Evlendiğinde eşinin soyadı tek mi olmalı ikinci mi?

Ayy hep aynı seyler.. Biz ailelerden ayrı nişanlımla istenbulda yasıyoruz, kayınvalıdem benı aradıgında tek dedıgı teyzenler (kayınvalıdemın kardeslerı) sizi bekliyor dıye hoopp emrivakı yolluyor cumartesı aksamlarında bızı oraya..nişanlım çok ard nıyete yormadıgından hosunada gıdıyor teyzelerını goruyor..benımde tum tatıl gunum rezıl oluyor..ordakı hizmeti vs.hiç saymıyorum.. ee beımde var akrabalarım sırf nısanlımla bır tatılım var dınlenelım dıye sesımı cıkarmıyorum.. Ama hata bende ben henuz gozunu acamadım nısanlımın gıkımı cıkarmadım..
ne derlerse peki annecim peki canım dedim.. ama artık gördüm ki bende gidiyor..kötü gelin oalcaksam da olayım kendımden kıymetlı mı?

Baştan nasıl giderse öyle devam eder..Aranızı iyi tutun ama fazla taviz vermeyin....Mesafeli olmakta fayda var....Siz artık yeni bir aile kuracaksınız...Büyüklere elbette gereken saygıyı gösterirsiniz,hadlerini aşmadıkları sürece...Ama evliliğinizi onlar değil siz yönlendirmelisiniz....Onların değil ,sizin kurallarınız geçerli olmalı....O evliliğin hanımı siz olacaksınız;kayınvalide,hala vs değil.......:34:

Son düzenleyen: Moderatör:
hı hı evet, 2 kişi aynı şey üzerine konuşuyor, ama anlamayan tek kişi doğru anladığını iddia ediyor, hı hı evet, doğru.

Bunda bozulacak bir şey yoktu ki
Olanı söylüyorum sallamıyorum.

hıııııııııııı hııııııııııı ne demek ? :)

Cevap vermeyin lütfen!

Son düzenleme:
Ayy hep aynı seyler.. Biz ailelerden ayrı nişanlımla istenbulda yasıyoruz, kayınvalıdem benı aradıgında tek dedıgı teyzenler (kayınvalıdemın kardeslerı) sizi bekliyor dıye hoopp emrivakı yolluyor cumartesı aksamlarında bızı oraya..nişanlım çok ard nıyete yormadıgından hosunada gıdıyor teyzelerını goruyor..benımde tum tatıl gunum rezıl oluyor..ordakı hizmeti vs.hiç saymıyorum.. ee beımde var akrabalarım sırf nısanlımla bır tatılım var dınlenelım dıye sesımı cıkarmıyorum.. Ama hata bende ben henuz gozunu acamadım nısanlımın gıkımı cıkarmadım..
ne derlerse peki annecim peki canım dedim.. ama artık gördüm ki bende gidiyor..kötü gelin oalcaksam da olayım kendımden kıymetlı mı?
ay aynen ya bızımkide ''oglum dayınlar dioki karısını aldı bızı unuttu '' eşimde ''ee unutcam tabi napıcaktım başka '' dio cıldırıo bızımki süreklı bı yonlendırme cabaları allahtan benim herif öyle umursmaz karıkoylu bıraz ben ne dersem o genelde akrabalar konusunda :1::1: ama şimdiden nısanlına rahatszlıklarını bellı et cunku cogu erkek evlılkten sonra ıyce aile tarafını melek gormeye başlar :20:

Son düzenleme:
eğer avukatlık, doktorluk... vs gibi bir mesleğiniz varsa, şu anki ad/soyadınızdan sonra eşinizin soyadı gelmeli. sonuçta bu tür meslekler isim önerileriyle müşteri bulma potansiyeli çok yüksek meslekler. diğer türlü karışıklık olacaktır. atıyorum adınız leyla deniz olsun, alacağınız soyad da kahraman olsun, leyla kahraman deniz karışıklık yaratır, hatta hali hazırdaki müşterileriniz için bile.

Haklısınız meslekte markalasmıs ısımler oluyor bunlar ıcın gereklı hatta bır avukat sırf bu yuzden sadece kendı soyadını kullanmıstı, davayıda kazanmıstı.
Aslında benımde meslekte gorduklerımle alakalı bırazda, bankacıyım evlenenler bosananlar hesap işlemlerinde cok olmasa da sorun olustuyor halıyle ıslemler bıraz daha uzuyor, tabi ikinci ismin olmasıda aynı surede anlasılabılır de yinede tamamen değişmesinden daha iyidir, tabi birde yaklasık 20 yıldır ımzamı hıc degıstırmedım, onun zorlugu da var:)) isim basharfım ve soyadım yazıyor ımzamda..herseyı yenılemem gerekecek tum hersaplarımı tum bankaya tektek bıldırım yapmam gerekecek vs vs..Malum ımza uyusmazsa ıslem uzayabiliyor:))

Haklısınız meslekte markalasmıs ısımler oluyor bunlar ıcın gereklı hatta bır avukat sırf bu yuzden sadece kendı soyadını kullanmıstı, davayıda kazanmıstı.
Aslında benımde meslekte gorduklerımle alakalı bırazda, bankacıyım evlenenler bosananlar hesap işlemlerinde cok olmasa da sorun olustuyor halıyle ıslemler bıraz daha uzuyor, tabi ikinci ismin olmasıda aynı surede anlasılabılır de yinede tamamen değişmesinden daha iyidir, tabi birde yaklasık 20 yıldır ımzamı hıc degıstırmedım, onun zorlugu da var:)) isim basharfım ve soyadım yazıyor ımzamda..herseyı yenılemem gerekecek tum hersaplarımı tum bankaya tektek bıldırım yapmam gerekecek vs vs..Malum ımza uyusmazsa ıslem uzayabiliyor:))

Canım sen evlenince sadece eşininki de kullansan ya da ikisini de kullansan ,
bunların hepsini yapacaksın zaten.
Çünkü kimliğin de tamamen degişecek...

hı hı evet, 2 kişi aynı şey üzerine konuşuyor, ama anlamayan tek kişi doğru anladığını iddia ediyor, hı hı evet, doğru.

Eşin soyadı 2. gelir.....Doktor,avukat vs olduğunda da eşi ve kendinin soyadını alanların eşlerinin soyadı bu şekilde oluyor..Her hangi bir karışıklık olmuyor...:34:

Eğer dediğiniz gibi eşin soyadı 1. soyadı olsaydı,karmakarışık bir şey olurdu ki zaten böyle bir uygulama yok Allahtan......:1:

Yani ortaya eşin soyadı alınmıyor ,mantıklı da olmaz ...

Son düzenleyen: Moderatör:
ay aynen ya bızımkide ''oglum dayınlar dioki karısını aldı bızı unuttu '' eşimde ''ee unutcam tabi napıcaktım başka '' dio cıldırıo bızımki süreklı bı yonlendırme cabaları allahtan benim herif öyle umursmaz karıkoylu bıraz ben ne dersem o genelde akrabalar konusunda :1::1: ama şimdiden nısanlına rahatszlıklarını bellı et cunku cogu erkek evlılkten sonra ıyce aile tarafını melek gormeye başlar :20:

Ben acaba sustugum ıcın mı ıyıyım, bak bunu dusundum şimdide:)) evet erkeklerin cogunda gordum onu evlenınce daha bır aılesıne dönemeye baslıyor,sanırım yasamadan goremeyecegım:)) Evet benım sıkıntım 1000 km uzaktan yönetiliyoruz:))

Şimdi sen sadece eşinin soyadını almak ya da ikisini bir arada kullanmak arasında kararsızsın değil mi?

Sonuç olarak medeni kanunda evlenen kadının sadece kızlık soyadını kullanmasına izin yok ; ikisini birden kullanacak ise de önce hangisi gelsin diye seçme şansı yok:İsim-kızlık soyadı-eşinin soyadı sıralaması mecburi.

Eğer işiniz ve imzanız ya da vs... sebebleriniz söz konusu ise bence de ikisini birden kullanın.

Bence siz yanlış anlamışsınız kullanmalı demiş,
ama onu da yanlış yazmış :D
nasıl ya anlamadım :44:şimdi leyla deniz = leyla kahraman olursa (doktor dıelım) baya karısıklık olur dedigim gibi . ama leyla deniz= leyla deniz kahraman olursa hıı evet evlenmıs derler anlarlar. e arkadasta oyle demıo mu kendı soy adıyla beraber kullanmalı dio die biliorum :44: önce sonra konusuna gelıncde evet eşin soy adı sona eklenıo :44: kafam karıştı yahu :26:

Son düzenleme:
Canım sen evlenince sadece eşininki de kullansan ya da ikisini de kullansan ,
bunların hepsini yapacaksın zaten.
Çünkü kimliğin de tamamen degişecek...

yok biliyorum tebiki değişecek, bir soyisim eklenmesi bile tüm hesapların ı etkiliyor ama bazen karsımıza geliyor. xy olmus bırı xz olunca daha fazla ırdelıyoruz xyz olunca olunca bellıkı evlenmıs ıslerı cok olmasa da az daha kolay oluyor..

kayınvaliden vee akrabalarına nıye böyle bi koz verdınki keşke bilmem düşünmedim deyip geçiştirseydın onları hiç ilgilendırmez ama işte şimdi sordukçasorarlar laf sokmak için bahane arıyorlarmış sende vermişsin ellerine kozu olan olmuşş bence çok istiyorsan kesınlıkle kullan kendı soyisminide normalde ilk önce kızlık soyismi sonra eşinin soyismi oluyor daha anlamlı öyle bana göre benım kızlık soy ismim bılmeme ne oğlu şimdi eşiminde bilmem ne oğlu oyuzden hiç kullanmayı düşünmedim çok komık olurdu resmı yerlerde dayak yerdım herhalde 20 harflı soyısmı :9::9::6:

kayınvaliden vee akrabalarına nıye böyle bi koz verdınki keşke bilmem düşünmedim deyip geçiştirseydın onları hiç ilgilendırmez ama işte şimdi sordukçasorarlar laf sokmak için bahane arıyorlarmış sende vermişsin ellerine kozu olan olmuşş bence çok istiyorsan kesınlıkle kullan kendı soyisminide normalde ilk önce kızlık soyismi sonra eşinin soyismi oluyor daha anlamlı öyle bana göre benım kızlık soy ismim bılmeme ne oğlu şimdi eşiminde bilmem ne oğlu oyuzden hiç kullanmayı düşünmedim çok komık olurdu resmı yerlerde dayak yerdım herhalde 20 harflı soyısmı :9::9::6:

aa sevdiğim iki soyisminden biri oğlu ile biride türk ile biten. Benimki türk ile bitiyor sanırım ondan vazgecemiyorum..ama ikisi birleşince türkoğlu oluyorya en hayran oldugum soyısim..sizinki de iyi tesadüf olmus:))

çok güldüm ya :1::1:

bende iki soyadı istiyorum zaten şu anki soyadım çok uzun değil.. erkek arkadaşımla da paylaşmıştım bunu onunkide uzun değil pek, ben sadece benim soyadımı taşımanı isterim dedi tartışmadım bile.. bu hayat benim ben nasıl istersem o olur.. başkaları mutlu olacak diye istemediğim bişeyi yapmak istemem.. heleki her nüfus cüzdanımı elime aldığımda "keşke" diyeceğimi düşünüyorsam..

bende istedim ikisini birden kullanmayı ama nişanlımı ikna edemedim. herşeye olumlu yaklaşan hiç bişeye karışmayan insan buna razı gelmedi dediğiniz gibi gurur ve ego meselesi sanırım

bende iki soyadı istiyorum zaten şu anki soyadım çok uzun değil.. erkek arkadaşımla da paylaşmıştım bunu onunkide uzun değil pek, ben sadece benim soyadımı taşımanı isterim dedi tartışmadım bile.. bu hayat benim ben nasıl istersem o olur.. başkaları mutlu olacak diye istemediğim bişeyi yapmak istemem.. heleki her nüfus cüzdanımı elime aldığımda "keşke" diyeceğimi düşünüyorsam..

Amaan hepsi aynı tepkiyi veriyor: sadece benimkini taşımanı istiyorum diye:)) Sebep henüz yok:))

Amaan hepsi aynı tepkiyi veriyor: sadece benimkini taşımanı istiyorum diye:)) Sebep henüz yok:))

açıklayacak sebepleri yok tabi ama aslında erkeğe güç veriyor bu durum,tabi böyle söyleyemediğinden "geleneklerin" ve "tonlarca örneklerin" arkasına sığınıyorlar..

açıklayacak sebepleri yok tabi ama aslında erkeğe güç veriyor bu durum,tabi böyle söyleyemediğinden "geleneklerin" ve "tonlarca örneklerin" arkasına sığınıyorlar..

Normal iş arkadas cevresınden erkek arkadaslarımız evlendıgınde haliyle soyadı mevzuu acılıyor,
ALınan cevap:olur mu hiç öyle sey erkek adamız biz tabiki biizmkini alacak diyerek bir böbürlenme şakayla karısık:))
,

Back
X