• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlendikten sonra çalışmak

çalışmak kadının sosyal statüsü açısından çok önemli.

özel sektörde 12 saat çalışmaktan bahsediyorsan,zengin bir koca bulursan çalışma derim.

ama memursan,veya güzel bir mesleğin varsa zenginde olsa hiçbir bayan işini bırakmasın kızlar.

evet kızlar herkese iyi akşamlar evlendikten sonra çalışıp çalışmama konusunda fikirlerinizi yazar mısınız benim birkaç yıl öncesine kadar böyle bir düşüncem yoktu ancak şimdi tamamen düşüncem değişti zengin bir adamla evlenirsem çalışmayı istemiyorum ne gereği var ki bana bakarsa bir de evin işi üstüne üstlük zaten o da değil ben evcimen bir insanım şu anda bir işte çalışıyorum ama hiç istemeyerek gidiyorum işe çok zor geldi çalışmak daha önce hiç çalışmamıştım ondan mıdır nedir bilmiyorum evde olsam kitap okusam gezmeye gitsem evin işini yapsam arkadaşlarımla buluşsam eşim beni çok sevse ne güzel olur ya benim gibi düşünenler cevaplarınız bekliyorum

Evlendikten sonra arkasını kocaya dayayıp çalışmayan kadınları anlayamıyorum. Arkanızı dayadığınız adamın bir gün sizi bırakabileceğini, allah korusun hastalanıp çalışamayacağı yada ölebileceğini düşünmüyor musunuz? Bu gibi durumlar olunca baba evine mi döneceksiniz, dönebilecek misiniz?? Bu hayatta kimseye güvenmemek gerekiyor, kendi ayakların üzerinde durmalısın, varsın eşin zengin olsun. Çalışıp kazandığın parayı kendin için biriktir.

valla görüş açına çok şaşrdım normalde kadınlar kocasının eline bakmamak için çalışmak ister sen tamamen farklı düşüncedesn saygı duyarım :)) bnde evli bir çalışanım hatta iş hayatım için nerdeyse tüm hayatım değişti çok emek verdm yeri geldi izin günlerimdede çalıştım ama karşılığını aldım çok şükür 4 yıldır çok köklü bi frmada çalışıorum 1 yıl öncede terfi ettim şuan üst düzey yöneticiyim hemde 24 yaşındayım :)şirketim bana ait ofis tahsis etti kendi işimi yapıyo gbiyim... biz 5 kardeşiz ve ailem hepimizi okuttu kardeşim hala okuyo üniversitede ve orta halli bi ailenin çocuğuyum ailem bana emek verip belki zor şartlarda okutmuş bi şekilde hayatımı kurmama yardımcı olmuş bnde evlenip evde oturup onların tüm emeklerini çöpe atıcam yooook bana uymaz ki zaten ben yapamam çalışmadan evlendiğimde bile balayını 4. gün sonlandırıp ofisime gelmiştim :))) eşim arada dalga geçiyo ilerde çocuk olunca sen çalışırsın ben bakarım die:)) yani demem o ki arkadaşlar sağıklı her kadın bnce çalışmalı sadece para için değil kendini geliştrmesi,statü sahibi olması,sosyal bi insan olması için

evet kızlar herkese iyi akşamlar evlendikten sonra çalışıp çalışmama konusunda fikirlerinizi yazar mısınız benim birkaç yıl öncesine kadar böyle bir düşüncem yoktu ancak şimdi tamamen düşüncem değişti zengin bir adamla evlenirsem çalışmayı istemiyorum ne gereği var ki bana bakarsa bir de evin işi üstüne üstlük zaten o da değil ben evcimen bir insanım şu anda bir işte çalışıyorum ama hiç istemeyerek gidiyorum işe çok zor geldi çalışmak daha önce hiç çalışmamıştım ondan mıdır nedir bilmiyorum evde olsam kitap okusam gezmeye gitsem evin işini yapsam arkadaşlarımla buluşsam eşim beni çok sevse ne güzel olur ya benim gibi düşünenler cevaplarınız bekliyorum

Siz hayal dünyasında yaşıyorsunuz,oh ne güzel...

Gezmeler tozmalar,zengin koca,arkadaş gezmeleri,dedikodular,alışverişler,eşiniz sizi sevecek,kalça büyüsün,döt büyüsün,göbek büyüsün..Ohh...

Keşke bu kadar tasvir ettiğiniz kadar kolay ve akla yatkın olsa herşey.

Peki düşünün bakalım,sizi seven adam aldattı bir şekilde...

Ya da senaryoyu değiştirelim; eşiniz hasta oldu iş göremiyor. İşini kaybetti,işsiz kaldı vs...

Böyle bir durumda bir güvenceniz varsa babanızdan kalan evler,katlar falan; olur çalışmayın.

Ama yoksa?!

Ne yapmayı düşünürsüz? 35 yaşından sonra elinde toz beziyle dolanan bir hanımı evde oturmayı tecrübe sayıpta kimse işe almaz.

Biraz hayata gerçekçi bakın. Kadın olarak bu hayatta bizim sorumluluğumuz daha fazla olmalı.

Kimse sabahın köründe göbek ata ata işine gitmiyor. Ama kazandığınız paranın ve kendi ayaklarınızın üstünde durduğunuzdan oluşan kendine güven duygusu; inanın hiçbir şeye değişmez...

Ben eğitimli olan insanların çalışmasından yanayım...

Son düzenleme:
valla görüş açına çok şaşrdım normalde kadınlar kocasının eline bakmamak için çalışmak ister sen tamamen farklı düşüncedesn saygı duyarım :)) bnde evli bir çalışanım hatta iş hayatım için nerdeyse tüm hayatım değişti çok emek verdm yeri geldi izin günlerimdede çalıştım ama karşılığını aldım çok şükür 4 yıldır çok köklü bi frmada çalışıorum 1 yıl öncede terfi ettim şuan üst düzey yöneticiyim hemde 24 yaşındayım :)şirketim bana ait ofis tahsis etti kendi işimi yapıyo gbiyim... biz 5 kardeşiz ve ailem hepimizi okuttu kardeşim hala okuyo üniversitede ve orta halli bi ailenin çocuğuyum ailem bana emek verip belki zor şartlarda okutmuş bi şekilde hayatımı kurmama yardımcı olmuş bnde evlenip evde oturup onların tüm emeklerini çöpe atıcam yooook bana uymaz ki zaten ben yapamam çalışmadan evlendiğimde bile balayını 4. gün sonlandırıp ofisime gelmiştim :))) eşim arada dalga geçiyo ilerde çocuk olunca sen çalışırsın ben bakarım die:)) yani demem o ki arkadaşlar sağıklı her kadın bnce çalışmalı sadece para için değil kendini geliştrmesi,statü sahibi olması,sosyal bi insan olması için

aynen katılıyorum sana,aileler boşunamı uğraşıyor bizi okutmak için,boşunamı emek harcıyor..erkek belki her şekilde iş bulur çalışır ama bayan için öyle olmuyor,bir mesleği iş hayatı olması bir yerde önemli..tv de boşunamı kız çocukları için okuma kampanyaları düzenliyorlar.Eş zenginse o zaman kazandığı parayıda gönlüne göre harca.Geçen gazetenin birinde okudum,iş hayatında kadın çalışan erkeğe oranla az,hatta haberin başlığıda ''üniversite bitiren kızlar zengin koca peşinde'' üzüldüm açıkcası...

"Kimseye hükmüm geçmezse parama geçer" sözünü hicbir zaman kuramayacaksınız. Her daim eşinizin eline bakacaksınız. O verirse harcayacak, o alırsa yemek yapacaksınız. Kitapcıya girdiğinizde beğendiğiniz ikinci kitap ona gereksiz geldiğinde kasada bırakacaksınız. Akşama kadar evde yattığınızdan dem vurunca itiraz edemeyeceksiniz, ev işlerini küçümseyip, yemeği beğenmediğinde boynunuzu bükeceksiniz. "Neden benimle ilgilenmiyorsun hayatım, akşama kadar yolunu gözlüyorum" dediğinizde "Çalışıyorum, cok yoruluyorum, lütfen bir de sen üstüme gelme, benim uykum var, çalışmadığın için beni anlamanı beklemiyorum" cümlesi tokat gibi çarpacak suratınıza. Haftaiçi gündüz arkadaşlarınızla buluşmak isteyeceksiniz ama hepsi çalıştığı için sizinle ya haftasonu görüşmek isteyecekler ya da görüşmeyecekler.

Nasıl ama çizdiğim tablo? Hayat toz pembe değil.

ben ilerde maddi durumum yeterli olursa çalışmamayı düşünüyorum. tabi koşullar önemli. haftada 6 gün,günde 12 saat çalısan biri olrak bekar olan ben bu yorgunluğu kaldıramıyorsam evlenince hiç kaldıramam. ama çalışma koşullarım iyi olsa veyahut memur olsam çalışmama devam ederdim. yani dediğim gibi koşullara göre değişiyor.

Bence eşin zengin de olsa çalışmalısın en azından çocuğun olana kadar.Ama tabi çalışma şartları uygun olan bir iş bulabilirsen.
Sebebine gelince hayatta insanın başına ne geleceği belli olmaz.Belki eşin çok zengin olacak ama Allah korusun iflas edebilir, kaza geçirip hasta olabilir vefat edebilir.
Böyle bir durumda en azından 3 4 yıllık bir çalışma tecrüben olsunki böyle kötü durumlara karşı savunmasız kalmayasın.
Her insan kendi ayakları üzerinde durmak zorunda.

canım allah kalbine göre versin inşş.çalışmak istemiyorsan çalışmazsın bu kadının elinde birşey olmalı bence .sende ona göre birinle evlenirsin .ev hanımı olup mutlu olan çok insan var .ama yinede kadının çalışmasından yanayım ben kendi adımma .çünkü yarının garanisi yok .adam boşanıcam senden derse sende maddi konuları düşünmezsin .allah korusun tabi en kötü ihtimali yazıyorum .ama öte yandan dışarda çalışıp yorulup eve gelip sürekli ev işi yapan bri kadın olmakda istemem .bu bana haksızlık gibi geliyor .o zaman neden evleniyoruz ki .çalışalım bakalım anamıza babamıza .ne gerek var .ben böle düşünüyorum .

Insanın kendi parasını kazanması kadar güzel, gurur verici bir şey var mı? Ben kesinlikle bir bayanın çalışması taraftarıyım. Anlamıyorum evde hayat nasıl gecer gez gez bir yere kadar ben çok büyük boşluğa düşerim herhalde, üstelik bankacıyım işimiz cook zor ama ben her zaman şükrediyorum

insanın kendi çalışması,parası gibi varmı ya. ben evlenmeden önce calısıyodum senin gibi mızır mızır ede ede gidiyodum çünkü yolum uzaktı yolu bırak param bana kalmıyodu, az kalıyodu.yinede şimdi öyle arıyorumki o günlerimi, kendine güven bambaska, bişey istiyosun hemen alabiliyosun kimseye danısmadan,vs vs. eşim her istedigimi alsada yinede kendi paran bambaşka, yinede keyfin bilir ne diyim...

şu an ki fikrim şu; eğer çalışmazsam o kadar uğraşıp sıkıntıyla beni okutan aileme ihanet ediyormuşum gibi gelir.
güzel günlerde herkes birbirine bakar da kötü günde kimi bulursunuz yanınızda. işte o zamanlar için bir işiniz olması en güzel motivasyon ve destek olur insana.

Back
X