Evlendikten sonra hem iş hayatım hem de sosyal hayatım bitti.Bu durumdan çok bunaldım

nazar boncuxgxum

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2008
517
8
296
39
Ankara
merhaba arkadaşlar size durumumu şöle özetleyim ben 2 aylık ewliyim kayınvalidemlerle oturuoruz ben evlenmeden önce çalışıodum 3 yıldır aynı yerde ve işimde gayet başarılıydım o zamanlar kendime güzenim tamdı bi sürü çewrem vardı düğüne 1 ay kala eşimin isteği ile malesef işden ayrıldım o zamanlar düğün telaşı ile anlamamışdım ama şimdi kendimi çok kötü hissediorm bunalıma girdim resmen hep ağlıorm içime kapandım üstümden pijamayı çıkartmak gelmio sürekli eşofman la dolaşmakdan sıkıldım oturduğumuz yerde şehre bayağı uzak her istediğimizde çıkamıyorum..çıkamıyoruz öncede bakımlıydım güzeldim süslüydüm gülen bi yüzüm wardı ama hepsi geride kaldı eşime bu durumu anlatıorm ama beni anlayamıo anlamıo yada konuşcak kimse yok burda yapacak bişey yok bu duruma alışmam mı lazım ne yapabilirim çok sıkılıyorum bu ben ben değilim köreldim resmen yardım edin.....

canım oncelıkle canını sıkma senı anlıyorum bı ara aynı moddan bende gecdım :S esınle konus yenıden calsımak ıstedıgını soyle egerkı karsı ıse kursa yazıl boyama gıbı mesela bı hobı olustur kafanı ona odakla hem sıkıntın gıdıcekdır hemde cevre etmıs olursun yenıden egerkı bunlarada ızın vermıorsa pazıllar var 500 luk 1000 lık onlaradan yap stresını atıor ınsan guzel oluor

Eğer bir an önce kendinize bir uğraş bulmazsanız,şu anki durumunuzdan daha kötüye gideceksiniz muhtemelen.
Her kadının ortak sorunu bu malesef.
Kurstu,incikti boncuktu işe yarayacağını sanmıyorum malesef ben.
Çünkü karşılığını alamadıktan sonra,gene kendimi önemli hissedemezdim ben..

hem evlilik hayatına hem de işsizliğe alışmak zor gelir tabi cnm. :26:Bence kesinlikle eşini ikna edip tekrar çalışmaya başlamalısın yoksa daha uzun zaman çok zorlanırsın :114:

Bi an seni ablam sandım inanırmısın..Acayip bakımlı,süslü bi bakan bidaha bakıyodu ki hala öyle ama evlenince değişiyo tabi ruh hali..Ablamda yeni evlendi çok güzel bi işi vardı,evlilik hazırlığı derken eniştem istemedi ayrıldı işten..şimdi çalışmasına izin vermiyo..o da şehire uzak bi yerde oturuyo..çıkamıyo fazla dışarıya ve kayınvalidesi ile aynı mahalllede..Söylüyoruz annemle ben işe gir kafan dağılır diye..bakalım iş başvurusu yaptı giricek inş..sende işe gir bence rahatlarsın

Çalışmamak bence körelmeye sebebiyet vermez.
Durumunuzu olumlu yöne çevirmeniz sizin elinizde ki bence bir hazineye sahipsiniz " Vakit"
Kitap okuyun , film izleyin, şiir okuyun, yazın , üretin , müzik dinleyin , enstrüman öğrenin.
Kendinizi dahada geliştirin.
Bence hayatının belli bir bölümünü işte geçirmek , buna zorunlu durumunda kalmak körelmeye neden olabiliyor.
Şanslısınız halbuki.
Bu arada bu söylediklerim çalışmıyorum , köreldim düşüncelerinize istinaden yazıyorum.
Sosyallik herzaman insanın ihtiyaç duyduğu bir durum , dışarıda vakit geçirmek , gezip tozmak elbette ki insana kendini iyi hissettirir, bu ihtiyacı etkinlikler , kurslarlar kapatabilirsiniz diye düşünüyorum.

İş Hayatına Alışan Bayanların İşi Bırakması Evde Oturması Oldukça Zor Bir Durumdur Diye Düşünüyorum...
Tabi Üstüne Bi de Evlilik Yeni Bir Hayat..
Ben Bile İzin Günlerimde Sıkılıyorum Zaman Zaman..

Eşinizi Karşınıza Alıp Mutlaka Konuşmuşsunuzdur !! Gerekçesi Nedir ??? Onu Rahatsız Eden Ne ?

Söylediklerinize tamamen katılıyorum.Körelmek evde oturmak baz alınarak söylenebilecek birşey değil bana göre de.Bende çalışıyorum ve evlilik aşamasındayım imkanım olsa evlendiğimde bir kaç ay çalışmak istemem.eşofmanlarla dolaştığınızı söylemişiniz neden işe giderken kimin için kendinize bakıyordunuz patronunuz,iş arkadaşınız ya da müşterileriniz içinmi?İnsanın eşi için ya da sadece kendi için hazırlanmasından,kendine bakmasından daha güzel birşey olabilirmi siz basit olanı kendinizi salmayı seçmişiniz şaşırmadım da buna çoğu bayan bunu yapıp bunuda yaşadığı şartlara bağlıyor.Azcık kitap okuyup kendime birşeyler katmak için nasıl zamanlar yarattığımı,film izlemek için uykumdan nasıl vazgeçtiğimi,ya da nişanlımla on dakika buluşmak için iş çıkışı kaç saat yol gittiğimi tahmin bile edemezsiniz.Kendinizi toparlayın ve o zamandan yararlanmaya bakın.Sadece bu forumda ev hanımı olup bilgisine bilgi katmak için durmadan kitap okuyan araştıran bir sürü bayan tanıyorum.Kendinizi salarak kendinize olan saygınızı yitirmeyin yeter...

Son düzenleme:
eşim işe gittiğimde onu ihmal edicemi düşünüo ev işlerinin aksıcanı düşünüo kısaca bahane uyduruo çalışmamam için çocuk istio benim için artık o eski günlr hayal oldu burdan evlenmemiş arkadaşlara bi tavsiye asla kayınvalide ile oturmayın az da olsa eşyanız kirada olsa kendi ewiniz olsun ben böle şeylere alışkın değildim baba ewinde lüks yaşam özgürük şimdi başka şeyler

keşke en baştan konuşup anlaşsaymışsınız. şimdi kozlar onun elinde çünkü evlenmeden evvel kabul etmişsiniz çalışmamayı. ikna ederseniz iyi olur. insanın kendi parasını kazanması kadar güzel birşey yok. kayınvalidenizle aranız nasıl bilemiyorum ama yeni evli birinin eşi dışında birileriyle yaşaması zordur. çalışmak size iyi gelecektir, değişiklik olur. kafanızı meşgul eder. size itibar katar. güçlü görünmeniz size saygı kazandırır. ister istemez bakımlı olursunuz. ne patronunuz için ne müşteriniz için ne de eşiniz için kendiniz için. kitap okumayı çalışırkende yapabilirsiniz. her zaman şunu savunurum . tüketici değil üretici olun.

Son düzenleme:
İş hayatıyla birlikte sosyal hayatınızdan da istifa etmişsiniz,,
Hersey değişmiş tam anlamıyla, Bu kadar ödün vermeyin bence,,
Yoksa siz mutlu olmadıgınız bir evlilikte, bir düzende eşinizi de mutlu edemezsiniz,,
Bunu da ona aynen söyleyin,,
Suan için calısmaya baslamaktan baska çözümünüz yok,,
İkna etmeye calısın eşinizi,,
İnanın ben evimde hafta da bir gün kaldıgımda bile sıkılıyorum.

umarım eşini ikna edip tekrar çalışmaya başlayabilirsin
birde beraber oturmak da zordur.üstünde bunun da baskısı var.keşke en azından bunu kabul etmeseydin eğer imkanın varsa evini de ayırmaya çalış canım

Sanırım en büyük sorunun kayınvalidenle aynı evde oturmak, imkanınız varsa en kısa zamanda ayrı bir eve çıkın canım.

şu anda ayrı ev bizim için hayal benim yaşadıklarımın sorun olmadığını düşünenler insanlar ben bunları düşünürken ne warki ev war ekmek war diyebilenlerden.yani çok NORMAL yşadıklarımmmm off bi gün çıldırcam ben böle bi insan değildim ne oldu bana bilmiorm

Ayni sekilde bende..bir bucuk yillik evliyim..evde oturmaktan biktim..bazan elimi kaldirasim bile gelmiyo.en basta ev hanimi olmak cazip gelmisti ama simdi

Çalışmayı Bırakıp Evde Oturmak İnsana Sıkıntı Verir ..
Ben Bile İzin Günlerimde Sıkılıyorum Zaman Zaman..
Bence Sizin Sorununuz Kayınvalidenizle Aynı Evi Paylaşmak..
Umarım Herşey Yoluna Girer..

ya bende bunu anlamam. neden işi bırakıyosunuz ki? gerçekten erkekler için bu kadar fedakarlık yapmayın değmez. bakın sizi anlamıyor bile. ben çok gördüm kocası sevgilisi için ne fedakarlıklar yapıp sonunda aldatılan. inanın bana sizin bu yaptıklarınız gün gelicek eşiniz tarafından hatırlanmıcak bile. nankör bunlar ya.

ah ah neden işi bırakmayı kabul ettiniz anlayamıyorum.(ben çalışmak istemiyorum, biraz ara vereceğim deyip kendiniz ayrılsanız anlarım.) hem bir de kayınvalideyle oturmayı kabul etmişsiniz. umarım her şey yoluna girer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…