ailenizin size davranışı kesinlikle tasvip edilemez. kaçtı falan filan ne derlerse desinler başka ev tutabilirsin. bu hengamede evlenme bence.denize düşen yılana sarılır hesabı olmasın. Ailenizin, size karşı bu kadar öfkeli, hırçın olmalarının nişanlınızla ve ailesiyle bir alakası olabilir mi? yanlış kişi olduğunu ama sizin nişanlınızı tercih ettiğinizi düşünüyor ve bu yüzden saldırgan davranıyor olabilirler mi? sevgilinizi bilmeden önce de bu şekilde mi davranıyordu aileniz? aklıma başka bir şey gelmedi.
Birşey yapmasına gerek yok. İçten gelen birşey bu, herkes çocuklarını eşit derecede sevecek ya da sevecek diye bi durum yok. Çok var evlat ayrımı yapan ya da evladını sevmeyen, kötü davranan...
En basiti kazara hamile kalınmış ve istemeden dünyaya getirilmiş bi bebek olabilir. Ya da bebekliği/çocukluğu zor geçmiştir, yaramazdır, uyku/yemek problemi, okulda başarısızlığı vardır. Ailesi de çocuğun bunları kasten yapmadığını anlayamayacak kapasitedir. Ablası da çocuk olarak daha kolaysa, anne babasını yormamış yıpratmamışsa üstün tutuluyordur...
Ya da evlatlık yorumunuzdan yola çıkarak, isteyerek evlat edinilmiş değil de bi şekilde yakınlarından birinin çocuğu olup bakmak zorunda kalmış olabilir. Yani ebeveynleri vefat etmiş ya da evlilik dışı dünyaya gelip duyulmasın diye şimdiki ailesine bırakılmış olabilir. Ama düşük bi ihtimal...
Benim aklıma şu geldi acaba seni evlendirirken masraf yapmamak için mi baban Celallendi o gün söylediği laflar onu düşündürdü
bir insan nasıl ömür boyu mutlu olmasın ister evladını yahu Rabbim büyük böyleleri evlat haketmiyor
Millet delisini allah pullar o kötüleyip ömür boyu cefa çeksin diye uğraşıyor
Ama bir şey diyeyim mi sınavları çok çetin olucak Allah hidayet versin
İnsanın hayatında hiçbir şey dört dörtlük olmuyo ya sağlık ya aile ya para ile sınanırız, ne mutlu ki nişanlın ve ailesi düzgün insanlar
Buncacık olaydan bunca tantana çıkması sana hırs çektiklerini gösterir, ablan evlenmemiş ama sen evleniyorsun diye, Allaha havale et elbet görürsün rezil duruma düştüklerini
gerçekten o kadar çok üzüldüm ki . böyle anne babalar var inanıyorum buna.Evet ikinci paragrafta bahsettiginiz durum var imis. Bebekligim cok agrili gecmis uyutmazmisim hic. Annem bunu su an 4 yasindaki kardesim dogana kadar yüzüme vurdu. Kardeşimin daha zor bir rahatsizligi oldu yillarca uyuyumadi cocuk. Onun telasindan bana laf sokacak zaman bulamadigi oldu.
Ki benim agrim hala devam eder ben sadece ne yapmam gerektigini bilir ona göre davranirim.
Aileniz olmadik haakretleri ediyor nisanliniz hala sizi o evden dogru duzgun cikarmanin pesinde. Boyle helal sut emmis damadi o mukemmel kizlari bulsun bakalim bulabiliyor mu. Boylelerin de kiymeti bilinmiyor he. Benim kuzenimi nisanlisi hic bir sorun olmadigi halde ailesi ne duruma duser demeden dugune 3 hafta kala kacirdi. Onlara boyle biri yakisirmis.
gerçekten o kadar çok üzüldüm ki . böyle anne babalar var inanıyorum buna.
neden ablanı o kadar tutuyorlar onu da anlamış değilim.
belki ablan da küçüklüğünden beri seni onlara karşı doldurdu. senin için olmadık şeyler söyledi. sen o yüzden kötüsün gözlerinde.
yani bana vurdu. beni sevmiyor . beni istemiyor . bana şöyle böyle dedi gibi yalanlarla seni ailenin gözünde cadı gibi mi gösterdi.
ailen seni yanlış tanıyor bana sorarsan.
senin güçlü bi karakter olman da onları sana karşı en ağır sözleri söylemeye itiyordur.
eğer çok ezik durmuyorsan. çok ağlamıyorsan . çok şikayet etmiyorsan hoşlanmıyorlardır bu huylarından . ve senin gaddar olabileceğini bile düşünüyorlardır canım.
bilemedim çok bi ama. aklıma gelenler bunlar.
şöyle ki o çok savundukları ablan onlara öyle bi yanlış yapar ki evlatlıktan onu silerler.
aman herşeyin ilacı.
bi abla olarak bunu söylüyorum.
yaşamış görmüş bile olarak .
amana bırak.
inan ki çok mutlu olacağın günler yakın
sana çok uzak yıllar gibi görünen zaman bakmışsın bitmiş .
ve sen rahata kavuşmuşsun.
ama ablan olsun baban annen olsun onlar en güzel tatillere bile gitse kalpleri kötü oludğu için huzuru bulamazlar.
zaman zaman zaman .
bana güven.
canım ilaçı neden kullandırmadılar. seni çok mu düşünüyorlarmış . ilaç zararlı mıymış.Ben daha gözükarayimdir ama aglarim dayanamam. Bir dönem bagirma sesini duyduğum anda krize girer gibi agliyordum. Bunun psikolojisu bozulmus diye asagiliyorlardi. Psikiyatra gittim icinde öfke ve korkular sebep oluyor sen yine kendini kurtarmaya calismissin sosyal hayatini güçlü tutarak yoksa daha agir bir vakia ile karsilasirdik dedi. Ilac verdi ama ilaci ailem kullandirmadilar. Ben de o dönem arkadaslarimda kalmaya basladim iki yil icinde ne o krizlerim ne o mutsuzluklarim kaldi. Eve geri döndüm ogrencilik bitince yine ayni ruh hali geliyor hisseddiyorum az kaldi
canım ilaçı neden kullandırmadılar. seni çok mu düşünüyorlarmış . ilaç zararlı mıymış.
bence kullanabilirdin ama iyi ki 2 yıl okumak için eve çıkmışsın
o dönemde sana baktılar para yolladılar mı peki.
ablandan kaynaklı tüm bu sorunlar biliyor musun
o üzülmesin diye seni aşağılıyorlar
o üzülmesin diye nişanlın ile seni mutlu görmek istemiyorlar.
ve o üzelmesin diye herşey işte.
ama şöyle söyleyeyim . ablan çok pişman olacak
ona şöyle dua et ki . bi an önce bi koca bulsun ve evlensin. gerçek hayatı bi görsün
hayat anne babasının koruması altında olmak değil .
kaç yaşındasın . ablan kaç yaşında.
tamam anladım. yani yollamadılar .Sebebi her neyse.. ah etmek istemiyorum ama gorecekler vefali evladi!
Universitedeyken bizim ev ile okuk uzakti ayni şehirde baska bir evde kaldim. Arkadaslarimla birlikteydim cok fazla paraya ihtiyacim olmuyordu. Kendi bursumda yetiyordu cok şükür. Hatta birikim bile yapardim bursumla.
yaşı da genç . inşallah evlenir de gerçek hayat ile yüz yüze gelir .Dua ediyorum zaten kurtulmak icin.
Ben 24 ablam 26 yasinda.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?