Evlatlıktan reddediyorum.

Reşitsen, kendi ayaklarin uzerinde durabiliecek durumdaysan bu evden kaçma değil kendi hayatını kurma olur. Ayri eve cikmak icin ille anne baba rizasi aransaydi cogu kisi ailesiyle yasiyor olurdu kaçtı demesinler diye. Nişanlında biraz sorumluluktan ürküyor gibi geldi bana. Ben olsam sabret demezdim, aileme hemen nikah yapacagimizi soyler kisa surede hallederdim bu isi. Bu kadar uzatmanin manasi yok acikcasi. Evlenmeye kesin kararliysan evlenin gitsin. Tabi her sey icin kendi parani kazanman gerekli. İş konusunu çöz sonra resti cekersin istedigin kişiye.

Öncelikle biraz daha dişinizi sıkıp, işten haber gelmesini bekleyin.
Daha sonra ayrı eve çıkma çalışmalarına başlayın bence.

Nişanlı bile olsanız, evlilik için doğru zaman değil sanki.
Önceliğiniz kendi yaşamınızı düzene sokmak olsun, evlilik bir şekilde olur acele etmeyin.

Nasıl anne, nasıl baba bunlar? Olamaz böyle birşey.. Sizi böyle ezen bi aileyi neden "kaçtı" demesinler diye çekiyorsun? Allah hakkında hayırlısını versin...

Aklım almıyor bir aile evladına nasıl böyle davranır.. temelde yatan başka nedenler vardır diye düşünüyorum.. calisiyorsaniz ayrı eve çıkın kendi hayatınızı kendiniz kurun..güçlü ve dik durun kimseden yardım almamaya çalışın.bu sizi daha güçlü kılacak..durmayın o evde

böyle ana ve babadan bir beklentin ollmasın madem sadece ablan umrunda ayrrı bir eve çık ve gelecegine bak.onlar seni evlatlıktan redde diyorsa sende reddedersin bu kadar basit.bunlar nasıl insanlar ??

Bence o evde daha fazla kalmanin anlamiyok zaten defalarca kovulmussun evlatliktan reddedilmissin kendi imkanlarinla bi ev tut kimseyede guvenme kim kacti derse desin seni evden kovan anan baban utansin kizlariyla huzir icinde otursunlar .nekadar sabretsende sonunda uzulen sen olacsksin kendini dusun.

Ben sadece nışanlına guvenip bişi yapma demek istedim evlenince en ufak bişide seni ailen istememiş tarzı şeyler söyler me kadar seviyor desende insan oğlu guvenme normal olsa anında gelir alırdı seni o evden .
..tek başınasın bence ona göre hareket et

Zeyno Allah yardımcın olsun.
Anne babana diyecek laf yok, şaşılacak insanlar.
Evlatlık mısın diye sorulmuş ama evlatlık olana yapılacak muamele değilki bu.
Evlatlık alan insan çocuk sever, gönlü sevgi ile dolu olur.
Bunlar çok enteresan...

İnşallah iyi bir iş bulur bir an evvel durumunu toparlayıp ayrılırsın o evden.
Bana kalırsa nikah tarihi de alıp nikahlan, git.
Sonra formalite bir de düğün yaparsınız dilerseniz.

Ablan bu haksızlıklara neden müdahale etmiyor...biraz ağır olacak sanırım ama insallah annenle baban sana muhtaç olur...yazık günah.

Alıp gelmemesi bence doğru oldu. Geldi bugün.. annemin gözüne bakti bakti bir sey diyecek mi diye.. hic bir sey demedi. Nisanlim gider gitmez kavga cikardi. Ne iki yuzlulugum kaldi ne baska bir seyim..
Babam nisani bitirecekmis sizin gibi iyi bir aileye böyle saygisiz birini vermem diyecekmis bu hafta. Saygisizligimda ne annem ablami sürekli kayirdigi icin benim icimde biriken öfkenin yansimasi.
Nisanlima söyledim bunu. Bizimkilerle konusacagim olaylari onlar bilmeden nikahi bir an önce yapmak icin ugrasacagim dedi.

Ablan bu haksızlıklara neden müdahale etmiyor...biraz ağır olacak sanırım ama insallah annenle baban sana muhtaç olur...yazık günah.

Bugün icim öyle cok acidi ki. Icimden tuttu ayni dua. Sonra dilimi tuttum. Ama kalbimden gecti ne yazik ki..

Annem böyle davranmasinin temelinde gecen yil yasanan tatsiz bir olay olduğunu iddia ediyor! Gecen 23 yilin hesabini ver o zaman niye böyle davraniyorsun bana dedim.
Yazin cok kötü kavga etmistik. O zaman sesim öyle cok yükselmisti dayanamamistim artik bana insan gibi davran davranmayacaksan al dedim bicagi önüne koydum. Gerizekali terbiyesiz demisti sadece. Kendimden beklemeyecegim kötülükte bir hareketti. Gözüm ofkeden gormemisti ne yaptığimi..
Öfke nobetlerim niye sadece onlara denk geliyor.

Vallahi konunu okudum sana uzuldum ama tek tarafli oldugunu dusunmuyorum.insanoglu kimse kimseyi anlamaz..benim kardeslerimin arasinda da boyle olmadi ama yasamislardir mutlaka.ben ablayim 2 ser yas kucukler...
İnsanin bir sabir noktasi vardir.sen icine atinca ailen ne bilsin...benim annem de icine atan tip..ben dusune dusune bir hal oldum.ama birsure sonra uzaklasma basliyor...insan kendini dusunmeli...senin hissettigin yogun duygulari karsi taraf hissetmiyor cunku....keske teknoloji olsa da duygularda belli olsa
Allah yardimciniz olsun..hepimizin de ...

Zeynocugum bence artk coktan bavulunu alıp gitmenin vakti geldi. Samimi bir arkadasın varsa ondan rica et durumunu anlat is bulunca bir eve cikacagini bir müddet onunla kalıp kalamayacagini anlat. Alenen sana saygısızlar ve inanılmaz bir öfkeleri var.. nisanlının bir isi var mı zeynocuğum, maası nasıl varsa da?

Evet nisanlimin bir isi var.
Ortalama 2500-3000 arasinda bir maasi var. Bende onun çalıştığı kuruma basvuru da bulundum. Farkli bir şubelerinde çalışmak icin inşallah en kisa zamanda bir acik olurlar da alirlar.

Tabi tek tarafli değil. Asla olamaz da. Ben sadece küçüklükten beri bana yaptiklari davranislarin ofkesinden ve asiri mudahaleci yapılarindan dolayi hic bir şeyimi paylasmadim bugüne kadar. Hep evin öfkeli evden uzaklasmaya çocuğu oldum.
Neden ofkelendigimj anlamadilar. Anlatmaya calistim eskiden anlamayinca bir daha anlatmayacagim dedim.

Evet nisanlimin bir isi var.
Ortalama 2500-3000 arasinda bir maasi var. Bende onun çalıştığı kuruma basvuru da bulundum. Farkli bir şubelerinde çalışmak icin inşallah en kisa zamanda bir acik olurlar da alirlar.

Evlenseniz gecinebilirsiniz de 2 kisi 1+1 ev bile olur bak mutfak masrafı faturalar falan hepsi olsa olsa 500 olur. Tabi nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum. 2 kisi rahat gecinirsiniz cok acılmadıkça. Yani icim rahatladı nikah islemlerine baslıycaz deyince bi korktum acaba gecinebilirler mi diye. Oh elhamdülillah öyle bir sıkıntı yaşamycaksınız.

Zeynocuğum en kısa yoldan özel ders verebilirsin. Ilanlarını ver ettaftaki esnafa camlarına, sonra s*hibinden.com da var böyle ilanlar. Bi öğrenci olarak en kısa yoldan para kazanma yolu bu.

Lütfen gardını düşürme olur mu, her insan farklı farklıdır. Demekki sizinkiler de böyle.. ama ben eminim sen bu durumda bile böyle sabırlı ve güclüyken cok iyi bi anne cok iyi bir birey olacaksın. Olumlu yönünden bak, seni güçlendiren süreclerden gectin ve seni yıldıracak seylerin sayısı artık çok çok az Allahın izniyle.

Ama biran önce çıkmaya bak o evden. Dedigim gibi bir arkadaşının evi en doğrusu su durumda ya da bir akraban.. Çünkü bak her gün bi psikolojik siddete maruz kalıyorsun.. yazık o güzel canına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…