• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğiniz insanın annesine ne kadar dikkat edersiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bende annem gibi birini arıyorumm işte. Modern, özgüvenli, oğlunu iyi yetiştirmiş bir kv adayii cok muu şey istiyorum hiç umut yok mu

Valla var öyle biri tanıyorum: ben :halay: Çocuğum mutlu, pozitif, özgüvenli bir birey olsun ben katkımı yaparım yetişkin hayatını kendi yaşar o kadar. Maalesef çocuğum yok olsa bile aranızda çok yaş farkı olur:KK49:

Hanımlar Günaydın
Aklıma takılan bir şey var. Siz tecrübeli hanımlara sormak, danışmak istiyorum.
Evleneceğiniz insanın annesine kadar dikkat edersiniz?
Biriyle görüşüyorsunuz. Oğlanı çok beğeniyorsunuz her anlamda. Karakteri tam sizlik ama bir sıkıntısı var oda annesi.
Annesi herkesin dilinde olan biri. Herşeye karışmasıyla laf sokmalarıyla vs. Yani bir ortamda kendini ilgilendirmeyen herşeyle ilgili bir yorumu kesinlikle var. Kendini beğenmiş biri.
Ne yaparsınız böyle bir durumda? Burada okuyorum kayinvalideyle ilgili o kadar çok konu açılıyor ki. Birini de ilerde ben açmak istemem açıkçası. Fakat oğlana da farklı bir bağlılık hissediyorum.
Asla yaklasmazdim. Oglan ne kadar iyi olursa olsun elin ogludur, annesinin biricigidir. Evlendikten sonra annesi ne isterse o oluyor. Bosuna yorulmazdim. Beklerdim daha hayirli bir kismeti. Cunku karakterini basta gizler kayinvalide adayiniz size, sonra ortaya cikar tum gercekler. 2 ay ask acisi cekerim evlenip 2 ay sonra bosanmak yerine.

Eğer kendisiyle anlaşıyorsam seviyorsam gözlem yaparım annesi ile benim aramda denge kurabiliyorsa o olgunluğa sahip biriyse evlenirim

Annesiyle de bu arada iyi tutmaya çalışırım. Her zaman mümkün olmayabilir belki ama bazı şeyler de bazen bizim elimizde

Tanımadığım bir kadına sırf adı kv olacak diye baştan önyargılı davranmam.

evleneceğiniz insan da annesi de önemlidir. ama başka bir pencereden de bakın nihayetinde evleneceğiniz kişiyi de o kadın büyütmüş. bir yanımız hep anne babamıza benzemiyor mu? şahsen ben bunu evlendikten sonra daha iyi anladım kayınvalidem iyidir bu arada. benim anlama sebebim kendimde görmem. yani böylelikle sadece karşı tarafı değil, kendimizi düşünelim. ben bakıyorum bazen farketmeden annemin kopyası oluveriyorum, annem de kızdığım şeyleri kendim yaptığım oluyor. sonra farkedip, ben buna kızıyorum. bunu kendim yapmamalıyım diyorum. işte bunu farketmek önemli en başta. farzedelim sevdiğiniz adamda ailesine, annesine benzer huylar yok -ki zor- o zaman da o kişinin annesi ve sizin aranızdaki kurduğu dengeye bakın derim. eğer haklıya hakkını veriyorsa ancak öyle sorun yaşamazsınız. ama burada kv karısına "or*spu" dediğinde annem sinirle söylemiştir diyen adamların konuları da mevcut. uzunca bir tanımadan sonra adım atın. baktınız o denge kurulmayacak, o zaman kaçarsınız usul usul.

annesine niye dikkat edesin evleneceğin insana dikkat etmelisin iyice bir gözlemle bakalım ana kuzusu mu ne kadar bağlı bir sorun olsa yanında olur mu?

Hanımlar Günaydın
Biriyle görüşüyorsunuz. Oğlanı çok beğeniyorsunuz her anlamda. Karakteri tam sizlik ama bir sıkıntısı var oda annesi.
Annesi herkesin dilinde olan biri. Herşeye karışmasıyla laf sokmalarıyla vs. Yani bir ortamda kendini ilgilendirmeyen herşeyle ilgili bir yorumu kesinlikle var. Kendini beğenmiş biri.
Ne yaparsınız böyle bir durumda? Burada okuyorum kayinvalideyle ilgili o kadar çok konu açılıyor ki. Birini de ilerde ben açmak istemem açıkçası. Fakat oğlana da farklı bir bağlılık hissediyorum.
öyle bir kayınvalidem olsun istemem açıkcası oğluna bağlı olabilir ama haddinden fazla olmamalı

Valla kuzum benim kayınvalidem biz sevgiliyken bana yapmadığını bırakmadı, beni annemi babamı aradı hakaretler etti. Sebebi ise oğlu benimle konuşursa okumazmış, dindar olduğu için de sevgiliye aşırı karşı. Ama eşim hep annesinin karşısında durdu, bırakmadı beni. Tavrını net şekilde koydu, ben de sevgilimin çok iyi biri olduğundan beni sevip saydığından emin olduğum için evlilik kararına olumlu baktım annesine rağmen. Ama istemeden itibaren annesi bin pişman, özürler helallikler.... Bu kadın o kadın mıydı diye düşünmedim değil açıkçası, şuan 2 yıllık evliyim kv aşırı iyi maddi manevi hep yanımızda. Tabi unutulmuyor yaptıkları ama ben ozaman da Allah'a havale etmiştim diye aramı kötü yapmadan tatlı dille sen bana şunu şunu yapmıştın anne diyorum çok mahcup oluyor. Şimdi diyorum, iyi ki annesi yüzünden eşimi bırakmamışım sevgililil dönemlerimizde. Çayımı doldurur, eğilir ayağıma terlik koyar, suyumu getirir. Yemeğe çağırdığında bile bırakmaz bir bardak kaldırayım. Eşime de bana da çok değer veriyor, bizim kiramızı ödüyor, maddi olarak da çok desteği var.

Son düzenleme:
Aynı şehirde, yakın yerlerde yaşayacaksam asla girmezdim o topa. Ama uzak bir şehirde yaşayacaksam, yılda birkaç kez görüşeceksem (öyle gelip 1 ay kalmayacaksa bende) eş adayı da sınırları olan karakterli biriyse olumlu düşünebilirdim.

Belki senin anlattığın karakterdeki kişi benim kayınvalide olabilir. Herkes herşeyi diyor 2 sene oldu evlendigime halen sorarlar nasıl anlasiyorsunuz çok takıntılı vs ama benim eşim annesini tanıyor biliyor ve bana laf söyletmiyor bir kaç defa karışacak oldu annesi eşim orda lafını söyledi bir daha karışmadi çevreye göre çok sıkıntılı gözüken kayınvalide bana göre çok uysal yani demem o ki onun değil eşinin tutumu davranışı önemli

Hayata bir daha gelsem yetim birini bulurdum. Aile kıymeti anlardı, annem annesi babam babası olurdu.

Kaynanam biz nişanlıyken bana tapıyordu. Evlendik elini beline koydu. Yaptıklarını yazsam senaryo haline getirsem Aşk-ı Memnu’dan daha top dizi olur. Detay yazmayacağım ifşa olurum aklınız uçuklar, böylesini ne duydunuz ne gördünüz, şeytan kadından ara ara özel ders alıyorsa şaşırmam.

Eşim nispeten dengeyi sağlıyor ama neticede “ne zorluklarla büyütmüş” diye kandırıp vicdanını kazıyor da kazıyor. Bazen görüyorum canına okuyor kadının ama ben annenin saçı kepeklenmiş desem kıyameti koparır laf söyletmez. Bunların model bu, genetik kodlarına kalıcı dövmeyle “canım anam” yazılmış. İstediğini yap, adam istediğin kadar arkanda duruyor san, durmaz nokta.

Hanımlar Günaydın
Benim hiç işim olmaz öyle adamla .
Onun hastalıklı anasından bağımlı evlat doğmuştur bağımlıligi da şimdi değilse de üç beş yıla açığa çıkar ki üç beş yıla da kalmayacaktır kk halkı olarak garanti ederiz efenim.

Ya benimde iki erkek kardeşim var annem melek gibi. İnanın öyle, biliyorum kardeşlerim evlense hayatta karışmaz. Zaten onun mizacı da öyle değil yapamaz. Şimdiden gelin adaylarımız için seviniyorum çok şanslılar 😂
Bende annem gibi birini arıyorumm işte. Modern, özgüvenli, oğlunu iyi yetiştirmiş bir kv adayii cok muu şey istiyorum hiç umut yok mu
Ben varım ama daha oğlum 10 aylık🤩

Hanımlar Günaydın
Önemli olan dışarısı değil size nasıl davranıyor o önemli . Benim kaynanam da asla kimseyle geçinemez. Kocasıyla bile . Köyün akrabaların hep dilindedir . Ama kötü anlamda değil sinirlilik dediğim dedikliğiyle. 4 senedir evliyiz bi 6 yılda geçmişimiz var eşimle hep o ailenin içindeydim. Evli değilken bile bana soruyorlardı kaynananla nasıl anlaşıyorsun diye . Hatta eşimin halasının kocası ben bunlar evlenirse bir yıla ayrılır diyordum ama kaynananla iyisin diyor hep .Bu arada kayınpederim melektir 😍 Vallahi ben bi kötülüğünü görmedim onun için insanların düşüncesi beni ilgilendirmiyor . Tabi bunda aradaki mesafenin de farkı vardır . Aramızda 2 saatlik uzaklık var. Her tatilde her yıllık izinde gideriz sorunsuz döneriz 😇

Nimette olabilir. Lanette. Tamamen sana ve evleneceğin kişiye kalmış bi durum. Eğer kötü bir kaynana ise hata yapar. Bu hata sonucu senin onunla görüşmek istemiyorum deme hakkin doğar. Eğer eşin annesinin yanlisini görebilecek durumdaysa kaynana derdinden kurtulursun. Yok oğlu annesini görmüyor hep onu haklı buluyorsa lanet olur.

Kv ile birbirimizi pek sevmeyiz. Yeni evliyken sorunlar yaşamistik gerci sorun yasamadigim sadece gorumcelerimden bir tanesi kaldi, onun disinda diger kardesler ve anne, babasiyla ayri ayri sorunlar oldu. 😁

Zamanla taşlar yerine oturdu. Onemli olan eşinin tutumu bence. Yine olsa yine evlenirdim esimle diye dusunuyorum simdi, sirf annesinden dolayi birakmazdim.

Bu eş tutumuna bağlı. Mesela benim kv iyidir. Uzakta oturuyoruz; ayrı şehirlerdeyiz. Bir araya geldiğimiz zaman da gayet iyiyiz. Benim eşim sakin yapılıdır yani öyle annesine baskı kuracak bir tip değil ama kv zeki kadın. Siz eğitimlisiniz kızım; bizden iyi bilirsiniz; biz eski insanız devir değişti der karışmaz. Zorlamaz da. Bir de benim eşimin ailesi öyle kavga dövüş seven insanlar değiller. O yüzden iyi anlaşıyoruz. Ben sevgili iken eşimi bu konuda çok didikledim. O da her şeyi anlattı. Hatta aileni sevmezsem olmaz bu iş demişliğim var eşime. Kadını gördüm; tanıdım. Kardeşleri de iyi ve akıllı olunca öyle evlenmeye karar verdim. Tersi olsaydı eşimin tutumuna bakar ve öyle karar verirdim asla da yakın oturmazdım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X