• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlatlık olmak ve isim kargaşası?

Güveni sarsılır diye korkuyorum
bu yuzden guveni sarsilacagni zannetmiyorum hatta bi an once soyle.kimlikte gormeden swnden duysun .o zaman guveni sarslmaz. anlat cok utanip cekindgm bir durum bu filan de yada gercek annemle babami hep.yoksaydigm icin tercih etmedim anlatmayi de .ama de yani.cunku bi skilde ogrencek smdi ogrenmwse evlwndkten sonra onun kutugune gecrtgnde ogrenicek. cocugunz oldugnda onun kimliginde gorecek.yalan soylersen yok gobek adim v.s dersen asil bi gun baska bi sekilde ogrenirse o zaman guveni sarsilir

bu yuzden guveni sarsilacagni zannetmiyorum hatta bi an once soyle.kimlikte gormeden swnden duysun .o zaman guveni sarslmaz. anlat cok utanip cekindgm bir durum bu filan de yada gercek annemle babami hep.yoksaydigm icin tercih etmedim anlatmayi de .ama de yani.cunku bi skilde ogrencek smdi ogrenmwse evlwndkten sonra onun kutugune gecrtgnde ogrenicek. cocugunz oldugnda onun kimliginde gorecek.yalan soylersen yok gobek adim v.s dersen asil bi gun baska bi sekilde ogrenirse o zaman guveni sarsilir
Evet Aynen ama işte nasıl söyleyeceğim bilemiyorum

Bana güvencinin sarılmasından korkuyorum

Aynen iste zamaninda öğrenmesi lazim. Su ana kadar soyleme zorunluluğun yoktu. Ama isim olayini sordugunda anlatirsin. Ya da yalan soylersin ve bu da ogrendiginde guvenini sarsar. Eninde sonunda ogrenir. Ailenizden biri olacak sonucta. Inan bir iki kişi bile biliyorsa öğrenir yakinda. insanlar çok merakli böyle seylere karışmaya. Neden soylemedin derse de hic ezilip buzulmeden anlatirsin.

Bana neden söylemedin muhabbetine getirir diye çekiniyorum
Evliysen tabiiki bilmeli. Ama evli değilsen söylemene gerek yok. Sonuçta kimseye soylememis sin. Ayrilsan bişe olsa tanıdık birilerine söyler vs.. Eğer bigün olurda niye sakladın dersen ben de kısa zaman önce öğrendim dersin. Herşeyi detaylı anlatmana gerek yokki. Sıkma canını boşver insanlar ne kötü dertlerle uğraşıyor

bunda bir şey yok ki
göbek ismim dersin.
benim tanıdıklarımdan bir kaç kişi kimlikte geçmediği halde aileleri içerisinde kullandıkları isim var
mesela bir arkadaşımın annesi farklı bir isim koymak istemiş ama nüfus müdürlüğüne babası tek gittiği için farklı bir isim yazdırmış. aile içinde her iki ismide kullanılıyordu.
siz isterseniz sonra kimliğe ebruyu da ekletebilirsiniz, hatta komple değiştirip sadece ebru da yapabilirsiniz.

Bence evlatlık olduğunu söylemezsen asıl güven problemi olur. Hem sana daha çok destek olur senin bir kabahatin yok ki. Aile içine girince başkalarından muhakkak duyar bizim millet bayılır çünkü boş konuşmaya alakasız yerde söylerler senden duysa daha iyi.

Çok sayfa olmuş okuyamadım halanızın nüfusunuzda mısınız yoksa öz anne baba mı?
Eğerki nüfusunuz öz anne babanızdaysa ölüm durumunda mirasci çıkarsınız eşiniz öğrenir.
Nüfusunuz halanızdaysa sadece isim değişikse öyle konmuş ama annem asıl ebru koymak istemiş ondan dolayıda ebru denmiş diyebilirsiniz ama bence saklamayın eşinizden.
Size güveni kırılacak bi durum yok evlatlık olmak ayıp değil suç değil.
Hayatta ne olacağı belli olmaz yarın birgün başka yoldan öğrenirse ozaman kırılır eşiniz. Hastalık var sağlık var herşey geliyor insanın başına.

Nefret etmekte cok haklisin insan kendi evladini nasil tutarda verir ya nasil insanlik. Annem once gamze koymus sonrada ebru diye seslenmis dersin soylemek istemiyorsan ama illa ki bir yerden duyacaktir o zaman daha kotu olur.

"Ya duyarsa" endişesiyle yaşamaktansa söyle kurtul bence. Bundan sebep ayrılacak ya da hakkında kötü düşünecek değil ya. Senlik bir problem yok. Arkadaşa, sevgiliye soylenmeyebilir ama es olacak kişiye söylenmeli. Evlilikten sonra başkalarindan duyarsa "daha bilmediğim neler var, nasıl guvenecegim" muhebbetlerine maruz kalabilirsin.

bu olayın sonunu çok merak ediyorum.
takıntı haline gelmiş çünkü sende. ya kızarsa , ya küserse, ka terkederse
bunda kötü bi şey yok.
söylemek istemiyorsan söyleme. bu senin bileceğin bi şey.
yarın mı gidiyordunuz

Back
X