Evlendiğimde eşimin ailesiyle kalmak zorundayım galiba!!

Dikkat ettiyseniz yorum yapan arkadaşların çoğunluğu ayrı ev diyor,ve bu konuda gerçekten çok haklılar.Ben 4 yıl boyunca kaynana ve(eşi öldüğü için kaynı ile evliydi) kocasıyla yaşamış biri olarak asla ama asla aynı evde oturmayı tavsiye etmem.Erkekler bayanları bu konularda çok güzel kandırıyorlar,önce annem çok iyidir hiçbir şeye karışmaz,zaten ikimizde çalışıyor olucağız sabah çıkıp akşam gelicez ne kadar görücez ki,kendi odamız olacak ya,bir kaç yıl idare edelim vs vs gibi süslü laflarla kandırıp,bayanları eve attıktan sonra hadi bakalım işler seni bekliyor oluyor.Yani kül kedisindeki gibi herşey evleninceye kadar güzel,nikahına aldıktan sonra gerçek yüzler gözüküyor.Öncelikle sana tavsiyem eşin ve ailesini yakın çevrelerinden komşularından vs sorup soruşturmaya çalış,insanlar haklarında ne düşünüyor mutlaka öğrenmeye çalış.Benim eşimin annesini herkes biliyormuş ne çirkef bir insan olduğunu ancak biz hiç araştırmadık,bende evlenirken ne olucak ya yaşlı insanlar zaten kaç yıl birlikte oturucaz ki ayrıca çalışıyoruz faydası dahi olur diye düşünmüştüm(eşim öyle lanse etmişti) ancak hiç alakası yokmuş:(((Kadın akşma kadar el ense yapıp yatmasına karşın hafta içi işleri yapmaz bana bırakır hafta sonu ben yapardım,hafta içi bi yere uğrasak geç gelsek surat beş karış olur "burayı otel gibi kullanamazsınız" derdi ve eşimde hiç bir şey diyemezdi.Ayrıca sen şimdi eşinin ailesinin evine gidince yeni eşya alıcakmısınız bilemem ama eğer onların ev eşyalarının üzerine gidersen o evi zaten hiç benimseyemezsin.Bütün arkadaşların tavsiyeleri gibi kesinlikle ayrı ev iste.Hiç kimse için kendi isteklerinden vazgeçme.erkek milleti iylikten anlamaz saçını süpürge etsende bir etmesende onlar için.Yaşadıkların psikolojini olumsuz etkiledikçe sinirlerin tahrip oluyor.Biz aynı evde oturduk ben çalıştığım halde kaynana tek oğlunun çoğuna bakmadı anneme götürdüm evlerimiz uzak olmasına rağmen kadın sonra bana "bana akarmısın demedin"dedi.Aynı evde teklif edecekmişiz:((eşim dahi bir çok konuda beni suçladı o nedenle,arkadaşım ayrı ev açamaz ben de arkadaşımdan ayrılamam diyorsan ve aynı evde oturacaksan cazgır ol o zaman onlar seni o evde sus pus edip oturtturana kadar da sen onların seslerini çıkartmalarına izin verme.Sana bişeyler dahi ima edilse altta kalma kimseyi kırmayayım diye kendini yeme.Benim şimdiki aklım olsa öyle diyen bir erketen metrelerce uzağa kaçar peri padişahının oğluda olsa vazgeçerdim:(((
Onların evinin üzerine değilde olursa bizim yeni aldığımız evde yeni eşyalarımız olucak,onlar gelicek yanımıza.. İşte dediğim gibi başta da ebeveyn banyolu bi ev olursa belki sorun yaşamam die düşünmüştüm ama herkes ayrı ev diyo.. Bilmiyorum napıcam :50: Nasıl ikna edicem

Dikkat ettiyseniz yorum yapan arkadaşların çoğunluğu ayrı ev diyor,ve bu konuda gerçekten çok haklılar.Ben 4 yıl boyunca kaynana ve(eşi öldüğü için kaynı ile evliydi) kocasıyla yaşamış biri olarak asla ama asla aynı evde oturmayı tavsiye etmem.Erkekler bayanları bu konularda çok güzel kandırıyorlar,önce annem çok iyidir hiçbir şeye karışmaz,zaten ikimizde çalışıyor olucağız sabah çıkıp akşam gelicez ne kadar görücez ki,kendi odamız olacak ya,bir kaç yıl idare edelim vs vs gibi süslü laflarla kandırıp,bayanları eve attıktan sonra hadi bakalım işler seni bekliyor oluyor.Yani kül kedisindeki gibi herşey evleninceye kadar güzel,nikahına aldıktan sonra gerçek yüzler gözüküyor.Öncelikle sana tavsiyem eşin ve ailesini yakın çevrelerinden komşularından vs sorup soruşturmaya çalış,insanlar haklarında ne düşünüyor mutlaka öğrenmeye çalış.Benim eşimin annesini herkes biliyormuş ne çirkef bir insan olduğunu ancak biz hiç araştırmadık,bende evlenirken ne olucak ya yaşlı insanlar zaten kaç yıl birlikte oturucaz ki ayrıca çalışıyoruz faydası dahi olur diye düşünmüştüm(eşim öyle lanse etmişti) ancak hiç alakası yokmuş:(((Kadın akşma kadar el ense yapıp yatmasına karşın hafta içi işleri yapmaz bana bırakır hafta sonu ben yapardım,hafta içi bi yere uğrasak geç gelsek surat beş karış olur "burayı otel gibi kullanamazsınız" derdi ve eşimde hiç bir şey diyemezdi.Ayrıca sen şimdi eşinin ailesinin evine gidince yeni eşya alıcakmısınız bilemem ama eğer onların ev eşyalarının üzerine gidersen o evi zaten hiç benimseyemezsin.Bütün arkadaşların tavsiyeleri gibi kesinlikle ayrı ev iste.Hiç kimse için kendi isteklerinden vazgeçme.erkek milleti iylikten anlamaz saçını süpürge etsende bir etmesende onlar için.Yaşadıkların psikolojini olumsuz etkiledikçe sinirlerin tahrip oluyor.Biz aynı evde oturduk ben çalıştığım halde kaynana tek oğlunun çoğuna bakmadı anneme götürdüm evlerimiz uzak olmasına rağmen kadın sonra bana "bana akarmısın demedin"dedi.Aynı evde teklif edecekmişiz:((eşim dahi bir çok konuda beni suçladı o nedenle,arkadaşım ayrı ev açamaz ben de arkadaşımdan ayrılamam diyorsan ve aynı evde oturacaksan cazgır ol o zaman onlar seni o evde sus pus edip oturtturana kadar da sen onların seslerini çıkartmalarına izin verme.Sana bişeyler dahi ima edilse altta kalma kimseyi kırmayayım diye kendini yeme.Benim şimdiki aklım olsa öyle diyen bir erketen metrelerce uzağa kaçar peri padişahının oğluda olsa vazgeçerdim:(((

Yaaa bi de cazgırlık kim ben kimm hiçte beceremem cazgırlığı :50:

Sorun yaşamaktan korkuyorum. Annesi ve babası 70 yaşında. Yaşlı oldukları için yanlız bırakmak istemiyo. Burada birçok konu okuyorum herkes neler yaşıyo. Bende sorun yaşamak istemiyorum zaten çalışıcam diyorum gündüz evde olmıcam ama ne kadar rahat ederim evde kaynana kayınpeder. Acaba diyorum ebeveyn banyolu yatak odası olan bir evde oturursam tv mi de odama koyup rahat eder miyim,çünkü ben kayınpederimin yanında nasıl rahat oturacağımı bile düşünüyorum. napsam ki? Annesi babası sonuçta bakma da denmez,annesi zaten rahatsız işini gücünü zor yapıyo. Ben de isterdim kocamla evimde başbaşa oturayım. Bizimle kalacak olmaları %50 ihtimal memleketlerini bırakıp gelmek istemeyebilirler de inş öyle olur..

canım illa oturacaksanız(ki bence oturmayın, elşleri ayakları tutup da kendi ihtiyaçlarını görebiliyorlarsa) baya yaşlılarmış, takma. belli yaştan sonra biçoğu duruluyor...

canım illa oturacaksanız(ki bence oturmayın, elşleri ayakları tutup da kendi ihtiyaçlarını görebiliyorlarsa) baya yaşlılarmış, takma. belli yaştan sonra biçoğu duruluyor...

Yanii yaşları 50 civarı olsa zaten kabul etmezdim, ama işte yaşlılar die, şu an işlerini yapıyo olsalar bile bi kaç yıla onu da yapamazlar bence, eninde sonunda elimize düşecek ya benim ya kızlarının :50:

Son düzenleme:
Yaşları kaç olursa olsun bence baştan tavrını koymalısın.. Belki dünya iyisidir her ikisi de ama bunun iyi karakterle ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Evinde ne kadar eşinin ailesi de olsa yabancı birileri olacak üstelik yaşlılar, sürekli hareket halinde olacaksın ve rahat edemeyeceksin..
Kesinlikle ayrı olmalısın işin taa en başında,baştan paylaş düşünceni ki sonra kabul etmek zorunda kalma derim.. Sınırlarını netleştir mutlaka..

Yanii yaşları 50 civarı olsa zaten kabul etmezdim, ama işte yaşlılar die, şu an işlerini yapıyo olsalar bile bi kaç yıla onu da yapamazlar bence, eninde sonunda elimize düşecek ya benim ya kızlarının :50:

offf:( canım ya, allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin karşılıklı. bakana da bakılana da zor bu işler. rabbim elden ayaktan düşmeden, 3 gün yatak 4. gün toprak nasip etsin zmanlı zamanlı...

Yaşları kaç olursa olsun bence baştan tavrını koymalısın.. Belki dünya iyisidir her ikisi de ama bunun iyi karakterle ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
Evinde ne kadar eşinin ailesi de olsa yabancı birileri olacak üstelik yaşlılar, sürekli hareket halinde olacaksın ve rahat edemeyeceksin..
Kesinlikle ayrı olmalısın işin taa en başında,baştan paylaş düşünceni ki sonra kabul etmek zorunda kalma derim.. Sınırlarını netleştir mutlaka..

Kendi evimde kendi koltuğumda rahat oturamadıktan sonra istediğim kanalı izleyemedikten rahat giyinemedikten sonra kocan dünya iyiside olsa onlarda melek olsa yine rahat edilmez .. off valla düşündükçe daha da zor geliyo:50:

bak ben birkaç ay aynı evde kaldım, işittiklerim, karşılaştıklarım

- yatıcaz diye gidiyorsunuz ışığınız bir saat sönmüyor, napıyorsunuz?

- işten sonra 1 saat çarşıya gezmeye çıkardık, o akşam surat, ondan sonraki akşam doğru düzgün yemek yok

- balkonda çay içerlerdi, çayları bitip bitmedi diye gidip kontrol edeceksin, dilleri aşınır seslenirlerse

- bana sadece günaydın diyor , ben onun iş arkadaşımıyım, günaydın babacım desin

-haftasonu kahvaltılarını hazırla, mutfağı toparla temizle , eşim başımda hadi hadi gezmeye çıkıcaz diye tepinsin, k.valide 1 saatten beri orada ne yapıyor, oturma odası temizlenmedi (k.valide oturur sigara çay keyfi yapar bu arada tabi, aylık verdiğimiz 1 milyarın yanında dört dörtlükte gelinlik ister)

daha sayayım mı ikna olmadıysan :)))

bak ben birkaç ay aynı evde kaldım, işittiklerim, karşılaştıklarım

- yatıcaz diye gidiyorsunuz ışığınız bir saat sönmüyor, napıyorsunuz?

- işten sonra 1 saat çarşıya gezmeye çıkardık, o akşam surat, ondan sonraki akşam doğru düzgün yemek yok

- balkonda çay içerlerdi, çayları bitip bitmedi diye gidip kontrol edeceksin, dilleri aşınır seslenirlerse

- bana sadece günaydın diyor , ben onun iş arkadaşımıyım, günaydın babacım desin

-haftasonu kahvaltılarını hazırla, mutfağı toparla temizle , eşim başımda hadi hadi gezmeye çıkıcaz diye tepinsin, k.valide 1 saatten beri orada ne yapıyor, oturma odası temizlenmedi (k.valide oturur sigara çay keyfi yapar bu arada tabi, aylık verdiğimiz 1 milyarın yanında dört dörtlükte gelinlik ister)

daha sayayım mı ikna olmadıysan :)))

Yok canım daha sayma valla ikna oldum :))) İşte bunun gibi bi ton şeyle karşılaşınca insan napsın o evliliği

Yazdıklarınızı okuyorum canlarım hepiniz hemfikirsiniz bu konuda.. Ev üstüne ev olmaz!!! Sürekli dipdipe içiçe mutlaka sorun çıkar en melek kaynanayla bile çıkar yeri geliyo kendi anne babamızla bile sorun yaşıyoruz.. Rabbim yardımcım olsun Dua edenlerden de Allah razı olsun.. Fikir verenlere de çooook teşekkür ediyorum.. Bu çok ciddi bi konu evliliğin şakası olmaz,hayatım söz konusu.. Her günüm mutsuz geçsin istemem asla.. Tüm alternatifleri sunucam aynı mahalle veya altlı üstlü veya karşılıklı daire,kiralık daire tut die kendileri seçsinler ille de olmaz derse o zaman bütün ablalarınla konuş hepsinde 1-2 ay kalsnlar ancak o şekilde aynı evde kalırım dicem 2 ayda bizde dururlar tamam işte.. Ben seninle evlenicem özel anlarımda sürekli onları düşünmek zorunda mıyım? Hem en başta bu şekilde söyledin dicem ben bakmam demiyorum,işlerini güçlerini yapacak durumdalar muhtaç değiller ya o kadar,yine giderim yemeğini temizliğini ütüsünü yaparım annen babandır atılmaz ama hergün de aynı evde yaşanmaz kiii

bu konuda söylenebilecek en iyi özet: ev ev üstüne olmaz.
ben de yakın bir yerlerde ev tutalım ona hatta kira vermemek için ev alalım kredi çekip kendi adımıza ama o otursun dedim, annemin derdi para pul değil kendi parasını da elinde ne varsa bize verir. o yalnız kalmak istemiyor yalnızlıktan korkuyor dedi. akşamları iş dönüşü 1-2 saat geçireceğiz sadece, ayrı evde yaşayınca herkes kendi yaşantısına bakar gelip gideriz desen de öyle olmaz o yalnız kalacak dedi.
zaten 1-2 sene sonra çocuk olduğunda torununa bakmak isterse eğer onunla vakit geçirecek işte, aslında neden bu kadar zor bir durum gibi görünüyor anlamıyorum. aynı evde 2 okumuş kadını oturtmak büyük yetenek ister.. kan bağı olmayan hem de.

Canım benim eşimde tek çocuk ve kayınpederim 2 kez evlenmiş 2. karısına tapıyor beim kaynanamın yanına bile yaklaşmıyorbenim.
kaynanam kendi kaynanasıyla kalıyor o ölünce mecburen bende kalacak ve 1 gözü görmüyor diğer gözü ise %70 görmüyor ben başka bakmam etmem diyordum ama bizde yaşlanacağız seninde dediğin gibi büyük bir ev 2 banyosu olan bir evde olursan rahat edersin unutma bizde yaşlanacağız bir gün

tabi bas basa yasmak istemeniz normal ama çok yaslılarmıs nisanlınız galiba anne babasını bırakmamak istemesi normal siz olsaydınız napardınız bi düşünün bide çok yaslılar

Öncelikle Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.En güzel dua hayırlı yaşlar versin.Hastalık ayrı bir mevzu tabii.Ama yaşı düşünürsek 70 yaşına çok yaşlı demek hele ki bu zamanda bana çok garip geldi :)Haksız mıyım?Her 70 yaşına gelen anne-babanın evli evlatlarıyla yaşadığını düşünürsek;anneannemi,babannemi ya da dedemleri ziyarete gidiyorum gibi cümleler kullanılmazdı.Bir de kendi açınızdan düşünün demiştiniz.Evet kadın açısından düşündüm, o yaşamak istese kendi anne ve babasıyla,müstakbel eşi hemen olumlu karşılayacak mı?Bir de bu açıdan düşünün.

Öncelikle Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin.En güzel dua hayırlı yaşlar versin.Hastalık ayrı bir mevzu tabii.Ama yaşı düşünürsek 70 yaşına çok yaşlı demek hele ki bu zamanda bana çok garip geldi :)Haksız mıyım?Her 70 yaşına gelen anne-babanın evli evlatlarıyla yaşadığını düşünürsek;anneannemi,babannemi ya da dedemleri ziyarete gidiyorum gibi cümleler kullanılmazdı.Bir de kendi açınızdan düşünün demiştiniz.Evet kadın açısından düşündüm, o yaşamak istese kendi anne ve babasıyla,müstakbel eşi hemen olumlu karşılayacak mı?Bir de bu açıdan düşünün.

6 tane kızı olduğu halde yeni evli olan oğlunun yanında yaşamak istediklerine göre damatlar istemiyor demek ki. Ne yazık ki zihniyet böyle. Kızın ailesi dış kapının mandalı:47:

Back
X