• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğim kişi çalışma diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çalışmak benim için çok önemli zaten. Yapay zeka çağında yaşadığımızı bunun çok sığ olduğunu ona ifade ettim. Birinin çalışacaksın ya da çalışmayacaksın demesi bana ters gelen durum.
Çok önemli olsa kararsız kaldım diye konu açmazdın.

Evliliklerin 10 sene bile sürmediği bu zamanda çalışma diyen biri ile ben birlikte olmazdım.
Üniversite arkadaşım okulu bitirdikten sonra eşi istemediği için istifa etti. Kocası başka bir kadını hamile bıraktığı için geçen sene boşandı. Ve arkadaşıma senden hemen boşanmak istiyorum çünkü sevgilim doğurma üzere. Adam bir senedir 6 yaşındaki oğlunu görmeye gelmiyor. Diyeceklerim bu kadar

Yapay zekayla falan alakası yok ki bu işin. Gerçekten bi gün senin tercihin olur bu, bi bebeğin olur eşinin durumu da daha elverişli olur sende evinde bebeğinle ilgilenmek istersin hiç kimsenin haddi olmaz buna karışmaya, ama eşim istemiyor demek tüm ipleri onun eline vermek demek
Evet işte bende tam olarak bundan bahsediyorum. Bu konu açılınca afalladığım için buraya yazmak istedim.

Bu dünyada bir işe yaradığımı hissetmek bir şeylerle uğraşırken kafa dağıtmak önemli olan aslında. Bu da genelde insanların işi oluyor. O yüzden evet çok önemli.
Çalişmak senin için para kazanmak değil sadece bunu çok iyi biliyor ama ona rağmen evde oturtma peşinde, demek ki senin hedeflerine, sana iyi gelen şeylere, fikirlerine saygısı yok, alıp eve tıkacak. Bunu da iki yıl sonra emin olduğu, artık terk edilmeyeceğini düşündüğü anda söylemiş. Bu sinsiliği görmen gerekiyor.

Tavsiyelerinizi dinledim çok teşekkür ederim. Akıl veren, beni tanımadığı halde iyiliğimi isteyen hemcinslerim çok teşekkür ederim. Ben de sizinle aynı fikirdeydim. Sadece bir de sizlerden duymak istedim

Tavsiyelerinizi dinledim çok teşekkür ederim. Akıl veren, beni tanımadığı halde iyiliğimi isteyen hemcinslerim çok teşekkür ederim. Ben de sizinle aynı fikirdeydim. Sadece bir de sizlerden duymak istedim.
Konu silmek yasak bacım

Çalişmak senin için para kazanmak değil sadece bunu çok iyi biliyor ama ona rağmen evde oturtma peşinde, demek ki senin hedeflerine, sana iyi gelen şeylere, fikirlerine saygısı yok, alıp eve tıkacak. Bunu da iki yıl sonra emin olduğu, artık terk edilmeyeceğini düşündüğü anda söylemiş. Bu sinsiliği görmen gerekiyor.
Zaten zoruma giden de bu oldu. Ayrılamaz, bensiz yapamaz gibi gibi düşünceleri olduğunu düşünüyorum. İnsanlar kaç yıllık evliliğini bitiriyorlar büyük veya küçük farketmez. Ama ben karşımdakine saygı duyarken aynı saygıyı görememem beni bir birey olarak kabul etmemesine çok gücendim. Her şeyimizi birlikte yapacağımızı güzel bir yuva kuracağımızı söyleyen kişi gitti gözümde.

Zaten zoruma giden de bu oldu. Ayrılamaz, bensiz yapamaz gibi gibi düşünceleri olduğunu düşünüyorum. İnsanlar kaç yıllık evliliğini bitiriyorlar büyük veya küçük farketmez. Ama ben karşımdakine saygı duyarken aynı saygıyı görememem beni bir birey olarak kabul etmemesine çok gücendim. Her şeyimizi birlikte yapacağımızı güzel bir yuva kuracağımızı söyleyen kişi gitti gözümde.
Şimdi zoru görünce tamam der ama içinde de kalır. Evleniriz ikna ederim der. Kavga kıyamet yine susar. Sonra çocuk olsun diye bekler. Çocuk olur hiçbir şeyine yardımcı olmaz, otur evde bak der. Çocuk büyür, bu sefer ikinciyi ister. O eve tıkma aşkı bitmez.

Konuda onu asla kaybetmek istemiyorum o benim abim falan diyordunuz, şimdi ayrılamaz gibi düşünceleri olduğunu düşünüyorum demeye başlamışsıniz. Konuyu açtığınız saatler içindeki değişiminiz bana inandırıcı gelmedi. Hayat sizin nasıl isterseniz öyle yaşayın ama konu birdenbire değişince dikkatimi çekti.

Konuda onu asla kaybetmek istemiyorum o benim abim falan diyordunuz, şimdi ayrılamaz gibi düşünceleri olduğunu düşünüyorum demeye başlamışsıniz. Konuyu açtığınız saatler içindeki değişiminiz bana inandırıcı gelmedi. Hayat sizin nasıl isterseniz öyle yaşayın ama konu birdenbire değişince dikkatimi çekti.
Konu sahibi sevgilisinin ağzından konuşup o şekilde söyledi. Yani sevgilisi konu sahibi tarafından terk edilmeyeceğine emin anlamında.

Dengesiz ruh halleri yaşıyorum. Onu gerçekten kaybetmek istemiyorum ama geleceğimi birine emanet etme fikri de çok uzak. Ondan böyle saçma sapan bir konuda anlayış beklemek, yani mevzu olan şey çalışmak, absürt geliyor. Gerçekten çok seviyorum ve değer veriyorum ama düşündükçe sinirleniyorum. Onsuz nolacak diyorum düşüncelerimle baş başa kalınca insanız ya hani bazen duygularımız bazen mantığımız ağır basabiliyor. Kaybetmek istemesem de şu anımızı değil 10 yıl belki 20 yıl sonrayı düşünüyorum. Yani iki türlü de düşünüyorum, ne yapayım insanım sonuçta tek mantıkla hareket edemiyorum duygusal istemesem de bakıyorum. Üzülüyorum ama ilerde daha çok üzülmek istemiyorum.

Dengesiz ruh halleri yaşıyorum. Onu gerçekten kaybetmek istemiyorum ama geleceğimi birine emanet etme fikri de çok uzak. Ondan böyle saçma sapan bir konuda anlayış beklemek, yani mevzu olan şey çalışmak, absürt geliyor. Gerçekten çok seviyorum ve değer veriyorum ama düşündükçe sinirleniyorum. Onsuz nolacak diyorum düşüncelerimle baş başa kalınca insanız ya hani bazen duygularımız bazen mantığımız ağır basabiliyor. Kaybetmek istemesem de şu anımızı değil 10 yıl belki 20 yıl sonrayı düşünüyorum. Yani iki türlü de düşünüyorum, ne yapayım insanım sonuçta tek mantıkla hareket edemiyorum duygusal istemesem de bakıyorum. Üzülüyorum ama ilerde daha çok üzülmek istemiyorum.

Anlıyorum..konuyu da bu sebeple silmiş olmalisiniz herhalde.
Burada kimse sizin kotulugunuz için fikir vermez bunu unutmayın olur mu.

Anlıyorum..konuyu da bu sebeple silmiş olmalisiniz herhalde.
Burada kimse sizin kotulugunuz için fikir vermez bunu unutmayın olur mu.
Biliyorum, burada yazılan konuları yorumları okuyorum. O yüzden fikir tecrübe istedim. Çok teşekkür ederim.

Sigorta dışarıdan nasıl yatırılıyor ki?Ancak başka bir yerde çalışıyormuş gibi gösterilecek,o da yasal değil,tespit edildiğinde sigorta sisteminden çıkarılıyorsun.Adamın durumu tam olarak nedir?Adam zengin olacak,sana bir güvence verecek ki ,ev gibi mesela o zaman düşünürsün belki..ayrıca özelde çalışıyorsan ,bebek de olursa ,bakacak kimse de yoksa mecbur işi bırakıyorsun.boş lafla peynir gemisi yürümüyor

Sigorta dışarıdan nasıl yatırılıyor ki?Ancak başka bir yerde çalışıyormuş gibi gösterilecek,o da yasal değil,tespit edildiğinde sigorta sisteminden çıkarılıyorsun.Adamın durumu tam olarak nedir?Adam zengin olacak,sana bir güvence verecek ki ,ev gibi mesela o zaman düşünürsün belki..ayrıca özelde çalışıyorsan ,bebek de olursa ,bakacak kimse de yoksa mecbur işi bırakıyorsun.boş lafla peynir gemisi yürümüyor
Bahsedilen sigorta bireysel emeklilik sistemi.

Severek evlenmek aileme göre ters. Bu durumdan dolayı dar görüşlü ifadesini kullandım. Mantık evliliğini savundukları için. 2 yıldır konuşmadık, bu konuyu bana yeni açtı.
Valla ben de buradaki severek, aşık olarak gözü kapalı evlenenlerin konuları gördükçe mantık evliliğini yapanların daha mutlu olduğunu düşünmeye başladım :) Ailelerin bir bildiği vardır belki? :) Tabi ki demiyorum ailenin tanıştırdığı biriyle mantık evliliği yap diye ama sırf sevdiğimle evleneceğim diye de sorunları görmezden gelme, karşı tarafında manipülasyonlarına kanma, onun bu konuları geçiştirmesine izin verme. Bugün tamam çalış der evlenince yine sorun çıkarabilir.
Dijital pazarlamacıyım, o da ailesiyle birlikte alım satım işiyle uğraşıyor. Geliri çok değişken. Eve sabit bir gelir gelsin diye konuşurduk hep ama karşıma böyle bir istekle geldi işler ciddileşince.
Bacım aile işiyse hepten zor. Kaynana, kayınbaba, görümce, elti hepsi laf eder. Herkesin konuşma hakkı olur. Sana bir iş falanda kuramaz. Ailesi izin vermez. Aile işi normalde bile zor evliliklerde.

Benim konuda yazdığım tanıdığım karısını bağkurlu yaptı. Kadının işyeri var. Dışarıdan en yüksekten bagkur primi yatıyor. Normal çalışanlara göre daha az emekli maaşı alacak. Ama zaten kadının pasif gelirleri olduğu için maksat sigortası devam etsin o yani.

Buradaki konu sahibine sevgilisi işyeri açmaz. Normal bir 4a sigortası ödemez bile. Sadece arada verdiği azıcık harçlık olur. O da adamın vicdanına kalır artık ne kadar verirse o kadar olur maalesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X