• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra işi bırakanlar?

Olay para degil. Ozgurluk ve kendine yetebilme. Ucretsiz izin alin ama meslegjnize geri donun. Ha o ogle yemeklerini caddede kankalariyla yiyen hanimlara ozenmiyor muyum tabii ben de ozeniyorum. Ama ikinci haftada bunalirim onu da biliyorum. Daha az yorucu bir bolume gecmeye calisin. Unutmayin ayrica bu ulkede su an 20 bin tl 10bin tl lik alisveris yapabiliyor. Alim gucumuz yariya dustu. O maas da cok ahim sahim degil yani kredi vs varsa.
An itibarıyla iphone 13 pro max 32bin tl oldu :) kimse tek maaşıyla alamiyor cok ilginc. Dediginiz gibi eşinin de kazanci cok degil orta seviye artik. Yazilim sektorunu iyi biliorum isim geregi suan 18-20bin bandina cekiolar maaslari.

Sizlerden fikir almak istediğim bir konu var arkadaşlar. Ben memurum iki senedir. Şu an hayatımda olan biri var ve onunla evlilik düşünüyoruz. Ben nöbetle çalışıyorum şöyle ki haftada en az 2 en fazla 3 gün 24 saat nöbet tutuyorum. Evleneceğim kişi öyle geri kafalı yobaz bir tip değil başta onu belirteyim. Geçen konuşurken bana boşver çalışma yorma kendini evlenince dedi. Kendisinin de 20-30 bin geliri var o da en az daha fazlası da oluyor durumu iyi evi arabası her şeyi var. Bende bunu söylediğinde direkt olmaz ben senin paranı yiyemem dedim özgürce kendi paramı harcamak isterim dedim. Buna biraz bozuldu senin benim mi var dedi. Ama ben birinden para isteyemem parasını yiyemem bir gün bir şey dese kendimi biliyorum gururlu bir insanım gurur yaparım. Ben mi yanlış düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz?
Memurlugu mu bırakacaksınız?
Bir daha soruyorum memurlıugu mu bırakacaksınız?
Adamı bıraksanız daha hayırlı bence:S

Nasil yani? Haftada 48 veya 72 saat sadece nobet mi calisiyorsunuz? Boyle is nasil olur? Hangi beden katlanir? Isinizin sartlari bana cok agir geldi. Daha hafif bir ise gecemiyorsaniz ve evliliginiz iyi giderse (o calisma kosullarina ragmen) isten ayrilmayi dusunebilirsiniz. Ev hanimi diye kavrami bizim jenerasyon öldurmeye calissa da, evinde oturup colugunla cocugunla ilgilenmekte gayet guzel olur. Tabi esine ve evliligine guvenirsen.

Onun disinda haftada beni en az 72 saat calistiran isi ben bizzat birakirdim zaten. Kocamin mudahale etmeye geregi kalmazdi

20 bin dediği yazın iyi bir otelde 1 hafta tatile anca yeter :KK53: Nesi olursa olsun. Rahat yaşanır evet ama asla zengin geliri değil benim gözümde.
Ay geçende bir üye damat adayının maaşının baya iyi olduğunu yazıp durmuştu. Hatta büyük harflerle yazmıştı. Biz de merak ettik ne kadar diye yazıp durduk, 8 binmiş. Ben bu kadar büyük harflerle maaşı iyi yazılacak kadar da iyi bir gelir değil dediğimde tepki görmüştüm :D

evet gelir garanti. işim her zaman iş bulabileceğim bir iş aslında.
bende komple evde oturma taraftarı değilim oturamam zaten ama dediğiniz gibi eşime çocuğuma aileme gereken özeni sevgiyi vermek isterim ve ayda 12 nöbetle bu çok çok zor. şu an kendimle bile ilgilenemiyorum
Yanlış anlamayın beni lütfen. Ama çok uzun süre hatta belki de hiç çocuğunuz olmayabilir bunun için işi bırakmaya değer mi gerçekten?

Daha önce de yazdım düğün günü bozulan ilişkiler var nasıl güveneceksiniz?

Çok da aklınıza yattıysa işi bırakmak, önce bi evlenin hele evlilik düzeniniz otursun.

Eşinizi bi görün bakalım. Yükünüzü almak için çabası var mı? Şahsi görüşüm eğer aşırı yorulursanız eşiniz size işi bırak diyeceğine eve yardımcı teklif etmeli.

Ay geçende bir üye damat adayının maaşının baya iyi olduğunu yazıp durmuştu. Hatta büyük harflerle yazmıştı. Biz de merak ettik ne kadar diye yazıp durduk, 8 binmiş. Ben bu kadar büyük harflerle maaşı iyi yazılacak kadar da iyi bir gelir değil dediğimde tepki görmüştüm :KK70:
2 öğretmeniz evimize ek derslerle ortalama 15 bin girer(şu an ücretsiz izindeyim) evim kira kredi borcum yok. Aylık mutfak masrafı kira faturalar çocuğun okul taksidi zaten kazandığımın yarısı. Geçen hafta hastaneye gittim 500 lira arabaya bakım yaptık 3200 lira aha önümüzdeki ay vergisi geliyor geçen ay sigortası kaskosu. Oğlanın doğum gününde çıkalım dedik sürekli olamıyor zaten. Dışarıda kahvaltı oyun alanında biraz oyuncak kitapçıda hediye pasta ve akşam yemeği 500 lirayı gömdük bi günde. Birazdan avm ye gidip oğluma yılbaşı çekişi hediyesi ve bir arkadaşa bebek hediyesi alacağım minimum 250 lira verip çıkacağım. Kredi kartı her ay sağlam geliyor sağolsun bezi ıslak mendili küçüğün de az masrafı yok. Ki öyle abartı ekstra harcamaları olan bir aile de değiliz. Geçen markete girdik yiyecek olarak sadece kaşar Tereyağ makarna ve mercimek aldım diğerleri tuvalet kağıdı kağıt havlu birkaç pasta malzemesi falan. 650 lira verdim eve gelip sanal market indiriminden de 100 lira harcadım.

Yani 20 binle çok çok iyi lüks yaşanmaz ortalama yaşanır ayda bir değil de haftada 1 dışarıdan yersin ki bu normal. Lahmacun değil de 1.5 iskender yersin :KK70:

Bir çocuk hamburger menüsü 33 lira olmuş. Görünce usulca kalkıp köyden gelen patateslerimi doğrayıp kızarttım yavruma :KK70: :KK70:

2 öğretmeniz evimize ek derslerle ortalama 15 bin girer(şu an ücretsiz izindeyim) evim kira kredi borcum yok. Aylık mutfak masrafı kira faturalar çocuğun okul taksidi zaten kazandığımın yarısı. Geçen hafta hastaneye gittim 500 lira arabaya bakım yaptık 3200 lira aha önümüzdeki ay vergisi geliyor geçen ay sigortası kaskosu. Oğlanın doğum gününde çıkalım dedik sürekli olamıyor zaten. Dışarıda kahvaltı oyun alanında biraz oyuncak kitapçıda hediye pasta ve akşam yemeği 500 lirayı gömdük bi günde. Birazdan avm ye gidip oğluma yılbaşı çekişi hediyesi ve bir arkadaşa bebek hediyesi alacağım minimum 250 lira verip çıkacağım. Kredi kartı her ay sağlam geliyor sağolsun bezi ıslak mendili küçüğün de az masrafı yok. Ki öyle abartı ekstra harcamaları olan bir aile de değiliz. Geçen markete girdik yiyecek olarak sadece kaşar Tereyağ makarna ve mercimek aldım diğerleri tuvalet kağıdı kağıt havlu birkaç pasta malzemesi falan. 650 lira verdim eve gelip sanal market indiriminden de 100 lira harcadım.

Yani 20 binle çok çok iyi lüks yaşanmaz ortalama yaşanır ayda bir değil de haftada 1 dışarıdan yersin ki bu normal. Lahmacun değil de 1.5 iskender yersin :KK70:

Bir çocuk hamburger menüsü 33 lira olmuş. Görünce usulca kalkıp köyden gelen patateslerimi doğrayıp kızarttım yavruma :KK70: :KK70:
Biz de erkek arkadaşımla iki öğretmeniz, İngilizce branşımız. Ek derslerle şu an yaklaşık 12 bin gelirimiz ama ayrı yaşıyoruz :D. Şu an ikimiz de rahat rahat geçinmiyoruz açıkçası. Evlendiğimizde çocuk olana kadar aynı evde, kira fatura ortak olunca, rahat idare ederiz bu parayla diye düşünüyoruz. Ama ne uzar ne kısalırız yani sadece hayatta kalırız, haftada bir dışarıdan yenebilir ya da hazır yemek alıp evde hazırlanabilir.

Bazı şeylerden kısılıyor bazı şeylerden de kısılamıyor ya 😄. Kedimiz var maması çok pahalandı mesela. Kilosu 45’ten 80’e çıktı. Önceki fiyata satın alınabilecek mama bulsam sağlıksız olur, bu sefer hem veteriner masrafı hem üzüntü, manevi sıkıntı…

Biz de erkek arkadaşımla iki öğretmeniz, İngilizce branşımız. Ek derslerle şu an yaklaşık 12 bin gelirimiz ama ayrı yaşıyoruz :KK70:. Şu an ikimiz de rahat rahat geçinmiyoruz açıkçası. Evlendiğimizde çocuk olana kadar aynı evde, kira fatura ortak olunca, rahat idare ederiz bu parayla diye düşünüyoruz. Ama ne uzar ne kısalırız yani sadece hayatta kalırız, haftada bir dışarıdan yenebilir ya da hazır yemek alıp evde hazırlanabilir.

Bazı şeylerden kısılıyor bazı şeylerden de kısılamıyor ya 😄. Kedimiz var maması çok pahalandı mesela. Kilosu 45’ten 80’e çıktı. Önceki fiyata satın alınabilecek mama bulsam sağlıksız olur, bu sefer hem veteriner masrafı hem üzüntü, manevi sıkıntı…
Bi de çocuklara kaşar yedirelim kendimize tost peyniri alsak da olur dedik en son :KK70: :KK70:

Erkek arkadaşınıza olayın para olmadığını, mental ve ruhsal sağlığınız için çalışmanız gerektiğini açıklamalısınız.

Ek olarak çalışmaya alışmış bir zihnin günlük ev rutinine girdiğinde arıza çıkaracağını, aslında çalışmanızın ileride kuracağı ailenin huzuru ve mutluluğunun sigortası olduğunu da güzelce açıklamalısınız.

Sizlerden fikir almak istediğim bir konu var arkadaşlar. Ben memurum iki senedir. Şu an hayatımda olan biri var ve onunla evlilik düşünüyoruz. Ben nöbetle çalışıyorum şöyle ki haftada en az 2 en fazla 3 gün 24 saat nöbet tutuyorum. Evleneceğim kişi öyle geri kafalı yobaz bir tip değil başta onu belirteyim. Geçen konuşurken bana boşver çalışma yorma kendini evlenince dedi. Kendisinin de 20-30 bin geliri var o da en az daha fazlası da oluyor durumu iyi evi arabası her şeyi var. Bende bunu söylediğinde direkt olmaz ben senin paranı yiyemem dedim özgürce kendi paramı harcamak isterim dedim. Buna biraz bozuldu senin benim mi var dedi. Ama ben birinden para isteyemem parasını yiyemem bir gün bir şey dese kendimi biliyorum gururlu bir insanım gurur yaparım. Ben mi yanlış düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz?
Sakın öyle bir şey yapma.Ben de işi bıraktım mecbur kaldım ikiz çocuklarım oldu ve bakacak biri yoktu.Amaa inan şimdi ki aklım olsa bir yolunu bulur bırakmazdim.Az olsun çok olsun ama eline bir miktar para geçsin.Hesapsiz kitapsız kadının kendi parasını kazanıp harcaması gibisi var mı ya??

o adama
adam sizi 2 gun sinra bosasa veya anlasamayip ayrilsaniz ne yaoacaksiniz ?
hemde devlet memurlugu garanti is .
sakin oyle bisey yapmayin .
yarinin ne olacagi belli degil .hemde bu ekinomik krizde memurlugu birakmak mi ?
kendinizi dusunmuyorsaniz gelecekte dogacak cocuklarinizi dusunun

Memur birine işi bırak demek akıl işi değilllll😳 ya 20 30 bin kazanan sevgilin bir gün o işini kaybetse, işsiz kalsa ne olacak acaba??? Memursun en azından devlete kapak atıp kendini garantiye almışsın. Sakın bırakma işini. Memur olmak isteyen ne çok insan var. Sakın bırakma işini.

evet gelir garanti. işim her zaman iş bulabileceğim bir iş aslında.
bende komple evde oturma taraftarı değilim oturamam zaten ama dediğiniz gibi eşime çocuğuma aileme gereken özeni sevgiyi vermek isterim ve ayda 12 nöbetle bu çok çok zor. şu an kendimle bile ilgilenemiyorum.

ayda 12 nöbet tutuyorum kesin. aşağısı olmuyor.

kesinlikle o kadar doğru yazmışsınız ki. şu an ayrıcalıklı hiçbir tarafımız yok. aldığım maaş maaş bile değil. üstelik ayda 12 nöbet tutup kendimi hırpalıyorum. asgari ücretle neredeyse aynı parayı alıyorum. yani öyle altın bilezik falan değil dediğiniz gibi. ama tamamen evde oturma fikri benlik değil. ya çalışma şartları bana uygun bir bölüme geçeceğim çocuk olunca da belki ücretsiz izin. kaldı ki başka okumak istediğim bir alan var ona da yönelme niyetindeyim.
teşekkür ederim :)
Ayda 12 nöbet çok ya
Özele falan geçseniz azalır mı?
Yada İleriki yıllarda azaltılır mı?
O duruma göre bakardım ben olsam

Anlaşılan siz işten yoruluyorsunuz bunu erkek arkadaşınıza söyleyince oda işi bırak istersen dedi. Ben nöbeti ve çalışma saati daha uygun bir iş varsa bakın derim

Canim ben gecen sene evlendim ve isi biraktim ama isi birakmayi kendim istedim. Cunku cok yiprandim ve yoruldum. Zaten evlendikten 2 ay sonra hamile kaldim. Simdi bir bebisimiz var ona bakiyorum. Istesem de calisamam birine emanet edemem. Ama ben yine de esimin parasini yemiyorum. Yani eve esim bakiyor tabi ama ozel ihtiyaclarim ekstra almak istedigim ve lux seyleri kendi paramla aliyorum. Kira gelirim var. Bu sekilde karsiliyorum ihtiyacimi.

emekliliğinizi garanti altına almak için nolursa olsun çalışın. gerekirse başka bir işe geçin veya bir hobi edinip onu meslek yapın. ama mutlaka sgk nızı ödeyin.

Özellikle evlilik oturana kadar kesinlikle bırakmayın tabii ki. Ekonomik özgürlüğünüzün olduğunu/isterseniz tekrar olabileceğini görsün. Bırakırsanız da zamanla ve kendi kararınızla bırakırsınız.

Adam aylık 30 bin kazanırken siz eve 5bin getirecekseniz ve haftanın yarısında 24 saat nöbet tutacaksaniz bence de bu işte devam etmek mantıksiz.
Saglikcisiniz sanırım, devletten ayrılıp bir polikliniğe geçme imkanınız var mı? Ya da özel bir kliniğe? Yine çalışırsınız,yine aynı parayı alırsınız ama en azından saatleriniz daha insani olur . Ya da alan değiştirmeyi dusunur müsünüz?
Ben tek kocamın parasını yemek için değil,kendim için de böyle yorucu, tüm hayatini çalan bir işte çalışmak yerine daha insancıl bir işe geçmeyi düşünürdüm.
Bir yakın arkadssim var,kendisi de kocası da sağlıkçı, iki çocukları var. Ailelerinden ayrı sehirdeler . Öyle bir sistem oturtmuslar ki baba evdeyken anne nöbette,adam çocuklara bakıyor, anne evdeyken baba nöbette,kadın cocuklara bakıyor. Ne beraber yemek yedikleri var ne de haftada bir - iki hariç birbirlerini gördükleri. Evliliklerine evlilik denmez, bağları artık yok gibi bir şey. İkisi de 'boyle gelmiş böyle gitsin' diye usenip birbiriyle konuşmuyor ayrılık konusunu :/
Allah sağlıkçılara,ailelerine,çocuklarına sabır versin.. cidden çok zorr

Back
X