• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenecegımız ınsan bastan bellımıdır allah bunu bıze yazmısmıdır..

evleneceğin değil de çocuk sahibi (olacaksan) olacağın kişi bellidir

şöyle ki

x ve yden şu tarihte bir çocuk dünyaya gelecek

bunu değiştiremezsin
iraden dışında

ötesi değişken
senin iradende

belki evlenmeden olur o çocuğun
evlenirsin çocuk olur boşanırsın
belki 2 3 başarısız evlilik yaparsın vs
alternatifler çok

ben kendı mantığıma gore soyle düşünüyorum. dünyaya gelecek ınsanı allah bılıyor ılerde yasayacaklarını annesı babası bellı aılesı bence evlenilecek ınsan kader kısmettır.. cunku hıc olurmu dedıdıgımız ınsanlar bakıyorsunuz evlenmıs bence bunun tek bı acıklamsı var kader

bencede kader, çünkü hiç olmaz dediğiniz kişilerle bir bakmışsınız evlenmişsiniz.
hayat sizi bir araya getirmiş,tanıştırmış,
mesela benim evliliğim öyle oldu,eşimle alakasız bir ortamda tanıştık ve evlendik.

bencede kader, çünkü hiç olmaz dediğiniz kişilerle bir bakmışsınız evlenmişsiniz.
hayat sizi bir araya getirmiş,tanıştırmış,
mesela benim evliliğim öyle oldu,eşimle alakasız bir ortamda tanıştık ve evlendik.

bende bırıyle tanıştım bu galıba olacak dedım sonra terkettı kısmetım degılmıs dıyorum... evlenmeyı ıstıyorum yuva kurmayı ama böyle hüsranlar umudumu kırıyor

Galu Bela yı düşünürsek çok mantıklı bir yorum yapmışsın..

Galu bela ne demektir? Allah dünyayı ve içindeki varlıkları yaratmadan evvel, öncelikle gelmiş ve gelecek bütün insanların ruhlarını yaratmıştır. Bunları ruhlar âlemi denilen bir âlemde bir araya getirmiştir. Daha sonra hepsini birden huzurunda toplayarak kendilerine hitâben: اَلَسْتُ بِرَبِّكُمْ
- Ben sizin Rabbiniz değil miyim? diye sormuştur. Ruhlar da: قَلُوا بَلى
Evet, sen bizim Rabbimizsin, diye cevab vermişlerdir. "Ancak sana ibâdet eder, senden yardım dileriz" demişlerdir. İşte bu konuşmanın vuku` bulduğu zamana, Kâlû Belâ denir. Allah daha sonra insan ruhunun bu sözünde ne derece samimî ve doğru olduğunu ortaya çıkarmak için, şu dünyayı bir imtihan yeri olarak yaratmıştır. Ve her bir ruhu ayrı bir bedene yerleştirerek, onları belli zaman aralıklarıyla şu imtihan meydanına göndermiştir. Böylece insanın önüne iki yol açılmıştır: Ya akıl ve iradesini iyiye kullanarak Kâlû Belâ`daki gibi Allah`ı Rab tanımakta devam edecektir. Yahut da iradesini ve aklını kötüye kullanarak Rabbini ve Allah`ını inkâr edecek, O`na kulluktan kaçacak, şeytan`ın yoluna sapacaktır. Allah`a sonsuz şükürler olsun ki, biz Müslümanlar, Kâlû Belâ zamanında Rabbimize verdiğimiz sözde duran kimseleriz. İnşâallah son nefesimize kadar da bu sözümüzde durmaya devam edeceğiz.

evleneceğin değil de çocuk sahibi (olacaksan) olacağın kişi bellidir

şöyle ki

x ve yden şu tarihte bir çocuk dünyaya gelecek

bunu değiştiremezsin
iraden dışında

ötesi değişken
senin iradende

belki evlenmeden olur o çocuğun
evlenirsin çocuk olur boşanırsın
belki 2 3 başarısız evlilik yaparsın vs
alternatifler çok

eblenecegımız kışı kaderımız dır denmesı hoşuma gıdıyor sısınde oylemı bılmıyorum hayatımdan çıkan ınsan ıcın üzülmeye ılac olarak goruyorum kaderımse benı bulur yada kısmetım kımse karsıma çıkar dıye dusununce allahıma bırakmış oluyorum ısı ve ıcımı huzur buluyor... cunku terkedıldıgım ıcın sankı kendımı suçlu buluyorum

Şu ayeti aklıma getirdin..

"Yeryüzünde olan ve sizin nefislerinizde meydana gelen herhangi bir musibet yoktur ki, Biz onu yaratmadan önce, bir kitapta (yazılı) olmasın. Şüphesiz bu, Allah'a göre pek kolaydır.Bu elinizden çıkana üzülmeyesiniz, (Allah'ın) size verdiğiyle de sevinip şımarmayasınız diyedir. Allah, kendini beğenip böbürlenen hiç kimseyi sevmez." Hadid/22-23

eblenecegımız kışı kaderımız dır denmesı hoşuma gıdıyor sısınde oylemı bılmıyorum hayatımdan çıkan ınsan ıcın üzülmeye ılac olarak goruyorum kaderımse benı bulur yada kısmetım kımse karsıma çıkar dıye dusununce allahıma bırakmış oluyorum ısı ve ıcımı huzur buluyor... cunku terkedıldıgım ıcın sankı kendımı suçlu buluyorum

Eğer evleneceğimiz kişi baştan belliyse kimseyi bir sapıkla, piskopatla, katille, hırsızla falan, bile bile evlendi diye suçlamamalıyız, kaderinde varmış ne yapsın, kadere karşı gelecek hali yok ya!!!

Ben kadere inanıyorum.Duymuşuzdur mutlaka çevremizden ben onunla asla evlenmem deyip evlenenleri veya karşına sürekli çıkan kişiyle ileride hayatını birleştirdiğini.O kişileri karşımıza Allah çıkarıyor.Ve çıkarıyor ki bunda bir keramet var.
Hem evleneceğin kişi hemde öleceğin tarih bellidir derler bende inanıyorum açıkcası.

tum yorumları okuyamadım belkı yazan olmustur bılmıyorum ama ben yınede yazayım
3 sey sabıttır hayatımızda degısmez bırıncısı kımınle evlenecegımız ıkıncısı ne zaman olecegımız ve ucuncusu rızkımız sabıttır sımdı burda ozellıkle rızk olayı bana cok enteresan geldı soylekı mesela benım omru hayatımda elıme gececek olan atıyorum dıyelım 2 trılyon olsun yanı ben allah korusun harama da el uzatsam aynı helaldende beklesem aynı artmayacak veya azalmayacak ama harama el uzatsam ne olacak gırdıgım gunahla kalacagım hatta bununla ılgılı cok guzel kıssalarda okudum
neyse evlılık meselesıne gelırsek bır adam efendımıze gelmıs demıs kı benım ıcın dua et su hatun ıle evleneyım efendımız buyurmus kı ben ve benımle beraber tum mahlukat dua etse sen genede sana yazılanla evleneceksın
ıste burdan anlıyoruz kı hıc suphesız rabbım tayın ettı hakkımızda o ne derse o olacak bıze dusen hayırlısını dılemek.....

Bazen kızlar buraya konu açıyor sevgilim beni dövdü, nişanlım aldattı, sözlüm paramı yedi v.s. diye, biz de aman sakın evlenme diyoruz, boşuna diyoruz demek ki, kaderinde varsa evlenecek zaten :51: demek ki çok kafa patlatmamak lazımmış kiminle evleneceğine....

Ben çok kızlardım bile bile böyle pisliklerle evlenenlere, demek ki kızmamak lazımmış, kaderiymiş ki evlenmiş, ne yapsın dimi
:51:

Son düzenleme:
Bazen kızlar buraya konu açıyor sevgilim beni dövdü, nişanlım aldattı, sözlüm paramı yedi v.s. diye, biz de aman sakın evlenme diyoruz, boşuna diyoruz demek ki, kaderinde varsa evlenecek zaten :51: demek ki çok kafa patlatmamak lazımmış kiminle evleneceğine, dövse de sövse de kaderinse evlen.
Ben çok kızlardım bile bile böyle pisliklerle evlenenlere, demek ki kızmamak lazımmış, kaderiymiş ki evlenmiş, ne yapsın dimi

Bence konuyu saptiriyorsun... Bu dediklerinin hepsi imtihan,
kimi maddiyatla kimi esle kimi saglikla imtihan ediliyor...
imtihan dunyasindayiz degilmi sonucta ???

Bazen kızlar buraya konu açıyor sevgilim beni dövdü, nişanlım aldattı, sözlüm paramı yedi v.s. diye, biz de aman sakın evlenme diyoruz, boşuna diyoruz demek ki, kaderinde varsa evlenecek zaten :51: demek ki çok kafa patlatmamak lazımmış kiminle evleneceğine....

adam kötülüğü seçmişse, aldatmayı seçmişs, para yemeyi seçmişse bu Allah'ın suçu mu?
Allah irade vermiş bakın dünya budur girin kurallara göre yaşayın.
kim kurallara uyabiliyor tamamen?
siz uyabiliyor musunuz?
Allah insanları alkolik, tecavüzcü, vicdansız mı yaratmıştır? yoksa insan bunları kendi mi düzenliyordur?
eğer Allah insanları doğuştan kötü yarattıysa o zaman niye ahiret var. kendi irademiz için hesaba çekilmeyeceksek?

Allah insanları günahsızken ana rahminde yazar kaderini. e sen o kaderi kötüye çevirirsen yaşadıkça kötü insan olursan bu Allah'ın seni kötü insana yazdığı anlamına mı gelir? hayır bu insan iradesidir.
ha tabi ki Allah'ın iradesiyle de sınandığımız olmuyor mu? elbette oluyor. zaten her anımız imtihandır

Son düzenleme:
Bence konuyu saptiriyorsun... Bu dediklerinin hepsi imtihan,
kimi maddiyatla kimi esle kimi saglikla imtihan ediliyor...
imtihan dunyasindayiz degilmi sonucta ???

imtihan diye bile bile belaları çekelim o zaman,
bütün parasını har vurup harman savurarak 5 parasız kalan bir adamı ya da
sürekli alkol sigara tüketerek ciğerlerini bitireni
nişanlıyken dayak yemeye başladığı adamla evlenip ömür boyu şiddete maruz kalıp sonunda beyin tramvası geçirerek ölen bir kadın düşünelim,
bunlar bile bile girmemiş mi bu yola? yoksa kaderlerinde olduğu için mi bu seçimleri yapmışlar? yoksa imtihan mı?

Son düzenleme:

adam kötülüğü seçmişse, aldatmayı seçmişs, para yemeyi seçmişse bu Allah'ın suçu mu?
Allah irade vermiş bakın dünya budur girin kurallara göre yaşayın.
kim kurallara uyabiliyor tamamen?
siz uyabiliyor musunuz?

Allah insanları günahsızken ana rahminde yazar kaderini. e sen o kaderi kötüye çevirirsen yaşadıkça kötü insan olursan bu Allah'ın seni kötü insana yazdığı anlamına mı gelir? hayır bu insan iradesidir.
ha tabi ki Allah'ın iradesiyle de sınandığımız olmuyor mu? elbette oluyor. zaten her anımız imtihandır

ben de bunu diyorum farkındaysanız, biraz ironik bir dil kullanmış olmam yanıltıcı olmasın.
Allah irade vermiş, akıl fikir vermiş, ona göre doğru seçimleri yapmamız gerekiyor,

ben de bunu diyorum farkındaysanız, biraz ironik bir dil kullanmış olmam yanıltıcı olmasın.
Allah irade vermiş, akıl fikir vermiş, ona göre doğru seçimleri yapmamız gerekiyor,

biz secimlerimizi doğru yapıyoruz öyle düşünüyoruz ardından adam ilk günkü gibi olmuyor
bir bakıyorsunuz vicdansız oluyor ya da farklı boyutlarda kötülükler yapıyor
bunu önceden bilemeyiz. çünkü irade budur. insanın ne zaan neyi sececeği belli olmaz.
adamla evlenmeden önce cok iyiydi sonradan kötülüğü secti bu o adamın günahıdır.kaderin değil

biz secimlerimizi doğru yapıyoruz öyle düşünüyoruz ardından adam ilk günkü gibi olmuyor
bir bakıyorsunuz vicdansız oluyor ya da farklı boyutlarda kötülükler yapıyor
bunu önceden bilemeyiz. çünkü irade budur. insanın ne zaan neyi sececeği belli olmaz.
adamla evlenmeden önce cok iyiydi sonradan kötülüğü secti bu o adamın günahıdır.kaderin değil

peki bile bile alkolik, uyuşturucu bağımlısı, şiddet yanlısı erkeklerle evlenen kadınlar var, burda suç kimde? adamda mı, kadında mı, kaderde mi?

peki bile bile alkolik, uyuşturucu bağımlısı, şiddet yanlısı erkeklerle evlenen kadınlar var, burda suç kimde? adamda mı, kadında mı, kaderde mi?

ben yine aynısını söyleyeceğim. insanlar birbirine yazılmıştır zaten
e adam doğmuş yaşamış alkolik olmuş
iradseini iyi kullanamamış
bu adamın suçudur.

ben yine aynısını söyleyeceğim. insanlar birbirine yazılmıştır zaten
e adam doğmuş yaşamış alkolik olmuş
iradseini iyi kullanamamış
bu adamın suçudur.

yani kadının bile bile böyle biriyle evlendiği için hiç suçu yok? mağdur öyle mi? sonra gelir buraya konu açar, ben b,r uyuşturucu bağımlısıyla evlendim, her gece beni dövüyor diye, biz de neden bile bile evlendin deriz değil mi? o zaman kendimizle çelişiyoruz...
kadın zaten ona yazılmış, kaderiymiş ömür boyu dayak yemek, nişanlıyken yediği tokatlar ders olmamış ona, çeksin o zaman, imtihanı bu çünkü, peki!!!

arkadaşlar peygamber efendımızın sozlerını paylaşmış bunların acıklması nedır pekı alkolik uyuşturucu bağımlısıyla evlenen kıslerın vasıretı bağlanarak evlenmıstır ozamn herkez ıyıyle evlenmek ıster

Back
X