• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenecegımız ınsan bastan bellımıdır allah bunu bıze yazmısmıdır..

benim bildiğim kadarıyla kaderinde yazılmıs önceden belli imiş:26:

bence tam olarak belli değil. hayat bize fırsatları sunar ama onları değerlendirip degerlendirmemek bize kalmıştır

ılerde esımız olacak kışı önceden bıze takdır edılmısmıdır..

yani hani şu ''kaderinde kim varsa o olur'' mu?...evleneceğin kişi alnına yazılmıştır derler..şöyle diyeyim ben,bu doğrudur iyi veya kötü günler göreceğin kaderde vardır..ben pek inanmam bu kader işine ama bu anlatacağım konuda inanıyorum..ben görücü usulü evlendim..evlendiğimde 23 yaşındaydım.eşim görümcelerimden biri ve kaynanamı tanımıyordum..uzaktan bir tanıdığımızın vesilesi ile oldu..bunlar çıkıp beni istemeye gelmeden 1 hafta önceydi.. rüyamda salonumuzun kapısı bahçeye açılır.rüyamda kapı kapalı fakat kapının üstünde küçük bir ayna aynadan dışarıyı görüyorum.kapının önüne bir at arabası geldi..at arabasıda hani çingeneler kullanırya poşet kağıt koyarlar arkasına işte o arabadan..eşim atın dizginleri elinde arabanın arkasında büyük görümcem ve kaynanam oturmuş peçelere bürünmüş halde..aynen yaşlı hacanalar olur ya...annem bana dediki onları göstererek işte bu senin kaderin..o gün bugündür kurtulamadım bu mahşerin üç atlısından..at murattır derler hay tüküreyim böyle murada..

Alnının yazısı kimse onunla evleniceksin. Boşuna nasip kısmet dememişler değişteremezsin. Ne demişler; nasipse gelir hintten yemenden nasip değilse ne gelir elden..

rabbim bizim önümüze 2 seçenek sunar. iyi ya da kötü. iyiyi kötüyü seçmek sana kalmış. rabbim sadece önceden olacakları, senin neyi sececeğini bilir.

Bence önümüzde birden çok seçenek vardır.
Biz hangisini seçersek, o olur.
Bu konular çok açıldı ama ortak paydada buluşulamadı hiç.

İnsanların ölüm günleri ve evleneceği kişi her kimse ezelden bellidir.Tabi ki senin iraden de önemlidir ama işin özü Alllahu Teala'nın bizim için yazdığı,bildiği kişiyi kaderimizi biz irademizle yaptık sanıyoruz.Yani önce kaderdir bu durum sonra da kişinin iradesi.Kiminle evleneceğimiz zaten bellidir önceden Allahu teala tarafından.

Evlenecegimiz kisi önceden belli der cogu kisi halbu ki degildir. Insan daima kendi secimlerini yasar Rabbim kuluna akil vermisdir kader kendin yasadigindir ha su vardir ki her ser de bi hayir ve her hayir da bi ser olabilir. Bazi seyler olmuyorsa cok da zorlamamak gerekir.
Kader kisinin sadece dogumu ve ölümüdür. Allah zulmü sevmez ve kullarina zulüm etmez bazi insanlarin esleri siddet vs.. herseyi uyguluyor bu tercihi Allah senin adina yapmissa bu zulümdür benim ne sucum varda bunca cileyi hak edeyim Allah bana bunu reva görsün ben senin kaderine yazdim istesen de istemesende bunu cekeceksin bunu hic kimse kabullenemez ki Rabbim hic bir iste kulunu zorlamaz ve onu mecbur birakmaz...
Yasadigimiz hersey bizim secimlerimizdir ki onun icin öteki dünyada yargilanma var hersey Rabbimin yazdigi olsaydi diger dünyada sorgulanmak yanlis olurdu cünkü zaten onun bana yazdigi seyleri yasadim neden beni sorgulasin sucum yokken...
Uzun oldu ama yani es de diger hersey gibi kendi secimindir...

bu yasadıklarım kaderr olamaz.
özür dilerim ama ateist değilim. hic yasamam dediğim seyleri yasadım hic yapmam dediğim seyleri yaptım..
ve tek bir suclu var oda ben..
rabbim bana bana iki yol gösterdi ben kötü olanı sectim yani kendim ettim kendim buldum..

Evet bellidir. İnsanın doğumu ölümü ve evliliği en başından yazılmıştır değişmez.

Evlenecegimiz kisi önceden belli der cogu kisi halbu ki degildir. Insan daima kendi secimlerini yasar Rabbim kuluna akil vermisdir kader kendin yasadigindir ha su vardir ki her ser de bi hayir ve her hayir da bi ser olabilir. Bazi seyler olmuyorsa cok da zorlamamak gerekir.
Kader kisinin sadece dogumu ve ölümüdür. Allah zulmü sevmez ve kullarina zulüm etmez bazi insanlarin esleri siddet vs.. herseyi uyguluyor bu tercihi Allah senin adina yapmissa bu zulümdür benim ne sucum varda bunca cileyi hak edeyim Allah bana bunu reva görsün ben senin kaderine yazdim istesen de istemesende bunu cekeceksin bunu hic kimse kabullenemez ki Rabbim hic bir iste kulunu zorlamaz ve onu mecbur birakmaz...
Yasadigimiz hersey bizim secimlerimizdir ki onun icin öteki dünyada yargilanma var hersey Rabbimin yazdigi olsaydi diger dünyada sorgulanmak yanlis olurdu cünkü zaten onun bana yazdigi seyleri yasadim neden beni sorgulasin sucum yokken...
Uzun oldu ama yani es de diger hersey gibi kendi secimindir...

Güzel yazmışsınız ama ne yazık ki kısmen yanlış yazdıklarınız.
İnsanın kaderi tamamen kendisine bağlı değildir. Bir Külli irade vardır bir Cüzi irade.

Cüzi irade sizin bahsettiğiniz. Allah bize akıl fikir vermiş ve yaptığımız seçimleri de bize bağlı bırakmış. Ama yaptığımız her seçimi değil tabiki. Her konu hakkında söz sahibi değiliz.

Külli irade ise ilahi iradedir. Yani Allahın bize seçme şansı bırakmadığı ve ne olursa olsun değişmeyecek şeylerdir. Ne zaman doğacağımız, nasıl doğacağımız, nerede ne zaman öleceğimiz, ailemiz vs..

Evlilik de bunun içinde. Tamam kendimiz seviyoruz beğeniyoruz ve öyle biriyle evleniyoruz ama Allah onu yazdığı için, izin verdiği için evleniyoruz. Kendimiz arayıp bulmuyoruz yani, Allah çıkartıyor karşımıza.

Hiç yok mu etrafınızda bu kadın bu adamla niçin evlenmiş en başından belliymiş mutsuz olacakları dediğiniz yada buna benzer yorum yaptığınız bir çift? Allah yazdığı için insan kendi ayağıyla gidiyor mutluluğuna da mutsuzluğuna da.. :)

Son düzenleme:
Güzel yazmışsınız ama ne yazık ki kısmen yanlış yazdıklarınız.
İnsanın kaderi tamamen kendisine bağlı değildir. Bir Külli irade vardır bir Cüzi irade.

Cüzi irade sizin bahsettiğiniz. Allah bize akıl fikir vermiş ve yaptığımız seçimleri de bize bağlı bırakmış. Ama yaptığımız her seçimi değil tabiki. Her konu hakkında söz sahibi değiliz.

Külli irade ise ilahi iradedir. Yani Allahın bize seçme şansı bırakmadığı ve ne olursa olsun değişmeyecek şeylerdir. Ne zaman doğacağımız, nasıl doğacağımız, nerede ne zaman öleceğimiz, ailemiz vs..

Evlilik de bunun içinde. Tamam kendimiz seviyoruz beğeniyoruz ve öyle biriyle evleniyoruz ama Allah onu yazdığı için, izin verdiği için evleniyoruz. Kendimiz arayıp bulmuyoruz yani, Allah çıkartıyor karşımıza.

Hiç yok mu etrafınızda bu kadın bu adamla niçin evlenmiş en başından belliymiş mutsuz olacakları dediğiniz yada buna benzer yorum yaptığınız bir çift? Allah yazdığı için insan kendi ayağıyla gidiyor mutluluğuna da mutsuzluğuna da.. :)

Yanlis degilde size göre yanlis diyelim cüzi yada külli bilemem ben kurana ve mantigima göre dinimi yasarim mantigima uymayan seyde bi noksanlik vardir ama dinde degil nakil de bize aktarilanda yani.
Aile evet kaderdir ölümde keza öyle ama dua ölüm zamanini degistirip uzatabilir.
Ama evlilik ve diger tüm seyler bunun disindadir insanin hür iradesidir. Yaptigim seylerden yargilaniyorsam bnlar benim secimlerimdir . Esim bana iyiysede kötüysede bu benim secimimdir.
Kötüyse ve Allah bana yazmissa neden bunu hak edecek ne yaptim bu gayet mantiksiz bisey Allah in adaleti cok yücedir bunu unutmayin kimini fakirlikle sinar kimini zenginlikle yada baska seylerle ama unutmayin kendi tercihleriniz daima sizi bi yerlere getirir yada yok eder.

Zülum Allah dan gelmez ki RAbbim zulmü sevmez...

Kul irade eder ve fiiliyata geçtiği anda da Allah o işi yaratır.

Allah kulunun bütün yapacaklarını bildiği için yazmıştır.

Bu mevzular dipsiz kuyu gibidir içinden çıkamazsın.

Yanlis degilde size göre yanlis diyelim cüzi yada külli bilemem ben kurana ve mantigima göre dinimi yasarim mantigima uymayan seyde bi noksanlik vardir ama dinde degil nakil de bize aktarilanda yani.
Aile evet kaderdir ölümde keza öyle ama dua ölüm zamanini degistirip uzatabilir.
Ama evlilik ve diger tüm seyler bunun disindadir insanin hür iradesidir. Yaptigim seylerden yargilaniyorsam bnlar benim secimlerimdir . Esim bana iyiysede kötüysede bu benim secimimdir.
Kötüyse ve Allah bana yazmissa neden bunu hak edecek ne yaptim bu gayet mantiksiz bisey Allah in adaleti cok yücedir bunu unutmayin kimini fakirlikle sinar kimini zenginlikle yada baska seylerle ama unutmayin kendi tercihleriniz daima sizi bi yerlere getirir yada yok eder.

Zülum Allah dan gelmez ki RAbbim zulmü sevmez...

aıle kaderdır dıyıp te evlılık kadere gırmez demenız bıraz tezat olmuş duşunun sızın cocugunuzunda aılesı bellıyse evlenecegınız kısıde allahın takdırıdır onun aılesıde sız oluyorsunuz

Yastik Degisir Kader Degismez Derler Ne Kadar Dogru Bilmiyorum...

Bu Arada Dini Konu Acmak Yasakti,Birazdan Kapatirlar Konuyu..:19:

bu yasadıklarım kaderr olamaz.
özür dilerim ama ateist değilim. hic yasamam dediğim seyleri yasadım hic yapmam dediğim seyleri yaptım..
ve tek bir suclu var oda ben..
rabbim bana bana iki yol gösterdi ben kötü olanı sectim yani kendim ettim kendim buldum..

canim kader olamaz derken? kader vardir hersey yazilidir yazili olani yasiyoruz..

Kader Allahtandir iyide olsa kotude olsa imanin sartlarindan biri
'Hayir ve serrin, Kaza Ve KADERİN Allahtan olduguna inanmak'

kader degil dersen sirk kosmus olursun Allah korusun

HERSEY KADER KİSMETTİR

Back
X