Evleneceği kişinin ailesinin cimri olduğunu düşünenler..

sen zaten evlenmek istemiyorsun ki,her halinden belli.adamları anlamışsın ama muhtemelen düğüne 2ay var diye cesaret edemiyorsun.ailen arkanda ama sen elalem ne der düşüncesiyle burda nabız yokluyorsun.
ayrıl gitsin çekilir dert değil.kimse de bir şey demez,deseler ne olur?2 ay konuşulup unutulur,diğer türlü ömür boyu 3 kuruşun hesabıyla mutsuz olmaktan çok daha iy.

hakkında hayırlısı olsun..ne ayrıl denilebilir ne de devam et..zor bir konu,zor bir durum..geleceği kimse bilemez değişirmi değişmez mi bilinmez..kendi düşüncelerini,hissettiklerini,yapmak istediklerini iyice düşünüp karar vermelisin..herkes bizlerin ailesi gibi olamaz,herkes bizlerin düşünce yapısında da asla olamaz..mesela bizde ikram,hizmet,misafirperverlik çok önemlidir ve herşey bol kepçelidir..ama bir arkadaşımda ve ailesinde hazırladığın ikramlar fazlaysa lüzumsuz ve israf olarak görüyorlar ve görgüsüzlükle suçluyorlar..anlatmak istediğim şu herkesin yaptığı kendine iyi ve güzel gelir çünkü kültür-yaşanmışlıklar çok farklı..eğer mükemmeli ararsan bulamazsın,mutlak hoşlanmayacağın bir tavır hareketle karşılaşırsın..evlilik çok önemli seçeceğin kişide öyle, en iyi kararı kendin vereceksin..Allah yardımcın olsun ve mutluluğu,sevgiyi,dürüstlüğü,huzuru, güzelliği sen ve ailene yaşatsın.

valla ben çok memnunum daha nişanlanmadık ailesiyle tanışmaya gittim evlerine yemeğe kadın döktürmüştü çok güzel karşaladılar beni ve de çıkarken çeyrek verdiler bana şükürler olsun şimdilik iyiler :16:

arkana bile bakma topuk:)))) ilerde daha bi cimri olur bu cinsler.hani görgüleri olmasa anlarım.beceremeyebilirler.ama yapıo ve az yapıolarsa cimriler işte:) gerdanlık istemek görgüsüzlük değil almamak görgüsüzlüktür.bunuda eşim öğretti bana.ben istemedim o zorla aldı.damat ne taktı diicekler dedi.(istememe nedenim yarıyarıya bozduruluo benimde altın merakım yok takmam takmadımda zaten) yarın bişi istiiceksin ne luzumu var olacak.bebek bekleyeceksin bişeyler almak isteyeceksin içinde kalmasın demeyecekler ne gereği var olacak.zaten anladığım kadarıyla aman amanda sevmiosun.yola gitsin.benim kuzen biriyle nişanlanmıştı zamanında o geldi aklıma adam elektrikten tasarruf için tel.iş yerinde şarz ediodu:))) valla kuzi silkeledi gitti:) sende öle yap.

KIZLAR BANA YARDIMCI OLUN DÜŞÜNCELERİNİZE VE TECRÜBELERİNEZE ÇOK İHTİYACIM VAR :( BEN YAKLAŞIK 1 SENEDEN FAZLADIR NİŞANLIYIM. İSTANBULA GELİN GİDİCEM VE NİŞANLIMLA 4 SENELİK BELKİDE DAHA FAZLA BİR BİRLİKTELİĞİMİZ OLDU UZAKTAN UZAĞA ARADA Bİ GELİP GİDEREK.. NİŞANLANDIK SONRA AİLESİYLE AİLEM NİŞANDA TANISTI. COK SEVDİLER ONCE GÜLER YÜZLÜLERDİ BİZE GELDİKLERİNDE AMA TA Kİ BİZ DE ONLARI GÖRMEYE CEWREDEN ARASTIRMAYA GİDENE KADAR MİSAFİRPERVERLİK SIFIRDI ANNEM VE BABAM COK MUTSUZDULAR 3 GÜN KALDIK SADECE Bİ DEFA EVDE YEMEK PİŞTİ KISACASI BEKLENİLEN İLGİ YOKTU. TABAK CANAK DESENİZ SANKİ SIRADAN BİRİ GELMİŞ. BİZDE TEK BARDAKLARLA TABAKLARLA MİSAFİR KARSILANMAZ DİYENLERDENİZ.. Anlayacağınız kültür farkımız cok fazla elleride cok sıkı nişanlım herseyin fişine bakan biri. topluluukta bi yere gidildiğinde ben ödim diye ısrarcı değil ve ben cok utanıyorummm :((( bişiler yazınnnn:18::18:

Evlılık boyle bısey ıste canım. Koca ınsanları degıstıremezın bu saatten sonra. Eger ılgısız olduklarını dusunuyorsan sen de cok samımı olmazsın. Aılenden gorduklerını bekleme asla. Hayatl kırıklıgına ugrarsın. Nısanlına gelınce cımrı demıssın de sonucta evlenecegınız zaman odemek zorunda kalıcak:)) Ne kadar cımrı olsa da evı kadın cekıp cevırıyor. Sen de evlendıkten sonra calısırsan sorun olmaz kendı maasın olcak nasılsa.

eğer nişanlınla aranda saygıyı iyi oturttuysan bence o kadar da endişelenecek bir durum yok..

benim eşimin ailesi de inanılmaz derecede cimri.. düşünün ki biz evlenirken bir iğne bile almadılar. inanın abartmıyorum.. evlenirken taktıkları bilezikler bile sahte çıktı...
evlerinde bilgisayarı fişe takıp çalışırken bana "o çok elektrik çeker mi" diye sormuşlardı...

eşim tabii aileden böyle gördüğü için çok abartılı gelmiyordu ona. ama zamanla aştı kendini:)))

şimdi evlenirken kayınvalideyle kayınpederin yaptıklarını düşününce yine ateş bastı her yerimi!! bir kere bile aramamışlardı, bir şey isteriz diye korktular herhalde.yazlığa gidip düğün günü geri geldiler.
benim ailem üstüne düşeni hatta maalesef ki fazlasını yaptı. onlar da utanmadan eleştirdiler. "bu masa kullanışlı değil, bu koltuklar çabuk kirlenir, bu halı yamuk farkında değil misiniz?"

yani sözün özü; nişanlınla her şeyi konuşabiliyorsan, aynı kafadaysanız, en önemlisi de senin sözüne değer veriyorsa hiç takma kafana canım:)

nilce, yazdıklarınızı baştan sona okudum.

Hem nişanlınızın hem ailesinin yaptıklarıyla hayatınız boyunca değişmeyecek, yaşam tarzıyla oluşmuş kişilikleriyle mutsuz olacaksınız.

Kelimelere döktükleriniz küçümsenecek durumlar değil.

Sakın ama sakın evlenmeyin..Bunu ilk defa bu kadar net kullanıyorum burada.

Kültür farkı çok çok zor, hele birde bunun içine cehalet girerse hayat zindan oluyor.

Yol yakından dönün..Evlilik şuan yaşadıklarınızdan daha zor anlar yaşatan bir süreç..

Hiçbirşey asla değişmiyor.Kimse düzelmiyor. Sadece arada ufak tefek adap öğreniyor kişiler bunun haricinde nasıl başlarsa öyle devam ediyor.

Kendinizi ateşe atmayın.

ben farklı bir açıdan yaklaşıcam,görgüsüzlük,cimrilik,kültürel değerlerin uyuşmaması değil anlatmak istediğim.olaya maddiyat (yemek,para) açısından bakmış ve buradan çıkarımlarda bulunmuşsunuz.nişanlınızın ailesi misafirperverliği noktasında surat asmalarından falan yakınmışsınız ona birşey diyemem elbet.fakat yapılan yemeklere tabiri caizse burun kıvırmışsınız bir nevi.yeterli bulmamışsınız. birincisi buna eleştirim.ben o dediğin yemeklerini evlenmeden önce bir arada bulamadım hiç. aylık geliri ne olursa olsun evet belki size iyi bir ikramda bulunabilirlerdi,orası ayrı hiç birşey yapılmış deyince bende sandım ki önünüze birşey gelmedi. :25:
tüm anlattıklarınızda konu şu:para,yemek,hesap,kıyafet,yiyecek yani hep maddiyat. sizi şu noktada anlıyorum burdan hareketle ilersini düşünüyorsunuz kafanızda soru işaretleri var fakat ben farklı bir açıdan bakmanızı da isterdim. herşey bunlar demek değil.sevgi,saygı size ve ailenize harcanacak parayla ölçülemez hiçbir zaman.bu bi kriter olmamalı bence.
ben eşimle gerek nişanlılık evremde olsun gerekse sevgiliyken olsun her buluşmamda bana fazlasıyla cömertliğini göstermiş benim için tüm cüzdanını boşaltacak şekilde hareket sergilemiştir fakat ben birgünden birgüne kızım sende yaşadın ne güzel de her dediğini alıyo yediriyo içiriyo işte burdan yola çıkarsam demek ki bana sırılsıklam aşık demedim:20:sevgi bununla ölçülmez bana göre. nişanlıyken her ziyarete gittiğimde kayınvalideme sofrayı donattı ama ben hiç bir zaman bak kayınvalidem nasıl da eli açık ailemi nasıl ağırlıyo diye çıkarımda bulunmadım.
ben nişanlınızın ailesinden çok sizi yadırgadım kusura bakmayın,sevgi böyle şeyleri akla getirebiliyorsa yapılacak evlilikte düşünülmesi gereken bana göre sizin bu davranışlarınızda var.

Güzel Allah'ım gözüne gözüne sokmuş senin. Zaten çoğu kişi nişanlılık evresinde çoğu şeyin farkına varır ama elalem ne der düşüncesiyle kendini atar o kaynar kazana. Sonrada ah keşke evlenmeseydim der.

Herşeyin farkındasın ki ailende arkanda. Şunu unutma ailen eğer uygun görmeyip uyarıyorsa bir bildikleri vardır ki uayrıyorlardır. Eğer sende istemiyorsan konuş ayrıl bence evlenmeden. Yoksa bu durumlar değişmeyecek. Nişanlında anneside babasıda değişmeyecek. değişecekler diye bekleme.

Tamam o an durumları olmamış olup sizi iyi ağırlayamamış olabilirler. Ama tabak çanakları varken günlük tabak çanakları kullanmaları ayıp. Sonuçta senin dünürlerinden daha özel ne misafirin olabilir ki. Ya da kalkıp oncayoldan gelen miafirine 2 çay parasını ödetmen çok yanlış.

Bende nişanlıyken ailemle kvlere gidince kadın elinden geleni yapmıştı. Bir yere gidelim daha kalkmadan kp gidip hesabı öderdi. Çerezinden tut içeceğine tatlısına kadar herşeyi tam takır hazırlamışlardı. Şimdi bile gidelim dört dönerler. Onlarda gelince benim ailemde o şekil karşılar. annem yemek tabaklarını hazırlar. En güzel yaptığı yemekleri yapar, çerezini, meyvesini alır. Bir yere gidelim babam ölürde hesabı ödetmez.

Bunlar görgü meselesi. Bu şekil değilde sıradan karşılasalardı benimde garibime gider üzülürdüm. Sonuçta nişanlısınız biraz daha özen göstermelilerdi ailene.

Ne diyim yazdıklarını da okuyunca arkadaşlarda yazdıkça o kadar dert yandığın şeyler çıktı ki, sen bu adamla mutlu olamazsın diye geldi bana. eğer mutlu olamayacağını düşünüyorsan elalemi boşver kendini yakma. Çünkü evlilik bu çocuk oyuncağı değil.

Sen o çocuğu aldığın yere bırak ve hemen kaç.:1: Düğün günü olsa bile. Ama sürekli azarlanmayı, haftasonları evde oturmayı, harcadığın her kuruşun hesabını vermeyi, elinden maaş kartının alınmasını istiyorsan bilemem tabii. Ne demişler can çıkar huy çıkmaz. Bunlar çekirdekten böyle yetişmişler. Babasına bak oğlunu al bir nevi:31:

Son düzenleme:
aileler tanısana kadar anlayamadım ki. annesiyle konusuyodum ay cok tatlı dilli diyordum sevdi beni diyordum.. gereksiz gereksiz konusan bi tip zaten.. ben hep seviyeli sanırdım onları. bana kontür almayan yüklemeyen adamdan ne beklenirdi ki.. kontür için bile dediki karım değilsin ki sana kontur alim daha babamın evindeymşim , nişanı atmazsam zaten sırf onca para harcandığı için atmam diyordu yoksa kolay olurmus ayy ne yüzsüzmüşümm ben yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

ben su anda 8 aylık evliyim eşimle daha önceden 2 senelik birlikteliğimiz vardı .. seviglilik döneminde bırak kontor u tüm ihtiyaçlarımı karsılamak istiyorrdu .. ben istemesem bile bi şeyi begnedigimde hiç durmaz alırdı olmaz sen bunu begendim benmiçimde kalır askımdiye.. ben ortada hiç bişe yokken 1 gün içinde nişanlandım..ailevi durumlarımdan dolayı babam beni sabah aldı karsısına dedi ki kızım neolacagım belli değil sevgilin var mı istedigin varsa gelsn hemen istesinler dedi .. hemen o aksam istemeye geldiler.. sabah babam benimle konustu öglen ben eşimle konustum aksama ailesiyle istemeye geldiler..üstelik biz bi sene sonra falan düşünüyorduk.. hep oyle konusuyorduk.. bi de ben tüm sms falan onun sayesinde yapıyordum.. sen sonucta kontoru ne yapacaksın onunla konusmaktan baska da almam karım değilsin bişeyim değilsin demiş akıl erdiremedim.. ama cimrilik cok kötü bişey hem toplumda hem ALLAH katında .. ailen de i,stemiyorsa bildikleri var ki söylüyorlar.. bi de siz misafir gitmişşiniz oraya size hiç bişey aldırmamaları lazım.. hem nişalının hem ailesinin el üstünde tutması lazım soucta gelininizin ailesi yani.. nişanlın da hesabı baskasına yıkarak cok ayıp etmiş sonucta sen misafirsin cömertliğini gösterip masaya direk cıkarıp parasını koyacaktı..anlattıklarına göre cebinde akrep mi vardır nedir .. bence bi gün otur aksama kadar düşün ben bununla evlenirsem ne olur diye iyi karar ver..evlenince sadece eşinle değil eşinin ailesiyle de evleniyorsun.. iyi düşün kararını ver derim ben .. ALLAH yardımcın olsun..:32::32::32::32:

KIZLAR BANA YARDIMCI OLUN DÜŞÜNCELERİNİZE VE TECRÜBELERİNEZE ÇOK İHTİYACIM VAR :( BEN YAKLAŞIK 1 SENEDEN FAZLADIR NİŞANLIYIM. İSTANBULA GELİN GİDİCEM VE NİŞANLIMLA 4 SENELİK BELKİDE DAHA FAZLA BİR BİRLİKTELİĞİMİZ OLDU UZAKTAN UZAĞA ARADA Bİ GELİP GİDEREK.. NİŞANLANDIK SONRA AİLESİYLE AİLEM NİŞANDA TANISTI. COK SEVDİLER ONCE GÜLER YÜZLÜLERDİ BİZE GELDİKLERİNDE AMA TA Kİ BİZ DE ONLARI GÖRMEYE CEWREDEN ARASTIRMAYA GİDENE KADAR MİSAFİRPERVERLİK SIFIRDI ANNEM VE BABAM COK MUTSUZDULAR 3 GÜN KALDIK SADECE Bİ DEFA EVDE YEMEK PİŞTİ KISACASI BEKLENİLEN İLGİ YOKTU. TABAK CANAK DESENİZ SANKİ SIRADAN BİRİ GELMİŞ. BİZDE TEK BARDAKLARLA TABAKLARLA MİSAFİR KARSILANMAZ DİYENLERDENİZ.. Anlayacağınız kültür farkımız cok fazla elleride cok sıkı nişanlım herseyin fişine bakan biri. topluluukta bi yere gidildiğinde ben ödim diye ısrarcı değil ve ben cok utanıyorummm :((( bişiler yazınnnn:18::18:

mutsuz oldugunuz halde neden 3 gun kaldınız...misafirperverlikleri 0 diye onlar kötü insanmı oldu şimdi gözünüzde...zaten aileniz istanbul dısında olacak ayda yılda 1 görüşecekler neden sorun ettnızkı onların görüşüde oymuş misafir anlayışları bu kadarmış.. ellerinde yoktur başka bir şey pişirememişlerdir sizin 3 gün aynı yemeği yediğiniz olmadımı?ayrıca toplu yere gidince niye hesabı o ödüyor anlamadım?eli sıkı olmak iyidir bu sekılde sahip olunur mala mülke

Son düzenleme:
ilk görüştüğümüzde anlamıstım.. adam gibi oturum yemek yememiştikte acımdan olmüstüm.. bakkaldan bana sekerli bisküvi kola alıyor 2sine sinirlendim zaten yahu insan gibi oturalım yiyelim surda dedim acıktım demesem acıkmıyordu adam

canım parası yoktur cebinde belki ne yapsın kolaymı geçinmek arkadaşımın sevgilisi öyleydi biz dondurma alırdık arkada beklerdi:) bi öğrendimki garibim para yokmuş öğrenciydi evin kirasıyla gelmiş gezmeye çok uzülmüştüm eşim çok cömert değil sanırdım ben kızardım konularımda vardı burda ama geçinmek okadar zorki evlendikten sonra nekadar zor olduğunu anladım çiçeklere deli olan ben istemiyorum artık alma diye kavga ediyorum hediye almasa küsen ben aman masraf yapma ihtiyaçlarımı alalım yeter diyorum yerine göre gezip harcarımda ama hesabımı bilirim evlenince öğrendim eşim iyiki tutumlu ya dağıtan saçan biri olsa neyapardım bide böyle düşün alsa eline geçeni dökse saçsa napardın misafir konusunda haklısın param olmasada borç alır aç göndermem boşver sen nişanlına bak

öncelikle eşiniz ve ailesi tek kelimeyle cimri insanlar
ayrıca misafir nasıl ağırlanır diye bi görgüleri yok

yalnızzzz açıkçası siz de bana pek 26 yaşında genç bir kızın davranması gibi davranmıyorsunuz gibi geliyor
genç bir kız olarak görüştüğünüz kişiye evlenelim diye baskı yapmanız yakışık olmamış
nişanlınızdan kontör almasını beklemeniz hoş değil, nişanlınız alsa bişey değil ama ,üç kuruşluk kontörün dillendirilmesi hoş değil
gerdanlık istemeniz bana göre de görgüsüzlük açıkçası,bırakın damat tarafını bütçesi neye yetiyorsa, size neyi layık görüyorlarsa onu alsınlar
size hediye olarak takılacak takıyı daha önceden belirtmek hoş değil
ailenizin kızlarını verdikleri kişileri nişandan sonra tanımak istemeleri çok garip, daha önce görüşmedikleri kişilerin evinde 3 gün boyunca kalmaları hoş değil. (belki damat tarafı sürenin uzunluğundan sıkıldı)

Görgüsüzler diye düşünüyor benim ailemde :( ne kotü bişi sevdin nişanlandın ailen beğenmiyor üzülüyor basta bişi demediler ama ne kadar tutucaklar ki. Babam bana ilk basta nişanlımı söyledi konusmuyo bi ağzından zorla cümle alıosun dio sen bunla bi omür nasıl geciricen diyo. Sen bilirsin ama diyo Nerden buldun bunu dedi babam gelince ayağa kalkma huyları yoktu babam cok sinirlenmişti. Annem mutsuz olursunuız dio cok inat cunku ben de oyleyim.. Kavga ederken ağzına gelenide soyler ailemi görgüsüz bile yaptı. gerdanlık istemek görgüsüzlükmüş

güzelim üzülceksin ama senın yaşadığının tpkısının aynısını yaşadım..tez elden kaç kurtar kendini..bunlar düpedüz cimriler..ailen çok haklı benım ailemde aynısını düşünmüştü..benim bir arkadaşın başınada geldi böyle kız evlenıcek herşeyı kızın üstüne yıkmaya çalışmışlar ,kızda uyanıktı maşallah ,dedıkı böyle evlılık olmaz..nişanı attı ,çok kısa sürede başkası ile evlendi ..şimdi durumu çok iyi evi arabası herşeyı dört dörtlük..iş sahibleri üstüne üstlük...demek istediğim ocimrielri seçseydi şu an amele gibi çalışıor borç ödüyor olcaktı..

bu arada bana noldu ,senın dedıgın gıbı agzından laf cıkmayan bır koca..yaklaşık 10 yıl olcak..hiç bir şekılde ne konuşuluyor ne sorun çözulebılınıyor..daha karşılıklı oturup konuşamadık bugune dek..çoluk çocuk oldu çocuklar rahatsız umrunda değil adamın..adam rahat..ben içim içimi yiyior..yakında kanser olmazsam ıyıdır..evlenırken sıfırdık hala sıfırlardayız.adamda bir baltaya sap olacak karakter yok bende ümidi kesmiş durumdayım..

sende geçmişimi gördüm ,üzülesin istemem ..sen bu çocukla anlaşamazsın..çok büyük problemler doğar unutma..tez elden kurtul ,bırak derim..

arkana bile bakma topuk:)))) ilerde daha bi cimri olur bu cinsler.hani görgüleri olmasa anlarım.beceremeyebilirler.ama yapıo ve az yapıolarsa cimriler işte:) gerdanlık istemek görgüsüzlük değil almamak görgüsüzlüktür.bunuda eşim öğretti bana.ben istemedim o zorla aldı.damat ne taktı diicekler dedi.(istememe nedenim yarıyarıya bozduruluo benimde altın merakım yok takmam takmadımda zaten) yarın bişi istiiceksin ne luzumu var olacak.bebek bekleyeceksin bişeyler almak isteyeceksin içinde kalmasın demeyecekler ne gereği var olacak.zaten anladığım kadarıyla aman amanda sevmiosun.yola gitsin.benim kuzen biriyle nişanlanmıştı zamanında o geldi aklıma adam elektrikten tasarruf için tel.iş yerinde şarz ediodu:))) valla kuzi silkeledi gitti:) sende öle yap.

şu an benım durumum ıste ,cocuklarıma oda takımı alamadım ne gerek var oldu ,çoluk çocuk 5-6 yıl sonra gardolaba kavuştu..bunca zaman gıysılerı orda burda süründü..aynen bu tipler böyledir kardeş..sana hiçbişey aldırmazlar..oğullarına çok önem verıcekelr sana hediye dahı almayacaklar ,anası kendı oğluna hedıye alıcak sadece..yemek koymak ısterken ogluna sorucak snaa sormayacak..sana ılgı sıfır olucak ,eşine ilgi gösterılıcek evli oluncada..nede olsa sen onların gelınısın oğulları senın ıhtıyacını goruyorya sana hediye almayı bıle fuzuli görücekler..inan bunlar bir bir olucak.oğullaına ınaılmaz deger göstercekler ama oğulları dara düşünce 5 kuruş vermıycekler...düğünde takı takmayı fuzulı görucekler...olabıldıgınce az takı takıcaklar..yarın öbür gün çolugun cocugun oldumuda cocuga yabancı gibi ucuz altından takcaklar..sanada hiçbişey..bu tip şeyleri bu ailede çok yaşarsın..kurtul derim..

afedersiniz bizimkiler tuvalete çıkmıyolar acıkacaklar diye.
tarhana ve şehriye çorbası makarna pilav görmekten içim çıktı.
pazara bile gitmiyolar

Sırf bunun için ayrılmayı düşünme dışarda ne pislikleri var. Neyse tabi sen bundan rahatsız oluyorsan değiştirebilirsin kocanı. Bu tipler ailesi gibi davranır ve en doğrusu oymuş gibi gelir bunlara ama erkekleri yola getirmek kolaydır accık kadınlığını kullanıver :))

Sırf bunun için ayrılmayı düşünme dışarda ne pislikleri var. Neyse tabi sen bundan rahatsız oluyorsan değiştirebilirsin kocanı. Bu tipler ailesi gibi davranır ve en doğrusu oymuş gibi gelir bunlara ama erkekleri yola getirmek kolaydır accık kadınlığını kullanıver :))

o henuz kocası değil ..ama ben sana bısey soylıyeyım bu tip erkeklere kadınlıkta sökmüyor anacım..

yanından geldim. ailesi bana cok cömert davranıyor ama tuhaf geliyor muhabetleri konusmaları ve nişanlımın annesine azarlayarak konusması sen bişi bilmosun der gibi azarlamaları canımı sıktı düşündürdü.. bana da aynısını yapar mı dersiniz ki yaptı bi kaç kez azarladı ters konustu bana bişi sormaya gelmiyor bazen cabuk sinirleniooo sanki ben cok kararsızım çokkk deliricemmm

Back
X