• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenememe Sorunu

Ayy boşversene ne evlenmesi yaşa daha hayatını çok lazım.Olur elbet bi gün.Zaten evlenince de borç ödemekten bi yere gidemiyosun.Bne de diyodum ki bekarken yapabildiğim herşeyi eşimle yapmak istiyorum Ö yüzden evleniyorum dedim.Şimdi şimin yaptığı şeyi yapıyoruz sadece oturuyoruz tv karşısında o kadar acele etme yani.

evet bazen bunları düşünmyor değilim. şimdi istediğim gibi gezip tozuyorum. biraz da duygusal boşluk sanırım. seviceğimle barıştık ya artık niye evlenemiyorum diye dert etmiyorum:)

Nasıl barıştınız?:71:

büyük bir tesadüf sonucu onun bir tanıdığı benimle görüşmek istedi( ortak tanıdık değil tamamen tesadüf). ben de sevdiceğimi aradım senin açından sorun yoksa onu tanımak içn görüşücem dedim.çok bozuldu sabaha kadar şarkı dinletti. sonra barıştık:69: akışına bıraktım ocakta evlenme planımız var ama umutlnıp hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.görlim mevlam neyler, neylerse güzel eyler:97:

büyük bir tesadüf sonucu onun bir tanıdığı benimle görüşmek istedi( ortak tanıdık değil tamamen tesadüf). ben de sevdiceğimi aradım senin açından sorun yoksa onu tanımak içn görüşücem dedim.çok bozuldu sabaha kadar şarkı dinletti. sonra barıştık:69: akışına bıraktım ocakta evlenme planımız var ama umutlnıp hayal kırıklığı yaşamak istemiyorum.görlim mevlam neyler, neylerse güzel eyler:97:

Aa ilginçmiş. :) Sevdiceğinle ayrılalı çok olmamıştı herhalde ki arayıp ona haber verebilmişsin? Onun hayatına da biri girmemiş ne şans. Allah kavuşturacağı zaman böyle oluyor demek ki. :nazar:

Aa ilginçmiş. :) Sevdiceğinle ayrılalı çok olmamıştı herhalde ki arayıp ona haber verebilmişsin? Onun hayatına da biri girmemiş ne şans. Allah kavuşturacağı zaman böyle oluyor demek ki. :nazar:

8 ay olmuştu sanrım . inş daha kavuşmuş sayılmayz :( evlenemezsek başlığına transfer olurum takipeyim zaten :52:

Hayata dair güzel umutların olması..
Çabalamak..
Aile hayatındaki sevgi zayıflığının arada tokat gibi yüzüne çarpması..
Yine de mutlu;azimli olmak..
Yıllarca özel kurumlarda sürünmenin verdiği yıpranmışlık(neyseki artık kamudayım)
30 yaşını geçmek..
Bu zor yaşta ayrılık yaşamak..
Geç bulup erken kaybetmek..
Güzel umutların kanatlarının kırılması..
Evlilikle ;birliktelikle;sevgiyle ;güvenle;erkek cinsiyle;eş ailesiyle;geleneklerle;mutaassıb insanlarla ilgili çok derin yaralar almak..
Bu yaraları kapatacak birini dilemek..
Hayattan sevilmeye;korunmaya dair hiçbirşey almamış olmak..
Sonra birini çok sevmek..
Hayata dair güzel şeyler hissetmek..
Ama ayrılmak zorunda kalmak..Tıpkı elinden alınan bir elma şekeri gibi..
Onu çok özlemek..
Bu özlemle katmerleşen mutlu bir yuva özlemi içinde olmak..
İşi olan;iyi niyetli ;uyumlu;güzel;yaşını göstermeyen bir kız olduğu halde; sırf evlilik yaşadığı için etraftan tercih edilmemek..
Tercih edenleri de sevememek..
Kolay sevememek..
Sevebileceği birine de rastalamamak..
Çevrenin kısıtlı olması..
Birkaç yıldan beri depresyon yaşamak..
Artık yalnız olmamak istemek..Koruyup kollayacak sevecek sevilecek bir karşı cinse içten içe ihtiyaç duymak..
Artık çocuk zamanının riske girmesi..
....

Zor şeyler..
Bekliyoruz nezaman..zaman duruyor bekledikçe..

Yine de şükürler olsun..

Son düzenleme:
Çabalamak..
Yıllarca özel kurumlarda sürünmenin verdiği yıpranmışlık(neyseki artık kamudayım)
30 yaşını geçmek..
Evlilikle ;birliktelikle;sevgiyle ;güvenle;erkek cinsiyle;eş ailesiyle;geleneklerle;mutaassıb insanlarla ilgili çok derin yaralar almak..
Onu çok özlemek..
İşi olan;iyi niyetli ;uyumlu;güzel;yaşını göstermeyen bir kız olduğu halde; sırf evlilik yaşadığı için etraftan tercih edilmemek..
Kolay sevememek..
Artık yalnız olmamak istemek..Koruyup kollayacak sevecek sevilecek bir karşı cinse içten içe ihtiyaç duymak..
....

Zor şeyler..

Yine de şükürler olsun..

Allah hepimiz hakkında hayırlısını verir inş. zor şeyler yaşamışın umarım öyle biri çıkar ki herşeyi unutturur arkadaşım

Çabalamak..
30 yaşını geçmek..
Onu çok özlemek..
Kolay sevememek..
....

Zor şeyler..

Yine de şükürler olsun..

Allah hayırlı bir eş nasip etsin tulipa =) dua et ve çevrene de bu konuda biraz tanıtmaya çalış kendini. belli bir yaştan sonra beklemek yerine aktif olarak sen de çevrene bu gözle bak biraz... inşallah güzel bir evliliğin olur =)

ben de hep olsun istiyorum, bazen de üşeniyorum kim uğraşcak diye. bana enerji verecek bir insan olması lazım. sürekli dua ediyorum

evliliğe karar vermek.bütün mesele bu ama yapamıyorum.birbuçuk yıla yakındır görüştüğüm biri var çok iyi,çalışkan,dürüst bir insan.benim için benim memlekete gelmeye bile razı ama benim kafam çok karışık. evlenmek için çok sevmek mi lazım kızlar ? Ben görüştüğüm kişiyi asla kırmak istemiyorum,o üzülürse ben daha çok üzülürüm.artık karar vermek zorundayım çünkü onu oyalamak istemiyorum.gecen sene olsaydı belki daha yakındım evliliğe ama ozaman şartlar uygun değildi. Bir insanla evlenmek için çok iyi bir insan olması seni çok sevmesi yeterlimidir .ben de onu seviyorum ama öyle bir heyecen,bir aşk yok.böyle olunca da evliliğe cesaret edemiyorum.ne yapmalıyım kızlar?

evliliğe karar vermek.bütün mesele bu ama yapamıyorum.birbuçuk yıla yakındır görüştüğüm biri var çok iyi,çalışkan,dürüst bir insan.benim için benim memlekete gelmeye bile razı ama benim kafam çok karışık. evlenmek için çok sevmek mi lazım kızlar ? Ben görüştüğüm kişiyi asla kırmak istemiyorum,o üzülürse ben daha çok üzülürüm.artık karar vermek zorundayım çünkü onu oyalamak istemiyorum.gecen sene olsaydı belki daha yakındım evliliğe ama ozaman şartlar uygun değildi. Bir insanla evlenmek için çok iyi bir insan olması seni çok sevmesi yeterlimidir .ben de onu seviyorum ama öyle bir heyecen,bir aşk yok.böyle olunca da evliliğe cesaret edemiyorum.ne yapmalıyım kızlar?

arkadaşım ne aşkı ya? biraz gerçekçi olun lütfen, aşık olsanız da hayat boyu sürecek mi sanıyorsunuz bu duygu. tam tersine saplantılı bir durum olduğu için insanı tüketiyor. asıl olan sevgidir. büyüyüp gelişen ve huzuru sağlayan da saygı ve sevgidir. eğer aranızda saygı, güven ve ahlak olarak karşı taraf sağlam değilse kara sevdaya tutulun ne önemi olur ki? bitip gider siz de tükenirsiniz.

lütfen biraz mantık çerçevesinde düşünelim, hayata 18 lik ergenler gibi bakmayalım-yanlış anlamayın umut sözüm size değil genel konuşuyorum- evlilik ciddi bir kurumdur ve karar verirken bakılacak ilk şey de aşk değildir. ha sevgi olmalı ama aşk anlamsızdır ve gerek de yoktur...

Ben aşksız evlenemem diyorum hep umut05... Aşkla bile zorken aşksız nasıl olur bilmem ki.

canım benim de kafam çok karışık.çok iyi bir insan ama dediğin gibi aşık olmadan evlenilir mi bilmiyorum.bu arada yaşım da 28.acaba geç mi kalıyorum evlilik için diye de düşünüyorum.bide ne bileyim evlenirim aşık olrum ama iyi bir insan olmaz evlendiğim kişi sonra derim keşke ilk görüştüğüm insanla evlenseydim.gerci hayatta hiç birşeyin garantisi yok.görüştüğüm kişiyi de oyalamak istemiyorum.vicdanen de çok rahatsızım şu an.ya ne kadar zor artık bir karar vermek zorundayım

Genellikle aşk olursa adam kötü olurmuş gibi algılanıyor. Aşk yoksa adam iyi. Ne garip! Aynı şey güzellik çirkinlikte de yapılır. Güzelse kötüdür, çirkinse iyidir gibi bir algılama var.

Ben ısrarla aşk olmadan bir şeyin anlamı olmaz diyorum, bir arkadaş ergen misiniz demiş, bence aşk gibi bir duyguyu görmezden gelmeye çabalamak ergenliktir. Genel konuşuyorum ben de.

Eş adayına baktığında içinde kıvılcım yerine saman tadı varsa o evlilikten hayır gelmez.

Herkese hayırlı kısmetler.

haklısınız aşık olunucak kişi kötü olucak diye birşey yok.sadece aşık olunca karşındaki kişiyi bazen artılarıyla eksileriyle değerlendiremiyorsun,mantık devre dışı oluyor buyüzden de yanlış karar verebiliyosun.aslında hem mantığına uygun karekter olarak anlaşabildiğin hem de aşık olduğun biriyle evlenmek en güzeli ama işte bu da şans,kısmet.

arkadaşım ne aşkı ya? biraz gerçekçi olun lütfen, aşık olsanız da hayat boyu sürecek mi sanıyorsunuz bu duygu. tam tersine saplantılı bir durum olduğu için insanı tüketiyor. asıl olan sevgidir. büyüyüp gelişen ve huzuru sağlayan da saygı ve sevgidir. eğer aranızda saygı, güven ve ahlak olarak karşı taraf sağlam değilse kara sevdaya tutulun ne önemi olur ki? bitip gider siz de tükenirsiniz.

lütfen biraz mantık çerçevesinde düşünelim, hayata 18 lik ergenler gibi bakmayalım-yanlış anlamayın umut sözüm size değil genel konuşuyorum- evlilik ciddi bir kurumdur ve karar verirken bakılacak ilk şey de aşk değildir. ha sevgi olmalı ama aşk anlamsızdır ve gerek de yoktur...

yazınızı şimdi okudum.ben aşkın ömür boyu süremeyeceğini zaten biliyorum.ben şöyle olanlara gıpta ediyorum.aşık oluyorlar sonra aşk bitse bile ilişkii sağlam temellerle kurulduğu için aradaki sevgi,emek,bağlılıkla ilişkilerine devam ediyorlar.ama ilk başta bir elektirk var aralarında.bu çok güzel bir şey.o gelinliği o heyecanla giymek bence çok güzel.ama sırf mantık çercevesinde çok zor.

Genellikle aşk olursa adam kötü olurmuş gibi algılanıyor. Aşk yoksa adam iyi. Ne garip! Aynı şey güzellik çirkinlikte de yapılır. Güzelse kötüdür, çirkinse iyidir gibi bir algılama var.

Ben ısrarla aşk olmadan bir şeyin anlamı olmaz diyorum, bir arkadaş ergen misiniz demiş, bence aşk gibi bir duyguyu görmezden gelmeye çabalamak ergenliktir. Genel konuşuyorum ben de.

Eş adayına baktığında içinde kıvılcım yerine saman tadı varsa o evlilikten hayır gelmez.

Herkese hayırlı kısmetler.

eş adayına baktığında içinde kıvılcım olması için ille de aşık olmak gerekmez. evet gerekmez çünkü şu an bu durumu yaşıyorum. nişanlıyım ve nişanlıma aşık değilim ama onu görmek ve düşünmek bana mutluluk ve huzur veriyor, yanındayken rahat hissediyorum kendimi.

daha önce aşık olduğum için şu an aşık olmadığımı da görebiliyorum ama bu onunla evlenmek istememem için bir sebep değil. tam tersine hem mantık gözüyle hem duygu gözüyle içime siniyor çoık şükür. işte bu yüzden ille de aşk diye ısrar etmek anlamsızdır diyorum çünkü aşık olduğumuz kişiyi de biz seçmeyiz. olayın bu yönünü unutmayın lütfen.

ha şöyle bir durum var ki birine baktığımızda içimizin ısınmasını da aslında biz seçemiyoruz, işin daha pek çok yanı var ama aşık değilim diye bir adayı kestirip atmak veya aşık olmayı beklemeyi de anlamsız görüyorum.

Back
X