• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenememe Sorunu

arkadaşlarım evliler bir de dalga geçiyorlar evde kaldın diye :) kötü maksatla değil tabi ki şaka kaldıran biri olduğum için maksat muhabbet olsun. aile çevresinden evlen baskısı da çok etkiliyor. haırlısı bakalım ya

Onlar evlen deyince hemen oluyo sankii...İnsan bi düşünür acaba bu kız istiyo da olmuyo mu,yoksa istemiyo mu diyee.. mirmirmirmir Yani ben sinir olurum etraftan böyle şeyler söylenmesinee.Tamam belki onlar da senin mutluluğunu görmek istiyolar,ama senin baskı hissediceğini hiç düşünmüyolarr..
Duymamaya çalış biraz etrafını,bakalım o zaman kendini nasıl hissediceksin.Hayırlısı tabi ki hakkımızdaa.

canm bunu bende stres yapıorm üstelk daha 20 yaşındaym :bbo: bikaç yıl içinde evlenmezsem eminm çok takıcam 24ü geçmemem gerek die düşünüorm hep.benm bile bu yaşta biçok arkdaşm evlendi kendimi kötü hissediorm üstelk benm erkek arkdşm da var ama anlaşamıorz ayrılma arifesndeyz.seni çok ii anlıorm olmuo olmuo ben ne yapayım..mirmirmirmir

canm bunu bende stres yapıorm üstelk daha 20 yaşındaym :bbo: bikaç yıl içinde evlenmezsem eminm çok takıcam 24ü geçmemem gerek die düşünüorm hep.benm bile bu yaşta biçok arkdaşm evlendi kendimi kötü hissediorm üstelk benm erkek arkdşm da var ama anlaşamıorz ayrılma arifesndeyz.seni çok ii anlıorm olmuo olmuo ben ne yapayım..mirmirmirmir

sen daha çok gençsin ama kaydirigubbakcemile3

herseyın hayırlısı
bence yasında cok gecmıs deil
cok şükür elinde meslegınde var muhtac değilsin kimseye
o kısıde zamanı gelınce cıkar karsına nasılsa
sen yeterkı hayırlısı benı bulsun dıye dua etkaydirigubbakcemile5

canım insan kabul etmek istemiyor ama yukarıda teyzemin örneğini yazdım 40 yaşındaymış kısmeti 40 yaşında evlendi Olmayınca olmuyor eveti işte hayatta herşey istediğimiz zaman değil zamanı gelince oluyor bunu kabul edip kendini üzmeyeceksin

konu sahibi arkadaşım erken evlenmekle erken anne olunmuyor bazende ben 24 tüm evlendiğimde ( 25 olmama 3 4 ay vardı ) 29 yaşındayım ama eşimdeki problemden dolayı bebeim yok henüz bende isterdim 26 27 de anne olmayı hep ama olmadı işte zamanı ne zamansa o zaman olacak dediğim gibi insan oğlu kabul etmek istemiyor hemen olsun istiyor ama işte bir laf var ya insanlar plan yaparmış kader de bakıp gülermiş diye kaderde ne zaman varsa o zaman özellikle evlilik ve çocuk işi yine uzun uzun yazdım amabayanssulusmile

Merhabalar, evet teyzeniz yeni evlenmiş, Allah mutluluğunu hep daim etsin. Söylediğiniz gibi her ne kadar istesekte, zamanı var daha demekki, bekliyorum. Bazen canımı çok sıkıyorum ben bu yaşta evlenemeyecek kızmıydım, niye yalnızım, bütün arkadaşlarım tek tek evlendiler, onları görünce doğal olarak içimden bir ahlar geçiyorum. Fakat geçmişe dönüp baktığımda hiç trenleri kaçırmadım, ben hep bineceğim treni bekledim, daha gelmesede..
Bu arada Rabbim inşallah nasip eder anne olmayı, inşallah tedavileriniz sonuç verir, hayırlısıyla anne olmayı nasip etsin size inşallah..

Merhabalar, evet teyzeniz yeni evlenmiş, Allah mutluluğunu hep daim etsin. Söylediğiniz gibi her ne kadar istesekte, zamanı var daha demekki, bekliyorum. Bazen canımı çok sıkıyorum ben bu yaşta evlenemeyecek kızmıydım, niye yalnızım, bütün arkadaşlarım tek tek evlendiler, onları görünce doğal olarak içimden bir ahlar geçiyorum. Fakat geçmişe dönüp baktığımda hiç trenleri kaçırmadım, ben hep bineceğim treni bekledim, daha gelmesede..
Bu arada Rabbim inşallah nasip eder anne olmayı, inşallah tedavileriniz sonuç verir, hayırlısıyla anne olmayı nasip etsin size inşallah..

sağol canım amin opuyorumnanaktan

inan hiç öyle düşünmeyin benim teyzemde çok becerikli çok iyi huylu yani bir insanı çok mutlu edebilecek bir insan ama işte kısmet şimdiyeymiş sende diğer arkadaşlarda hiç takmayın kafanıza zamanı gelince hop birden oluyor herşey sizde şaşırıryorsunuz birde insanlat hep aynı hatayı yapıyor boşverin başkalarını siz kendi hayatınıza bakın sanki evli olanların başı göğe mi ermiş burdaki konulara bir göz atın kaynana elti görümce eşle il ilgili sorunlar almış başını gitmiş bekarlığın tadını çıkarın zamanı gelince olucaktır hemde gönlünüze göre olacaktır inşallahkaydirigubbakcemile3

Bence zaman geçiyor, tamam evlenilmeyebilir erkehn gelebilir ama bu esnada evlenilmesi düşünülen kişiyle bir ilişki sürüyor olmalı :) Moralini ve senin gibi durumlarda olanların morellerini bozmak istemem ama hayatında gerçeği var, pespembe değil herşey akıl var mantık var evlenilebilecek özellikte erkekler zaten çoktan evlenmiş oluyor, yada evlenmemiş olsalar bile ciddi bir ilişki içinde oluyorlar, var sayki buı erkekler boşta kaldı anında kapılıyor. Sen zaten öyle bir erkekle bir arkadaşlığı sürdürmüyorsan ozaman durum vahim, sen ve diğer arkadaşlar daha erken falan diye teselli ederken kendinizi o yaşa geldiğinizde dediklerim daha bir anlam kazanacak.Şuan o kişiyle tanışmanız ve birbirinizi tanıma evresini geçiriyor olmanız gerekiyor, öyle biri olmaya bilir ama tipik beklenti mühendis olsun, doktor olsun yok iyi işi olsun,... ailelerde de var genç kızlarımızda da var bu beklentiye giren. Sen bir öğretmen olarak zaten sosyal ortamını belirliyorsun, tanışabileceğin kişiler öğretmenlikle alakalı kişilerden ileri nasıl gidebilir? Demek istediğim umarım yanlış anlaşılmaz.

Bu işler kısmet diyenlere de söylüyorum, kısmet ancak sizler elinizden geleni yaptıktan sonra kısmet olabilir, gerekli çaba ve özveriyi göstermezse insan hiçbirşey olmaz olacağı olsa bile.

algidacın üzüldüm senin adına. umarım eşinle aran en kısa zamanda düzelir. anlaşamadığın tahammül edemediğn adamla aynı evde yaşamak bekar olmaktan çok daha zordur elbette.Dediğin gibi umarım Rabbim hepimizin sesini duyar. amiinnn

Amin canım çok teşekkür ederim güzel dileklerin için.Gerçekten evlenme hevesini kırmak değil amacım tabi herkesin alın yazısı farklı benimki de böyleymiş.İnşallah en yakın zamanda seni hakeden biriyle karşılaşırsın :lepi:

öyle biri olmaya bilir ama tipik beklenti mühendis olsun, doktor olsun yok iyi işi olsun,... ailelerde de var genç kızlarımızda da var bu beklentiye giren. Sen bir öğretmen olarak zaten sosyal ortamını belirliyorsun, tanışabileceğin kişiler öğretmenlikle alakalı kişilerden ileri nasıl gidebilir? Demek istediğim umarım yanlış anlaşılmaz.

Bu işler kısmet diyenlere de söylüyorum, kısmet ancak sizler elinizden geleni yaptıktan sonra kısmet olabilir, gerekli çaba ve özveriyi göstermezse insan hiçbirşey olmaz olacağı olsa bile.[/QUOTE]
tam tersi benim beklentim öğretmen olması ama görüştüğüm insanlar mühendis asker doktor ya da bankacıydı. zaten içim ısındıktan sonra mesleği de çok önemli değil. kısacası problem mesleğiyle ilgili aşırı beklentiye girmemden değil daha önce birine aşık olduğum için kimseye içimin ısınamasından kaynaklanıyor

insanlara güvenmek zor, sevmek zor ve sevilmek daha zor, ve karşı tarafın gerçekten sevdiğinden emin olmak çok daha zor. Ne diyelim hayırlsı işallah olur ama alıntılamadığın yerlerde bahsettiklerimide göz ardı etmemen lehine sonuçlanır diye düşünüyorum sengözlerimebaksanab

İşte herkesin derdi farklı..bende şuan hiç evlenmemiş olmayı ne kadar cok isterdim :(
Tabiki asla yaşadıklarıma isyan etmiyorum cok sükürler olsun Rabbime..ama evlenip boşanmak hiç evlenmemekten cok daha zor canım..
Sana bunu teselli olması adına yazıyorum...
Allah yardımcımız olsun hepimizin :)

Rabbbim daha büyük dert vermesin arkadaşım. yeni boşandıysan zor bir süreç evet arkadaşlarım nedeniyle şahit oldum o sürece. İnş. karşına seni mutlu eden biri çıkar bundan sonra

Bence zaman geçiyor, tamam evlenilmeyebilir erkehn gelebilir ama bu esnada evlenilmesi düşünülen kişiyle bir ilişki sürüyor olmalı :) Moralini ve senin gibi durumlarda olanların morellerini bozmak istemem ama hayatında gerçeği var, pespembe değil herşey akıl var mantık var evlenilebilecek özellikte erkekler zaten çoktan evlenmiş oluyor, yada evlenmemiş olsalar bile ciddi bir ilişki içinde oluyorlar, var sayki buı erkekler boşta kaldı anında kapılıyor. Sen zaten öyle bir erkekle bir arkadaşlığı sürdürmüyorsan ozaman durum vahim, sen ve diğer arkadaşlar daha erken falan diye teselli ederken kendinizi o yaşa geldiğinizde dediklerim daha bir anlam kazanacak.Şuan o kişiyle tanışmanız ve birbirinizi tanıma evresini geçiriyor olmanız gerekiyor, öyle biri olmaya bilir ama tipik beklenti mühendis olsun, doktor olsun yok iyi işi olsun,... ailelerde de var genç kızlarımızda da var bu beklentiye giren. Sen bir öğretmen olarak zaten sosyal ortamını belirliyorsun, tanışabileceğin kişiler öğretmenlikle alakalı kişilerden ileri nasıl gidebilir? Demek istediğim umarım yanlış anlaşılmaz.

Bu işler kısmet diyenlere de söylüyorum, kısmet ancak sizler elinizden geleni yaptıktan sonra kısmet olabilir, gerekli çaba ve özveriyi göstermezse insan hiçbirşey olmaz olacağı olsa bile.

kısmet derken evde otur bekle anlamında değil tabiki görüş tanış kendine kriterler koyup reddetme hemen ama yinede kader de zamanı ne zamansa ozaman bu evlilik işi kim ne derse desin bayanssulusmile ben çokkk kişi ile görüşüp hala evlenemeyende tanıyorum evde oturup şu zamanda gelip istenip ( görücü usulü yani) evlenende :3:

ay zavallı teyzeciğimide burda habire konu ettim ama alıntı yaptığım arkadaş bir konuda doğru söylemiş dengini isteyeceksin teyzemin gözü hep biraz yukarıda idi hiç bir özelliği olmayan klasik ev kızı ama aklı hep yakışıklı kariyerli adamlarda iyide onlarda sana bakmıyor ki böyle deyince bana kızardı evlendiği kişi şimdi dengi biri ne zaman dengi olanlara yöneldi o zaman evlendi ayy bu konuda çok yazdım ama çocukluuğumdan itibren teyzemin evlenme tantasıyla büyüdüğüm için bu konuda çok tecrübe edindim:hooray:

özetleyelim zamanı gelince olucak hiç üzülüp şu anı mahfetmeye gerek yok
elbette ki sosyal oluncak gelen teklifler değerlendirilecek
etrafa evlenme isteği belli edilecek ki belki birileri ile tanıştırılır
kendi dengini düşünecek öyle gözüde aklıda beş karış yükseklerde olmayacak

umarım yardımcı olmuşumdur ay teyze sayende mastır yaptım bu konudakaydirigubbakcemile3

ay zavallı teyzeciğimide burda habire konu ettim ama alıntı yaptığım arkadaş bir konuda doğru söylemiş dengini isteyeceksin teyzemin gözü hep biraz yukarıda idi hiç bir özelliği olmayan klasik ev kızı ama aklı hep yakışıklı kariyerli adamlarda iyide onlarda sana bakmıyor ki böyle deyince bana kızardı evlendiği kişi şimdi dengi biri ne zaman dengi olanlara yöneldi o zaman evlendi ayy bu konuda çok yazdım ama çocukluuğumdan itibren teyzemin evlenme tantasıyla büyüdüğüm için bu konuda çok tecrübe edindim:hooray:

özetleyelim zamanı gelince olucak hiç üzülüp şu anı mahfetmeye gerek yok
elbette ki sosyal oluncak gelen teklifler değerlendirilecek
etrafa evlenme isteği belli edilecek ki belki birileri ile tanıştırılır
kendi dengini düşünecek öyle gözüde aklıda beş karış yükseklerde olmayacak

umarım yardımcı olmuşumdur ay teyze sayende mastır yaptım bu konudakaydirigubbakcemile3

eheheheh teyzen duysa çok kızar heralde:D . Gözüm yüksekte değil inan ki ya. hatta bu konuda erkek öğretmen arkaşdalar bayan öğretmenleri eleştirirler bizi beğenmiyorlar gözleri yüksekte diye. ben tam tersi meslektaşım olmasını isterim. hem birbirimizi anlarız hem tatillerde ortak plan yapabiliriz. ama dediğim gibi asıl sorun içimin kimseye ısınamaması.
ya beklediğim de körkütük aşk değil ama inan hep sorunlular beni buluyor. son görüştüğüm kişi bedava dakikaları biritiyor diye aramıyor çağrı atıyordu:D Bir tanesi hesap geldiğnde bozuk paralarmızı brleştirip ödeyelim dedim:D Bir tanesi ilk görüşmede ten uyumu önemli Haydar Dümen öyle diyor onu sever ve takp ederim bizi aydınlatıyor dedi:D bende mi sorun var anlaadm yaa:D

ben 29 yaşımdayım... kendimi evlenmek zorunda hissetmiyorum... elbet hayatı paylaşabileceğim biri çıkar da evlenmek isterse hayır demem ama bu işler kısmet işi ; ne zaman nerde olacağı belli olmaz...

bence de beklemek anlamsız ; doğru zamanda gelir elbet... kendini bu konuda mutsuz hissetmene gerek yok...

haklısın küçük böcuk bende 28 olucam yakında ısteyınce yada sıparısle olmuyor olursada yanlıs olur sevmek aynı zamanda sevılmek gerek en hayırlısı olsun

ooofff..ya 27 yaşındasın daha yaa..Hayatını yaşa ..Biri çıkacak karşına ..Hayırlısını dile ..anlamıyorum yaa ayaklarının üzerinde duran bir insansın...yaşın daha 27 ...valla evlenmeden öncede anlamıyordum bu derdi evlendim hemde 32 yaşında yine anlamıyorum..Bekarlık sultanlık...Hayırlı olsun olmayacaksa hç olmasın bunu dile yaa..

Canım benim seni çok çokkk iyi anlıyorum. Bende senin gibiyim. Herşey var Allaha
şükür tek eksiğim sevgimi paylaşabileceğim hayırlı ve düzgün biri. Evlenmek için evlenen
kızlar değiliz biz. Duygusal boşluktayız. Bu boşluğu doldurabilen biri olunca tabiki evlenmek isteriz. Karşımıza çıkan o işe yaramaz insanlarda bir deneyim boşver.
Allaha şükür ki işler ciddiye gitmeden görüp bitiriyoruz. Ya hiç görmeyip evlensek
o daha mı iyi. Bence bu konuda şanslıyız arkadaşım. Hiçççç kendini üzme. Allahım bi zaman belirlemiştir bizim için de elbet. Akışına bırak. Hep hayırlısı için dua et. Birgün
gelir bizde buraya nişan, düğün fotoğraflarımızı koyarız inşallah. Bi bakmışız sen burdan
yazıyormuşsun " oleyyy kızlarrrr hayatımın aşkını buldum diye" :))))) neden olmasın.
Sabret canım. Allah büyüktür...

ooofff..ya 27 yaşındasın daha yaa..Hayatını yaşa ..Biri çıkacak karşına ..Hayırlısını dile ..anlamıyorum yaa ayaklarının üzerinde duran bir insansın...yaşın daha 27 ...valla evlenmeden öncede anlamıyordum bu derdi evlendim hemde 32 yaşında yine anlamıyorum..Bekarlık sultanlık...Hayırlı olsun olmayacaksa hç olmasın bunu dile yaa..

aşık olarak evleneyim de isterse 40 olsun. aşık olup evleneceğime dair umudum kalmadı

Canım benim seni çok çokkk iyi anlıyorum. Bende senin gibiyim. Herşey var Allaha
şükür tek eksiğim sevgimi paylaşabileceğim hayırlı ve düzgün biri. Evlenmek için evlenen
kızlar değiliz biz. Duygusal boşluktayız. Bu boşluğu doldurabilen biri olunca tabiki evlenmek isteriz. Karşımıza çıkan o işe yaramaz insanlarda bir deneyim boşver.
Allaha şükür ki işler ciddiye gitmeden görüp bitiriyoruz. Ya hiç görmeyip evlensek
o daha mı iyi. Bence bu konuda şanslıyız arkadaşım. Hiçççç kendini üzme. Allahım bi zaman belirlemiştir bizim için de elbet. Akışına bırak. Hep hayırlısı için dua et. Birgün
gelir bizde buraya nişan, düğün fotoğraflarımızı koyarız inşallah. Bi bakmışız sen burdan
yazıyormuşsun " oleyyy kızlarrrr hayatımın aşkını buldum diye" :))))) neden olmasın.
Sabret canım. Allah büyüktür...

Ne kadar güzel şeyler yazmışsım :D Hepimiz adına kocaammmaann bi AAMMİİİNNNN :D

Back
X