• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlenememe Sorunu

yazınızı şimdi okudum.ben aşkın ömür boyu süremeyeceğini zaten biliyorum.ben şöyle olanlara gıpta ediyorum.aşık oluyorlar sonra aşk bitse bile ilişkii sağlam temellerle kurulduğu için aradaki sevgi,emek,bağlılıkla ilişkilerine devam ediyorlar.ama ilk başta bir elektirk var aralarında.bu çok güzel bir şey.o gelinliği o heyecanla giymek bence çok güzel.ama sırf mantık çercevesinde çok zor.

demek istediğinizi anladım. işte bunun için illede başta aşk olmasına gerek yoktur. bu kalıbı ve önyargıyı aşmaya çalışın. sevdiğiniz, hoşlandığınız, kişiliği sağlam bir insanla hayatınız hep sevgi dolu geçer. konuşunca hep daha fazla konuşmak istediğiniz ve kendiniz gibi olup, belli bir imaj kaygısı gütmediğiniz insanla harika bri hayatınız olur bence.

benim de anlatmaya çalıştığım işte bu tür bir sevgi. bu da ancak karşı tarafın kişiliğine bağlı. kişiliği, ahlakı, edebi sağlamsa zaten arada sevgi ve saygı zamanla daha da büyüyüp olgunlaşacaktır...

Aşk olmadan olmaz diyenlerdenim. belki mantık evliliği yapmak daha doğrudur ama ben yapamam. denedim daha önce karakteri düzgün, bana çok değer veren, iyi bir işi ,evi, arabası olan, aynı kültüren, aynı memleketten, aileme saygı gösteren, ailesidn saygı ve sevgi görğüm, harika anlaştığım ve yanında rahat mutlu olduğum biriydi. ama hep aklımda şu vardı aşk yok tutku yok ben bu adamla nasıl aynı yatağa yatarım. bitirdim ve hiç pişman olmadım

eş adayına baktığında içinde kıvılcım olması için ille de aşık olmak gerekmez. evet gerekmez çünkü şu an bu durumu yaşıyorum. nişanlıyım ve nişanlıma aşık değilim ama onu görmek ve düşünmek bana mutluluk ve huzur veriyor, yanındayken rahat hissediyorum kendimi.

daha önce aşık olduğum için şu an aşık olmadığımı da görebiliyorum ama bu onunla evlenmek istememem için bir sebep değil. tam tersine hem mantık gözüyle hem duygu gözüyle içime siniyor çoık şükür. işte bu yüzden ille de aşk diye ısrar etmek anlamsızdır diyorum çünkü aşık olduğumuz kişiyi de biz seçmeyiz. olayın bu yönünü unutmayın lütfen.

ha şöyle bir durum var ki birine baktığımızda içimizin ısınmasını da aslında biz seçemiyoruz, işin daha pek çok yanı var ama aşık değilim diye bir adayı kestirip atmak veya aşık olmayı beklemeyi de anlamsız görüyorum.

Bahsettiğiniz durum aşık olarak evlenmek isterdim ama her aşık olan aşık olduğuyla evlenemiyor sızlanması olmuş. Yani eğer ben aşık olduğumla evlenemedimse aşk yoktur olmamalıdır diyorsunuz.

Bahsettiğiniz durum aşık olarak evlenmek isterdim ama her aşık olan aşık olduğuyla evlenemiyor sızlanması olmuş. Yani eğer ben aşık olduğumla evlenemedimse aşk yoktur olmamalıdır diyorsunuz.

ne alaka ya :53: bir kere eskiden aşık olduğum insanla bırakın evlenmeyi sevgili olmayı hatta elini tutmayı bile istemiyordum. çünkü yanlıştı çünkü geleceği olmayacak bir ilişkiydi. ha seviyordum hem de çok ama kendimi hasta olacak kadar çok uzak tutmayı da başardım. bir tarafım delice beraber olmak isterken mantıklı olan tarafım bunun beni mahvedeceğini, bu ilişkiden hayır gelmeyeceğini söylüyordu ki öyleydi de. ve çok şükür o zor durumdan kurtuldum. hatta karşı taraf da beni severken buna rağmen uzak durdum ve bir ilişkiye izin vermedim. yine olsa yine aynı şeyi yaparım asla zerre kadar da pişman değilim.

verdiğim örneği de aşık olma durumunu bildiğimi belirtmek için söylemiştim....

ayrıca ben aşık olduğunuz kişiyle evlenmeyin demiyorum, böyle birşey söylemedim ima da etmedim. sadece arkadaş evlenmek için aşık olmayı bekliyor ben de ona bunun çok anlamlı olmadığını çünkü aşkın da bir yerde insanın elinde olmadığını söyledim. yoksa seven sevdiğiyle evlensin ki olması gereken de budur ama gerçekleri göremeyecek kadar seviyorsa da verilecek ne kadar sağlıklı bir karar olur bilemiyorum...

Son düzenleme:
ne alaka ya :53: bir kere eskiden aşık olduğum insanla bırakın evlenmeyi sevgili olmayı hatta elini tutmayı bile istemiyordum. çünkü yanlıştı çünkü geleceği olmayacak bir ilişkiydi. ha seviyordum hem de çok ama kendimi hasta olacak kadar çok uzak tutmayı da başardım. bir tarafım delice beraber olmak isterken mantıklı olan tarafım bunun beni mahvedeceğini, bu ilişkiden hayır gelmeyeceğini söylüyordu ki öyleydi de. ve çok şükür o zor durumdan kurtuldum. hatta karşı taraf da beni severken buna rağmen uzak durdum ve bir ilişkiye izin vermedim. yine olsa yine aynı şeyi yaparım asla zerre kadar da pişman değilim.

verdiğim örneği de aşık olma durumunu bildiğimi belirtmek için söylemiştim....

ayrıca ben aşık olduğunuz kişiyle evlenmeyin demiyorum, böyle birşey söylemedim ima da etmedim. sadece arkadaş evlenmek için aşık olmayı bekliyor ben de ona bunun çok anlamlı olmadığını çünkü aşkın da bir yerde insanın elinde olmadığını söyledim. yoksa seven sevdiğiyle evlensin ki olması gereken de budur ama gerçekleri göremeyecek kadar seviyorsa da verilecek ne kadar sağlıklı bir karar olur bilemiyorum...
Evet aşk insanın elinde değil malesef.size hiç uymayan,olmayacak birine de aşık olabilirsiniz.ben de böyle bir şeyde sizin dediğiniz gibi olamayacak birinde mantığımı kullanırdım.ama sırf çok iyi bir insan,beni seviyor,karakter olarak inanılmaz anlaşıp,saatlerce dertleşebildiğim ama aşık olmadığın bir heyecan hissetmediğin bir insanla evlenilir mi işte bunu bilmiyorum.insanın gönlü birbaşkasına kaymaz mı? benim bir ay önce öyle oldu.benden üç yaş küçük bizim işyerine gelen bir çocuk beni sevdiğini söyledi.ben de elektirk aldım ama ona benim görüştüğüm biri olduğunu ve aramızda birşey olamayacğını söyledim.tabiki asla aldatmam görüştüğüm kişiyi ama benim bir başkasına hissettiğim bu elektirik beni kendi ilişkimimi bir kez daha sorgulamama neden oldu.acaba yanlış mı yapıyorum dedim.
Aslında insanın hayattan beklentileriyle alakalı herşey.eğer benim aşık olmama gerek yok benim için sevgi,saygı,paylaşım,huzur önemli diyorsanız ona göre seçersiniz hayat arkadaşınızı ama ben yapamam karşımdaki insan dünyanın en iyi insanı olsun,çok iyi anlaşayım ama aşık degilsem olamaz da diyebilirsiniz.

Son düzenleme:
offffff bu sorun bendede var yaş 22 oldu halaa kimseyi beğenemiyorum sevemiyorum güvenemiyorum...daha dün beşiğini salladığım kuzenimn bile bir aşkı varr ...niye böylee oluyo nieyee yaa arklarım evlendii ben yapayalnız kaldım.zaten küçük bir ilçede oturuyoruz babamın görevi nedeniyle çevremizde az.bütün gün evdeyimm böyle kısmet mi bulunurr napcam ben yaa.konu komşunun falan tavsiye ettiklerinide istemiyorum.lojman ortamı herkes herşyi bilsin istemiyorummm offfffffffffffff..

Evet aşk insanın elinde değil malesef.size hiç uymayan,olmayacak birine de aşık olabilirsiniz.ben de böyle bir şeyde sizin dediğiniz gibi olamayacak birinde mantığımı kullanırdım.ama sırf çok iyi bir insan,beni seviyor,karakter olarak inanılmaz anlaşıp,saatlerce dertleşebildiğim ama aşık olmadığın bir heyecan hissetmediğin bir insanla evlenilir mi işte bunu bilmiyorum.insanın gönlü birbaşkasına kaymaz mı? benim bir ay önce öyle oldu.benden üç yaş küçük bizim işyerine gelen bir çocuk beni sevdiğini söyledi.ben de elektirk aldım ama ona benim görüştüğüm biri olduğunu ve aramızda birşey olamayacğını söyledim.tabiki asla aldatmam görüştüğüm kişiyi ama benim bir başkasına hissettiğim bu elektirik beni kendi ilişkimimi bir kez daha sorgulamama neden oldu.acaba yanlış mı yapıyorum dedim.
Aslında insanın hayattan beklentileriyle alakalı herşey.eğer benim aşık olmama gerek yok benim için sevgi,saygı,paylaşım,huzur önemli diyorsanız ona göre seçersiniz hayat arkadaşınızı ama ben yapamam karşımdaki insan dünyanın en iyi insanı olsun,çok iyi anlaşayım ama aşık degilsem olamaz da diyebilirsiniz.

tereddütlerini anlıyorum umut. açıkçası bir ilişkiye başladığında karşıdaki kişinin kişiliği ve ahlakından sonra temel olarak sorulacak soru bu kişiyi heyecan verici bulup bulmadığındır. yani onunla olmak çoşku ve zevk veriyor mu? ben nişanlımla olan ilişkide bunu hissediyorum -çok şükür =) her an değil ama genel olarak onu heyecan verici buluyorum ve beraber olmak da zevk ve heyecan veriyor.

siz de bu tarz bir ilişki istiyorsunuz sanırım, haklı olarak. ben de hiç birşey hissetmeden ve karşı tarafı çekici ve ilginç bulmadan başlamazdım ilişkiye...

ha bunun için de insanları fırsat vermek gerekir diye düşünüyorum. bazı insanlar ilk anda çok etkilemez bizi ama zamanla etkileri altına girip beraberken daha da mutlu oluruz. bu yüzden birşeyler paylaşmak ve buna göre sürece bakmak önemli sanırım..ç

Allah hayırlı evlilik nasip etsin..

offffff bu sorun bendede var yaş 22 oldu halaa kimseyi beğenemiyorum sevemiyorum güvenemiyorum...daha dün beşiğini salladığım kuzenimn bile bir aşkı varr ...niye böylee oluyo nieyee yaa arklarım evlendii ben yapayalnız kaldım.zaten küçük bir ilçede oturuyoruz babamın görevi nedeniyle çevremizde az.bütün gün evdeyimm böyle kısmet mi bulunurr napcam ben yaa.konu komşunun falan tavsiye ettiklerinide istemiyorum.lojman ortamı herkes herşyi bilsin istemiyorummm offfffffffffffff..

çok gençsin daha neler neler çıkar karşına. ben 22 yaşındayken evliliğin e si yoktu aklımda

yaşın 27 daha geç değilki...senin arkadaşların erken evlenmiş diye sanırım sen yalnızlık hissediyorsun bir tek ben kaldım diye.ben de muhtemelen 1,5-2 sene içinde evlenmiş olacağım 25 26 gibi ama acaba erken olur mu diye düşünüyorum çünkü çevremde daha evlenen arkadaşım yok .sanki arkandan atlı mı koşturuyor diyor annem biraz gez kendi paranı harca bekarlığını yaşa diyor:1:bence sen çevrenden dolayı biraz böyle düşünüyorsun.elbette karşına seveceğin birileri çıkar daha önünde çooook uzun zaman var

yaşın 27 daha geç değilki...senin arkadaşların erken evlenmiş diye sanırım sen yalnızlık hissediyorsun bir tek ben kaldım diye.ben de muhtemelen 1,5-2 sene içinde evlenmiş olacağım 25 26 gibi ama acaba erken olur mu diye düşünüyorum çünkü çevremde daha evlenen arkadaşım yok .sanki arkandan atlı mı koşturuyor diyor annem biraz gez kendi paranı harca bekarlığını yaşa diyor:1:bence sen çevrenden dolayı biraz böyle düşünüyorsun.elbette karşına seveceğin birileri çıkar daha önünde çooook uzun zaman var

konuyu açtığımda 27 dim ama artık 28 im :52: hayırlısı yav o zaman çok canımı sıkmış demek ki şimdi o kadar kafama takmıyorum. iyi giden bir ilişkim var Allah sonumuzu hayır etsin inş :69:

bence yaşın çok geç değil canım hatta 27 çok güzel bir yaş bak dua et 20 lerdesin ya 30 larda olsaydın bence geç olsunda güç olmasın de içinden hayırlısı neyse o olsun cnm üzülme:49:

bence yaşın çok geç değil canım hatta 27 çok güzel bir yaş bak dua et 20 lerdesin ya 30 larda olsaydın bence geç olsunda güç olmasın de içinden hayırlısı neyse o olsun cnm üzülme:49:

28 oldum 30 a ramak kaldı :) amin canım hepimiz için inş.

bende 27 yaşındayım ama kimse yok hayatımda uzun zamandır böleyim.... bi zamanlar birine aşıktım 2 yıl görüştüm evlilik olmadı 21 yaşında cahillikti benimki ve ben çok dua etmiştim ondan başkasıyla evlenmeyeyim diye şimdi düşünüyorumda o dua yüzündenmi kimse karşıma çıkmıyor anlayamıyorum ne yapıcamı bilemiyorum
her an aklıma geliyor geçmişte yaptıgım o dua....... Allah a yalvarıyorum affet diye cahilliğimde etmiş oldugum bi dua ama hep aklımda ne yapıcamı bilemiyorum benimde hayatımda biri olsun istiyorum artık çok yalnızım...
:58:

Kızlar burası 27 yaşındakilerin topiği olmuş galiba en büyüğünüz benim:30 oldum! Yaşımı seviyorum yaşla ilgili değil düşündüklerim karakterimle ilgili benim.

Biriyle hayatını birleştirmek, onunla gece gündüz aynı evde yaşamak, her şeyden ona haber vermek onun her şeyini bilmek, bir yerde dediklerini yapmak zorunda kalmak, bunları düşündüğümde gerçekten bunalıyorum çok.

Kaç kez denedimse iş ciddiye bindiği anda bana bastılar!!!

Kafamı rahat, hayatımı özgür hissetmek istiyorum, eğlenmek gülmek gezmek laylaylom yaşamak istiyorum, erkeklerimizse maşallah her biri ayrı ağırlık, yük, dert.

Kıskanmalar, sorgulamalar, aileler, bohçalar, çeyizler, örtüler, dolmalar sarmalar, kınalar bana nasıl basıyorlar anlatamam kızlar!

Kızlar burası 27 yaşındakilerin topiği olmuş galiba en büyüğünüz benim:30 oldum! Yaşımı seviyorum yaşla ilgili değil düşündüklerim karakterimle ilgili benim.

Biriyle hayatını birleştirmek, onunla gece gündüz aynı evde yaşamak, her şeyden ona haber vermek onun her şeyini bilmek, bir yerde dediklerini yapmak zorunda kalmak, bunları düşündüğümde gerçekten bunalıyorum çok.

Kafamı rahat, hayatımı özgür hissetmek istiyorum, eğlenmek gülmek gezmek laylaylom yaşamak istiyorum, erkeklerimizse maşallah her biri ayrı ağırlık, yük, dert.

Kıskanmalar, sorgulamalar, aileler, bohçalar, çeyizler, örtüler, dolmalar sarmalar, kınalar bana nasıl basıyorlar anlatamam kızlar!

gerçekleri görüpte evlenmeyenlere alkış ,evlenipte dert yananlarada bunları neden bilmiyordunuz demem gerek ki kk olupta bilmemek olmaz!

Ben de birine bir şeyler hissetmediğim zamanlarda bu şekilde düşünüyorum.
Biriyle aynı evde yaşama fikri çok uzak geliyor ama aşık olunca işler değişiyor kesinlikle.
Sevdiğim adam beni sorgulayabilir, kıskanabilir, gece gündüz yanımda olabilir.
Belki de yeterince sevmedin karşına çıkan insanları ve bu yüzden iş ciddiye binince bunaldın.
Çünkü ne uçuk kaçıklar, ne rahat insanlar var ki aşka düştü mü önceki dediklerini yutuyorlar.
Aşk insanı çok değiştiriyor, daha önce yapmam dediğin şeyleri zevkle yapmaya başlıyorsun.
Sorun da o kısımda işte, aşk yok ne yazık ki.

Ben de birine bir şeyler hissetmediğim zamanlarda bu şekilde düşünüyorum.
Biriyle aynı evde yaşama fikri çok uzak geliyor ama aşık olunca işler değişiyor kesinlikle.
Sevdiğim adam beni sorgulayabilir, kıskanabilir, gece gündüz yanımda olabilir.
Belki de yeterince sevmedin karşına çıkan insanları ve bu yüzden iş ciddiye binince bunaldın.
Çünkü ne uçuk kaçıklar, ne rahat insanlar var ki aşka düştü mü önceki dediklerini yutuyorlar.
Aşk insanı çok değiştiriyor, daha önce yapmam dediğin şeyleri zevkle yapmaya başlıyorsun.
Sorun da o kısımda işte, aşk yok ne yazık ki.

Evet işte aşık olmam lazım bu yüzden, o kadar zor ki. Hatta aşık olsam bile gerçekleri görebilir haldeyim, ahh ahh, gözümüz açılmadan evlenmemişiz tüm sorun orda. :37:

ema sağol kk okudukça ben de ne kadar da haklıyım aman da aman deyip iyice vazgeçiyorm bu işlerden. Aldatanlar, bebek için evlenenler, bebek olunca değişenler, kazmalar huysuzlar ne ararsan var maşallah. :9:

İnsanın umudu bitiyor mu, elbette bitmiyor, sanki bööyle farklı süper bi adam beni bulacakmış hissi de olmasa hayat boş!:52:

Bende evlenmeden önce senin gibi düşünüyordum aMa evlendiğin kişi senin kafandansa kesinlikle öyle olmuyor. Ben eşimle aynı düşündüğüm için aramızda en ufak tatsızlık dahi olmuyo :nazar: Öyle sorgulamalardı, baskıydı, diretmeydi .. bunların hiçbiri yok hayatımızda.. Sevgi dolu, hoşgörülü ve anlayışlı bi insan olduğu için.. Üstelik aileside çok iyi. Hiç bi sorunumuz yok :nazar: Diyceğim o ki kişisine bağlı evlilik.. Bi eş hayatını zindanada çevirebilir aksine gül bahçesine de çevirebilir. Seçim çok önemli kızlar

Back
X