ben farklı bir açıdan yaklaşıcam,görgüsüzlük,cimrilik,kültürel değerlerin uyuşmaması değil anlatmak istediğim.olaya maddiyat (yemek,para) açısından bakmış ve buradan çıkarımlarda bulunmuşsunuz.nişanlınızın ailesi misafirperverliği noktasında surat asmalarından falan yakınmışsınız ona birşey diyemem elbet.fakat yapılan yemeklere tabiri caizse burun kıvırmışsınız bir nevi.yeterli bulmamışsınız. birincisi buna eleştirim.ben o dediğin yemeklerini evlenmeden önce bir arada bulamadım hiç. aylık geliri ne olursa olsun evet belki size iyi bir ikramda bulunabilirlerdi,orası ayrı hiç birşey yapılmış deyince bende sandım ki önünüze birşey gelmedi.

tüm anlattıklarınızda konu şu

ara,yemek,hesap,kıyafet,yiyecek yani hep maddiyat. sizi şu noktada anlıyorum burdan hareketle ilersini düşünüyorsunuz kafanızda soru işaretleri var fakat ben farklı bir açıdan bakmanızı da isterdim. herşey bunlar demek değil.sevgi,saygı size ve ailenize harcanacak parayla ölçülemez hiçbir zaman.bu bi kriter olmamalı bence.
ben eşimle gerek nişanlılık evremde olsun gerekse sevgiliyken olsun her buluşmamda bana fazlasıyla cömertliğini göstermiş benim için tüm cüzdanını boşaltacak şekilde hareket sergilemiştir fakat ben birgünden birgüne kızım sende yaşadın ne güzel de her dediğini alıyo yediriyo içiriyo işte burdan yola çıkarsam demek ki bana sırılsıklam aşık demedim

sevgi bununla ölçülmez bana göre. nişanlıyken her ziyarete gittiğimde kayınvalideme sofrayı donattı ama ben hiç bir zaman bak kayınvalidem nasıl da eli açık ailemi nasıl ağırlıyo diye çıkarımda bulunmadım.
ben nişanlınızın ailesinden çok sizi yadırgadım kusura bakmayın,sevgi böyle şeyleri akla getirebiliyorsa yapılacak evlilikte düşünülmesi gereken bana göre sizin bu davranışlarınızda var.