Evlenemeyen akrabam

mutlubirpatates

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2018
827
1.055
28
Bir akrabam var kendisi evlenemedi. Yaşı 40 oldu. Ama yıllarca yok kel yok göbekli yok kekeme yok evi yok yok sigara içiyor yok boyu çok uzun yok yakışıklı değil yok memleketimiz aynı değil diye diye taliplerini reddetti.
Ablamın düğünü oldu geçtiğimiz yıl. Tüm düğün mutsuzlardi. Onlar üzgün diye ben de hep onlara uzuldum yüzlerini güldürmeye çalıştım. Şimdi de benim ilişkim ciddi bir boyuta gidiyor annelerimiz tanıştı ve ben yine aynı şekilde bu konulari rahatça onların yanında konuşamıyorum.
Psikolojileri bozuldu ağlayıp duruyor ve bunlar yaşanırken yine talibi çıkıyor ama memleketlisi değil diye reddediyor.
Belki kafa yapınız uyardı dedim ama çok da müdahale etmek istemedim. Elimden ne gelir çok üzülüyorum bu hallerine. Babaları yok annelerinin de psikolojisi bozuk. Abisi de bekâr. Abisini de diğer kızlar aynı sebeplerden reddetti hep.
Forumda evlenemeyenlerin başlıklarını görünce ibret olsun diye yazmak istedim. Nasıl kafa yapısını değiştirebiliriz?

Kendisi şuan pişman eski talipleriyle görüşmeyi kabul ediyor ama iş işten geçti. İbret alma lafımı koca bulmak olarak yorumlayanlar yazmasin.

--------
Kadının düşmanı yine kadındır bir kez daha bu konu altına yapılan yorumlardan anladım. Allah benim içimi biliyor konuyu kapamiycam ki komplekslerini herkes rahatça kusabilsin.

Son düzenleme:
Abi kardes ayni sekildeyse yani evlenmek istedikleri halde armudun sapi, uzumun copu diyorlars ailevi bir problem vardir ortada. Babanin yoklugu bir travma yaratmis olabilir. Siz ne yapabilirsiniz ki dua etmekten baska.

Babamin kuzenleri abi kardes 40 yasina kadar evlenemedi. Abi her hafta birine gorucu gidiyordu, yine de olmuyordu. Kizkardesine ise eli yuzu duzgun oldugu halde hic talip cikmiyordu. Derken once abisi bir sekilde evlendi. 1 sene arayla 2 cocugu oldu. Sonra kizkardesi evlendi onun da hemen 1 cocugu oldu. Yani hayati yakaladilar bir sekilde. Bu isler nasip. Allah cumlemizi hep iyilerle karsilastirsin

Evlilikten tek beklentisi aşık olmaktır.
Kimisi aşkı yakalıyor kimisi yakalayamasa da kendince haklı sebeplerle evliliği seçiyor. Beklentilerini de değiştirmemiş ki akrabanız. Demek ki bir düşüncesi var.

Ancak hayatı boyunca flört etmemiş ve evliliğe dair korkuları olan, flört etmekten çekinen utangaç kişilerin ergenlik döneminde ailelerinden aşırı baskı gördüğünü düşünüyorum.

Taliplerini tamamen reddediyorsa ortada birşeylerden kaçış var.

Mesela memleketten biri ile evlenmeye takması ailesinden uzak kaldığında kendini bi hiç olarak hissettirilmesinden ya da gerçekten ailesinin özel ihtiyaçları olduğu için fedakarlığından olmalı.

Siz kendi hayatınıza bakacaksınız.

Siz bu konuyu niye açtınız ki istese evlenir demek ki asıl sebepleri söylemiyor ama siz en cok kendi hayatınızı düşünmeniz gerekirken niye o kişiyi eleştiriyorsunuz o da biliyor 40 yaşında oo da biliyor talipler azalıyor zamanla ama sonuçta kendi tercihi. Siz de bence acımayın dünya bu yarın ne olur bilinmez...

Bir başkasının evlilik tercihini bir başkasına ibret olarak sunmak...
kadının aklı fikri var sonuçta, olmazsa olmazları çok demekki, evlenmek için mi evlensin?
Evlenmek için kel mi değil mi diye bakmak ibretlik bence ya. Kismetsizim diye ağlıyor falan. Büyük ikilemler

Evlenemediği için değil aşık olup evleneceği biri çıkmadığı için üzülüyordur. Evlenme isteğini kanıtlamak için ilk çıkan talibini kabul mu etmesi lazım. Sonra başka konularda kadınlar şu yaşa geldim evlenemedim diye akrabalarım arkadaşlarım laf sokuyor diye üzüntülerini paylaşıyorlar. İşte o üzüntüyü yaratan siz ve sizin gibiler konu sahibi

Siz bu konuyu niye açtınız ki istese evlenir demek ki asıl sebepleri söylemiyor ama siz en cok kendi hayatınızı düşünmeniz gerekirken niye o kişiyi eleştiriyorsunuz o da biliyor 40 yaşında oo da biliyor talipler azalıyor zamanla ama sonuçta kendi tercihi. Siz de bence acımayın dünya bu yarın ne olur bilinmez...
Etkileyici bı sebep sunmak istiyorum en azından memleketlisi birini beklemesin diye

Evlenemediği için değil aşık olup evleneceği biri çıkmadığı için üzülüyordur. Evlenme isteğini kanıtlamak için ilk çıkan talibini kabul mu etmesi lazım. Sonra başka konularda kadınlar şu yaşa geldim evlenemedim diye akrabalarım arkadaşlarım laf sokuyor diye üzüntülerini paylaşıyorlar. İşte o üzüntüyü yaratan siz ve sizin gibiler konu sahibi
Ben bu suçlamayı kabul etmem elbette. Her gün görüştüğüm birinin mutluluğunu dert ettim. Yanımda hep aglamasini dert ettim

Abi kardes ayni sekildeyse yani evlenmek istedikleri halde armudun sapi, uzumun copu diyorlars ailevi bir problem vardir ortada. Babanin yoklugu bir travma yaratmis olabilir. Siz ne yapabilirsiniz ki dua etmekten baska.

Babamin kuzenleri abi kardes 40 yasina kadar evlenemedi. Abi her hafta birine gorucu gidiyordu, yine de olmuyordu. Kizkardesine ise eli yuzu duzgun oldugu halde hic talip cikmiyordu. Derken once abisi bir sekilde evlendi. 1 sene arayla 2 cocugu oldu. Sonra kizkardesi evlendi onun da hemen 1 cocugu oldu. Yani hayati yakaladilar bir sekilde. Bu isler nasip. Allah cumlemizi hep iyilerle karsilastirsin
Ay olur inşallah onların de kismeti

Back
X