Evlendiğimiz günden beri hiçbir şey mi yolunda gitmez?

Manipülasyon falan bilmem, kim kimi manipüle ediyor nerden bilelim sanal alem burası
Şöyle cevap vereyim o zaman; evet ailemin sahip olduğu evde oturuyordum 2 sene öncesine kadar, hayır bedava oturmuyordum. Emekli maaşıyla geçinen insanların ek gelirini ellerinden alacak kadar zalim değilim. O evde oturmayı evlerine yakın olduğu için kabul ettim çünkü hastalar ve yanlarında olmam gerekiyordu. O evde otururken ödediğim kira ve yaptığım masrafla çok daha iyi bir muhitte daha iyi bir evde oturabilirdim. Kendi evime taşınırken onları da alt katıma taşıdım yine çünkü dediğim gibi hastalar ve uzak olamıyorum.

dışarıdan öyle görünüyor olabilir belki. çabalamadan birşey olmuyor malesef. bende çok çabalıyporum çok emek veriyorum aynı durumdayız ve bence ekonomi bunda çok büyük bir etken. şuan birşeyler yapabilmek gerçekten çok zor.

Asagilamak icin yazmadim bu insanlarin bir de bizi yargiladigini anlatmaya calistim. Ve bazen evet vasifsiz tembel insalarin daha cok seyi oldugunu gordum hatta keske bizde vasifsiz olsaymisiz dedigim bile oldu. Onlara imrendim yani. Siz niye bu kadar sinirlendiniz anlamadim acikcasi
Vasıflarınız ne ?

Bu biraz dertlesme yazısı. 8 senedir evliyim. Bir çocuğum var. Eşimle birlikte çalışıyorduk bir şuan işsizim. Biz sürekli bir seyler yapma mücadelesi içindeyiz evlendiğimiz günden beri. Evimiz olsun diye uğraştık. Calışıp kazandığımız para yetmiyordu. Eşim iş kurdu battık para kaybettik. Evime hırsız girdi para kaybettik. Tam iş buldum her sey harika 1 buçuk sene çalıştım pazarım kapandı işsiz kaldım. Suan iş de bulamıyorum. Yaş 35 geriye bakıyorum ilk gündem bugüne daha da geri gitmişiz. Beni üzen sey hiçbir mücadele uğraş vermeden ev sahibi mal sahibi olan insanlar coğu ailesinin yardımıyla inanılmaz seyler yaptılar. Bize çöp yapılmadı bir evlendirildik. Tabiki kimse yapmak zorunda değil çocuğuna bir seyler. Ama etrafım inanılmaz bu tarz insanlarla dolu ve ben kendimi artık ezik hissetmeye başladım. Bir tek ben mi böyleyim herkes ailesinin yardımıyla bir seyler yapıyor? Biz bu gidisle sittin sene bir sey yapamayacağız sanırım. Son zamanlarda boyle seyler duşünmekten hiçbir seye hevesim kalmadı ne calışmaj geliyor içimden ne başka bir sey. Kendi başlarina bir sey yapan arkadaslar bana akıl umut verin lütfen. :KK43:
Değerli arkadaşım hiç kimsenin ailesi destek olmak zorunda değil, bazısı çok çalışmış atanmış kendi kendine kredi çekmiş ödemiş kimisi çılgın borçlara girip bir şeyler başarmış. Mesela kendimden örnek vereyim çatlatma, asilama, kimyasal gebelik, diş gebelik, 4 bebek kaybı. 3 kere tüp bebek yaptırmış insanım ben. Sadece eşim ve ben biliyoruz. Çok yüksek krediler çektik ailelerin haberi yok. Özel sektörde çalışıyoruz eşimde bende meslek eğitimi almadık dümdüz üniversite okuduk (mesleğimiz olsa mesela kuaförlük gibi tut dükkanı gece yarısına kadar açık en az 1000 tl fazladan don evine kısa zamanda kapatırsın borcu ama maalesef öyle bir şeyde yok) iş çıkışlarımda başka işler yapmaya yöneldim. (Eşimde maalesef o beceri de yok) halen daha kapatamadk borçları.
Son tüp bebek tuttu çok şükür kv diyor ki çocuğa neden oda yapmıyorsun (neyle yapayım?)
Annem diyor ki bir temizleyici abla ile anlaş aylık gelsin hamilesin zorlanma (hangi parayla yapayım) ama işte hayat zor. Herkes çektiğini bilir.

İsyan etmeyelim bolluk isteyelim dua edelim, Allah ne istersek onu veriyor imtihan süresinde olabiliriz şu an.

Yazınızdan bir tik hayıflanma seziyorum vay onların aile desteği var bizim neden yok. Dua edelim ki aileniz var. Beterin beteri var.

Bu arada halen tüp bebek ilaçları kullanıyorum raporlu bir iğne bile 100 tl böyle düşünün para işini. Çalışın çalışmaya mecburuz.

Ana babamızı kendimiz seçmedik ama kocayı kendimiz seçtik. Keşke ona göre seçseydiniz belli ki bu durum can sıkıcı olmuş sizin icin

Üzülmeyin lütfen her şey yolunu bulacak her şey düzelecek, zaman zaman zorlanıyoruz hepimiz 🥰🥰🥰

bence siz etrafınızda bu sekilde olanlara odaklandığınız için onları görüyorsunuz sadece.
bizim de sükür ailelerimizin durumu çok iyi. benim ailemin otel işletmesi var, esimin ailesinin de inşaat şirketi var.
ama biz evlenirken ailemizden tek kuruş istemedik. hatta esim abisinden aldığı parayı borç olarak aldı ve düğünden sonra ödedi.
bir sürü borcumuz oldu, esim arabasını sattı, ben altınlarımın bir kısmını sattım ve borçlarımızı ödedik. ailelerimiz defalarca yardım teklifinde bulundu ama biz kabul etmedik. çünkü bu bizim kurduğumuz aile ve ikimiz ayakta tutmak istedik. tabii ki çıkmaza girdiğimizde yardım isterdik ama hallettik şükür.

birilerinden maddi yardım bekleyerek adım atarsanız zaten ilerleyemezsiniz. esimin kardeşleri ile ortaklığından neredeyse 2 daire parası çıkacak bir ortaklığı var ama biz tek kuruş almadık. almak istemedik. çünkü biz kendi başımıza bir seyler yapmak istedik hep.
esimin maası ortalama. ve özel hayat sigortalarımız dışında kendimize hiç yatırım yapmıyor, gezip tozuyoruz 😂 çünkü belli bir yaştan sonra veya çocuk olunca yapamayacağımız her seyi yapmak, her yeri görmek istiyoruz. ve dediğim gibi kimseden bir beklentimiz asla olmadı. esimin sirkete olan yatırımına dahi bel bağlamadık. bazen ne kadar kasarsanız o kadar olmaz. sakınan göze çöp batar hesabı. belki de başkarının sahip olduklarına bu kadar odaklandığınız için bunları yaşıyorsunuz. olabilir aileden de kalabilir bazı seyler, kalmayabilir de. ama bu beklentide olmak, buna bel bağlamak hayal kırıklığı yasamanıza sebep olur

Allah kolaylık versin bizim de öyle. Keşke farklı olsaydı ama neyse can sağlığı. Ben şuna takıldım elbet 35ten sonra iş bulunur sakın umudunuzu yitirmeyin 40 yaşındayım buldum yine bulurum aramaya devam

bence siz etrafınızda bu sekilde olanlara odaklandığınız için onları görüyorsunuz sadece.
bizim de sükür ailelerimizin durumu çok iyi. benim ailemin otel işletmesi var, esimin ailesinin de inşaat şirketi var.
ama biz evlenirken ailemizden tek kuruş istemedik. hatta esim abisinden aldığı parayı borç olarak aldı ve düğünden sonra ödedi.
bir sürü borcumuz oldu, esim arabasını sattı, ben altınlarımın bir kısmını sattım ve borçlarımızı ödedik. ailelerimiz defalarca yardım teklifinde bulundu ama biz kabul etmedik. çünkü bu bizim kurduğumuz aile ve ikimiz ayakta tutmak istedik. tabii ki çıkmaza girdiğimizde yardım isterdik ama hallettik şükür.

birilerinden maddi yardım bekleyerek adım atarsanız zaten ilerleyemezsiniz. esimin kardeşleri ile ortaklığından neredeyse 2 daire parası çıkacak bir ortaklığı var ama biz tek kuruş almadık. almak istemedik. çünkü biz kendi başımıza bir seyler yapmak istedik hep.
esimin maası ortalama. ve özel hayat sigortalarımız dışında kendimize hiç yatırım yapmıyor, gezip tozuyoruz 😂 çünkü belli bir yaştan sonra veya çocuk olunca yapamayacağımız her seyi yapmak, her yeri görmek istiyoruz. ve dediğim gibi kimseden bir beklentimiz asla olmadı. esimin sirkete olan yatırımına dahi bel bağlamadık. bazen ne kadar kasarsanız o kadar olmaz. sakınan göze çöp batar hesabı. belki de başkarının sahip olduklarına bu kadar odaklandığınız için bunları yaşıyorsunuz. olabilir aileden de kalabilir bazı seyler, kalmayabilir de. ama bu beklentide olmak, buna bel bağlamak hayal kırıklığı yasamanıza sebep olur
Inanin hicbir beklentim olmadi iki taraftan da bu konuda sadece etrafimdaki insanlari gorunce biraz halimize uzuldum onun hayiflanmasi. Bir de ailelerden gelen destekle bir seyler yapmis insanlarin akil vermeleri tembihlemeleriyle ugrasiyiruz derdim bu evet cok yipraniyoruz biz sanssiziz ama yapacak bir sey yok bu sekilde de hayatimiza devsm ediyoruz. Sadece bizimle ayni durumlarda olan insanlardan gercekten bir seyi kendi baslarina basarmis insanlardan yorum istedim. Ama konu tabi ki bazı kisilerin baska yerlere cekmesinden dolayi bambaska yerlere giti. Onlarin da damarina bastım sanırım sağlık olsun. Tesekkur ederim yorumunuz icin

Inanin hicbir beklentim olmadi iki taraftan da bu konuda sadece etrafimdaki insanlari gorunce biraz halimize uzuldum onun hayiflanmasi. Bir de ailelerden gelen destekle bir seyler yapmis insanlarin akil vermeleri tembihlemeleriyle ugrasiyiruz derdim bu evet cok yipraniyoruz biz sanssiziz ama yapacak bir sey yok bu sekilde de hayatimiza devsm ediyoruz. Sadece bizimle ayni durumlarda olan insanlardan gercekten bir seyi kendi baslarina basarmis insanlardan yorum istedim. Ama konu tabi ki bazı kisilerin baska yerlere cekmesinden dolayi bambaska yerlere giti. Onlarin da damarina bastım sanırım sağlık olsun. Tesekkur ederim yorumunuz icin
Kendimiz yaptık diyoruz ona da inanmıyorsunuz. Yok yurt dışında yaşıyorlar kesin, yok anlattıklarınıza inanmıyorum falan diyorsunuz.

Aslinda gezdik yedik de. Inanin o kadar cok ki anlatsam şasırır kalırsiniz sanirım sizin çevreniz biraz daha normal. Ama bir de söyle bir sey yaşıyoruz ikimiz calıştık onca yil bir sey yapamadik bu insanların da garibine gidiyor aaa ev almadiniz aa bir sey yapmayi dusunmuyor musunuz gibi sanirim bu da canimi sıkıyor. Nasil yapacagiz ki ? Insanlari incelemiyorum da gozume gozume sokuluyor bazı seyler. Yani gorumcem de böyle arkadaslarim da boyle bizim gibi olan yok. Cok sukur huzurumuz var sagligimiz yerinde bunlar parayla alinacak seyler degil. Ama hep cocugumu dusunuyorum keske daha iyi sartlarimiz olsa daha guzel bir gelecegi olsa çocugumun diye.
Basiniza talihsiz olaylar gelmis yinede birikim yapilabilirmiydiniz bilemem burada kim sucluki bir yurtdisinda yasamayi deneyin madem yabanci dilinde var belki orada birikim yapar Türkiyeye tekrar dönersiniz meslek sahibi oldugunuz icin sizin icin gitmek kolay olacak ?

anlıyorum yanlış anlaşılmış o zaman. biz henüz 1 yıllık evliyiz ve belki akıl vermek haddime değil çünkü henüz büyük bir kriz yasamadık.
ama biz dediğim gibi özel hayat sigortası yaptık mesela ikimiz adına da. dolar bazlı yapıyoruz ve ayda 200 dolar ödüyoruz ikimiz için de. 12 yıl sonra sigortadaki parayı komple alabilme veya maas olarak kullanabilme imkanımız var. tüm parayı gezmeye harcadığımız için en azından böyle bir yatırmımız olsun dedik. bence siz de bu tür şeylere bakabilirsiniz. bizim yaptırdığımız sigorta emniyet mensuplarına özel ama bir çok farklı dolar bazlı sigortalar var. onun dışında ailemden de gördüğüm en güzel yatırım şekli borçlanmaktır. saçma gelebilir ama ailem de sürekli ev, araba, arsa için kredi çeker ve bunlara yatırım yapar. sonra krediyi taksit taksit öder. tabii ki ailemin işletmesi olduğu için kendilerine ödeyebilme konusunda güvenleri var ama siz de en azından maasın bir kısmıyla borçlanabilirsiniz. ne bilim valla.

Burda nasil herkesin durumu ayni degilse diger ulkelerde de ayni değil ama ev almamis olmalari gecinemiyorlar anlamina gelmez. Geçinemeyen 35 sene orda yaşamaz sanirim döner zaten.
Bi de parayi nasil kullandigi da önemli. Çook iyi kazanan, rahatlikla bir kac ev alabilecek maddiyati olan ama 40 senedir evi olmayan akraba da var. O parayla hem bulundugu ulkede evi olup hemde Turkiyeden ev+yazlik alan akraba da var.

Çaba olmadan sirf yurtdisina cikildi diye adimini atar atmaz kimse kimsenin ustune ev araba atmiyor tabi ki. 😃 Yurtdiisna cikti diye aninda para icinde yuzucegini sananlar icin hayal kirikligi olabilir ozellikle. 😃

Doğru ben işte diyorum ki armut piş ağzıma düş olmuyor havadan ev araba vermiyorlar. Sıfırla gitti ama sıfırla kalıyor kredi borçları var ve hayat pahalı diyor kızını evlendirdi ama damat bile ondan geçiniyor edindiği mal mülkü de sattı Karadeniz de 2 evi vardı falan tatilde oraya geliyor tek evini sattı hem kızı evlendi diye hem tr de emekli olmak için.
Bizde geçiniyoruz birsekilde 10 yıl öncesine kadar kira da yaşıyorduk. Onlar da öyle geçiniyorlar ki kalıyor.
He diğer akrabası ise kaç tane evi var tr de yurtdışında da evleri var vs onlar sıkı çalışma var şansları değerlendirme var..
Ama teyzemin eşi araba düşkünü işleri güçleri araba alıp değiştirmek ev almıyorlar. Har vurup harman ettiler belki de. Kişinin kendisinde bitiyor tutumlu ve niyeti ciddi insan alıyor birşeyler. Geçiniyorlar tamam ama kalıcı ellerinde birşey yok hani bende ona dem vuruyorum adı Yurtdışı.. 🙂

Son düzenleme:
Doğru ben işte diyorum ki armut piş ağzıma düş olmuyor havadan ev araba vermiyorlar. Sıfırla gitti ama sıfırla kalıyor kredi borçları var ve hayat pahalı diyor kızını evlendirdi ama damat bile ondan geçiniyor edindiği mal mülkü de sattı Karadeniz de 2 evi vardı falan tatilde oraya geliyor tek evini sattı hem kızı evlendi diye hem tr de emekli olmak için.
He diğer akrabası ise kaç tane evi var tr de yurtdışında da evleri var vs onlar sıkı çalışma var şansları değerlendirme var.. Ama teyzemin eşi araba düşkünü işleri güçleri araba alıp değiştirmek ev almıyorlar. Har vurup harman ettiler belki de. Kişinin kendisinde bitiyor tutumlu ve niyeti ciddi insan alıyor birşeyler. Geçiniyorlar tamam ama kalıcı ellerinde birşey yok hani bende ona dem vuruyorum adı Yurtdışı.. 😂

Yani insanlarin kendi tercihlerine gore yaptiklari harcamalariyla yurtdiisi degerlendirmemek lazim tabi. Bi de her sey para degil baska seyler de var.
Paradan bagimsiz olarak ben de bir kac senedir taktim kafayi gitmeye ailem de Turkiyeden gittiler zaten bir kac sene oluyor eşim icin duruyorum. 🙄
Söz verdirdim gidecegiz ama.ne zaman😄😄😄😄

Kendimiz yaptık diyoruz ona da inanmıyorsunuz. Yok yurt dışında yaşıyorlar kesin, yok anlattıklarınıza inanmıyorum falan diyorsunuz.
Siz ailenizin evinde oturmussunuz hayifndiginiz sey icine doktugunuz para gelmis bir de beni yargiliyorsunuz. Sizin ailenizin duskun biraz hasta olmasi isinize yaramis burdq bana bu kadar sinirlenip laf sokmanizi simdi anldim kusura bakmayin yani siylediklerinizin tek kelimesine inanmak istemiyorum. Yazdigim yazi sizi uzduyse de cok takilmayin uzerimize alinmayin ben kendu cevremdeki insanlari anlttim sahsi algilamayin

Yani insanlarin kendi tercihlerine gore yaptiklari harcamalariyla yurtdiisi degerlendirmemek lazim tabi. Bi de her sey para degil baska seyler de var.
Paradan bagimsiz olarak ben de bir kac senedir taktim kafayi gitmeye ailem de Turkiyeden gittiler zaten bir kac sene oluyor eşim icin duruyorum. 🙄
Söz verdirdim gidecegiz ama.ne zaman😄😄😄😄

Ben zaten yurtdışını kötülemiyorum fakat hayat standardı yüksek olsa da global pahalılık var heryerde bunu arkadaşlarım da söylüyor Avrupa da ki. He beni sorarsan başvuru bile yapan biriyim ülkemi sevsem bile biraz merakım var oraalar da yaşamaya ama pembe hayalde kurmuyorum herşey mükemmel olur diye. Bütün yorumlarım kalan kişilerin yorumlarından ve gözlemlerimden geliyor. 🤪😉

Siz ailenizin evinde oturmussunuz hayifndiginiz sey icine doktugunuz para gelmis bir de beni yargiliyorsunuz. Sizin ailenizin duskun biraz hasta olmasi isinize yaramis burdq bana bu kadar sinirlenip laf sokmanizi simdi anldim kusura bakmayin yani siylediklerinizin tek kelimesine inanmak istemiyorum. Yazdigim yazi sizi uzduyse de cok takilmayin uzerimize alinmayin ben kendu cevremdeki insanlari anlttim sahsi algilamayin
Yazdığınız şey çok çirkin
Hasta düşkün olması işinize yaramış nasıl bir laf
Gerçekten aşırı hırslı ve kiskancsiniz
Yazdıklarınızdan az biraz anlaşılıyordu ama bu netlestirdi tamamen

Tam tersi işime yaramadı. Eşimle hep burda yaşamak istemiyorum tartışması yaşadık. Maddi olarak yararı olmadı, olmasın da zaten, öyle bir beklentim yoktu. Ben hep bir yaştan sonra evladın anne babaya yapması gerektiğini savunurum, buraya da hep öyle yazmışımdır. Beni büyüttüler, okuttular ben onların emeğini maddi olarak ödeyemem zaten. Harcadığım paranın hayıflanması olmaz o yüzden. Helal hoş olsun.

Ben sinirlenmedim, vallahi sinirli değilim. Hatta size hiç laf da sokmadım. Buralarda meşhurdur laf sokmalarım inanın size sokmadım soksam anlardınız 😂 üzülmüyorum da neden üzüleyim? Sizin elinizde beni üzebilecek bir şey yok ki. Teee kaç mesaj önce yazdım, istediğim şey zamanı gelince beni bulur diye. Ben buna inanıp böyle yaşıyorum. Para mal mülk hiç bir zaman birincil amacım olmadı. Zamanı gelince her şey oluyor, kapılar açılıyor insanın önüne eğer temiz niyetle isterse.

Yazdığınız şey çok çirkin
Hasta düşkün olması işinize yaramış nasıl bir laf
Gerçekten aşırı hırslı ve kiskancsiniz
Yazdıklarınızdan az biraz anlaşılıyordu ama bu netlestirdi tamamen
2 saatir beni gömen beni yargilayan insana bu yorumum cok normal ben yanlis bir sey gormuyorum. Benim ailem hasta olsa gelip burda yok onlara bu kadar para gomdum mecbur yaptim gibi yorum yapmazdim zaten ailem yapacagim tabi. Ama kendisi bir sey yapmis gibi bir de beni sucladi burda dalga gecti. En son yorum yapacak olan kisi bana gore.

Back
X