eylesın bebeklerımızde artık uzmesınler annelerını gelsınler dımı ama canım :)

eve gelırız takılmayız dısarda..bakalım eger hamıle kalırsam hedıye alacak emınımde merak edıyorum ne alacak dıye..
Tektasım yok alırmı acaba dıyorum

bebek haberını duyunca alır cnm merak etme almazsada aldırtırsın sen:52:

kızlar ben dilegide cok merak edıyorum ya inşallah iyidir. bugun gelcektı normalde yanlısmı hatırlıyorum

kızlar eşim bana test yaptırmıyo ormalde bu gün yapmam lazım ikig ün geçti iki gün daha bekleyelim diyoo.... o da haklı kendince pek duygularını dile getiremez ben hep hayırlısı istedim diyo ama sen üzülürsün çıkmazsa diyo yaa... rabbim hayırlısını versin

cnm sende haklısın bekleme cok zor ama ıdrardamı bakcan kandamı ındarda zaten ıkı gun gecınce cıkmayabılıyor cnm

Back
X