evlatlık olmak ve isim kargaşası?

garipbirkelebek

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
581
103
13
34
merhaba,
ben doğduğumda annem ve babam benı halama evlatlık vermışler yani öz anne ve babam yengem ile dayım oluyorlar halamın çocuğu olmayınca benı o buyutmuş onlara anne baba dedim yıllarca asıl anne babama ise dayı ve yenge dedim. yılda bir kere görüyorum kendilerini ve nefret ediyorum benı evlatlık verdikleri için hem de maddi sorunları vs olmamasına rağmen.
neyse asıl sorun şu ki ben doğduğumda adımı öz annem babam gamze koymuş kimlikte de adım böyle yazıyor halam sonradan ebru olarak değiştirmiş yıllarca beni ebru olarak çağırdı bende bu ismi kullandım ama facede instagramda arkadaslar arasında hep ebru gamze diye tanıttım kendimi aileme kızdığım için onların verdiği ismi kullanmak istemedim. şimdi bir erkek arkadasım var 2 senedir birlikte olduğum ve evlilik yolundayız ona da dahil hiçbir arkadasıma evlatlık olduğumu söylemedim söylemeyeceğim de. o beni ebru gamze diye tanıyor ama hep ebru diye seslenir çarşamba gunu emnıyetten ehlıyetımı almaya gıdeceğiz o götürecek beni ama resmi belgede adımı sadece gamze soyadı x yazıyor görünce ne yapar? iki adım olduğunu biliyor ama hep ebru demeyi tercih etti resmin adımın ebru olmadığını görünce bana güveni kırılır mı?

bence olduğu gibi anlatmak en mantıklısı. herkes biliyosa akrabalardan vs illa ki duyar. ama anatamaycaksan da gamzekoymuşlar ebru demişler öyle kaldı kimlik der geçersin. ama mantıklı olan anlatmak ve gamze isminden b kadar rahatsızsan mahkeme yolu ile isim değiştirmek.

Güven kırılacak bi durum değil, ailesi farklı isimle seslenip o ismi adı benimseyen çok insan var, ama evlatlık konusunu saklamanız yersiz. Asıl bu gereksiz gizlilik ileride güvenini sarsar.

Umarım hala ve eniştenizden yeterince sevgi görmüşsünüzdür. Ailenize diyecek söz yok; zır cehalat işte.

ben olsam anlatırdım. hem kimlikte farklı sosyal hayatta farklı isimleri olan insanlar olabiliyor, normal bir şey bu. babam mesela kardeşime dedemin adını koymuş, kimlikte de dedemin adı yazıyor sadece ama dedem istemediği için annem de kendi istediği ismi koymuş ve sülaledeki hiç kimse kimlikteki adını kullanmıyor.

Benim ilkokuldan arkadasimin adi ayşe gibi klasik bir isim. Bize 'benim ismim aslinda ilayda' gibi havali bir isim söylerdi. Biz de okulda sadece ayse ogrendigimiz icin pek inanmazdik.
Yillar gecti yakin arkadas olduk,ailelerle tanistik falan..hakkaten de kiza ilayda diyorlar:) zamaninda babaannesi işguzarlik yapmis,gitmiş ayşe diye kendi ismini yazdirmis.
Sonuç olarak kiz biraz büyüyünce kendini iki isimli tanitti,ilkokuldaki gibi her gün yoklama alinan sistem artik olmayinca insanlar ona ilayda diye seslenmeye basladi
Kocasi bile evlilik teklifi yaparken i harfini kapler icine almis falan...kimlikte ilaydanin i si yazmiyor:)
Hic de problem etmedi... Soyadi sıkıntısını nasil çözersiniz bilmem ama isim için 'babaannemin işgüzarliği. O gitmiş kimliğimi almaya kendi istedigi ismi koymuş' falan diyebilirsiniz^^
Ayrica ben olsam bu denli hayatima ,hislerime etki eden bir olayi kocam olacak insandan saklamazdim. Ama elbete hakli bir sebebiniz vardir diye dusunuyorum...

Soyadiniz kimden? Sizi buyuten halanizdan mi? Yoksa biyolojik anne babanizdan mi?

Nikah islemleri yaparkrn tum kimlik bilgilerinizi gorecek anne adi baba adi.

Evleneceginiz insandan boyle bir sey saklamayin.

Ortada bir ayip yok. Sizin sucunuzda yok.

Bence erkek arkadasiniz sizi anlayacaktir.

Evlilik düşündüğünüz birine evlatlık olduğunuzu saklamanız güven kırar aslında. Tamam çevrenizdeki herkesin bilmesi şart değil ama aynı hayatı paylaşacağınız kişinin bilmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Keza siz de onun hayatını bilmelisiniz. Nüfus müdürlüğüne başvurarak Ebru ismini ekletmeyi düşünebilirsiniz aslında ya da Gamze ismini sildirip sadece Ebru yazdırmayı. Dilekçeye bakan bir işlem diye biliyorum.

nasıl ekleteceğim mahkeme ile mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…