Evlenememe sorunu ?

Madamgonca

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Mayıs 2017
3.476
1.496
63
41
Merhaba herkese iyi bayramlar ,

Biliyorum bu konuda pek çok başlık açıldı ama bir kez de ben açayım. Bayram için annemlere geldik 29 yasında bir kız kardeşim var tüm kardeşler evlendik sadece o bekar kaldı kendisi Çalışıyor evlenmek istiyor ama bulamadı kafasına göre birini yakın zamanda da Nişan Attı kısmet olmadı yani bir akrabamızın da nişan davetiyesi geldi annem devamlı karamsar şekilde herkes evleniyor mutlu evlenmek çok önemli bu Dünya'da diye devamlı baskı yapıyor kardeşim de dayanamadı ağlıyor. Bende çok bunaldım ağlamasına üzülüyorum ne yapabiliriz nasıl teselli edebilirim ?

Onu teselli edersin bir sekilde de durumun tekrarlamamasi icin annene ceki duzen vermeniz lazim. Evleneyim deyince evkenilmiyor ki. Boyle giderse annen yuzunden yanlis evlilik yapabilir panikle. 29 cok da gec bir yas degil. Evlenme yasi yukseliyor.

Onu teselli edersin bir sekilde de durumun tekrarlamamasi icin annene ceki duzen vermeniz lazim. Evleneyim deyince evkenilmiyor ki. Boyle giderse annen yuzunden yanlis evlilik yapabilir panikle. 29 cok da gec bir yas degil. Evlenme yasi yukseliyor.
Nişan falan Attı ya o Yüzden

Annenizi uyarmanız gerek. Zaten tek başına da böyle şeyler düşünüyordur kardeşiniz. Bir de anneniz körükle gitmesin.

Allah herşeyin hayırlısını versin. Allahtan korkan kuldan utanan eş nasip etsin. Benim kuzenim nişanlanmıştı. Ama karşı tarafın ne ev dizmeye ne düğün yapmaya niyeti vardı. Oyalayip duruyorlardı. Sonra bir akrabalarından hem kuzenimi kaynanayla oturtmaya hemde kaçmaya zorlamayı düşündüklerini öğrendi. Attı nişanı. Bir yıl sonra başkasıyla evlendi.

Nasip işte neyin hayırlı olduğunu Allah biliyor ama annem böyle yapınca brn bile üzülüyorum kardeşim nasıl üzülmesin

E kız nr yapsın? Atsın mı kendini aşağıya evlenemiyorum diye? Nişan atalı ne kadar oldu?
Daha çok yeni istemedi çocuk alkol alıyormuş öyle bi huyu varmış arkadaşlarıyla haftada iki kere alırım Demiş vazgeçmemiş kız da Attı Nişanı

Nasip işte neyin hayırlı olduğunu Allah biliyor ama annem böyle yapınca brn bile üzülüyorum kardeşim nasıl üzülmesin
Annenizi kenara çekip bu dünyada önemli olan şeyin evlenmek ya da elalem değil evlat olduğunu hatırlatın. Bir piskopata ya da hayırsıza denk gelse kardeşiniz daha mı mutlu olacak. Ben iki üç uzun süreli ilişkiden sonra 35 yaşında evlendim. Birisi çapkın, birisi cimri ,birisi ayıydı. İyi ki diğerleri nasibim değilmiş. İyi ki eşimle evlenmişim. Bir dediğimi iki etmiyor. Annemi babamı baştacı etti. Rabbim kardeşinize benimki gibi hayırlı eş nasip etsin.

Daha çok yeni istemedi çocuk alkol alıyormuş öyle bi huyu varmış arkadaşlarıyla haftada iki kere alırım Demiş vazgeçmemiş kız da Attı Nişanı
E çok yeniymiş daha madem anneniz çok ayıp ediyor. Yeni nişan atmış kıza böyle şeyler söylenir mi? Psikolojisini bozacak kardeşinizin.

Ne güzel iştr mutlu son la bitmiş âmin inşallah hersey bizim kız için de guzel olur

Birinin annenize her şeyin nasip işi olduğunu anlatması gerekiyor.

Yahu yanlış bi evlilik yapsa aniden daha mı iyi? Ben hiç anlamıyorum böyle aileleri. Kızın canını nasıl sıkmıştır kim bilir. Yazık yaa.

Aynen gerçekten kardeşim çok üzülüyor neden annem böyle diyor ben eksik tim diye annem de nasip olmuyor neden diye üzülüyor

Zaten kızkardeşinizin üzülüp ağlama sebebi Emin'im çevre baskısı Ve annenizin tavrı..bazı şeyleri oluruna bırakmak lazım.Nasipte varsa illa ki olur.Önemli olan bu süreçte kardeşinizi olumlu Ve iyi düşünmeye yönlendirmek.Hakkında hayırlısı olsun inşAllah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…