Evlendikten sonra hiç bizden çıkmayan kız kardeşim ve eşi

Yemek oluyo evde annem yapıyo yemeği sağolsun yediklerini içtiklerini bırakıyolar ortalığı öylece bırakıp gidiyolar
Ben sizin diğer konunuzu okudum şimdi. Anneniz ömrü hayatında kahvaltı bile hazırlamamış biriymiş. Ben annenizin yemek yaptığına inanmıyorum. Kafasına saksı mı düştü de bir anda yemek yapmaya başladı?
Hiç bir zaman kahvaltı hazırlayıp saçlarımı tarayıp okula götürmedi beni. Eve geldiğimde uyuyor olurdu 2 saat kapıda aç bi aç oturup beklerdim kalkmasını.
Belli ki siz yapıyosunuz yemekleri. E yapmasanız evde yemek olmasa nasıl gelecekler yemek olmayan eve yemek yemeğe? Gelmeyin diye kavga etmek yerine kahvaltı ve yemek hazırlamayın. Kendinize iki yumurta kırın yiyin. Veya kendinize kadar yapın evdeki diğer kimseyi düşünmeyin.

Ben sizin diğer konunuzu okudum şimdi. Anneniz ömrü hayatında kahvaltı bile hazırlamamış biriymiş. Ben annenizin yemek yaptığına inanmıyorum. Kafasına saksı mı düştü de bir anda yemek yapmaya başladı?

Belli ki siz yapıyosunuz yemekleri. E yapmasanız evde yemek olmasa nasıl gelecekler yemek olmayan eve yemek yemeğe? Gelmeyin diye kavga etmek yerine kahvaltı ve yemek hazırlamayın. Kendinize iki yumurta kırın yiyin. Veya kendinize kadar yapın evdeki diğer kimseyi düşünmeyin.
Söylenen herşeyi denedim on senedir mücadele ediyorum hiç bişey değişmiyor sadece daha fazla yıpratıyor haksız olana haksız olduğunu anlatmak sadece zaman kaybı annem şuan yemek yapıyor eskiden hiç uğraşmıyordu kalabalık olduğumuz için babamda emekli olduğu için yapıyor sofrayı hazırlıyor geri kalana kimse müdahale etmiyor gece 3 de gelip bugün akşam beşte gittiler muhtemelen çay içmeye uğrarlar yine ☺️

Söylenen herşeyi denedim on senedir mücadele ediyorum hiç bişey değişmiyor sadece daha fazla yıpratıyor haksız olana haksız olduğunu anlatmak sadece zaman kaybı annem şuan yemek yapıyor eskiden hiç uğraşmıyordu kalabalık olduğumuz için babamda emekli olduğu için yapıyor sofrayı hazırlıyor geri kalana kimse müdahale etmiyor gece 3 de gelip bugün akşam beşte gittiler muhtemelen çay içmeye uğrarlar yine ☺️
Ama bu söyledikleriniz hiç mantıklı değil. Ben temizlemezsem haftalarca mutfak öyle kalıyor diyosunuz. Anneniz yemekleri yapıyorsa ve mutfağı haftalarca temizlemiyorsa diğer günler nasıl tekrar aynı mutfakta yemek yapıyor? Temiz tencere bile bulamaz. Ya da sofrayı toplamıyorsa ertesi gün aynı masaya nasıl yemek koyuyor? Yemek yapıyolar ama ben toplamazsam haftalarca etrafı toplamıyolar kısmı gerçekten ilginç olmuş. Yemekleri anneniz yapıyorsa mecbur mutfağı da topluyordur. Sürekli yemek yaptığı mutfakta haftalarca temizlik yapmaması teknik olarak mümkün değil. Sofrayı anne babam kuruyor ama ben kaldırıyorum diyosunuz. E kaldırmasanız ertesi gün tekrar sofra kurmaları gerektiğinde mecbur kaldıracaklar. Size mantıklı geliyor mu bu anlattıklarınız?

Ama bu söyledikleriniz hiç mantıklı değil. Ben temizlemezsem haftalarca mutfak öyle kalıyor diyosunuz. Anneniz yemekleri yapıyorsa ve mutfağı haftalarca temizlemiyorsa diğer günler nasıl tekrar aynı mutfakta yemek yapıyor? Temiz tencere bile bulamaz. Ya da sofrayı toplamıyorsa ertesi gün aynı masaya nasıl yemek koyuyor? Yemek yapıyolar ama ben toplamazsam haftalarca etrafı toplamıyolar kısmı gerçekten ilginç olmuş. Yemekleri anneniz yapıyorsa mecbur mutfağı da topluyordur. Sürekli yemek yaptığı mutfakta haftalarca temizlik yapmaması teknik olarak mümkün değil. Sofrayı anne babam kuruyor ama ben kaldırıyorum diyosunuz. E kaldırmasanız ertesi gün tekrar sofra kurmaları gerektiğinde mecbur kaldıracaklar. Size mantıklı geliyor mu bu anlattıklarınız?
Ben yapıyorum geri kalanını diyorum işte dağınık evde duramıyorum yaşayamıyorum topla süpür cam sil herşey bana ait ev pisse duşa bile giremem evden çıkamam

Ben yapıyorum geri kalanını diyorum işte dağınık evde duramıyorum yaşayamıyorum topla süpür cam sil herşey bana ait ev pisse duşa bile giremem evden çıkamam
Sizin yaptığınızı zaten anladım. Ama ben siz yapmasanız haftalarca evin toplanmadığına inanmıyorum. O masayı toplamasanız mecbur toplayacaklar yoksa ertesi gün masada yemek yiyemezler. Size yapmayın diyoruz işte. Ben duramıyorum diyosunuz. İyi o zaman hizmet etmeye devam edin duramıyosanız ne diyelim.

Çok büyük kavgalarda ettim damat anamızın babamızın evi karışamazsın dedi bizimkilerde bişi demedi sağolsunlar kızımız el evinde sen bu evdesin böle olması gerekiyor koca bul git o zaman diyolar koca bulan gidiyor çünkü görüldüğü üzere 😂
Ne kadar hadsiz hepsi de, onlar gelince odadan çıkmayın hizmet ediyorsanız size yazık. Ne gerek var o hadsizlere hizmete geç odana kocasına kendi hizmet etsin akılsız kardeşin

İnşallah hayırlı bir eş bulup bu aileden kurtulursunuz . Burda arkadaşlar bazı öneriler de bulunmuş da o işler hiç de öyle olmuyor bilirim kolay değil işiniz, Allah yardımcınız olsun.

İnşallah hayırlı bir eş bulup bu aileden kurtulursunuz . Burda arkadaşlar bazı öneriler de bulunmuş da o işler hiç de öyle olmuyor bilirim kolay değil işiniz, Allah yardımcınız olsun.
Evet gerçekten öyle hiç kolay değil anneme diyorum ki artistlik yapma ordan diyo sana bana verdiği cevap sen ona takıntılı olduğun için bunu sorun yapıyorsun bu bi sorun değil gerçekten ben hastayım abartıyorum heralde diye düşündürüyolar

Öyle olur sen hassas olursun ,abartıyor,alıngan olursun.. onlar için hiç birşey dert değildir kardeşiz ya derler,annemizin evi sanane derler,yeğen olunca teyzesin ya derler ama sorumluluk al desen ortalarda gorunmezler..
Kendini koru arkadaşım ,aynısı bende de var bunun , büyüklük ,bilmişlik taslayani ,en hayirlimiz o ! Hayırlı evlat !
Neyseki ben evliyim uzaktayım da mesafemi koruyorum ,onların olmadığı zamanlar gidiyorum anneme ,orda bile onların pisliğini temizlemek ağrıma gidiyor ,gerçekten carpasim geliyor her birine, benim için hepsi asalak ama maalesef vitrinlik iyi oynuyorlar..
Demem o ki anne şöyle artık bu rahatlık ağrıma gidiyor ,artık sofra toplamayacagim ,beraber toplayın ,hey buraya toplamadan nereye gidiyorsun , diye diye sürekli rahatsız edin ,
Artık siz yapıyorsunuz nasılsa diye umurlarinda değil maden kardeşiniz siz taciz edin sürekli rahat bırakmayın.. üç gün istikrarlı olun bakalım

Öyle olur sen hassas olursun ,abartıyor,alıngan olursun.. onlar için hiç birşey dert değildir kardeşiz ya derler,annemizin evi sanane derler,yeğen olunca teyzesin ya derler ama sorumluluk al desen ortalarda gorunmezler..
Kendini koru arkadaşım ,aynısı bende de var bunun , büyüklük ,bilmişlik taslayani ,en hayirlimiz o ! Hayırlı evlat !
Neyseki ben evliyim uzaktayım da mesafemi koruyorum ,onların olmadığı zamanlar gidiyorum anneme ,orda bile onların pisliğini temizlemek ağrıma gidiyor ,gerçekten carpasim geliyor her birine, benim için hepsi asalak ama maalesef vitrinlik iyi oynuyorlar..
Demem o ki anne şöyle artık bu rahatlık ağrıma gidiyor ,artık sofra toplamayacagim ,beraber toplayın ,hey buraya toplamadan nereye gidiyorsun , diye diye sürekli rahatsız edin ,
Artık siz yapıyorsunuz nasılsa diye umurlarinda değil maden kardeşiniz siz taciz edin sürekli rahat bırakmayın.. üç gün istikrarlı olun bakalım
Mücadele etmekten yoruldum o yüzden iş bulup ev tutmak şart oldu

Ayyy ikisi de düşman başına. Bunlara taktik falan işlemez. Az bişey yüzü olan bunca laftan sonra utanır zaten gelmeye. Maalesef aileniz sömürülmeye razı olduktan sonra tek başına hiç bişey yapamazsınız. Siz çalışıyor musunuz ? Ev arkadaşı bulup eve çıkma fikri geldi aklıma ama bu devirde kime güvenebilirsiniz. İşiniz çok zor Allah yardımcınız olsun.
Siz de hizmet etmeyin bu kadar basit. Biraz yüzleri olsa zaten istenmedilerini bildikleri halde gelmezlerdi, hizmet ediyorsunuz diye hava hoş onlara. Gelsinler, hiç takmayın. Odanızdan çıkmayın, dışarı gitmeyin, hiç ne giydim derdine de girmeyin. Evinizde pijamanızla oturun. Tam okuyamadım anneniz ne durumda ama sesini çıkarmıyorsa o hizmet etsin, bir süre sonra ona da batar zaten. Etmezse de kalkıp çaylarını kendileri koyarlar, bu da işlerine gelmez. Sürekli gelmekten vazgeçerler

Bir şeyleri ben mi abartıyorum diye danışmak istedim. Sorunun artık benden mi kaynaklandığını merak ediyorum. Kız kardeşim çocukluğundan beri aşırı sorunluydu. Depresif, acıtasyon, yalan, kıskançlık. Ben evlencem çocuk yapcam kafasında bi kızdı annem zor bela açıktan liseyi bitirtti. Koca buldu gitti evlendi dedik tamam ya artık. Kocasının ailesinde ne ararsan var muskamı desen, omu desen bumu desen. Topyekün birbirimize girdik sorun 1 di oldu 5 neyse görüşmeyi kestik. Damatta bi o kadar anacı , ödlek anneme gidelim güvende hissederim falan diyen bi tipleme düşünün. Bizim eve gelincede kelle kesen kör hasan uww görseniz mafya tarihi ilk bununla başlamış. Neyse bunlar sabah bize geliyo kahvaltı yapıyo gidiyo akşam bize geliyo yemek yiyo çay içiyo gidiyo bardak kaldıran yok iş yapan yok misafirhane gibi ben büyükleriyim ve durumu anlattım sürekli bizdesiniz evin bi düzeni var sonuç olarak bende bu evde yaşıyorum çat kapı sürekli geliyorsunuz ve üstüm müsait olmayabilir yatıyor olabiliriz ve sürekli ben hizmet etmekten yoruldum temizlik yapmaktan dermanımda kalmadı damat bey döndü evin kızısın temizliği yapcaksın burası anamızın babamızın evi gelicez karışamazsın dedi (ben 5 yaş büyüğüm) kız kardeşimle evli olduğu için bizimkilerde tabi laf söyletmiyor neyse kız kardeşime dedim ki bak ben bu evde yaşıyorum sonuçta hoş değil bu kadar sıkı fıkı olmakta hoş değil herkes biraz edebini saygısını durması gerektiği yeri bilsin çünkü anneme bile artistlik yapma ordan falan diyo deliriyorum biriyle kavga etse donunu tutarak kaçan adam bu bizimkilerde susuyor aman kırılmasınlar diye güzelce anlatıyorum müsait olmayabiliriz ki eşindende zamanında ailecek yaptığı saygısızlıklardan dolayı hoşlanmıyoruz ve gelsinde istemiyoruz açıkcası bunu daha iki gün önce konuştum sabahındada tekrar ettim bugün gece 03:00 da oturmaya geldik diye çıkıp gelmişler ve evdeki küçük odaya özel eşyalarım var kıyafetlerim kurusun diye yatağa sermişim yatcaz diye çat içeri daldı kardeşim kime sordunuz kimden müsade aldınız bu evde insan yaşıyor düzeni var ve işleri düştüğü dakika alo hattı annem ameliyat oluyo piyasada yoklar babam ameliyat oluyo piyasada yoklar ben ilgileniyorum ve dönüp kızı değilmsn ilgilen diyolar bu evde biz enayimiyiz bişe yapalım diyolar annemle babam benden anlayış bekliyor bense bunları kütükten sildirebilsem sildiricem o derecedeyim. Bir de kız kardeşim annemi dolduruyor sürekli bana karşı bigün demişki sen bu kızdan korkuyorsun mutfakta oturdum kahve içiyorum annem bi anda geldi sen kimsin lan ben senden korkucam dedi dedimki ne korkması noldu ne anlamadım ama aynen böyleyim ve bunun gibi bi sürü şey ayrı eve çıkamam durumum yok zaten bizimkileri sömürmeye yer arıyolar damat kendini erkek kardeşimle kıyaslıyor ona yapıyolar bizede yapsınlar gibi gerçekten huzur falan hiç bişi kalmadı evde ve sizin yüzünüzden biz evde sürekli kavga halindeyiz dedim ama yüzsüzlükten gram işlemiyor napmalıyım
İkindi vakti alın ananızı babanızı çat kapı akşam yemeğine gidin. Bir kaç gün yapın bunu, belki işe yarar.

Aslında dediğiniz gibi mantık dışı. Fakat bazı insanlar var bizzat teyzem, 4 çocuklu bir evde aylarca bulaşık ve çamaşır yıkamazdı. Çatal kaşıkların ve bardakların küflendiğini, çamaşırların bile küflendiğini görürdüm. Yemek yapacak olsa sadece kullanacaklarını yıkardı. Çamaşır da aynı şekilde, ya yeni kıyafet alırlardı ya da kullanacaklarını yıkarlardı.
Garibim kuzenlerim hep kirli kıyafetle gezerdi. Bazen ananem annem bizler giderdik. Haftalarca temizlik yapılırdı. Sonra yine aynı kullanırdı eski haline gelirdi.

Belki öyle birşeydir. Tabi kendi de rahat edemiyormuş ama rahat edememesinin altında bundan kaynaklanabilir belki.

Back
X