evlenecektim ama

bebishim

kk'nın pamuğu
Kayıtlı Üye
16 Mart 2008
732
36
318
İstanbul
evlenecektim hayallerim vardı,aıle ve kultur farklılıkları yuzunden ıstemeye geleceklerı gun anneannem kesınlıkle kabul etmeyecegını soyledı bu arada anneannem buyutup okuttu benı,benı unut evlenırsen dedı,bır anda saclarım dokuldu uzunca bır muddet AVUC AVUC ELIME GELDI,gıtmedıgım doktor kalmadı .erkek arkadasımdan ayrılmadım,bu sırada kızkardesımde aynı benım durumda meshep yuzunden bızım sorunlar oda farklı meshepden bırıyle hayatını bırlestırmek ıstedı tek bır farkla yalan soyledı cocugun aılesı kendılerını bızım gıbı tanıtmayı kabul ettı benım erkek arkadasımın aksıne ve suan kızkardesım nısanlı bası rahat,ve ben allahın hergunu durust oldugum ıcın ıstenmeyen erkek arkadasımla kavusamadıgıma aglıyorum

aslında ılk basta erkek arkadasım kabul etmıstı anneannemle tanıstırmıstım aynı mesheptenız demıstık fakat erkek arkdasımın annesı aglamıs oglum ben aslımı ınkar edemem demıs buyuzden dogruyu acıklamak zorunda kaldım,aıleme karsı yalancı oldum haın oldum. arkadaslar beynım catlayacak gıbı agrıyor ,dun geceaglayarak allahıma bana bır cıkar yol goster Rabbım dıye dualar ederek uyudum.
benım kaderımde herkesın mutluluguna uzaktan bakmak...cıkar yol bulamadım yardımcı olurmusunuz arkadaslar.

Bu mezhep ayrımcılığına çok karşıyım..Siz onu o da sizi kabul ettikten sonra başkası neden karışır anlamam.Birazcık saygılı olmak gerek..Sonuçta anneanneniz kötü bişey söylemek istemem ama bence ikna etmeye çalışmaya devam edin,sizin gözünün önünde eriyip bittiğinizi görürse vicdan azabı çekip kabul eder bence.

anneanneniz cok geride kalmis..ve nasil karisir insanlarin özel hayatina..cok yazik..bu devirde kaldimi böyle seyler...bende ayri mezhepten biriyle evliyim..lafi bile gecmedi..cok yazik gercekten cok..cok üzüldüm..bir yolunu bulursunuz mutlaka...üzmeyin kendinizi..anneannenz bencillik yapmis ve cok cahillik...

Anneannenizin bu konuya karışması çok yanlış. Sizin de karıştırmamanız gerekiyor bir insanın saçlarının tutam tutam dökülmesi ne demek, kaç yaşındasınız bilmiyorum ama sevdiğiniz insanla olmak için her şeyi göze almalısınız. Yarın bir gün anneannenizi kaybettiğinizde sizin geleceğiniz ne olacak düşünen var mı acaba? Çok üzüldüm durumunuza gerçekten. :43:

Son düzenleme:
canım çok zor bir durum.İnce bir çizgi bu konular.
Benim ailemde asla istemez mezhebi ayrı olanı.
Ama insanlar sevdikten sonra samanlık seyran olmuyor ki...
Biliyorsun anneannenin neden karşı çıktıgını.
B konuda çok yazılar var.
Söylemek istemiyorum zaten sende biliyorsundur.Mezhep ile ilgili neler söylendiğini.
İnşallah kavusursunuz.Çok üzüldüm.Sadece sevdiniz.
Ama kızkardeşinizin yalanı ortaya çıkar ki..Ne kadar saklayacak.
Dürüst oldugun için seni tebrik ediyorum canm.En başta tanıştırma olayı hariç.
Bir önerim var değişmek gibi.Anlıyorsun sen ne demek istediğimi.

inci61nci ne demek istediniz?Eminim burada hiçkimse ne demek istediğinizi anlamadı...

benım aılem sunnı ,babam ıle annem sıddetlı gecımsızlıkten ayrıldılar,anneannem buyuttu benı.ben meshep ayırmamayı ask ıle ogrendım buyuk konusulmaması gerekenn hassas bır konu benım zaten cıgerm yanıyor arkadaslar.ne yapsam olmuyor Allahımdan korkmasam...

Bu mezhep ayrımcılığına çok karşıyım..Siz onu o da sizi kabul ettikten sonra başkası neden karışır anlamam.Birazcık saygılı olmak gerek..Sonuçta anneanneniz kötü bişey söylemek istemem ama bence ikna etmeye çalışmaya devam edin,sizin gözünün önünde eriyip bittiğinizi görürse vicdan azabı çekip kabul eder bence.

vıcdan azabı cekmek soyle dursun her fırsatta öl daha ıyı dıyor.

benım aılem sunnı ,babam ıle annem sıddetlı gecımsızlıkten ayrıldılar,anneannem buyuttu benı.ben meshep ayırmamayı ask ıle ogrendım buyuk konusulmaması gerekenn hassas bır konu benım zaten cıgerm yanıyor arkadaslar.ne yapsam olmuyor Allahımdan korkmasam...

Büyük konuşulmadı canım üzüntünü paylaşmaya çalıştık, o zaman kabullenmeye çalışmaktan bakşa yapacak bir şeyin yok. :(

anneanneniz cok geride kalmis..ve nasil karisir insanlarin özel hayatina..cok yazik..bu devirde kaldimi böyle seyler...bende ayri mezhepten biriyle evliyim..lafi bile gecmedi..cok yazik gercekten cok..cok üzüldüm..bir yolunu bulursunuz mutlaka...üzmeyin kendinizi..anneannenz bencillik yapmis ve cok cahillik...

bulamadım cok buyuk cıkmazdayım ne yapsamolmuyor,yaslı ve gozu yaslı hakkını helal etmemıs bır kadını anne yerıne koydugum canımdan cok sevdıgım ınsanı nasıl bır basına gerıde bırakırım bılmıyorum,sevdıgımden ise hıc vazgecemıyorum.

Canım sen sünnisin, erkek arkadaşın şii mi yoksa başka bir şey mi ? Onlar da Allah'a inanıyor sonuçta neden böyle ayrım yapıyor ki anneanneniz :50: Allah sabır versin, inşallah kavuşursunuz..

Son düzenleme:
Anneannenizin bu konuya karışması çok yanlış. Sizin de karıştırmamanız gerekiyor bir insanın saçlarının tutam tutam dökülmesi ne demek, kaç yaşındasınız bilmiyorum ama sevdiğiniz insanla olmak için her şeyi göze almalısınız. Yarın bir gün anneannenizi kaybettiğinizde sizin geleceğiniz ne olacak düşünen var mı acaba? Çok üzüldüm durumunuza gerçekten. :43:

Allah razı olsun ama tas olsa dıle gelırdı cektıklerım karsısında bırde kızkardesımın mutluluguna ortak olamıyorum acım yuzunden ,atesten gomlek buymus cıgerım yanıyor.

Canım sen sünnisin, erkek arkadaşın şii mi yoksa başka bir şey mi ? Onlar da Allah'a inanıyor sonuçta neden böyle ayrım yapıyor ki anneanneniz :50: Allah sabır versin, inşallah kavuşursunuz..
sagol arkadasım ınsallah bende mutlugu tadarım ceyızlerım herseyım elımde kaldı,elımde bogrumde kaldı.

Anneannenize rest çekseniz olmaz mı?Bunu yapmak doğru demiyorum ama sırf mezhebi farklı diye evliliğe onay vermemesini doğru bulmuyorum..

Back
X