Neden? Önünüze gelen erkekle cinsel birliktelik yaşayacak bir kadın olduğunuzu düşünüyor olmalı
Neden bu iğrenç düşünce? Bir çok psikolojik dinamikler varken bu davranışın altında yatan tek sebep benim güvenilmez bir kadın olduğumu düşünmesi olamaz.
Özgüvensizlikle bağlantılı olabilir, dış dünyadaki insanlara güvenemediği, yoğun kaygıları veya kontrol etme ihtiyacı olduğu için böyle davranıyor olabilir. Ona olan ilgimin, hayatımın başka alanlarına (iş arkadaşlarıma, sosyal çevreye, kariyere) kaymasından korkuyor olabilir. Onun dışındaki bir dünyada da mutlu olabileceğimi veya onu unutabileceğimi düşündüğü için olabilir. Kontrolü dışındaki bi çevrede olmamdan kaygılanıp kısıtlıyor olabilir.
Yani davranışlarını gözden geçirdiğimde farketmekte geç kaldığım asıl şey bu insanda
kaygılı bağlanma gibi bir kişilik bozukluğu var. Sürekli "beni seviyor musun?" gibi sorularla güvence ve onay arama ihtiyacı duyuyor. Bazen küçük bir mimiğimi, bakışımı sorgulamak yada normal bir sessizliğimde hemen anlam yükleyip "neyin var, neden soğuk davranıyorsun?" gibi kronik bi endişeyle sürekli durumu kontrol altına almaya çalışıyor.
Aynı zamanda bu kaçınmacı, ilgisiz davranışlarınının altında yatan sebebin de ilişkimizde üstünlük veya gücü bana kaptırmamak için yaptığını düşünüyorum. Kısacası "kontrol bendeyse üstünlük bende, bu yüzden mesafeyi ve oyunun kurallarını ben belirlerim, ben yönetirim" diyor.
Sanırım buradaki yorumlarla birlikte gözlerim şimdi açıldı ve neyle savaşmışım nasıl bir oyunun içindeymişim çok net görebiliyorum.
Bütün bunları tespit ederken aklıma ne geldi.. çok basit gözüken bi konuyla yaşadığım şeye kısa bir örnek vermek istiyorum. Uzun zamandır oturma odamızdaki televizyonu salona misafir odasına taşıyalım orada oturalım istiyordu ve farklı bahaneler sunarak orada daha rahat edeceğimizi düşünüyordu. Bende kabul etmiyordum bir gün tamam dedim. Ve ne oldu biliyor musunuz? Eve geldiği gibi kumandayı eline alan ekran bağımlısı adam tv izlemeyi bıraktı.
Aslında başından beri rahat oturabildiğimiz o odada oturmaya devam ettik.
Şimdi diyorum ki kendime evlenmeden önce de böyleydi işte bu adam ben ne kadar kaçarsam o kadar kovalandım. Sevgiliyken ayrıldığımız bir dönem olmuştu o süreçte 15 kilo verdi, sensiz yaşayamıyorum beni bırakma diye çok yalvarmıştı. Parmağıma yüzüğü takıp beni buraya getirdikten sonra da kendi beni tek başıma bıraktı..
Yani durum benim kim olduğumla değil, onun psikolojik sorunlarıyla ilgili.
Okuyan, zamanını ayıran ve destekleyenler için çok teşekkür ederim.