Evlendigime pismanim :(

ben de benzer sebeplerden dolayı çok sıkıntı çektim evliliğimin ilk aylarında.
Ne zman ki evi terkettim, eşime gerçekten ciddi olduğumu gösterdim.

söylediklerimin blöf olmadığını anladı, o zman herşey düzeldi.
eğer Bu yapılanlara bir kez yumursan, ömür boyu aileni unut.
peki sen bu şekilde süren bir evliliği ne kadar sürdürebileceksin?
yarın bir gün Allah göstermesin aileden biri hasta olsa ya da bir kayıp bu vijdan azabından nasıl kurtulacaksın?
Çoluk çocuğa karışınca, dedesi ve anneannesinden mahrum mu olcak yavruların.
Yani bilemiyorum ama yukarda yazdıklarımı sıralarken bile içim daraldı.
Allah insanlara vijdan verdin. Bir insan neden ailesinden soyutlanır ki?
Sen onların hayatına 3 aydır girdin ama peki ailen?
Annen baban kardeşlerin...
Bilemiyorum canım, Allah sabır ce güç versin sana ama bu yıldırma ve sindirme politikalarına bir kez göz yumarsan, gerisini alamazsın..
Bu kez olay seni de tek başına göndermemeye kadar varır.

Konunu takip edeceğim, çünkü çok benzer şeyler yaşıyoruz.

Katılıyorum bence de esın suan seni ezme politikası uyguluyor bastan nasıl giderse öyle gider demiş birileri ona ve o da sana bunu uyguluyor eğer aileni ezdirirsen şimdi bir daha önüne geçemezsin bence sert dur aileni düşman belleyen yarın bir dogum yapsan eve sokmazlar anneni lütfen ezdirme kendini ailene sırtını dönme esın için anne baba bı daha bulunmaz

Benim ailemle görüsmeme birsey demiyor, yeter ki onu karistirmayim.. Ailemle istedigim kadar konusup, istedigim kadar görüsebilirim, bu böyle olmasa zaten afedersiniz ama esek basi degilim, terk ederdim esimi. Dediginiz gibi, coluk cocuga karisinca cok daha zor olcak bu durum, o yüzden cözmek istiyorum..
Sen ne yaptin buna benzer problemi cözmek icin?
Simdilik aklima gelen tek sey, esim icin haftasonu gidelim diyorum ziyarete. Kendi annemlerin orda olmamasini firsattan istifade kullanip, ben senin icin böyle böyle yaptim, ama senin bana karsi tavrin hic degismedi diyebilmek istiyorum..
Annemle konustum, bizi göremiyecegini kafana takma, yilbasindan sonra gelir ziyaret edersin dedi, simdilik kaynananla arani düzelt, kocanin güvenini kazan dedi..

Kaynanam ve kayinpederimin aralarinda cok büyük sorunlar var bu arada. Ayni evde yasiyorlar, ama senelerdir ayni yatagi paylasmiyorlar. Kayinpederim cocuk gibi, kaynanamda elinde oynatiyor, cünkü adam bosanmaktan korkuyor millet ne der diye. O yüzden karisina hic söz geciremez, bu durumda da hic birsey demiyor..

bir dönem kayınvalidemle görüşmeyi kestim, eşim tek başına gitti.
Benim ailem de şehir dışında zaten, bayram ve tatillerde gidiyorduk.Ama kardeşlerimle aynı şehirde yaşıyoruz, onlar da evli.
Dedim ki eşime ben senin ailenle görüşmüyorum, sen de benim ailemle görüşme..
Bir süre böyle devam etti, eşim her gittiğinde, huzursuz geldi. Anladım ki tek başına gönderirsem bana karşı cephe alıcak.
Sonra kayınvalidem rahatsızlandı, bu vesile ile gittik. sonra ara ara kendi kardeşlerine gittik eşimle.
Gittim ama eşimle birlikte gidip kısa bir ziyaret, tamamen görev gibi.
Hiç eski konulara girmedim.
ilk gittiğimde, eşim bana eve dönerken teşekkür etti.
Alttan alıp gittiğim için.
Yani şunu çok iyi anladım. Eşinle inatlaşmayacaksın, nasıl ki kendi aileni tartışma konusu yapmak istemiyorsan, karşı tarafın ailesi hakkında haksız da olsa çok fazla yorum yapmaycaksın. Bu demek değil ki ezil her söyleneni kabul et..
Ben başlarda çok inatlaştım, çok direndim..Ailesi hakkında da çok fazla yorum yaptım ama bu cesareti haklı olmamdan aldım.
Belki de hemen gidelim dediğinde gitseydim böyle olur muydu bilemiyorum.
Ama onunla birlikte ailesine gittiğim için eşimin gözünde de değerim arttı tabi..
Bence sen de şimdi git eşinle, onun ailesi hakkında kötü yorum yapma,
eşini gözlemle, sessiz kal.
Belki senin bu iyi niyetin ve de sessizliğin eşine olumlu yönde bir etki yapar.
Eğer hala da aynı tavırlar içinde olursa, işte o zaman suskunluğunu bozarsın.
Hem fazla dır dır edersen de sözlerinin bir anlamı kalmaz.

Seninki gene ariyormus ne güzel. Esimin dogumgününde annem, babam, kardeslerim dogumgünü msj'i atmis esime, hicbirine cvp yazmamis.. Heryerden sildi onlari. Aileleri ziyarete gittigimizde esim bize gelmiyor bile, aileme babasi sokagin onu göremiyecekleri tarafindan birakiyor beni.. Arada bir sürü seyler oldu dogru, ama ben yapiciligimi koruyorsam ondan da aynisini bekliyorum, fakat bunun olabilmesinin imkansiz oldugunu söylüyor esim.. Kaynanamla benim aram iyiydi aslinda, dedim dedik biridir, ama cocuklari icin yapamiycagi sey yoktur biliyorum. Gecenlerde kaynanam ve görümcem beni silmisler zaten facebooktan :))
Keske dediginiz kadar kolay olsa.. Ben gitmesine giderim, ama aileme haksizlik yapmis olmuyomuyum onlari görmeden gidip gelmekle?

Evet konu acmistim cünkü cok yipraniyorum, ve sizlerin yardimlari cok iyi geliyor..

Imam nikahi konusu su; esimin ailesi imam nikahi istemiyorlardi, cünkü inanclari yokmus. Bunu da dügün günü ögrendim ben malesef. Bu kadar büyük birsey olcagini bilseydim asla evlenmezdim zaten.. Ailem baski yapti, imam nikahi olmazsa göndermeyiz kizimizi diye, ki bende bu fikirden yanaydim zaten. Ama bahane oldugunu düsünüyorum bu seylerin. Nisanliykende pek gidip gelmezlerdi bize, hep bahaneler bulurlardi gelmemek icin, isimiz var, su geldi, bu geldi, bizde kötülük olmasin diye üstlerine düsmedik tabiiki..

Esim cok bencil gercekten. Her firsatta da söylüyorum bunu ona. Sirf bu yüzden bosaniriz eger bosanirsak.. Dedigim gibi ailesi cok garip, kimseylede görüsmüyolar, kimse anlamiyor neden böyle olduklarini. Kayinpederimin kendi abisinin dudagi ucuklamis bana üzüldügü icin, cok sever beni sagolsun. Ama onun sevmesiyle degismiyor birseyler.. Kaynanamin babasi beni arayip "bosver kizim sen kaynanani, biz bile gidip gelmiyoruz onlarla, sende arada sirada ara hal hatir sor, cok gidip gelmenize gerek yok kocanla" dedi.. kendi babasi böyle diyor herseyi net olarak görüyor, ama esim göremiyor, bu durumda cok yipratiyor beni..
Anneme babama cok düskünümdür bende, onlarda bana, ama hic bi sekilde kocami onlarla karistirmadim, sinirlarini hep bilirim. Kocam yüzünden 2. plana atiyorum bazi kosullarda, bu da gururuma cok dokunuyor.
Kaynanam bana bir keresinde "kocani üzüp durma, yoksa kocasiz kalirsin" diye bi laf etmisti.. Asil benim görüsmemem gerekiyor onun ailesiyle, ama kör esim göremiyor hicbiseyi :(
Eger esimle gitmezsem annesi daha cok doldurcak onu, ona bu firsati da vermek istemiyorum acikcasi. Ama kendi ailemi görmeden gidip gelmekte istemiyorum, cok özledim cünkü :(
evliligimin en güzel günleri/aylari zehir oluyor..

Esimin ailesine gidip arami düzeltip, kendi ailemi görmeden geliyimmi? Yoksa hic gitmeyip esimlede kötü mü olayim?

Oğün düğünü bıraksaydınız...İnançsız bir insanla yapabilecek biri değilsiniz sanırım ,ya ayak uyduracaksınız yada boşanacaksınız ,ayak uydurmanız çok daha kötü inanç bakımından kötü yoksa aileler arasında olan şeylerdir bunlar ,yazık etmişsiiz kendinize ,insanlar birbirine ne kadar anlayışlı yaklaşsalarda ,aslında inanç yaşam tarzını getirir ama kendi inancını yaşayan iki insan için evlilik çok zordur.Birinden birinin taviz vermesi gerekir ki hak din islamdır ..Allah yardımcınız olsun..

tmm disardan konusmak zor cok imkansiz görünüyor ama gercek seviosan devam ve sabir Allahtan yardim iste dua et biras dayan bakalim vardir elbette bi hayir bundada buda tabi zor olani ama sevgi saygi bittiysede durmanin anlami olmuo cnm bazen ALLAH gercek herkesin yardimcisi olsun

Merhaba canım. Benzer bir durumu yaşadığım için kendi yaptıklarımı anlatarak yardımcı olmaya çalışacağım. 5.5 aylık evliyim ben de. İlk başta her şey o kadar kötüydü ki anlatamam. Ben nasıl evlendim bu adamla diye ağladığım çok zaman oldu. Ama ben her zaman durumu en iyi arkadaşım annemle paylaştım. Evlilik bunalımı diye bir şey var dedi. İlk birkaç ay böyle olur dedi. Eşim de bu yüzden tuhaftı herhalde ama çok şükür her şeyi atlattık. Biz de sebebini hala bilmiyoruz ama eşimin ailesi annemle konuşmuyor. Ve evlenirken hiç yardım etmediler, eşime bir atlet bile almadılar hepsini kendi annem yaptı. Çok şükür eşim borçla harçla yaptı her şeyi. Annemin tüm fedakarlığına rağmen konuşmuyorlar şimdi sebepsiz. Oğlumu kaybedeceğim telaşı içerisindeler emin ol.. İmam nikahını kız tarafında kıymak istedik ama kayınvalidem mırın kırın yaptı, hoş görmek gerekti. Hep sustum inan. İlk başlarda sürekli arıyordum ara sor diye bağırıp çağırıyordu. Ama zaman geçtikçe o da her şeyi farkına vardı. Zaten hiçbir şey yapmadıklarını görüp de annemin desteğini görünce tamamen koptu. Tabi burda önemli bir nokta annem eşimi karşısına alıp konuştu. Ben ne yaptım onlara da benimle küstüler dedi, ağladı falan hatta. O zaman iyice dank etti. Böyle işte.. Susmak çok önemli, saygısızlık da etmedim ama sevmedim de. Zaten annesinin davranışlarını gördükçe o da ailesinden soğudu. Sen ara bence, yavaş yavaş aramaları azalt. Git gör ailesini.. Gayet de neşeli davran.. Deli misin sen, hatta yalnızken falan onlara gittiğinde atıyorum bulaşık mı yıkıyosun şarkı söyle :) Unutma, senin mutsuzluğun başkalarını daima mutlu eder.. ;) Bunalımdasın, ama düzelecek emin ol. Bunları kafana takma kendine yazık edersin.. Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz unutma. Bırak onlar utansın. Elbet gün gelir devran döner canım.. Bir de erkeklerin de kız annelerini aramalarını çok bekleme. Tuhaflar o konuda boşver. Sen ne kadar iyi olursan ol, karşındaki ne kadar kötü olursa olsun kendi annesi her zaman tatlı gelecektir bitanem.

Süper yazmışsın arkadaşım yazacakalrımın hepsi burada katılıyorum valla.Sen mutlu olmana bak eninde sonunda görecek doğruyu..En azından sana bahaneleri kalmıycak hiç kaçırma huzurunu bende öptüm kaç kere ne rezillikler yaptılar banada gerek evlenirken gerek hamileliğimde offf anlatsam ..Ama şimdi canım cicim aşkım böceğim.Annecim babacım ancadudaklarını yiyorlar çok güzel oluyo hep bunu tavsiye ediyorum bende vakit kaybetme hiç..bide eşinin yanında ara onlar ararsada eşinin yanında olduğunda cevap ver...huzurlu günler dilerimm

bir dönem kayınvalidemle görüşmeyi kestim, eşim tek başına gitti.
Benim ailem de şehir dışında zaten, bayram ve tatillerde gidiyorduk.Ama kardeşlerimle aynı şehirde yaşıyoruz, onlar da evli.
Dedim ki eşime ben senin ailenle görüşmüyorum, sen de benim ailemle görüşme..
Bir süre böyle devam etti, eşim her gittiğinde, huzursuz geldi. Anladım ki tek başına gönderirsem bana karşı cephe alıcak.
Sonra kayınvalidem rahatsızlandı, bu vesile ile gittik. sonra ara ara kendi kardeşlerine gittik eşimle.
Gittim ama eşimle birlikte gidip kısa bir ziyaret, tamamen görev gibi.
Hiç eski konulara girmedim.
ilk gittiğimde, eşim bana eve dönerken teşekkür etti.
Alttan alıp gittiğim için.
Yani şunu çok iyi anladım. Eşinle inatlaşmayacaksın, nasıl ki kendi aileni tartışma konusu yapmak istemiyorsan, karşı tarafın ailesi hakkında haksız da olsa çok fazla yorum yapmaycaksın. Bu demek değil ki ezil her söyleneni kabul et..
Ben başlarda çok inatlaştım, çok direndim..Ailesi hakkında da çok fazla yorum yaptım ama bu cesareti haklı olmamdan aldım.
Belki de hemen gidelim dediğinde gitseydim böyle olur muydu bilemiyorum.
Ama onunla birlikte ailesine gittiğim için eşimin gözünde de değerim arttı tabi..
Bence sen de şimdi git eşinle, onun ailesi hakkında kötü yorum yapma,
eşini gözlemle, sessiz kal.
Belki senin bu iyi niyetin ve de sessizliğin eşine olumlu yönde bir etki yapar.
Eğer hala da aynı tavırlar içinde olursa, işte o zaman suskunluğunu bozarsın.
Hem fazla dır dır edersen de sözlerinin bir anlamı kalmaz. .

Insallah seninki gibi iyiye gider benim durumumda. Cok üzülüyorum cünkü.. Elimden gelen herseyi yapicam evliligimi kurtarmak icin, cok seviyorum esimi cünkü..
Haftasonu gitme karari aldim ama, gidip iyi niyetimi göstermek istiyorum esime karsi, umarim ise yarar..

Cok tesekkür ederim yorumlariniz icin arkadaslar, cok seviyorum bu siteyi, her zaman icimi rahatlatiyosunuz.. Her türlü yoruma acigim, istediginiz elestiriyi yapabilirsiniz, hic bi sekilde kizmam, sadece sevinirim..

Back
X