Evlenemiyorum uygun aday yok

Ne saçma ya 37 yaşında diye niye boşanmiş çıksın karşısına hey allahımya böyle yorum yapanlari anlamıyorum şunu diyin anlarım boşanmış da olsa görüşün herkes ayni değil diyin bari ya o kadar acımasız yorumlar yapılıyor ki bazen seni kim alsın der gibi bu saatten sonra .Konu sahibi inşallah karşına istediğin gibi birisi çıkar

O olmaz, bu olmaz, şu şöyle, öbürü böyle... Siz dört dörtlük müsünüz? Gerçi onu bile katlamış dokuz sekizlik olmuş olabilirsiniz. Bilemedim.
Ben buna katılmıyorum kimse mükemmel değil ama kişi kendisi içşn en iyisi istemekte haklı. Sonra “ ben bu adamı sevemiyorum şöyle bmyle “ diye açılan başkıkları okuyoruz. Ne istediğin çok önemli.

Ne saçma ya 37 yaşında diye niye boşanmiş çıksın karşısına hey allahımya böyle yorum yapanlari anlamıyorum şunu diyin anlarım boşanmış da olsa görüşün herkes ayni değil diyin bari ya o kadar acımasız yorumlar yapılıyor ki bazen seni kim alsın der gibi bu saatten sonra .Konu sahibi inşallah karşına istediğin gibi birisi çıkar

Abartmiyor musunuz? Turkiyede Erkeklerin ortalama evlilik yaşlari 27-28, isterseniz istatistiklere bir göz atin. 37 ve üzeri yaşlarda önüne boşanmiş erkeklerin cikma olasiliği da yukselir elbette, insanlar bu yuzden şans ver onlara da diyor, ne acimasizliği?

Ha konu sahibi belki kendinden kucuk biriyle evlenir, belki yasiti evlenmemiş biri cikar karsisina bilinmez kismet boyle şeyler ama ortalama ihtimalleri soyluyor insanlar burda.

Ben buna katılmıyorum kimse mükemmel değil ama kişi kendisi içşn en iyisi istemekte haklı. Sonra “ ben bu adamı sevemiyorum şöyle bmyle “ diye açılan başkıkları okuyoruz. Ne istediğin çok önemli.

Herkes kendi için en iyisini ister tabi ki ama bulamaz işte. Çok katı kurallar, insanları sınıflamalar, önyargılar doğru değil ve yalnız kalmanıza sebep olur.

Benim yerimde bir başkası olsa eşimin ilk etaptaki eksi denilebilecek özelliklerine bakıp elerdi mesela. Ama ben tanıdım, tanıdıkça sevdim. Bence dünyadaki mükemmele en yakın kocalardan biri. Daha gencini, daha çok kazananını, daha yakışıklısını, daha eğitimlisini, daha varlıklısını muhtemelen bulurdum ama daha mutlu olur muydum orası meçhul.

Herkes kendi için en iyisini ister tabi ki ama bulamaz işte. Çok katı kurallar, insanları sınıflamalar, önyargılar doğru değil ve yalnız kalmanıza sebep olur.

Benim yerimde bir başkası olsa eşimin ilk etaptaki eksi denilebilecek özelliklerine bakıp elerdi mesela. Ama ben tanıdım, tanıdıkça sevdim. Bence dünyadaki mükemmele en yakın kocalardan biri. Daha gencini, daha çok kazananını, daha yakışıklısını, daha eğitimlisini, daha varlıklısını muhtemelen bulurdum ama daha mutlu olur muydum orası meçhul.
Ama işte o kişiymiş sizin kısmetiniz Allah yazmış size. Başkası isteyip bulamayacak diye net bir şey diyemeyiz. Benim de zamanım geldi bulduğumla evleneyim dese daha çok pişman olur.

Önce bu ön yargilarinizdan kurtulun. Bazı insanlar gerçekten sabıt fikirli.
Benim bir akrabam abim diyebilecegim birisi karısi evliyken başkasıyla görüştü yani kocasını aldattı ayrıldılar. Adam tekrar evlendi. Size göre bu adam kötü çünkü eşinden ayrildi. Bana göre merhametli iyi niyetli biri çünkü tanıyorum..
İnsanların ne yaşadığını bilemezsiniz. Her eşinden ayrılan erkek kötü ahlaksız değildir. Bekar birini isteyebilirsiniz ama o ifadeniz hoş değil..

Toplumda ben şöyle duyuyorum ; boşanmış erkek arızalıdır çünkü kadın kolay kolay yuvasını yıkmaz. Buradada yazan vardır muhakkak böyle.
Bu görüş toplumda var.

Belki de bu yüzden böyle bir görüş oluştu bende.

Üstelik ülkemizdeki kadınların ne kadar çilekeş oldugunu anlatmama gerek yok.

Ha sorunlu kadın vardır düzgün erkek vardır ayrılırlar ama cok cok az bir örnegi var bunun

Çünkü bir erkek boşandıysa bana göre problemlidir, çünkü hiçbir kadın kolay kolay yuvasını dağıtmaz.
Bu cümlenizi çok yanlış buldum. Ne boşanan problemlidir, ne yuvayı dağıtan kadındır/erkektir. Böyle genellemeler yapmayın bence.
Sizin için 37 yaşına gelmiş kimse almamış demek var bi problemi.. deseler? Bi düşünün sadece?

Ama işte o kişiymiş sizin kısmetiniz Allah yazmış size. Başkası isteyip bulamayacak diye net bir şey diyemeyiz. Benim de zamanım geldi bulduğumla evleneyim dese daha çok pişman olur.

Kimse bulduğuyla evlensin demedi ama. Önyargıları konusunda eleştirdik. Evlenip boşanmış çocuklu bir adam mükemmel eş olacak konu sahibine belki. Tanımadan bilemez.

Tanıdığım bir kadın kocası için iktidarsız deyip boşanmıştı. Sonra kocası başka kadınla evlendi kaç tane çocuk yaptı. Kadın da başka bir adamla evlendi hiç bebeği olamadı. Aklıma bu geldi, acaba boşanan her erkek problemli midir? Yoksa biz kadınlar mı problemi onlarda görmeye alışmışız?

Tanıdığım bir kadın kocası için iktidarsız deyip boşanmıştı. Sonra kocası başka kadınla evlendi kaç tane çocuk yaptı. Kadın da başka bir adamla evlendi hiç bebeği olamadı. Aklıma bu geldi, acaba boşanan her erkek problemli midir? Yoksa biz kadınlar mı problemi onlarda görmeye alışmışız?

Burda bizim bile kocası nasıl katlanıyor diye düşündüğümüz bir sürü kadın var mesela. Evliliğin bitmesinin bütün suçunu erkeğe yüklemek biraz sığ bir düşünce bence.

Size farklı bir bakış açısı sunayım..
Ex eşim bana etmediğini bırakmadı,ben de acemiliğimi attı resmen..2. Ye evlendi biriyle ve 2 bebe yaptı gayet mutlular. Bana göre evet adam ciddi sorunlu idi.Yaptıkları hayret vericiydi ama mevcuttaki hatunla hiç öyle değil.Bazen insanlar karşı tarafın fıtratı ile uyumsuz olabiliyor,biriyle anlaşamadı diye başkasıylada anlaşamicak zannediyoruz ama hiç öyle olmuyor.O yüzden boşanmış adamların tamamını mimlemeyin iyileri de var,kaldı ki ben de şahitoluyorum o adamların varlığına.Seçeneklerinizi daraltmayın boşanmış falan diye düşünerek..Sevgiler

37 yaşındayım memurum ama halim vaktim yerinde çok şükür ama içime sinen aday yok.

Görücü usulu birileriyle tanıştırıyorlar evlenmiş boşanmış veya evlenmiş boşanmış çocuklu adaylar geliyor.

Kendim hiç evlenmedim ve daha önce hiç evlenmemiş bir aday olsun istiyorum.

Çünkü bir erkek boşandıysa bana göre problemlidir, çünkü hiçbir kadın kolay kolay yuvasını dağıtmaz.

İnternetten tanısmaya olumlu bakmıyorum güvenemiyorum çünkü .

37 yaşından sonra anne olabilir miyim onu da bilmiyorum . Öyle içimi dökmek istedim.

Benim durumumda olan tanıdıklarınız var mı ? Ne yapmak gerekir?

beğenmeyenler kesin görümcetorlar :KK53: :KK53: :KK53: istemiyoz sizin geçimsiz kardeşlerinizi :63:

konu sahibi doğru yoldasın, sakın şaşma.
boşanmış adamların hepsi sorunlu değil ama çok büyük çoğunluğu sorunlu
o riski almaya değmez
gerekirse bekar yaşanır o risk alınmaz
senden 2 yaş küçüğüm ve aynen böyle düşünüyorum
durmak yok yola devam :KK53::KK53::KK53:

Bir arkadaşım yıllar önce boşanmış bir adamla evlendi. En son gördüğüm çok mutluydu adamla. Başka bir yakınım yine boşanmış bir adamla evleniyor ve o da çok mutluydu. Evet kadınlar boşanmamak için uğraşır ama belki de adam istemiştir boşanmayı. Araştırıp görüşün bence. Çocuklu birini isteyip istememek sizin kararınız. Bende 30a evriliyorum ve sevgilim bile yok. Kardeşleriniz ve yeğenleriniz varsa biraz daha şanslı hissedin. Çok üzülüyorum böyle konuları gördükçe , kimi istemediği halde birden aşık olup evleniyor . Kimi istese de olmuyor gerçekten sinir bozuyor bu durum
Benim de kardeşlerim ve yeğenlerim fazlasıyla var ama şanslı değilim. Herkes kendi evinde hep tek başınasın, sıkıldım yalnızlıktan ama kısmet yapacak bir şey yok.

Tanıştığın adamlara evde kalmış psikolojisi hissettirirsen dörtnala kaçarlar. Buluştuğunda beğenmez davran ama saygısızca değil, ilgili olma ama tersleme de. Yani öyle bir ayar yapacaksın ki adam sana kendini kabul ettirmek için çırpınsın.

Boşanmış adam konusuna gelince, ilkindeki hataları yüzde 90’ı yine yapar bence çünkü huy. Ama yüzde 10’luk kısıma denk gelirsen şahane.

Bu kafayla tatbiki bulmazsınız.Kendinizin mükemmel olduğunuzu düşündüğünüz için tüm kadınları mükemmel sanıyorsunuz herhalde.Boşanmış adam neden problemli olacak?Şahsen eşim evlenmiş boşanmış hiçte bir problemi yok.Bencede siz zamanında mutsuzluktan boşanan biriyle evlenip tekrar adamı mutsuz etmeyin.Bu arada işiniz zor 37 yaşında ortalama 40 lı yaşlarda biri denk gelebileceği için bekar bulmak çok zor şahsen benim etrafımda hiç yok

• Beğen
Reactions: 000
Bu iş kısmet nasip.
Hiç evlenmemiş biriyle de olabilirsiniz. Ama gercekci olalim. 30lu yaslarin sonundasiniz. Olasılık düşük. Sırf cocuğu olmamış biri olsun deseniz anlarım. Ona hak veriyorum..Çocuğu olmayan evlenmemiş kadınların, bir iki çocuklu erkeklerle olması çok sorun oluyor. Burada çok konu okudum..

Bence boşanmış erkek sorunlu diyemeyiz. Ama tabi iyi araştırmanız lazım. Neden boşandığı önemli.. iyice soruşturup adım atabilirsiniz. Bence araştırdıktan sonra boşanmış biriyle de denenebilir. Hemen elemeyi doğru bulmuyorum.

Ama çok kesin önyargılarıniz var. Bana çok eliyorsunuz gibi geldi. Açıkçası evrene liste göndermiyorsunuz. Her şeyi istediğiniz gibi olmayabilir. Mükemmeli aramayı bırakın. Mükemmel yok. Illa devlet memuru olsun, kariyeri super, yakışıklı, evlenmemiş, ailesi düzgün vs vs derseniz bulamazsınız. Çünkü bu mükemmeli aramak oluyor.

Hayat arkadaşı kıstaslarınızı dürüst, ahlaklı; sadık, çalışkan, sevgi ve saygı dolu...vs diye nitelendirirseniz daha iyi olur. Siz bir adamı illa evlenmemiş olsun diye kategorize ederseniz onlar da sizi eder.
Sizin için bu yaşa kadar neden evlenmedi? Demek geçimsiz biri diyebilirler. Istediğini söyleyen istemediği şeyler işitir.

Yani kısaca kıstaslarınız çok ütopik. Ondan evlenemediginizi düşünüyorum. Çocuklu birini istememeniz normal ama illa evlenmemiş olsun demeniz çok uç geldi. Ya kıstasları değiştirin ya da evlenme düşüncenizi kafanızdan atin..

Son düzenleme:
Back
X