Evlenemem diye korkuyorum

Çok laf duydum imalar duydum iki kişinin ki çok zoruma gitmişti. Biri 10 yıla aşkındır arkadaşım sandıgım kızın arkamdan 'bu yaşa kadar koca bulamadı bundan sonra çocuk da bulamaz menopoza girdi deyişi" Ki şuan benim evlendiğim yaşta (36) hala bekar. Diğeri de ilkokul arkadaşalrı her ay birinde oturma yapardık whatsap grubumuz vardı oraya bi karikatür atmış. Karikatürde evlen evlen diyorsunuz en sonunda birinizin kocasını elinizden alacagım yazıyo. Sonra şaka şaka hasbam kocasını kıskanıyor bekarım ya. Şuan hepsiyle iletişimi kestim bazen herkeze açık şekilde boy boy meneppozda doğurdum çocuklarımla eşimle fotoğraf atıyorum sonradan görmeyse görme umrumda değil Umarım konu sahibi bu baskılardan nasibini almadan gönlüne göre birini bulur. Evlilik zor ama bekar olmak ileri yaşta daha zor
Bana da işte kaç yıllık arkadaşım söyledi beraber büyümüşüzdür. 26 yaşındaydım o zaman, bu saatten sonra aşık mı olabileceğini mi düşünüyorsun çevrende birileri birini önerir sen de mantıklıysa ok dersin demişti o kadar ağlamıştım ki bu lafına.. neyse dediği de çıktı aşık olamadım üzücü kısmı o😂

Onun dışında benim hayatımda uzun süreli biri olmadığı için bir arkadaşım da ohoo ben bekar olcam şu an kimleri bulurdum demişti, ben de bırak allah aşkına şu an olduğun kişiye bak o zaman dönüp demiştim valla artık ayıpsa ayıp söylüyorum artık. Bıktım çünkü bu konuda bana laf sokulmasından..

Gerçekten ben de artık gönlüme göre birini bulmayı diliyorum. Size de mutluluklar bu arada , allah daim etsin :)

Bana da işte kaç yıllık arkadaşım söyledi beraber büyümüşüzdür. 26 yaşındaydım o zaman, bu saatten sonra aşık mı olabileceğini mi düşünüyorsun çevrende birileri birini önerir sen de mantıklıysa ok dersin demişti o kadar ağlamıştım ki bu lafına.. neyse dediği de çıktı aşık olamadım üzücü kısmı o😂

Onun dışında benim hayatımda uzun süreli biri olmadığı için bir arkadaşım da ohoo ben bekar olcam şu an kimleri bulurdum demişti, ben de bırak allah aşkına şu an olduğun kişiye bak o zaman dönüp demiştim valla artık ayıpsa ayıp söylüyorum artık. Bıktım çünkü bu konuda bana laf sokulmasından..

Gerçekten ben de artık gönlüme göre birini bulmayı diliyorum. Size de mutluluklar bu arada , allah daim etsin :)
Amin çok teşekkürler Rabbim iyilerle karşılaştırsın gönlünüzE göre olsun 🙏

Daha yaşınız çok genç umutsuzluk için. Biraz akışa bırakın. Bir konuya çok odaklanınca olmuyor genelde. Normal yaşadıklarınız toplum baskısı vs. İnsan yuva da kurmak istiyor. Rabbim tez elden önünüze istediğiniz gibi birini çıkarsın inşallah🤗
Genç diyorsunuz ama 30 a az kaldı. Bu yaşlarda bekar olan erkekler ya çok seçici ya da problemli

Teşekkür ederim inşallah

Yaşım geçti bir an önce evleneyim diyen bir arkadaşım yeterince tanımadan aynı eve girince bir sürü şey yaşadı. Evleneli üç ay oldu Şimdi boşanıyor yani diyecegim şu ki sırf evlenmis olmak için evlenmekten uzak durmak lazım.
Öyle biri değilim olsaydım çoktan evlenirdim

Buraya ilk konumu 25 yaşında açmıştım ve sizin konunuzla aynıydı :) hatta 5 konum var ve hepsi evlilikle ilgili kasımda 33 olacağım. Sevdim olmadı sevildim olmadı görücü olmadı kendim buldum yine olmadı kendimi avutuyorum spora gidiyorum gezilere sosyalleşmeye çalışıyorum ki bunlar birini bulmak için değil hayata yalnız da devam edebilmek için. Yurtdışına çıktım kaç tane ülke gezdim. Ben ise hala evlenmeyi istiyorum, kendisinde huzuru mutluluğu bulacağım kişiyi arıyorum dualar ediyorum.

Demeye çalıştığım şey şu ki bir şeyi ne kadar kafana takar istersen o kadar olmuyor. Nasipten öteye gidilmiyor. Burdaki evlilik konularıyla kendini korkutmana ya da aman evlenip ne yapacaksın diyenlere bakma evli olup ya da ilişkisi olup çok mutlu insanlar da var. Bir türlü anlayamıyorum kız sizden umut edebileceği şeyler istiyor. Teselli ya da akıl değil.

Ek olarak çevre baskıları diyorum. Aile evi arkadaş çevresi konu komşu hadsiz densiz kim varsa onların lafları kardeşim benden küçük 3 yaş o da evlendi çocugu olacak. Bence evlilik zorsa bile bir yaştan sonra bekar olmak çift kat zor biz evli olunca evli olanların zorluklarını göreceğiz ama zamanında evlenmiş biri 30dan sonra bekar olan birinin çektiklerini asla anlayamayacak.

Genç diyorsunuz ama 30 a az kaldı. Bu yaşlarda bekar olan erkekler ya çok seçici ya da problemli

Teşekkür ederim inşallah
Bende 27 yaşında buldum. Benden 1 yaş büyük. Tayini uzağa çıktı. Evlenemedik. 30 a bir kaç ay kaldı . İşimi bırakıp gitmedim ben. Benim bir yıllık ilişkim varken yakın arkadaşım 28 yaşındayken birini buldu. Şuan evli. 1 ayda nişanlandı. Yani bir kayıpta değilsin. Yaşa çok takılma. İş arladaşım 28 yaşında yeni sevgili buldu. Diğeri benle yaşıt onun sevgilisi yok. Sonuç olarak anca bu yaşlarda birini bulabildik. 🤣🤣🤣 Çünkü bu yaşlarda erkeklerde ciddi ilişki arıyor neyseki🤣🤣

Buraya ilk konumu 25 yaşında açmıştım ve sizin konunuzla aynıydı :) hatta 5 konum var ve hepsi evlilikle ilgili kasımda 33 olacağım. Sevdim olmadı sevildim olmadı görücü olmadı kendim buldum yine olmadı kendimi avutuyorum spora gidiyorum gezilere sosyalleşmeye çalışıyorum ki bunlar birini bulmak için değil hayata yalnız da devam edebilmek için. Yurtdışına çıktım kaç tane ülke gezdim. Ben ise hala evlenmeyi istiyorum, kendisinde huzuru mutluluğu bulacağım kişiyi arıyorum dualar ediyorum.

Demeye çalıştığım şey şu ki bir şeyi ne kadar kafana takar istersen o kadar olmuyor. Nasipten öteye gidilmiyor. Burdaki evlilik konularıyla kendini korkutmana ya da aman evlenip ne yapacaksın diyenlere bakma evli olup ya da ilişkisi olup çok mutlu insanlar da var. Bir türlü anlayamıyorum kız sizden umut edebileceği şeyler istiyor. Teselli ya da akıl değil.
İnşallah gönlünüze göre birini bulursunuz. Sizi çok iyi anlıyorum

28 i yarıladım çok üzülüyorum. Hiç çok peşinden koşulan biri olmadım. Görücü usulü de görüştüm ama ya beğenmedim ya da beğenilmedim. Zaman geçtikçe umudumu yitiriyorum. Bazen geçmişte reddettiğim kişiler için pişmanlık duyuyorum. Ya ömür boyu ailemle yaşarsam diye tedirgin oluyorum.

Çözüm sunulacak bir konu değil, biliyorum ama belki sizin hikayeleriniz vardır bir umut olur diye yazdım.
Ben de bu sene 31 oldum ayni korkularim var. Tek fark gecmiste keske dedigim biri yok ama şuan keşke diyorum. Umarım karsina cikar hayirli duzgun karakterli bizim bile aklimizdan gecirmedigimiz guzel huylari olan o beyaz atli prens insallah gelir🤗. Ama boyle seylere üzülmemek gerekir, nasil birini ariyosan ogle olmaya calis ve sosyalleş 28 guzel bi yaş cirkinlik guzellil diye bakma evlenen herkesin asiri guzel oldugunu dusunmuyosun degil mi? Sen temiz bakimli ol arkadas ortamlarina katil sosyallestigin cevrende illa biri olur merak etme, sirf goruseyim biriyle diye sosyal medyadan arama da Müge Anlı bulmasın😅

İnanın buradakiler kendi deneyimlerinden etkilenerek tavsiye veriyorlar , zaten bu site de onun için var. Ben boşanma avukatıyım , bir süre sonra tehlike işaretlerini görmekte ustalaştığımı düşünüyorum . Bana zaten evliyiz çok mutluyuz, hadi bu konuda mahkeme kararı alalım diye gelmiyorlar, bana gelenler hep mutsuz hep umutsuz oluyor. Sanırım en çok onların pişmanlıkları beni etkiliyor, genellikle çok evlenmek isteyenler bunu ciddi şekilde kafaya takanlar gerçekçi olmayan hayaller ve umutlarla tercih yapıyorlar. O yüzden her evlenmek isteyene iyi düşün taşın , değerlendir derim. Evlilik öncesi sorunları varsa bak bunların çözümü evlilik değil derim.
Bence konu sahibi de ciddi risk altında , sanki sorunlu adamlar kokusunu mu alıyor, sesini mi duyuyor bilmiyorum gelip bu kadınları elleriyle koymuş gibi buluyorlar. İnsanlar da bu riske dikkat çekmeye çalışıyor işte.
Bakın siz görüşüp olmaz demişsiniz, kendi tercihlerinizi yapabilmişsiniz tebrik ederim sizi. Olmayacak bir ilişkiye olmaz demek büyük bir farkındalık ve muhakeme güçü gerektirir. Ben konu sahibinde o gücü görmüyorum. O yüzden de bu evlilik isteğinden biraz uzaklaşıp , kendine yönelmesi bence de doğru olacak. Dedim ya adamlar bunun kokusunu alıyor çünkü .

Ek olarak çevre baskıları diyorum. Aile evi arkadaş çevresi konu komşu hadsiz densiz kim varsa onların lafları kardeşim benden küçük 3 yaş o da evlendi çocugu olacak. Bence evlilik zorsa bile bir yaştan sonra bekar olmak çift kat zor biz evli olunca evli olanların zorluklarını göreceğiz ama zamanında evlenmiş biri 30dan sonra bekar olan birinin çektiklerini asla anlayamayacak.
Of ya o çevre baskısı , aile baskısı yok mu, kadınlara neler yaptırtıyor. İnanın bu baskının kadına neler yaptırabildiğini , gözünü kör edebildiğini bir meslektaşımda gördüm en son. 35 yaşındaki arkadaşım çok modern, onu çok seven ailesini silip , 2 kez evlenmiş boşanmış , aşırı tutucu , 2 çocuklu adamla evlendi . Adam ona açık giyinmeyi ve alkolü yasakladı , arkadaşımın babası yalvardı ( cidden yalvarırım kızım yapma bu evliliği dedi) ama inat etti arkadaşım evlendi. Şimdi o ben bakmam , doğuran anası baksın dediği çocuklarla sürekli beraber takılmak zorunda kaldı. Ne bileyim ya , ben o güzel , o akıllı kadın meslektaşım bile bu duruma geldiyse, sizlerde kendinize dikkat edin. Hayat karşınıza hep iyi ve merhametli insanları çıkarsın.

23te evlendim(bok vardı çünkü) 25te boşandım yaşadıgım travmalar beynimi öyle doldurdu ki yaklaşık 6-7 yıl sonra kendimi toparlayabildim. Geçmişe bakıyorumda evlenirken de boşanırken de hala çocukmuşum. İnanılmaz zorluklar yaşadım 2 evrede de Velhasıl kelam ne zaman dogrusu ve kolayı gelecekse o zaman gelsin. 33 yaşındayım taş gibiyim aklımın ,güzelliğimin ve işimin gücümün zirvesindeyim. Beni hak eden gelsin, korkum yok. İstediğim an birini bulabilirim siz de bu kafada olun lütfen. İnanın doğrusuna rast gelmezseniz hayat cehennem olur. Evde kalmaktan ziyade bence bundan korkun. Evliliğin cehennemi de hiçbirşeye benzemez öyle berbat birşey.

Son düzenleme:
28 i yarıladım çok üzülüyorum. Hiç çok peşinden koşulan biri olmadım. Görücü usulü de görüştüm ama ya beğenmedim ya da beğenilmedim. Zaman geçtikçe umudumu yitiriyorum. Bazen geçmişte reddettiğim kişiler için pişmanlık duyuyorum. Ya ömür boyu ailemle yaşarsam diye tedirgin oluyorum.

Çözüm sunulacak bir konu değil, biliyorum ama belki sizin hikayeleriniz vardır bir umut olur diye yazdım.
28 gayet normal

26 yaşındayım 6 aylik bebek 8 yaşında oğlum bosaniyorum hayırlısını isteyin diyeceklerim bu kadar..

Back
X