• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikden sonra boylemi oluyor?

Yani degisiyo cogu sey. Heyecan tabi azaliyo sevgiliyken her gun gorusemiyodu insan simdi aksam isten gelince adam burnunun dibinde bitiyo neyini ozleyelim. :KK48:

Ama yindede 4 ay kisa bi sure gibi geldi bizde cocuk olduktan sonra heyecan azalmaya basladi. :emir_bebek:
Ama korkma sen yinede segvi ve saygi bitmedigi sure normaldir. Alis ve mutlu olmaya calis derim.

Selam kizlar tabi bu dert degilde sadece siksik dusundugum bu konu.Ben 4 aylik evliyik ama simdiden sevgililik donemimizi cok ozledim. Hep korktugum sey bu evlilik aski oldurur diyorlardi inanmazdim hemde bu kadar erken.Aslinda olduruyor demeyelikde degistiriyor qaliba.Esimle severek evlendik simdide seviyoruz ama eskisi gibi degil o ozlemmi desem tutkumu desem sanki kayb oluyor evlendikden sonra.Mesela bi saat gormesem cok ozlerdim ama simdi oyle olmuyor cinsellikdede ayni sanki istek azaliyor.niye boyle oluyorku?ne apsak ne etsek?herkesdemi boyle oluyor?ama insan hep ayni tutkuyla sevmek istiyor simdi boyleylse bi kac yil sonrayi dusunemiyorum ohoo

Zamanla azalan hiçbişey olmuyor aksine zaman geçtikçe oturuyor, güzelleşiyor ve başka bir boyuta gidiyor ilişki :)

Başlarda hepimiz böyle hissettik bence,seninki de gayet normal.

Hele ki sevgililik döneminde yalnızken evlendikten sonra bianda tüm ailesi ile karşı karşıya kalınca, biraz bocalanıyor başta. Sorumluluk epey ağır oluyor. Hareketlerine, konuşmalarına, düşüncelerine 5000 kere dikkat etmen gerekiyor...

Ama aranızdaki sevgi saygı bitmeyince hayatı her anlamıyla paylaştığın bir hayat arkadaşın oluyor,yeri geliyor birlikte gülüyor yeri geliyor birlikte ağlıyorsun :) En iyi arkadaşın oluyor. Ve yataktaki şehvet de hiç değişmiyor bizce.

Bizde hep başkalarını merak ederiz, herkes aşkın ömrü 3 yıl dese de bize göre halen devam :)) Biz mi garibiz, herkes mi bizim gibi ??:KK16::KK48:

İnşallah görürsünüz sizlerde.:nazar:
Bizim 31 yıl oldu :olamaz:

MaşaAllah yaaa. Acaba hiç mi sıkılmadınız bizlere tavsiye olarak ne söylersiniz :KK200::KK200::KK200: :nazar: Gerçekten insan bazen sıkılıyor zor şeyler de inişler çıkışlar olunca psikolojik olarak çok kötü oluyor. Bize bu konuda ne önerirsiniz

Bu soruyu bende sordun kendime - kim sormaz ki? Bizim resmi Nikah Dügünden ortalama 6 ay önce olmustu. Yani binevi kendi dairemizde ortalama 4-5 ay kalmaktayiz. Simdi o "cicim aylari" ha bitti bitecekten ötüründeyiz :D

Esim ile isten dolayi öyle yorgun düsüyoruz ki, resmen Koltuk & TV hobisine gectik. Iki ihtiyarlasmis ruhlar gibi de aaaaah evvelden neler yapardik, degil mi?! dialogumuzlarda oldu tabii.
Ama bu demek degildir ki ask bitti. Ask zaten belirli bir zamanlamaya kisitli bir duygu asamasi diye düsünüyorum - öbür arkadaslar bu konu da neler düsünür bilemem. O dönemi kademe kademe gecip Sevgi dogar. Peki o SEVGI ne icerir? Sadece tatli anlar, heyecan verici etkinlikler degil. Nelerin dahil oldugunu galiba aciklamam gerekmiyor - hadi bir kac Örnek vereyim bari :p ; Anlayis, Saygi, Beraberlik vs. .
Bir Evlilikte buna dahil baska seylerde adapte olur.

Sevgi tek basina karin doyurur mu? Sorusunu sundugumda kacimiz evet diyecektir?
Bir Ev düzeni ve Evlilik sevgi dahilinde sürdürülür. Yani Sorumluluk, günlük halledilecek isler, ilerisi icin düsünülen planlar gibi etaplar.

Bak daha kac ay olmus Evliliginiz - benimki ile esit sayilir. Suanda Hayati tanima asamasinda siniz - bizlerde dahil. Kendi ayaklarinizin üzerinde durma noktasina gelip kendinizce bunu ögrenme, tecrübe edinme esnasindayken o özlenilen ASK elbette kayip olmus gibi gelebilir. Haksiz miyim? Evlilik toz Pembe düsünülen bir alan degildir. Sorumluluk ister.

Daha gecenlerde Esim ile konusurken kendi halimize güldük yahu - hani su ihtiyarlasmis ruh duygusu :D
"Büyüklerimiz hakliymis" bile dedik.
Hani derler ya; Evlilik cocuk oyuncagi degil. Evvelden sanki biz isi biliyormusuz gibi atarlanmalar, hadi be biz mi basaramayacagiz? Bunda basaramayacak ne var? demisligimiz bile oldu - öbür arkadaslarda bu sekil tecrübe var mi bilemem. :)

Evliligin basinda, tartismalar mi olmaz, sönük hissi mi olmaz, dirdir vizviz, daginliklik mi olmaz? Hey gidi hey, hosgeldin reel evlilik Hayati!

Bunu Sevgi ve ask Duygulari ile asilamak her bir Ciftin kendi elindedir. Her bir an ve günün bir özelligi olur, hangi konu olursa olsun insanice ilacimiz her zaman; ZAMAN.

Bu soruyu bende sordun kendime - kim sormaz ki? Bizim resmi Nikah Dügünden ortalama 6 ay önce olmustu. Yani binevi kendi dairemizde ortalama 4-5 ay kalmaktayiz. Simdi o "cicim aylari" ha bitti bitecekten ötüründeyiz :KK70:

Esim ile isten dolayi öyle yorgun düsüyoruz ki, resmen Koltuk & TV hobisine gectik. Iki ihtiyarlasmis ruhlar gibi de aaaaah evvelden neler yapardik, degil mi?! dialogumuzlarda oldu tabii.
Ama bu demek degildir ki ask bitti. Ask zaten belirli bir zamanlamaya kisitli bir duygu asamasi diye düsünüyorum - öbür arkadaslar bu konu da neler düsünür bilemem. O dönemi kademe kademe gecip Sevgi dogar. Peki o SEVGI ne icerir? Sadece tatli anlar, heyecan verici etkinlikler degil. Nelerin dahil oldugunu galiba aciklamam gerekmiyor - hadi bir kac Örnek vereyim bari :p ; Anlayis, Saygi, Beraberlik vs. .
Bir Evlilikte buna dahil baska seylerde adapte olur.

Sevgi tek basina karin doyurur mu? Sorusunu sundugumda kacimiz evet diyecektir?
Bir Ev düzeni ve Evlilik sevgi dahilinde sürdürülür. Yani Sorumluluk, günlük halledilecek isler, ilerisi icin düsünülen planlar gibi etaplar.

Bak daha kac ay olmus Evliliginiz - benimki ile esit sayilir. Suanda Hayati tanima asamasinda siniz - bizlerde dahil. Kendi ayaklarinizin üzerinde durma noktasina gelip kendinizce bunu ögrenme, tecrübe edinme esnasindayken o özlenilen ASK elbette kayip olmus gibi gelebilir. Haksiz miyim? Evlilik toz Pembe düsünülen bir alan degildir. Sorumluluk ister.

Daha gecenlerde Esim ile konusurken kendi halimize güldük yahu - hani su ihtiyarlasmis ruh duygusu :KK70:
"Büyüklerimiz hakliymis" bile dedik.
Hani derler ya; Evlilik cocuk oyuncagi degil. Evvelden sanki biz isi biliyormusuz gibi atarlanmalar, hadi be biz mi basaramayacagiz? Bunda basaramayacak ne var? demisligimiz bile oldu - öbür arkadaslarda bu sekil tecrübe var mi bilemem. :)

Evliligin basinda, tartismalar mi olmaz, sönük hissi mi olmaz, dirdir vizviz, daginliklik mi olmaz? Hey gidi hey, hosgeldin reel evlilik Hayati!

Bunu Sevgi ve ask Duygulari ile asilamak her bir Ciftin kendi elindedir. Her bir an ve günün bir özelligi olur, hangi konu olursa olsun insanice ilacimiz her zaman; ZAMAN.
Cok guzel aciklamissiniz tesekkur ederim.sizede bir omur mutluluklar

Cok guzel aciklamissiniz tesekkur ederim.sizede bir omur mutluluklar

Tesekkürler cümlemize nasip olsun o mutluluklar.
Yani bu durum ile yalniz kalmiyor Insan, her bir Ilk'in zorlulugu vardir basta, mühim olan bunu asabilmekte. Ben caresiz veya bilgisiz kaldigimda sevip saydigim bir ablam var ona danisirim. Bana kendisi bile söyler cifti kumrular sizi, evlendiniz ama bu daha güzel bir kivama gelip güzelce oturacak yerine diye. Baslarda o kavgalar tartismalar, suskunluklar bile tecrübe olarak animsanacak sonradan.. Esim ile biz daha yeni yeni oturaklasiyoruz. O yüzden hic caresizlige ve negatif düsünceye kapilma, evliligi beklentilere de yöneltmemek gerek. Benim bastaki hatam buydu mesela, simdi olduguna birakiyorum ve emin ol, huzurluyum.

Selam kizlar tabi bu dert degilde sadece siksik dusundugum bu konu.Ben 4 aylik evliyik ama simdiden sevgililik donemimizi cok ozledim. Hep korktugum sey bu evlilik aski oldurur diyorlardi inanmazdim hemde bu kadar erken.Aslinda olduruyor demeyelikde degistiriyor qaliba.Esimle severek evlendik simdide seviyoruz ama eskisi gibi degil o ozlemmi desem tutkumu desem sanki kayb oluyor evlendikden sonra.Mesela bi saat gormesem cok ozlerdim ama simdi oyle olmuyor cinsellikdede ayni sanki istek azaliyor.niye boyle oluyorku?ne apsak ne etsek?herkesdemi boyle oluyor?ama insan hep ayni tutkuyla sevmek istiyor simdi boyleylse bi kac yil sonrayi dusunemiyorum ohoo
Bana ise tam tersi en guzel evlilik donemim geldi:)) krallar gibi her an yaninda ozgursun. Ask mesk isleri beklentiler yuksekse zor tabi

Evliligin temeli anlayiş bence her iki tarafinda eger anlayis yoksa insanlar birbirini cabuk tuketirler. Her insanin inisli cikisli donemleri vardir,onemli olan cok buyuk sorun degilse birbirine yansitmamak.. Bende 4 senedir evliyim okadar seyler yasadikki okadar zor,ama biz birbirimizi tuketmedense sarildik daha da cok sarildik.. Birtane kizimiz var 3 yasinda 2. Yi dusunuyoruz allah kismet ederse ama o aramizdaki bag hic gitmedi.. Bide onemli olan arkadasta olabilmekte ozaman hersey taze kalir :))

Evlilik aşkı öldürme lafı bana doğru gelmiyor aslında. .sadexe daha manaton bir hayat oluyor ..bu da sizin elinizde değişik aktiviteler egleneceler ikiniz için de değişiklik olur .zamanla onu taniyacaksin hatta daha çok seveceksin. .şuan hep senin yanında olduğunu bildiğin için öyle gelebilir sana..aşkı evliliği eglenceli hale getirmek sizin elinizde..7 yıllık evliyim ilk günkü gibi aşığım ve ondan ayrıldığım zaman daha çok özlüyorum. .hep mutlu kal:KK200:

4 ayda ne çabuk bu hale geldiniz.beklentileriniz mi farklıydı?sorumluluk mu zor geldi?

Evleneli 4 sene olmuş sevgililik dönemini özlemek bana çok ilginç geliyor.
Evliyken çok başka koşturmakarınız olmadı mı ya? Ben o dönemleri hatırlamıyorum bile desem yeridir. Aynı özlem aynı heyecan yerine bambaşka şeyler geçiyor. Tabi ki sevgi vardır ama hergün yan yana olduğu kişiyi özlemek zor biraz :)
Üstelik diğer koşulturmalardan fırsat bile bulamaz insan. (başka uğraş var mı bilmiyorum ama bunları düşünmeye fırsatınız varsa yok diye düşünüyorum)
Bence en kısa zamanda kendinize bir uğraş bulun ve ayrı bir özel hayat kurun. O zaman daha mutlu olursunuz :)

Heee 4 aylık mıı :bicak: ay ben 4 yıl okudum nedense.
Yorumumu silemiyorum dikkate almayın o zaman :))
Biraz erken bu hale gelindi sanki:kahve:

MaşaAllah yaaa. Acaba hiç mi sıkılmadınız bizlere tavsiye olarak ne söylersiniz :KK200::KK200::KK200: :nazar: Gerçekten insan bazen sıkılıyor zor şeyler de inişler çıkışlar olunca psikolojik olarak çok kötü oluyor. Bize bu konuda ne önerirsiniz

Uzun bir yıl tabiki,iyisiyle kötüsüyle geçiyor yıllar,bazen ümüğünü sıkıp tepesine vurasım gelmiyormu geliyor elbette..
Aşk diyoruz ya bunu sevgiyle karıştırmamak lazım,aşk gözü kör eder sebebli sebepsiz bağlanırsın..
Sevgi yüreğinde hissedilir görünce kalbin çarpar,elin ayağın titrer kısacası.
Birbirinizi sevin sayın,alanlarınıza saygı duyun,sıkıntılarınızı bağırıp çağırarak değilde sakince konuşun...

Gecende esim isten bisikletin pedalina hizli hizli bastim bir an once eve gelmek size kavusmak icin dedi gelince birbirimizi oper sariliriz bu cumartesi piknige gittik pazar gunu de doga yurusu yaptik tabi ilk zamanlarki gibi cekim gucu olmaz ama ask sevgi baglilik yine var.4ay erken geldi bana.biz de 6 yil olacak temmuzda

Back
X