Evleneceği kişinin ailesinin cimri olduğunu düşünenler..

benim halamin kocasida cok cimri..

ama o masallah iyi birikim yapmis..onlara gittgimizde bulasigi bile yikatirmiyor neymis

cok su akitiyormusuz...sonra bu yaz cay koymustuk demlendi dinleniyordu...

o arada halam ve annemler disari ciktilar hemen 5-10 dk bir magazaya gideceklerdi

tabi cayinda alti acik,geldi gitti bakiyor bana dediki bu cay neden böyle bende dinleniyor dedim ki

bizde caydanlik hic inmez ocaktan kapatti altini..

halamada cok sey yapti 3 cocugu var onalrada..

simdi cocuklarinin hepsi evli ama böyle gördüklerinden onlardada var cimrilik..

fakat sizinki görgüsüzlük hat safhada,sonucta insanlari degistiremzsiniz ama böyle seyler yapilmasi cok ayip,

sonucta dünürleri gelmis o kadar insan hos tutmaya bakar....

onlara göre normal seylerdir bunlar ama alisik olmayan insanlar icin kötüdür...

herkez değişmez diyor herkezin fikri aynı hep ileride değişir onunda eli açık olur diyorum kendimi kandırıom sanırım.. ama ona sorarsanız ben cimri değilim der.. ben onunlayken ne içsem diye değil hangisi ucuzdur die fiyat bölümüne bakar oldum Allahım yardımıcı olur inşallah bana kalan en zor iş nasıl bitircem..

Uzaktayken bu detayları görmek mümkün olmamış.
Evlenmek için,acele etmemeni ve çok iyi tanımaya çalışmanı öneririm.
Kendisini tanımak evet ama yaşayışını,ailesini,adetlerini görmek bambaşka...

Cimri olmayabilirler,olanakları kısıtlı olabilir.Veya görgüleri,adapları farklıdır.
Sonuçta bunlar da cimrilik kadar önemli etkenler.
Daha yakından tanımak,gözlemek lazım...

yok yok ben farkındayım herseyin eve en az 3.ooo maaş giriyor canım 2 gün 3 gece idare edemediler güler yüzleride yoktu keyifsiz suratsızdılar :( yokluk ta bile misafirlerini cok güsel ağırlayan insanlar var.. Allah sevmez misaifirini böyle üzeni :(

Canım herşeyi geçtim ama ailene, evlerine ilk kez gelen dünürlerine bu şekilde davranıyolarsa ve eşin olacak adam da aynı düşüncedeyse ailesiyle, düşünsene evlendiğinde yemeğe aileni çağıracaksın ve herşeye karışacak, en basiti...
Ki evlenince bu ailenin olduğu şehire geleceksin anladığım kadarıyla, tanıdığın da olmayacak, iyice bunalırsın, ki şimdiden soğumuşsun nişanlından da ailesinden de.
Hayırlısı olsun ama pek olumlu bir tablo görünmüyor açıkçası...

ay canım valla cok hosuma gitti bu lafın.. uyarıyo rabbim beni doğru diosun ama ben uzulmesin diye düzelir dedim bekledim ama telefonda kavga edincede cok ağlatıyo beni. huyunu bıraktırırım diom ama olmicak gibi. hayata olan umudumu mutluluğumu çaldılar sanki benden zewk almıom bişiden. benide görseniz güleryüzlüyümdür param olsun arkadaslarıma harcamak benim için cok güzel mutluluk vericidir :((((

şunu göz önünde bulundur kimsenin huyunu değiştiremezsin..huy doğuştan getirdiğimiz özelliklerimizdir...karakteri belki zamanla törpülenir insanların ama huyları değişmez...

baştan her huyuyla seveceğin ve değiştirmeye gerek duymayacağın birini sevmelisin..
ayrıca karakterini düzeltme ihtiyacı duyduğun biri demek ki senin eşitin dengin değildir...

iyi düşün nolur bu evlilik kolay ama boşanmak çok zor...

ilk görüştüğümüzde anlamıstım.. adam gibi oturum yemek yememiştikte acımdan olmüstüm.. bakkaldan bana sekerli bisküvi kola alıyor 2sine sinirlendim zaten yahu insan gibi oturalım yiyelim surda dedim acıktım demesem acıkmıyordu adam

çok ayıp etmiş.ben olsam bi daha görüşmezdim..hani parası olmasa neyse sen ısmarlardın olmadı...acaba parası mı yoktu..ama 1400 maaşı var diyorsun...:19:.

suç bende nişanlanmadan evvel ailemi götürmeliydi cok benzin gider dedi gerek yokki dedi nişanlım nasılsa evlencekmişiz :(( huyu değişmezse evlenmek istemiyorum ben evlenirsem cok muttsuz olurum dimiiii

valla canım sana çantada keklik muamelesi yapılıyor...ayrıca sen de o da bence birbirinizi sevmıyorsunuz o sana özenmiyor sen ondan soğuyorsun

kendini yıprattırma bu adama..huy değişmez biyolojik yanımızdır o çünkü...sen şimdi gözünden kulak olmasını isteyebilir misin?
onun gibi birşey bu huy...

herkez değişmez diyor herkezin fikri aynı hep ileride değişir onunda eli açık olur diyorum kendimi kandırıom sanırım.. ama ona sorarsanız ben cimri değilim der.. ben onunlayken ne içsem diye değil hangisi ucuzdur die fiyat bölümüne bakar oldum Allahım yardımıcı olur inşallah bana kalan en zor iş nasıl bitircem..

Ben olsam yer içer hesabı ben öderdim. Gerçi utanır mı bilemem ama. :ssz:

Söyle bişi var gittiğimiz gün bastan savma bi yemek yapılmış kuru pirinç pilavı tavuk bi kaçtane üstünde. sarma bide sulu yemek vardı sanırım. pikniğe gittik 2.gün herkez aç kalktı kendileri de dahil. benim babam onlar geldiğinde bi sini dolusu adana kebap ve tavuk yaptı. zoruma gidiyo.. topluluk dediğim kardeşimle nişanlısı 4 ümüz gittik 2.sindede enişte odemiş öğreneli 3 4 gün oldu zaten. hiç ısrar etmiyo. işine gelio. söyleyincede banane ben senin için geldim onlar için değil demiş madem ole çay içsin o zaman odemicekse haksızmıyım kardeşş:26: :((

Ben bu yemekten ibaret hayata sinir olurum.ne güzel çeşitli yemek yapmışlar ayrıca yedirdiğini içtirdiğini söylemekte ayıptır bizde..

ilk görüştüğümüzde anlamıstım.. adam gibi oturum yemek yememiştikte acımdan olmüstüm.. bakkaldan bana sekerli bisküvi kola alıyor 2sine sinirlendim zaten yahu insan gibi oturalım yiyelim surda dedim acıktım demesem acıkmıyordu adam

yine yemek konusu :ssz:

bana göre misafirperverlikten daha çok kayınvalidenin sana çalış demesi sorun çalışıp çalışmamana o karar veremez ki

Kayınvalide bilinçli kadın..bir kadın çalışmalı bence :)

bilmem bizim o tarafta misafir onemlidir dünür cok daha fazla yazık annemle babama hep cok sıcak misafirperver bi dünür damat istediler ona üzülüyom.. hepsi dikilmişti herşey pişti daha dikiliolar oturmamızı bekliolar annesi babası diyorum ya onlarda farkettiler ne kadar az olduğunu masada görüntü görülmeliydi yaşamak gerek o anı. nişanlım sinirlendi ee oturun artık die .. dier ikram dersem ona da sasırırsın. anneler ve babalar evde kaldı bi gün dısarı cıktık aksam bizde. annemle kaynana pasta vardı onu kesip tabaklara koycaklarmıs benim kayınpeder elini beline koymus annemin yanında SEN ONU COCUKLARA YAPTIM DİYOSUN ONLAR GİDİNCE Mİ ÇIKARIOSUN demiş offff :((( annem bozulmus yemiş yinede ama babam yememiş alınmış.. yanımızda ısıkları kım açık bıraktı.. ekmek niye cok aldın die karısına söyleniyo yanımızda bayat ekmekler varmıs ya nasılsa ne gerek varmıs alıomusss :(((( al bide bunu oku canım daha bunlar bi kaçı hepsini yazsam varya sok sok sok :D

yine yemek sorunu :ssz:

suç bende nişanlanmadan evvel ailemi götürmeliydi cok benzin gider dedi gerek yokki dedi nişanlım nasılsa evlencekmişiz :(( huyu değişmezse evlenmek istemiyorum ben evlenirsem cok muttsuz olurum dimiiii

kızlarr canlarım ağlıcam nerdeyse nerden bulaştım ben buna yaaa

Bence hemen ayrıl..ayrı dünyaların insanlarısınız :ssz:

çok inatcı ama değiştirebilcem mi sence.. sinirlenir özür dilemez ben üzülünce de hiçççç :(

Adamı değiştirip, düzeltmeye uğrasarak ömrünüzü tuketeceginize, hazır düzgünunu alsanız da hiç kafanız ağrımasa :27:

Saka bir yana adam da, ailesi de cimri ve düşüncesiz bariz belli. Bunlar kolay kolay değişecek huylar da değil maalesef. Zaten yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla siz bu isi kafanızda bitirmissiniz zaten, tek sıkıntınız ikinciye nişan atmış olacak olmanız, sizi tutan tek bu bence. Ama inanın ki 2.ye nişan atmak, evlendikten sonra bosanmaktan daha iyidir. Bu is sizin icin bitmiş zaten, yol yakinken dönün...

Canım sanki bizimkileri tarif etmişsin bence ikram etmek zenginlikten değil gönül zenginliğinden kaynaklanıyor bizimkiler evlerine gidince güzel yemekler çıkarırlar zaten aynı memlekette olduğumuz için kalma gibi bir durum olmadı
bizde nişanlıyken mobilya bakmak için iki saatlik bir mesfeye gitmiştik bütün gün yollardaydık bize sadece dometes peynir köy ekmeği aldılar yoldan bir de kurabiye inanabiliyor musun
annem, ben, kayınvalidem, eşim gelinlik almak için istanbula gitmiştik o zamanda sadece pideyle geçiştirdiler soınra ben eşim ve annesi gitmiştik istanbula kayınvalideme elbise almak için kayınvalidem eşimi lokanytaya soktu sanki benim annem fazlalıkmış gibi
gelinlik almak için gittiğimizde ben bir hırka beğenmiştim, bir de başörtü beğenmiştim hiiiç oralı bile olmadılar annem almıştı sonra zaten on ay boyunca nişanlı kalmıştım eşim sadece bir kere hediye aldı o da kayseriye gittiği için tabiri caizse mecbur kalmıştı
eşyaları alırken de herşeyin en ucuzuna kaçarak oldu ben zannediyordum ki durumları yok ama evlendikten sonra anladımki hiçte öyle değil düğünden sonra düğün için ayırdıkları paraları gittiler altın yaptırdılar
o zaman ben de birşey demiyordum ama şimdi aklıma geldikçe söylüyorum eşime bence görgü meselesi

Bende uzak bi ilişki yaşadım izmirden diyarbakıra gelin geldim bizimde çok farklılıklarımız vardı ama dedim ailesiyle değil eşimle evleniyorum malesef çok yanıldım eşimden çok ailesiyle evlendim sanki onlara ayak uydurmak zorunda kaldım. seninde Uzunda bi zaman olmuş ayrıca değişmiyo erkekler değişir diyoruz ama nafile tatlı dille güler yüzle uğraşıcan mecburen Allah kolaylık versin canım ne diyim sana yaşamış biri olarak tek tavsiyem olur aileni karşına alma dediklerini dinle elbet vardır bi bildikleri gerçi insan aşık olunca hiç bişi görmüyo ya gözü naparsın işte.

bu yazdıklarım cok az bölümü canım simdi sen bole yazdın ya gercekten kendime kızdım ne midesizmişim diyorum zaten boyu posu yuzu güsel diye kandım. ailesi ayrı dert kendi huyu ayrı bide asosyal para harcamayı sevmeyen konusmayı muhabbeti bilmeyen insanla hala dewam ediyom valla cok salağımmmmm.. hele de annem merhametsiz diyo seni uzer diyoo :((((

okurken sıkıldım. annenin sözünü dinle, inan annelerin söylediği çıkıyor.

bak burada bir sürü konu var. oku ve şunu gör. bütün bayanlar erkeği değiştiririm, çok seviyoruz birbirimizi diyerek yola çıkıp evlenmiş. değişen erkek sayılı bir elin parmağını geçmiyor.

kaç tane odun kocam, ilgisiz kocam, cimri kocam diye başlık var... bunlar sana hayat tecrübesi olsun.

o yazılanlar bir senaryo yada hikaye değil, gerçekten yaşanmış şeyler. kendine bir ders çıkar.

VE ANNENİN SÖZÜNÜ DİNLE... Allah karşına KIYMET BİLEN, HAYIRLI birini mutlaka çıkarır.

Aile cimri otesi cimri.

Nisanlin desen yemege cikartmak yerine biskuvi kola aliyor sana. Dusunmek bile istemiyorum.

Senin ailen de fedakar ve verici.

Ben olsan aynen yuzugu eline veriridim. O kadar cok sinyal vermis ki evlenince mutsuz olacagina dair.

Anneni kesinlikle dinlemelisin. Asla evlenmek icin evlenme, belli ki yasin daha kucuk.

istanbul zor şehir. öyle her maaşla rahatlıkla geçinebilecek şehir değil. eğer imkanları varda yapmıyorsa o ayrı konu.

küçükken bir eve yatılı olarak gitmiştik ailecek. bizde evde ne varsa fazla fazla konur, yedirilir. yemekte balık vardı. ve tek bir teker balık :1:. garip gelmişti.

arkadasım kusura bakma ama sen daha evliliğin sorumlulugunu kaldıracak kadar olgunlasmamıssın gördüğüm kadarıyla.18 yasında genc bir kızın yazılarını okur gibi oldum.yaşının 26 oldugunu okuyunca da sasırdım.bütün yazılarınız nazlı niyazlı cocuk yazısı gibi.26 yasında mantıklı düşünmüyor cocugun kası gözü tipi güzeldi diyorsun.6 ay içinde geldin nişan yaptın yaptın yapmadın ayrılcam demişsin bi kız erkeğe sart koşmamalıdır hele de evlilik gibi bi konuda.bırak sen kendini degerli kıl erkek çabalasın ve bi erkek her ne olursa olsun bişeye caba sarfetmiyorsa kolay elde ediyorsa degeri olmaz.kızma bana ama biraz daha zaman tanı kendine bence ve ailene göre kendine göre birisini bulursun inş.bu cocuk sana göre değil sende bu cocuga göre değilsin zaten.aileler şimdiden birbirlerine cephe almıslar falan filan.böyle evlilik olmaz, olsa da yürümez.hakkında hayırlısı

Aile cimri otesi cimri.

Nisanlin desen yemege cikartmak yerine biskuvi kola aliyor sana. Dusunmek bile istemiyorum.

Senin ailen de fedakar ve verici.

Ben olsan aynen yuzugu eline veriridim. O kadar cok sinyal vermis ki evlenince mutsuz olacagina dair.

Anneni kesinlikle dinlemelisin. Asla evlenmek icin evlenme, belli ki yasin daha kucuk.

yaşı 26 imiş canım küçük bi kız değil.ve cocuk azcık da olsa haklı.bi kız tabiri caizse kendini agırdan satmazsa olacagı budur yemege de cıkarmaz hediyeler de almaz.kendisi demiş 6 ay içinde geldin nişanı yaptın yaptın yok yapmadın ayrılırım diye.26 yasında bir insan oturur düşünür eksisi atrısı ne olur diye.ama arkadas garip davranmıs.

yaşı 26 imiş canım küçük bi kız değil.ve cocuk azcık da olsa haklı.bi kız tabiri caizse kendini agırdan satmazsa olacagı budur yemege de cıkarmaz hediyeler de almaz.kendisi demiş 6 ay içinde geldin nişanı yaptın yaptın yok yapmadın ayrılırım diye.26 yasında bir insan oturur düşünür eksisi atrısı ne olur diye.ama arkadas garip davranmıs.

Aa o zaman isler degisti. Baski yapilmis cocuga. Ne gerek vardi acaba?

Evet, yas gayet normal bence de .

O zaman kaderimse cekerim diyecek omur boyu.

Ya güzelim alınma ama senin nişanlında ve ailesinde vicdan merhabmet kırıntısı bile yok.
Evlenince çok çektirirler sana demedi deme.
Ya insanları aç bırakacak kadar acımazsız bu aile.
Yol yakınken geri dön bence.
Annem bir insanın merhameti yoksa ondna uzak dur herşeyi yapabilir derdi.
Evlenince kıyafetsiz yemeksiz de bırakır bu seni. Rezil bir hayat yaşarsın.:5:

Back
X