• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendiğimden beri yalnızım ne yapacağımı bilemiyorum

Bu devirde bir erkek "evlenince çalışmanı istemiyorum." deyince mideniz bulanıp ayrılmanız gerekirken, üstüne evlenmişsiniz. Borcu olmasına rağmen her hafta sonu arkadaşlarıyla dışarı çıkabiliyorsa sizle de çıkabilir, demek ki parası var. Hiçbirini yapmayacak oturup adamı bekleyecekseniz bari ailenizin yanına gidin haftasonu, birkaç günü kalın. İstanbul'da yaşıyorlarmış yani abartmayın isterseniz.

Neden bu iğrenç düşünce? Bir çok psikolojik dinamikler varken bu davranışın altında yatan tek sebep benim güvenilmez bir kadın olduğumu düşünmesi olamaz.
Özgüvensizlikle bağlantılı olabilir, dış dünyadaki insanlara güvenemediği, yoğun kaygıları veya kontrol etme ihtiyacı olduğu için böyle davranıyor olabilir. Ona olan ilgimin, hayatımın başka alanlarına (iş arkadaşlarıma, sosyal çevreye, kariyere) kaymasından korkuyor olabilir. Onun dışındaki bir dünyada da mutlu olabileceğimi veya onu unutabileceğimi düşündüğü için olabilir. Kontrolü dışındaki bi çevrede olmamdan kaygılanıp kısıtlıyor olabilir.

Yani davranışlarını gözden geçirdiğimde farketmekte geç kaldığım asıl şey bu insanda kaygılı bağlanma gibi bir kişilik bozukluğu var. Sürekli "beni seviyor musun?" gibi sorularla güvence ve onay arama ihtiyacı duyuyor. Bazen küçük bir mimiğimi, bakışımı sorgulamak yada normal bir sessizliğimde hemen anlam yükleyip "neyin var, neden soğuk davranıyorsun?" gibi kronik bi endişeyle sürekli durumu kontrol altına almaya çalışıyor.

Aynı zamanda bu kaçınmacı, ilgisiz davranışlarınının altında yatan sebebin de ilişkimizde üstünlük veya gücü bana kaptırmamak için yaptığını düşünüyorum. Kısacası "kontrol bendeyse üstünlük bende, bu yüzden mesafeyi ve oyunun kurallarını ben belirlerim, ben yönetirim" diyor.
Ay acı bide adama. Psikolojik sorunu varsa tedavi olsun siz rehabilitasyon merkezi misiniz? Bağlanma problemi olan adamın evlilik kurumu içinde işi ne? peki siz niye kontrolü ona bırakıyorsunuz sizin de başka bir bağlanma bozukluğunuz mu var? İlginizin başka alanlara kaymasından korkuyorsa ilgiyi kesmesin o zaman ilgisiz kadın her şeyi yapar(!) bilmediği tanımadığı ortamlarda falan mazallah.
Nerde yetiştiniz fanusta falan mı gelmişsiniz 27 yaşında 16 yaşında ergen kız gibi düşünceler. yüz tane yorum yapılmış ama o yapmaz ama o çok hasta masum bir kuzucuk sadece ilgi bekliyor, Ben de onu kurtaracağım havasındasınız. Ülkemizde cidden büyüme problemi var ya gerçek hayattan bu kadar mı kopuk yetişiyorsunuz arkadaş ben anlamıyorum bu mıy mıylığı

Bordrolu bir çalışan olmadığı için net bir aylık maaşı yok. Grafik tasarım ve reklam işi yapıyor ek olarak da konsinye araç alım-satım ticareti ile komisyon alabiliyor o yüzden net cevaplayamadım kusura bakmayın
Eve giren çıkan paradan da haberin yok tabi adam onu da yönetiyor harçlık koyarsa cebine paran oluyor. Bi insan hiç mi bilmez 50-100 arası diyebilirsin. Bazı aylar 20’bin faturayı zor ödüyoruz bazı aylar 200 diyebilirsin. Tabi yetişkin olmaya ve hayatının sorumluluğunu almaya dair bir fikrin olsaydı…

Neden bu iğrenç düşünce? Bir çok psikolojik dinamikler varken bu davranışın altında yatan tek sebep benim güvenilmez bir kadın olduğumu düşünmesi olamaz.
Özgüvensizlikle bağlantılı olabilir, dış dünyadaki insanlara güvenemediği, yoğun kaygıları veya kontrol etme ihtiyacı olduğu için böyle davranıyor olabilir. Ona olan ilgimin, hayatımın başka alanlarına (iş arkadaşlarıma, sosyal çevreye, kariyere) kaymasından korkuyor olabilir. Onun dışındaki bir dünyada da mutlu olabileceğimi veya onu unutabileceğimi düşündüğü için olabilir. Kontrolü dışındaki bi çevrede olmamdan kaygılanıp kısıtlıyor olabilir.

Yani davranışlarını gözden geçirdiğimde farketmekte geç kaldığım asıl şey bu insanda kaygılı bağlanma gibi bir kişilik bozukluğu var. Sürekli "beni seviyor musun?" gibi sorularla güvence ve onay arama ihtiyacı duyuyor. Bazen küçük bir mimiğimi, bakışımı sorgulamak yada normal bir sessizliğimde hemen anlam yükleyip "neyin var, neden soğuk davranıyorsun?" gibi kronik bi endişeyle sürekli durumu kontrol altına almaya çalışıyor.

Aynı zamanda bu kaçınmacı, ilgisiz davranışlarınının altında yatan sebebin de ilişkimizde üstünlük veya gücü bana kaptırmamak için yaptığını düşünüyorum. Kısacası "kontrol bendeyse üstünlük bende, bu yüzden mesafeyi ve oyunun kurallarını ben belirlerim, ben yönetirim" diyor.
Sanırım buradaki yorumlarla birlikte gözlerim şimdi açıldı ve neyle savaşmışım nasıl bir oyunun içindeymişim çok net görebiliyorum.

Bütün bunları tespit ederken aklıma ne geldi.. çok basit gözüken bi konuyla yaşadığım şeye kısa bir örnek vermek istiyorum. Uzun zamandır oturma odamızdaki televizyonu salona misafir odasına taşıyalım orada oturalım istiyordu ve farklı bahaneler sunarak orada daha rahat edeceğimizi düşünüyordu. Bende kabul etmiyordum bir gün tamam dedim. Ve ne oldu biliyor musunuz? Eve geldiği gibi kumandayı eline alan ekran bağımlısı adam tv izlemeyi bıraktı.
Aslında başından beri rahat oturabildiğimiz o odada oturmaya devam ettik.

Şimdi diyorum ki kendime evlenmeden önce de böyleydi işte bu adam ben ne kadar kaçarsam o kadar kovalandım. Sevgiliyken ayrıldığımız bir dönem olmuştu o süreçte 15 kilo verdi, sensiz yaşayamıyorum beni bırakma diye çok yalvarmıştı. Parmağıma yüzüğü takıp beni buraya getirdikten sonra da kendi beni tek başıma bıraktı..

Yani durum benim kim olduğumla değil, onun psikolojik sorunlarıyla ilgili.

Okuyan, zamanını ayıran ve destekleyenler için çok teşekkür ederim.

biz de salak gibi bu ülkede feminizm falan diyoruz. erkeğe bu kadar tapanların olduğu yerde mümkün değil.

sen de yalnızlığınla başa çık madem halinden bu kadar memnunsun. niye düşük profil gördüğün kadınlara soruyorsun ki

Anası bile adamı bu kadar savunmaz, cidden pes! Adamın bu halleri bilmem ne rahatsızlığından, ondan bundan dolayıymış. Evde kös kös oturup yalnız kalmaya devam etsin.

Haydi çalışmasına izin vermemesini geçtim, adam tüm boş vaktini arkadaşlarına ayırmış. Haa ama adamın travmaları, bilmem nesi var. Ok!
Anlayış kabiliyetinizde bir darlık var sanırım savunmak için yazmadım dün geceden beri araştırma yapıyorum psikiyatrik bozukluklar ve travmalar toplum uydurması mı? Karşımdaki insan tarafından manipüle edildiğimi geç fark ettim.
Dinlerken kolay gelen şey yaşarken maalesef öyle değil.
Bu tür insanlar toplumca sevilen takdir edilen kişilerden çıkabiliyor başta rollerini iyi oynuyor olabiliyorlar. Farkına varmak zaman alabiliyor yoksa kim duyguları kullanılarak kandırılmaya yönetilmeye razı gelir yada gelmek ister?
Her detayını bilmediğiniz hayatı bu kadar acımasız yorumlayamazsınız ya. Yetmemiş bir de kötü dileklerinizi de salmışsınız, rahatladınız umarım.

Kocam bana vakit ayırmasa bu yüzden yalnızlık çekseydim boşanırdım. Üstelik daha 1 yıllık evliymişsiniz en çok birlikte vakit geçireceğiniz zamanlar

Son düzenleme:
Ona olan ilgimin, hayatımın başka alanlarına (iş arkadaşlarıma, sosyal çevreye, kariyere) kaymasından korkuyor olabilir.
O kendisi arkadaşlarıyla vakit geçirirken iyi ben olsam boşanarak onu yalnız bırakırdım artık nasıl yalnız bırakmışsa buraya konu açmışsınız evlilik bu demek değil hem çalışmaya izin verme hem yalnız bırak sosyalleşmenize izin veriyor mu bari?

Bordrolu bir çalışan olmadığı için net bir aylık maaşı yok. Grafik tasarım ve reklam işi yapıyor ek olarak da konsinye araç alım-satım ticareti ile komisyon alabiliyor o yüzden net cevaplayamadım kusura bakmayın
Min max ?

Tecrübesi yada fikri olan kişilere çok ama çok ihtiyacım var..
1 senelik evliyim İstanbul'un bir ucundan kalkıp diğer ucuna geldim. Ailem uzak olduğu için pek fazla gidip görüşemiyorum. Şuan oturduğumuz yerde tanıdığım kimse yok.

Eşim de işkolik bir adam birazda arkadaş düşkünü. Yani hafta sonu bile kendine yapacak iş buluyor.
Her gün aynı günü yaşıyorum kendimi amaçsız hissediyorum evlendiğimizden beri kendi içimde bu depresyon haliyle mücadele ediyorum.
Çalışmama da eşim karşı çıkıyor müsade etmiyor.
En azından bir kişi olsa ya dışarı çıkıp hava alabileceğim bir kahve içip konuşabileceğim sanki o zaman her şey sinirli bir şekilde düzelecekmiş gibi geliyor.

Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum ya acaba bu şartlara rağmen mutlu olabilmek mümkün ve ben mi başaramıyorum ?
Siz olsanız nasıl hissederdiniz mesela yalnızlıktan zorlanır mısınız?
Veya eşiniz eve her gün geç gelse de akşamları geçireceğiniz o kısıtlı vakitte ona güler yüzlü neşeli olabilir miydiniz?
Lütfen fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin eleştiriye açığım yeter ki sesimi duyan derdimi sıkıntımı bilen birileri olsun artık yalnız değilim diyeyim 😔
Ay haftasonu evde olmak bile eğer bir yere gidilmediyse modumu düşürüyor,Hem kendi yok ortada hemde sizin bir şeyler yapmanıza izin vermiyor,sizi yalnızlığa hapsetmiş,bu şekil fazla dayanamazsiniz

Tecrübesi yada fikri olan kişilere çok ama çok ihtiyacım var..
1 senelik evliyim İstanbul'un bir ucundan kalkıp diğer ucuna geldim. Ailem uzak olduğu için pek fazla gidip görüşemiyorum. Şuan oturduğumuz yerde tanıdığım kimse yok.

Eşim de işkolik bir adam birazda arkadaş düşkünü. Yani hafta sonu bile kendine yapacak iş buluyor.
Her gün aynı günü yaşıyorum kendimi amaçsız hissediyorum evlendiğimizden beri kendi içimde bu depresyon haliyle mücadele ediyorum.
Çalışmama da eşim karşı çıkıyor müsade etmiyor.
En azından bir kişi olsa ya dışarı çıkıp hava alabileceğim bir kahve içip konuşabileceğim sanki o zaman her şey sinirli bir şekilde düzelecekmiş gibi geliyor.

Gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum ya acaba bu şartlara rağmen mutlu olabilmek mümkün ve ben mi başaramıyorum ?
Siz olsanız nasıl hissederdiniz mesela yalnızlıktan zorlanır mısınız?
Veya eşiniz eve her gün geç gelse de akşamları geçireceğiniz o kısıtlı vakitte ona güler yüzlü neşeli olabilir miydiniz?
Lütfen fikirlerinizi paylaşmaktan çekinmeyin eleştiriye açığım yeter ki sesimi duyan derdimi sıkıntımı bilen birileri olsun artık yalnız değilim diyeyim 😔
Eşiniz çalışmanıza nasıl izin vermiyor yahu. O kim oluyor da size böyle bir yasak koyuyor. Çocuk musunuz bir arkadaş bulacaksınız sizi eğleyecek. Girin bir işe çalışın. Bu kadınlar neden bir erkeğin eline bakmaya can atıyor. Ev hanimligi çok mathah birşey olsa erkekler bize kaptırmazdı zaten merak etmeyin

Yorumlarda belki biraz fazla üstüne gelmiş gibi hissedebilirsin ben de ilk konu açtığımda öyle hissetmiştim ama sonradan durup bir düşününce gerçekten çoğunluğa hak veriyor insan. Acımasız görünen yorumların çoğu haklı ben de kendim yaşayarak tecrübe ettim bunu. O yüzden üsluplara takılma ve ana fikre odaklan. Ben de çok sevilerek bir dediğimi ili etmeyen gözümğn içine bakan bana çok aşık olan biriyle evlendim ama işten çıkarıldım ve cepte görüldüm inan bana her gün ağlıyorum uzun süredir , iş bulsam hemen ayrılcam. Bir erkeğin sevgisine de aşkına da fazla güvenme bir anda her şey değişebiliyor eğer boşanıp aile evinde yaşarım diyorsan o ayrı ama eğer aile evine dönemem kendi ayaklarım üzerinde durmak istiyorum diyorsan iş bul mutlaka.

Musade istemeyeceksiniz gidip calisacaksiniz ancak calissaniz bile gununuzu doldurursunuz fakat hayat arkadasi kısmı yine eksik kalacak sizde sorun size vakit ayirmiyor

Komşumuz eskiden güzel bir mesleği olduğundan bahsetmişti biz de işi neden bıraktın diye sormuştuk. Eşim evlendikten sonra çalışmamı istemedi demişti. O sırada eşi de yanındaydı ve mahçup bir tavırla "keşke karışmasaydım şimdi maddi durumumuz daha iyi olurdu" dedi. Ki adamı az çok tanırım öyle birinin bile eşinin çalışmasına izin vermediğine pişman olması gösteriyor ki çalışmak elinizdeki bir güçtür. Ayrıca işe girerseniz iş çıkışı arkadaşlarınız olur bir şeyler yaparsınız ya da haftasonları bir şeyler yaparsınız ortamınız değişir. Farklı kurslara girin vakit geçirin baktınız işe izin vermiyor kurslara izin vermiyor size kendini iyice bağımlı hale getiriyor o zaman çocuk da olmadan boşanın. Ömrünüzü bile bile hiç etmeyin. O sefa sürmeye devam eder olan sizin ömrünüze ve yaşayamadığınız yıllara olur.

Sanırım buradaki yorumlarla birlikte gözlerim şimdi açıldı ve neyle savaşmışım nasıl bir oyunun içindeymişim çok net görebiliyorum.

Bütün bunları tespit ederken aklıma ne geldi.. çok basit gözüken bi konuyla yaşadığım şeye kısa bir örnek vermek istiyorum. Uzun zamandır oturma odamızdaki televizyonu salona misafir odasına taşıyalım orada oturalım istiyordu ve farklı bahaneler sunarak orada daha rahat edeceğimizi düşünüyordu. Bende kabul etmiyordum bir gün tamam dedim. Ve ne oldu biliyor musunuz? Eve geldiği gibi kumandayı eline alan ekran bağımlısı adam tv izlemeyi bıraktı.
Aslında başından beri rahat oturabildiğimiz o odada oturmaya devam ettik.

Şimdi diyorum ki kendime evlenmeden önce de böyleydi işte bu adam ben ne kadar kaçarsam o kadar kovalandım. Sevgiliyken ayrıldığımız bir dönem olmuştu o süreçte 15 kilo verdi, sensiz yaşayamıyorum beni bırakma diye çok yalvarmıştı. Parmağıma yüzüğü takıp beni buraya getirdikten sonra da kendi beni tek başıma bıraktı..

Yani durum benim kim olduğumla değil, onun psikolojik sorunlarıyla ilgili.

Okuyan, zamanını ayıran ve destekleyenler için çok teşekkür ederim.
Eskiden romantik olduğunu düşünen zekalar böyle edebiyat parçalardı gülerdik, şimdi de yapay zeka çıktı böyle otomatik yazıyor gülüyoruz.

Offf bacım git en yakın bime gir çalış oksijen girsin biraz dimağına evde dura dura kafa gitmiş

Anlayış kabiliyetinizde bir darlık var sanırım savunmak için yazmadım dün geceden beri araştırma yapıyorum psikiyatrik bozukluklar ve travmalar toplum uydurması mı? Karşımdaki insan tarafından manipüle edildiğimi geç fark ettim.
Bu tür insanlar toplumca sevilen takdir edilen kişilerden çıkabiliyor başta rollerini iyi oynuyor olabiliyorlar. Farkına varmak zaman alabiliyor yoksa kim duyguları kullanılarak kandırılmaya yönetilmeye razı gelir yada gelmek ister?
Her detayını bilmediğiniz hayatı bu kadar acımasız yorumlayamazsınız ya. Yetmemiş bir de kötü dileklerinizi de salmışsınız, rahatladınız umarım.
Psikiyatrik bozukluklar toplum uydurması değil ancak siz de psikiyatr değilsiniz. Kocanızı aklamak için hastalık uyduruyorsunuz.

ya ben hala kocanın başka yerde çalışmana izin vermemmm namussuzluk bu diye çalışmanı istememesine takıldım. biz neyiz namussuz mu?

karı koca tedavi olun

Back
X