• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendikten sonra çalışmak

benim de aynı şekilde ama insanların kahrını çekmek çok zor

eğer mutsuz olduğun bir iş içindeysen ve eşinin durumu iyiyse çalışmama özgürlüğüne sahipsin canım.
sonuçta herkesin fikri kendine.
bu kişiden kişiye değişir ama ben de şuan için çalışmayı düşünmüyorum.

hem evlilik hem iş hayatı çok zor gidiyor ama çalışmak ve kendi paranı kazanmak önemli tatlım çünkü erkekler eskisi gibi düşünmüyor. çalışmayan kadınları yetersiz görüyorlar ve saygı duymuyorlar ne yazık ki. evde oturan kadınlar onlar için işi gücü olmayan sabahtan akşama kadar yan gelip yatan dedikodu ve alışverişten başka bişey bilmeyenler. işin aslı öyle değil tabii evin işi ve sorumluluğu bitmiyo gelde bunu onlara anlat. ben evlendikten sonra 1 yıl evde oturdum şimdi çalışıyorum. evet çok zor oluyo fakat kendime olan güvenim her şeye değer.

eğer mutsuz olduğun bir iş içindeysen ve eşinin durumu iyiyse çalışmama özgürlüğüne sahipsin canım.
sonuçta herkesin fikri kendine.
bu kişiden kişiye değişir ama ben de şuan için çalışmayı düşünmüyorum.

haklısın canım markette çalışıyorum ama zor yani belki sonra alışırım bilemiyorum ama şu anda evlensem asla kıpırdamam

Büyük konuşmayayım ama ben çalışmadan yapamam gibime geliyor.
Evet ben de zengin koca isterim,benim parama tamah etmesin isterim ama Rabbim bana mutlulukla çalışmayı nasip ettiği sürece çalışmak istiyorum.
İş hayatının manevi hazzını ben hiç bir yerde bulamam.

evet kızlar herkese iyi akşamlar evlendikten sonra çalışıp çalışmama konusunda fikirlerinizi yazar mısınız benim birkaç yıl öncesine kadar böyle bir düşüncem yoktu ancak şimdi tamamen düşüncem değişti zengin bir adamla evlenirsem çalışmayı istemiyorum ne gereği var ki bana bakarsa bir de evin işi üstüne üstlük zaten o da değil ben evcimen bir insanım şu anda bir işte çalışıyorum ama hiç istemeyerek gidiyorum işe çok zor geldi çalışmak daha önce hiç çalışmamıştım ondan mıdır nedir bilmiyorum evde olsam kitap okusam gezmeye gitsem evin işini yapsam arkadaşlarımla buluşsam eşim beni çok sevse ne güzel olur ya benim gibi düşünenler cevaplarınız bekliyorum

HAYALLER VE GERÇEKLER AYRI AYRI YAŞAR. sezen aksunun bir şarkısının sözleridir bu...

her ne olursa olsun, ister çalış ister çalışma ama SGK nı ödeyip emekliliğe hak kazanmaya bak...

dünyanın bin türlü hali var... evlilik ve eş baki değil... bu sitede, çok sevip ayrılan nice insanın hikayelerini okumuşsundur.

hayat aşk romanlarındaki gibi değil... zengin ve yakışıklı genç, sana deliler gibi aşık olup el üstünde tutacak...

zengin insan zengin gelin istiyor. yada çok güzel gelin... veya mesleğini kazanmış ve başarılı (avukat, doktor vb.) birilerini istiyor.

bunu seni üzmek için değil, gerçekleri göstermek için söyledim. çünkü zengin tanıdıklarımın hepsi bu görüşte.

O zengin koca yarın öbür gün sizi bırakırsa ne olacak başka zengin koca mı arayacaksınız o yuzden ne olursa olsun çalışmaktan yanayım

Bence bunu "eşim zengin" diyerek kıstlamamak lazım. bir kadın çalışmalı. ama ailesini ihmal etmesine sebep olmayacak bir işte. part-time da olsa çalışmalı bence...

kaldı ki arkadaşlar çok haklı burada her gün onlarca hikaye okuyoruz ne insanlar kaç yıllar sonra ne hallere geliyorlar ayrılıyorlar... onu da geçtim ölümlü dünya. eşiniz de parası da bugün var yarın yok.. kendinizi güvence altına almalısınız bence..

evet kızlar herkese iyi akşamlar evlendikten sonra çalışıp çalışmama konusunda fikirlerinizi yazar mısınız benim birkaç yıl öncesine kadar böyle bir düşüncem yoktu ancak şimdi tamamen düşüncem değişti zengin bir adamla evlenirsem çalışmayı istemiyorum ne gereği var ki bana bakarsa bir de evin işi üstüne üstlük zaten o da değil ben evcimen bir insanım şu anda bir işte çalışıyorum ama hiç istemeyerek gidiyorum işe çok zor geldi çalışmak daha önce hiç çalışmamıştım ondan mıdır nedir bilmiyorum evde olsam kitap okusam gezmeye gitsem evin işini yapsam arkadaşlarımla buluşsam eşim beni çok sevse ne güzel olur ya benim gibi düşünenler cevaplarınız bekliyorum

Babaannem derdi ki:
"Kizim ne kazanirsan elin ile, o gider senin ile."

Zengin erkeklere fazla güvenmemenini ayrica tavsiye ederim.
Parasiydi, kadinlariydi, egosuydu:20:

arkadaşım ben dört senelik evliyim kız ken istanbulda radyo haber spikerliği eğitimi alıyordum eşim dediki asla çalışmanı istemiyorum ben genede kurslarımı tamamladım ama çalışmaya fırsat olmadan evlilik nedeniyle şehir değiştirdim tabi biz severek evlendiğimiz için çalışma hayatına başlamadan eşim isteklerini belirtti sonra evlendim kızım oldu ben eşim zengin olduğu için evlenmedim zaten zengin değil normaliz ama her istediğimi alıyorum geziyorum kızımla çok vakit harcıyorum süper bir hayatım var şimdi işe gitsem 7 kalksam 4 5 de gelsem çoçuğumla eşimle evle nasıl ilgileneceğim sonuçta aşırı yıpranıcam benim görüşüm çalışanlara hayranım zaten nasıl bu kadar dayanıklı oluyorlar bana zor geliyor birde bir arkadaş demişki erkekler çalışan kadın istiyor bu çok şaçma benim abim mühendis yengem hesap uzmanı master yapmış abim çalışma gez eğlen kendine bak diyor eşimde aynı şekilde sen nasıl mutluysan bu hayatta öyle yaşamalısın diyor eşimde abimde mutluysan çalış ama gezmek eğlenmek seni mutlu ediyorsa öyle yaşa diyorlar yani illa çalışan bayan olsun diye diretseler ne yani illa paramı kazansın istiyorsun ne demek bu kadar diretmek erkekler güçlü olmalı kadınlar istiyorsa çalışmalı istemiyorsa çalışmamalı her kadın eğitimli olmalı ama her kadın çalışmalımı hayır kişinin kişisel tercihi olmalı hayatta bir kere yaşanıyor herkes mutlu olduğu şekilde yaşasın..

Ben de evlendikten sonra çalışmak istemiyorum. Küçüklüğümden beri çalıştım halen çalışıyorum ve çok yoruldum. 29yaşımdayım ama çok yoruldum, işten, insanlarla uğraşmaktan, sorumluluk alıp müdürlere patronlara hesap vermekten, ortalığı idare etmekten, kıskanç entrikacı hemcinslerimden, onlarla iktidar savaşı vermekten, ayak oyunlarından herşeyden... Bunların üstüne birde evlilik aile sorumluluğu eklenecek. Kocamı ailemi belki çocuğumu ihmal edeceğim, onlara fazla zaman ayıramayacağım ve ben bunu hiç istemiyorum.

Gerçi çalışıp çalışmamam tamamen müstakbel eşimin karakterine, maddi durumuna bağlı. Eşim anlayışlı, üçün beşin hesabını yapmayan, cimri olmayan birisi olursa, maaşı çalışmamı gerektirmeyecekse çalışmam...

Ama zengin kocada hiç gözüm yok... Önemli olan ahlakıdır... Vicdansız, egoist ama zengin ıııhhh uzak dursun...

Son düzenleme:
Ben de evlendikten sonra çalışmak istemiyorum. Küçüklüğümden beri çalıştım halen çalışıyorum ve çok yoruldum. 29yaşımdayım ama çok yoruldum, işten, insanlarla uğraşmaktan, sorumluluk alıp müdürlere patronlara hesap vermekten, ortalığı idare etmekten, kıskanç entrikacı hemcinslerimden, onlarla iktidar savaşı vermekten, ayak oyunlarından herşeyden... Bunların üstüne birde evlilik aile sorumluluğu eklenecek. Kocamı ailemi belki çocuğumu ihmal edeceğim, onlara fazla zaman ayıramayacağım ve ben bunu hiç istemiyorum.

Gerçi çalışıp çalışmamam tamamen müstakbel eşimin karakterine, maddi durumuna bağlı. Eşim anlayışlı, üçün beşin hesabını yapmayan, cimri olmayan birisi olursa, maaşı çalışmamı gerektirmeyecekse çalışmam...

Ama zengin kocada hiç gözüm yok... Önemli olan ahlakıdır... Vicdansız, egoist ama zengin ıııhhh uzak dursun...

haklısın valla en doğrusu bu zaten

yazis tarzini hic hos bulmadim sanki 'kapagi zengin kapiya atmak' derdi gibi geldi bana...

yazim tarzini gecersek (senin icin demiyorum cunku dusuncen bana cok ters geldi) ben de iki unv. bitirdim, unv bittiginden beri hep calistim, guzel de para kazaniyordum ancak evlilik ve is hayati benim icin 'ikisi bir arada olmaz' cunku ben de calisan bir annenin kiziyim. calisan anneler, esler evlerine ailelerine cocuklarina kendilerine calismayanlar kadar ilgi gosteremiyor ve mutlaka eksiklik oluyor. Allah'a sukur esimin isi kazanci iyi calismiyorum. ancak iyi olmasaydi da evlenmemezlik yapmazdim, yani zengin koca aramazdim. mecbur kalsam calisirdim.

gozu yukseklerde olan ve hayattan cok beklentileri olan insanlar her zaman cok daha fazla hayalkirikligina ugrar bunu kulagina kupe et derim. zengin koca gercekten cok itici bir anlatim tarzi olmus.. adamlar sagilacak inek degiller nitekim.

Son düzenleme:
Şahsen ben çalışmayı tercih ederim,bunca zaman okudum,emek verdim,masraf yaptım şimdi sıra bunun meyvesini yemekte,eşimin durumu ister iyi olsun ister kötü,hayat şartları insana neler getirir kimse bilemez.İleride birgün yaşlandığım zaman ömür olursa emekliliğim olsun isterim.Sigortam olsun.Babamın bir lafı vardı,kız evladını okutucaksın,kendi ayakları üzerinde durmayı öğreticeksin çok da haklıymış.Eşin zengin paralı ama bakalım para verdiği zaman kafana kakmayacağı bellimi?

Son düzenleme:
sanırım okumasaydım da bir katma değer yaratmak isterdim..çalışmak ve etkili olmak hele ki evliyken bence
para puldan daha önemli..evet çalışırken vakit sınırlı oluyor ama zamanın kıymetini biliyoruz ve her şeyin
bir sırası olduğunun farkına varıyoruz..

Back
X