• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlatlarım :(

Ya hanımlar lütfen böyle takıntıları kendinize dert edinmeyin Allah 'dan herşeyin hayirlisini dileyin

Olacağı varsa olur herşeyin hayırlısı olsun hakkımızda ölürsem elimden ne gelir

Eşim evlenir çocuğuma annem bakar
Başka yapacak bişey varmı

Pozitif düşünün bu düşünceleri silin hafizanizdan

Rabbim iyi insanları çıkarsın karşımıza

Eklentiler

• image.webp
    image.webp
    11,8 KB · Görüntüleme: 41
Kendini böyle doldurma, kurmamaya gayret et, iyi şeyler düşün
Rabbim çocuklarının başından eksik etmesin seni
Biraz hamilelik hassasiyeti yaşıyorsun gibi geldi bana, toparla kendini kötü düşünüp dengeni bozma
Allah sağlık, sıhhat versin, torunlarının bile başında dur inşallah (bi de küçük dipnot bende üvey anneyim, öyle bir kabus haline getirme bunu =)) )
ama üvey anne var, üvey anne var. benim anne babam da üvey. ama dünyalar tatlısı (azerbaycandan 15 sene önce bi çocuk almışlar)

Su dunyada "benim" dedigimiz her sey aslinda bizim degil.
Evimiz, arabamiz, meslegimiz, evlatlarimiz, eslerimiz hatta bedenlerimiz bile geride kalacaksa bizim "benim" dediklerimizi bir golge varsaymamiz, bir emanetci tavriyla yaklasmamiz gerek.

Eger dini inanciniz varsa sizi ve kiyamadiklarinizi yaratanin sizden daha merhametli oldugunu bilerek emanet edin her anlarini.

Bu korku zaman zaman beni de ele geçiriyor. Annemi erken yaşta kaybettim, annesizliğin tüm zorluklarını bilirim. Şimdi bir kızım olacak ve ölmeye bile hakkım yokmuş gibi hissediyorum. Bana bir şey olsa, yaşadığım zorlukların aynısını onun yaşayabilme ihtimali bile içimi eziyor. Sonra diyorum ki, öyle bir şey olsa babası olur yanında, benim o da yoktu. Kolay olmaz ama en azından babası tarafından sevilip, korunacağına inancım tam. Sonra diyorum ki, hepimiz ölümlüyüz, er geç öleceğiz, bunun ne zaman ve ne şekilde olacağını bilemeyiz. Belki yarın, belki 70 sene sonra... Ömür denen şey bu kadar öngörülemez ve belirsizken, başımıza gelmemiş şeyler için endişelenmek bugünü de elimizden almaktan başka ne işe yarar? İşte o korku beni ele geçirmeye meylettiğinde, çevremdekilere ve kendime bu haksızlığı yapamam, bu korkunun gölgesinde yaşayamam diyorum, kendimi kötüyü düşünmektense, iyiyi düşünmeye odaklıyorum.

Bi dönem ben de yaşadım ya doğumda ölürsem yavrum ne olur diye oturup oturup agliyodum. Eşim onu bu dünyaya gönderen ALLAH onun herseyini hazırladı böyle düşüncelere girip de isyan etme dedi. Düşündüm onun bu dünya da rızık olduğu sürece yaşayacak ve bi şekilde buyuyecek. Kaygilanmayin kimsesizlerin kimsesi var ...ona sığının . ALLAH hepimize hayırlı uzun ömürler versin .

O korku bendede zaman zaman oluyor üç evladım var kimse onlara benden daha iyi bakmaz geçen eşime söyledim eğer bana bişey olursa cocuklarimi anneme bırakırsın diye esimde ölümün yaşı Yok böyle şeyler düşünme dedi ama insanoğlu işte insanın aklına binbir türlü şeyler geliyor annelik içgüdüsu bence senin kaç çocuğun var

Bu korku zaman zaman beni de ele geçiriyor. Annemi erken yaşta kaybettim, annesizliğin tüm zorluklarını bilirim. Şimdi bir kızım olacak ve ölmeye bile hakkım yokmuş gibi hissediyorum. Bana bir şey olsa, yaşadığım zorlukların aynısını onun yaşayabilme ihtimali bile içimi eziyor. Sonra diyorum ki, öyle bir şey olsa babası olur yanında, benim o da yoktu. Kolay olmaz ama en azından babası tarafından sevilip, korunacağına inancım tam. Sonra diyorum ki, hepimiz ölümlüyüz, er geç öleceğiz, bunun ne zaman ve ne şekilde olacağını bilemeyiz. Belki yarın, belki 70 sene sonra... Ömür denen şey bu kadar öngörülemez ve belirsizken, başımıza gelmemiş şeyler için endişelenmek bugünü de elimizden almaktan başka ne işe yarar? İşte o korku beni ele geçirmeye meylettiğinde, çevremdekilere ve kendime bu haksızlığı yapamam, bu korkunun gölgesinde yaşayamam diyorum, kendimi kötüyü düşünmektense, iyiyi düşünmeye odaklıyorum.
ya hamilelik bu işte
ben de kendime çok diyorum: SENİN DEĞİL ÖLMEYE, HASTALANMAYA BİLE HAKKIN YOK. EVLATLARIN İÇİN DİK DURMAK ZORUNDASIN diye. şuan o yüzden güçlü duruyorum

benim korkum üvey anne
korkma benim halam da eniştemin ikinci eşi ve eniştemin kızlarına gerçek anne gibi davranuo kızlar büyüdüler kendi çocukları bile oldu ona anne diyolar torunlarda annane hep dua et rabbine sığın çocuklarını eşini allah iyi insanlarla karşılaştırsın.. hepimizin gideceğiyer orası ama fazlada kötü düşünme hep iyi düşünmeye çalış allah sanada eşinede çocuklarına da uzun ömürler versin..

Bi dönem ben de yaşadım ya doğumda ölürsem yavrum ne olur diye oturup oturup agliyodum. Eşim onu bu dünyaya gönderen ALLAH onun herseyini hazırladı böyle düşüncelere girip de isyan etme dedi. Düşündüm onun bu dünya da rızık olduğu sürece yaşayacak ve bi şekilde buyuyecek. Kaygilanmayin kimsesizlerin kimsesi var ...ona sığının . ALLAH hepimize hayırlı uzun ömürler versin .
amin. evlat olunca böyle oluyormuş işte

O korku bendede zaman zaman oluyor üç evladım var kimse onlara benden daha iyi bakmaz geçen eşime söyledim eğer bana bişey olursa cocuklarimi anneme bırakırsın diye esimde ölümün yaşı Yok böyle şeyler düşünme dedi ama insanoğlu işte insanın aklına binbir türlü şeyler geliyor annelik içgüdüsu bence senin kaç çocuğun var
benim 2.5 çocuğum var şuan. yani kısmetse 3 olacak. bi kız bi erkek. 3. belli değil

korkma benim halam da eniştemin ikinci eşi ve eniştemin kızlarına gerçek anne gibi davranuo kızlar büyüdüler kendi çocukları bile oldu ona anne diyolar torunlarda annane hep dua et rabbine sığın çocuklarını eşini allah iyi insanlarla karşılaştırsın.. hepimizin gideceğiyer orası ama fazlada kötü düşünme hep iyi düşünmeye çalış allah sanada eşinede çocuklarına da uzun ömürler versin..
Allah hepimizi iyi insanlarla karşılaştırsın

yürütece koyuyorum bebeği, salonun en uzak yerine bırakıp çağırıyorum. nasıl koşa koşa geliyor oğlum. daha şimdiden çok bağlı bana

ya hamilelik bu işte
ben de kendime çok diyorum: SENİN DEĞİL ÖLMEYE, HASTALANMAYA BİLE HAKKIN YOK. EVLATLARIN İÇİN DİK DURMAK ZORUNDASIN diye. şuan o yüzden güçlü duruyorum
Tamam işte, hamilelik bu. =) Hassas yapımız iyice hallaç pamuğu kıvamında. Kimin ne yaşayacağının garantisi yok bu dünyada. Elimizde şuanımız, mutluluklarımız, sevdiklerimiz ve umutlarımız var. Endişelerimizin bunların tadını çıkarmamıza engel olmasına izin vermememiz gerekiyor. (bu iş hamilelikten sonra daha kolay olacak, inanıyorum =)

Back
X