- 15 Eylül 2022
- 4.011
- 16.839
- 123
Kafamı karıştıran bir sorun var buna çevrem de etki ediyor . Şu an için maddi durumumuz orta halli iyi yani kıyıda köşede birikmişimiz falan da var ama henüz ne bir evimiz ne bir arabamiz var çevremde ev araba almak için çalışıp çocuğu erteleyip şu an çocuğu olmayanlar var tedavi görüyorlar bende çok istiyorum ama şu an için maddiyat olarak hazır hissetmiyorum . 24 yaşındayım ilerde yaş ilerledikce daha az tahammülüm olur diye de korkuyorum calisicam ugrasicam diye bitik bir durumdan çıkıp çocuk sahibi olursam ona ruhen bedenen yetemem diye korkuyorum bir yandan da ertelersem ya olmazsa ya olmuyorsa da ben bunu geç fark edersem diye korkuyorum napcagimi şaşırdım siz evlendikten ne kadar süre sonra çocuk istediniz sizin seruveniniz nasıl ilerledi tabiki herkesin yaşam şekli ve hayatı farklı ama yorumlarınızı bekliyorum
26 yaşındayım, 24 yaşında anne olsam perişan olurdum. Anneliğin yaş ilerledikçe daha sabırlı yapıldığını düşünüyorum. 30 yaşında, yani 4 sene sonra anne olmak bana şuan erken geliyor.

Kenarda para olmadan çocuk yapmakta çok riskli. Bir kafa rahatlığı ile çocuk yapmak, anne olmak var birde darda zorda bunları yaşamak var. En basiti, bebeğine cıvıl cıvıl çeşit çeşit oyuncağı kıyafeti almak için para gerek. Çocuk doğunca ay şunu bir alayım gideyim dışarda anne-bebek yürüyelim desen yol parasından çay/kahve parasına kadar para gerekli. Elalemden araba ödünç alarak çocuğu hastanelere taşımak, bebekle toplu yaşımaya in bin yapmak zor. Çocuk seni çok yarar, ev pis, dağınık haldedir iyi kötü ayda bir kere eve yardımcı almak yine para.
Çocuğunuzun olup olmayacağını şimdiden doktora gidip testlerle öğrenebilirsiniz. İlla deneme yapmanıza gerek yok.