• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenemedim , neden kısmet gelmez

• Konu Sahibi Konu Sahibi mav
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Universitedeyken uzun sureli bir sevgilim vardı, herkes evleniriz gozuyle bakardı. 3,5 senenin sonunda ayrıldık, bir daha kimseyi sevemem gibi geldi. Evlilik, birliktelik hersey cok uzaktı bana.
İşe girdim, o sırada universiteden arkadasım olan arkadaşım( ve kendisi sonra eşim oldu) askerden geldiğinde cok sasırmıştı, sizin düğününüze gelirim derken vay be demişti.
uzatmayalım eşim askerden geldi, arkadaşlığımız farklı bir boyut kazandı,bir senenin sonunda evlendik.

Hikayenin özü : Kısmetten öte köy yok

Bende 28 yaşındayım 5 yılım ünide geçti herkes okulda çalıştığı yerde buldu birini evlendi hani samimi olduğum 2 arkadasım var evlenmeyen :) ama hiç sorun yapmıyorum hayırlısı ne ise o olsun diyorum. Abim var subay 35 yaşında oda evlenemdi oda kız yok anlaşabileceğim diyor mesela herkes şikayetçi bu durumdan :)

Ya benim erkek arkadaşımın arkadaşları var erkek onlarda kız bulamıyoruz diyorlar var mı bildiğin birileri falan diyorlar nasıl bir döngü bu böyle ya her iki cinste şikayetçi :)

tanıdıklarımız var kız arayan diyosunuz ya tanıştırın,hayırlı bi işe vesile olun. olmaz mı?

33 yaşındayım ,bir kre işalandım ayrıldım ,armadağın etti beni,elbette bende isterim evleniyim eşim olsun ,çocuğum olsun ama hayırlısıdiyorum bundan sonra ,iyiniyetle başladığım bir olay başıma neler getirdi ,ne eziyet çektim ...

önemli olan huzur mutluluk ,allah nasip edese olur olmuyorsa zorlamamak lazım .....

en iyisi kendi hayatına odaklnmak ,arkadaşlar ,iş,hobiler zaman geçiyor

Hepimize hayırlısını nasip etsin rabbim

ben cok sıkıldım bu duurmdan herkezın sevgılısı esı var cocugu var ben böle tek basıma baskalrına özenıyorum. kısmetim neden benı bulmuyor..28 yasımdayım benden kzuukler cocuk sahıbı artık erkez evde kalmıs gözyüyle bakıyıor.çeyızlerım eskıdı ama yok kımse bırı vardı hayatımda 1 senedır ayrız benı bıraktı gıttı..sımdıde kımse cıkmıyor karsıma benmı olumssuzum bılmıorum arakadaslar ama ıstıyorum yuvam olsun esım olsun cok ıstıyorum...

bence hiç üzülmeyin bu durumun özgürlüğün tadını cıkarmaya bakın bende 29 yaşındayım evleneli 6 yıl bitti
ama şimdiki aklım olsa bu yaşıma kadar evlenmez annemin evinde annem babam kardeşlerimle daha fazla zaman geçirmek isterdim
allaha şükür eşimle mutluyuz eşim beni çok seviyor tek eksiğimiz bir bebek ama
nekadarda mutlu da olsak illaki ufakta olsa sorunlar oluyor bazen

sonuçta hiç tanımadığın huyunu suyunu bilmediğin insanların arasına giriyosun
ilk evlendiğimizde eşim çok kıskançtı annemlerle en basitinden çarşıya bile giderken sorun olurdu
üzülme herkesin biyerde nasibi vardır
inşaallah bigün seni seven birini bulur çok mutlu olursun:38::36::36::36:

Allah bana aşkı nasib etmedi diyorsun..
Kulağınla değil, yüreğinle dinle.
AŞK kapını çalıyor da, sen duymuyorsun..

Hz. Mevlana

Mevlananın bu sözü sanırım her şeyi açıklıyor.. Aşk sadece karşı cinse duyulan sevgi, heyecan değildir..

Biz kendimizi hep hayata adıyoruz ama en büyük aşkımız olan Allahı unutuyoruz..

Herşey kader, alın yazısı bu sözler kimine göre boş gelsede gerçek bu...

Allah ne zaman dilerse o zaman olur..

Bide şu söz var ki çok hoşuma gider..

ALLAH senin kapından Aşk sarayına birini alacaksa,
Sen nasıl O insana; ''Ben seni sevmiyorum'' dersin ?

Şems-i Tebrizi

Allah Ol dediğinde kimse karşı koyamaz... çevredeki herkes bu seninle olmaz, yok yakışmıyosunuz, bunun işi yok, bu çirkin vs. vs. laflarına aldırış bile etmezsiniz..

Hani evlenenler hep derler ya valla nasıl oldu anlamadım ağzım dilim tutuldu diye.. Ahaa işte tamda bu..

Farkettimde, 30'a yaklaşan ve 30 yaşını süren bekar arkadaşların tamamında derin aşk yaraları mevcut...
Sanırım o yarayı kapatamadığımızdan kimseye de güvenemiyoruz. Ben tüm adayları, aday olabilecekleri elimin tersi ile itip, arkadaş statüsüne iliştiriveriyorum...
Zorlamadan yaşamak lazım imtihanımızı... ''Kaderde varsa gelir yemenden, kaderde yoksa ne gelir elden...''
İşte bu kadar net...

Farkettimde, 30'a yaklaşan ve 30 yaşını süren bekar arkadaşların tamamında derin aşk yaraları mevcut...
Sanırım o yarayı kapatamadığımızdan kimseye de güvenemiyoruz. Ben tüm adayları, aday olabilecekleri elimin tersi ile itip, arkadaş statüsüne iliştiriveriyorum...
Zorlamadan yaşamak lazım imtihanımızı... ''Kaderde varsa gelir yemenden, kaderde yoksa ne gelir elden...''
İşte bu kadar net...

Aynen dediğin gibi biliyor musun olmasını istediğim kişiyede güvenemiyorum ve bitiyor arkadaş bile olamıyoruz güvenmiyorum çünkü öyle derin bir yara var ki geçmişte kalan unuttum onu acı çekmiyorum ama sayesinde tüm güvenimi kaybettim

Aynen dediğin gibi biliyor musun olmasını istediğim kişiyede güvenemiyorum ve bitiyor arkadaş bile olamıyoruz güvenmiyorum çünkü öyle derin bir yara var ki geçmişte kalan unuttum onu acı çekmiyorum ama sayesinde tüm güvenimi kaybettim

Napıcaz :ssz::ssz::ssz::ssz::ssz:

İnan bende bilmiyorum :) şu anda hayatımda biri var oda Vanda herkes durdun durdun Van da ki adamı mı buldun diyor şimdilik iyi gidiyor belkide dağ başında olduğu içindir yapabileceği birşey yok gelecek ağustosta ama bakalım hayırlısı , Allah herkese hayırlısını nasip etsin. Ben çok pis kandırıldım be 2,5 yıl çıktım biri ile ayrıldık aradan 1,5 yıl geçti barıştık sonra 1 yıl daha çıktık ve ben çok garip bir şekilde bir gerçeği öğrendim adam benden ayrı iken evlenmiş ben evli bir aadamla çıkmışım çıkarken baba olmuş falan o süre içinde eşi memleketteymiş gece gündüz konuşurduk uzun süre atamadım üzerimden onu 3 yıl kimse girmedi hayatıma buda daha yeni 5 ay oldu ama hayırlısı artık

ben cok sıkıldım bu duurmdan herkezın sevgılısı esı var cocugu var ben böle tek basıma baskalrına özenıyorum. kısmetim neden benı bulmuyor..28 yasımdayım benden kzuukler cocuk sahıbı artık erkez evde kalmıs gözyüyle bakıyıor.çeyızlerım eskıdı ama yok kımse bırı vardı hayatımda 1 senedır ayrız benı bıraktı gıttı..sımdıde kımse cıkmıyor karsıma benmı olumssuzum bılmıorum arakadaslar ama ıstıyorum yuvam olsun esım olsun cok ıstıyorum...

tatlım kaç gündür bakıp bakıp geçiyom canım allah sabredendere mükafatını veriyor üzülme sabır sabır elbet sende mutlu olacan boy boy çocukların olacak allah görüyo sadece ve sadece dua et :allahım hakkımdakini gönlüme , gönlümdekini hakkımı razı eyle. de ve bekle zamanı gelince oda olur.

İnan bende bilmiyorum :) şu anda hayatımda biri var oda Vanda herkes durdun durdun Van da ki adamı mı buldun diyor şimdilik iyi gidiyor belkide dağ başında olduğu içindir yapabileceği birşey yok gelecek ağustosta ama bakalım hayırlısı , Allah herkese hayırlısını nasip etsin. Ben çok pis kandırıldım be 2,5 yıl çıktım biri ile ayrıldık aradan 1,5 yıl geçti barıştık sonra 1 yıl daha çıktık ve ben çok garip bir şekilde bir gerçeği öğrendim adam benden ayrı iken evlenmiş ben evli bir aadamla çıkmışım çıkarken baba olmuş falan o süre içinde eşi memleketteymiş gece gündüz konuşurduk uzun süre atamadım üzerimden onu 3 yıl kimse girmedi hayatıma buda daha yeni 5 ay oldu ama hayırlısı artık

Böyle insanları yerle yeksan etsin rabbim... Nasıl bir mideye omurgaya sahipler anlamıyorumki...Her zaman söylüyorum erkek olmak doğuştan gelen bir meziyet olsa da adam olmak her erkeğe nasip olmuyor :19:

İşte bu kadar net...

Doğru bir gözlem yapmışsınız fakat tamamının öyle olabileceği konusunda yanılıyorsunuz biraz.Mesela ben ,otuz yaşıma gireceğim, geriye dönüp baktığımda aklımın kaldığı, derin iz bırakan, gelecekte evliliğmi etkileyebilecek bi şey yok çok şükür, iyiki de olmamış diyorum, Allah ın bildiği bir şey vardır diyorum, O na sığınıyorum.Bu yaşlarda çoğu insan artık kimseye güvenmiyor,sevemiyor,haklısnız, bense öyle bir şey yaşamadığım için içimde hep güzel duygular var,tüketmedim yani.Tek isteğim hayırlı gönlüme göre bir eşim olması onu çok mutlu etmek ve çok mutlu olmak,ama olmuyor işte.Herkes hayret içinde,bir bakan bir daha bakar bana, senin gibi bir kız neden evlenmedi diye, ama o kadar yalnızım ki, hiç çevrem yok, arkadaşlarım evlenince altı ayda bir aramaya başladılar, artık ben görüşmüyorum onlarla, çok şükür huyum suyumda iyidir, herkes parmakla gösterir.Ama sözün bittiği noktayı siz çok güzel yazmışsınız, kaderde varsa gelir çin den yemenden, kaderde yoksa ne gelir elden..Siz de geçmişi düşünmeyin, hayatınızın aşkı eşiniz olacakmış gibi kabullenin,adayları tanımadan elemeyin, karşısına benim gibi hiç aday çıkmayanları,yapayalnız olanları düşünün, onlara şans vermeyi deneyin, kimse mükemmel değildir.

Son düzenleme:
Böyle geç evlenen arkadaşları görünce bende umutlanıyorum
27 yasındayım hala bekarım ve evlenip düzenimi kurmak istiyorum Ama hiç yaşayamayacakmışım gibi geliyor.Ve ben buna çok üzülüyorum...

Olur mu öyle şey canım bende 29 yaşındayım bekarım. Sorunda yapmıyorum .. elbet hayırlısı ne ise o çıkacak karşına bunun gibi şeyler için kaderin yanında çevre ortam falanda lazım işte umutsuzluğa kapılma kıyamam

Back
X