- 12 Temmuz 2006
- 57.396
- 219.494
- 1.223
- 53
Sonuç aynı ama çözüm yolları farklı diyebiliriz bu konuya çünkü bildiğim kadarıyla eskiden hamama götürme zamanların da Oğlan annesi bir kızı beğenir, oğluna sunar ve ondan da onay gelirse hamam işine girişilir ve köprüden önceki son çıkış son test aşamasıdır ve tüm karar mercii oğlan annesine aittir. Burda görüldüğü üzere bu aşamaların bir çoğunda Oğlan ve kızdan daha baskın, daha fazla söz sahibi başka etkenler bulunmakta...
Fakat günümüz katalog mentalitesi bağlam olarak Hamam mantığına benzesede gidiş yolu olarak daha farklı, daha gelişmiş ve yetkilerin daha çok Oğlan ve kıza aktarılmış hali oluyor. Ayrıca önceki mesajım da "katalogdan eş seçeceğimiz vakitler uzak değil." demiştim sonrasında düşününce aslında tam da o zamanlardayız. Sosyal medya günümüzün katalog görevini görüyor. İnsanlar kendi beğenilerine, bütçelerine, arzularına yönelik kimseleri diğer bir çok aday arasından eleminize ederek seçimler yapıyorlar. Sonuç olarak birer seçme, seçilme belli özellikleri arama gibi konularda hamamla bağdaşıyor ama bu sonuca varan yol günümüze daha uygun daha gelişmiş ve modernize olmuş hali olduğu için direkt olarak hamamı eleştiren insanların günümüzde de aynı mantıkla hareket ediyorlar eleştirisini haketmediklerini söyleyebiliriz.
Eşli canlılar olarak yaratıldığımız ve Çiftleşme, Çift olma, Üreme gibi dürtülere sahip olan canlılar olduğumuz için Devir ne olursa olsun uzayda koloniler halinde yaşasak dahi Hamam, katalog mantığından uzaklaşamıcaz. Merkezde hep bu dürtüler olacak sadece bu sonuçlara varan gidiş yönlerimiz gelişicek, evrilicek, farklılaşıcak, modernleşicek ama sonuç hep aynı yere çıktığı için hep aynı düzlemde olucak eski yöntemlerle...
Yıllar sonra gerçek anlamıyla katalog siteler oluşacak ve burda insanların kendi aradığı eş adayının şuan günümüz (Marsta koloni kurabilen) gelişmişliğinde bile Eş ararken soramadığı, öğrenemediği, çekindiği (örn. Cinsel performansı, cinsel gücü, fantezileri, Cinsel yönelimleri biseksüellik vs.) ama imkan olursa Eş adayında olmasını arzuladığı özelliklerin barındığı bunların insanlara sunulduğu bir hal alacağına inanıyorum. Burda görüldüğü üzere Eşleşme ihtiyaç ve dürtülerimizden dolayı hep daha gelişerek ama o çemberden de çok fazla uzaklaşamadan Kataloglardan , hamamdan eşler seçmeye devam edicez. Taa ki İnsanların çiftleşme ihtiyacı duymadan üreyebileceği, evrimleştiği zamanlara dek...
Başta da belirttiğim gibi yermek, ukalalık vb sebeplerle yazmadım, bende dahil bazen çelişkiye düşüyoruz en azından ben öyle düşünüyorum, sonuçta her ne kadar kendimizi geliştirsek de genetik kodlarımız var, her ne kadar farklı yaşam biçimlerini görüp kabullensek de bulunduğumuz coğrafyaya göre şekilleniyoruz, velhasıl bir şekilde gelenekçi izler taşıyoruz sanki.
Boldladığım kısım için yazmam gerekirse hamam olayı erkeğin beğendiği kıza da uygulanıyormuş, annem de hamama götürülmüş çünkü, karar merci eskiden de değişkenlik gösteriyormuş şimdi de gösteriyor, bu evlenmek isteyen kadın veya erkeğin karakteriyle alakalı bana kalırsa, evleneceğim kişiyi ben bulurum diyebilen biriyseniz aile şu kızı beğendim, şu delikanlı sana uygun diyemiyor, katalog olayında da karar merci değişir, artık anne babaların da Facebook kullanıcısı olduğunu düşünürsek, komşunun eltisinin kızının fotoğrafını oğluna gösteren anneler Facebook'tan profil gösteriyor :))