Evlenen Arkadaşlarımı Gördükçe Üzülüyorum :(

onun ailesi biliyor çevremizden güvendiğimiz bir kaç arkadaşımız biliyor. Türk değil çünkü. Bu durum duyulursa büyük problemler çıkabilir.

bu akşam konuştum artık. bayadır sabrediyordum.baya bağırdım çağırdım artık telefonda. özür diledi beni bu kadar üzdüğünü farketmediğini söyledi. daha önce de bir kaç kez bu konu açıldı ama hep durumun karmaşıklığından dolayı askıda kalmıştı. 24 saat süre istedi. yarın akşam için son şansı ver diyor. bu akşam ailesiyle detaylı bir şekilde konuşacağını ve yarın benim ailemle ilgili adımı atmamız için gerekli her türlü soruma cevap vereceğini söyledi.

Türk olup olmaması sorun olmamalı bence. bazı tanıdıklarım hem Türk vatandaşı hemde yabancı ülke vatandaşı olan biriyle evlendi kimi Fransa ya gitti kimi Amerika ya Norveç e filan hatta hiç Türk vatandaşı olmayıp yabancı ülke vatandaşıyla evlenen bile var önemli olan sevmek. birde şunu duydum ben kızın biri yabancı bi adamla evlenmiş adam bunu ertesi günü geri getirmiş bu kız çıktı iyi olsaydı başkalarıyla da yatardı demiş

Aynı şey bende de var. Yani sıkıntı yapma durumu değil de, herkesin pat diye evlenip, benim beklemek zorunda kalma durumum senle aynı. Sıkıntı yapmamam erken olduğunu düşündüğümden değil, beklemenin daha iyi olduğunu gördüğümden. O pat diye evlenenler neye dayanarak bunu yapıyorlar anlamıyorum. Erkek arkadaşları doğru düzgün iş güç sahibi değiller, keza kendileri de. Şaşırıyorum gerçekten ve buna cahil cesareti diyorum ben. Sonra boşanmalar neden çoğaldı diyorlar. İşte bu yüzden. Evlenenlere çok büyük iş başarmışlar gibi bakıyorsunuz. Büyük iş başarmak bu değil. Parmağa erken yüzüğü geçirenin kazandığı bir yarışma değil bu.

Aynı şey bende de var. Yani sıkıntı yapma durumu değil de, herkesin pat diye evlenip, benim beklemek zorunda kalma durumum senle aynı. Sıkıntı yapmamam erken olduğunu düşündüğümden değil, beklemenin daha iyi olduğunu gördüğümden. O pat diye evlenenler neye dayanarak bunu yapıyorlar anlamıyorum. Erkek arkadaşları doğru düzgün iş güç sahibi değiller, keza kendileri de. Şaşırıyorum gerçekten ve buna cahil cesareti diyorum ben. Sonra boşanmalar neden çoğaldı diyorlar. İşte bu yüzden. Evlenenlere çok büyük iş başarmışlar gibi bakıyorsunuz. Büyük iş başarmak bu değil. Parmağa erken yüzüğü geçirenin kazandığı bir yarışma değil bu.

Benim arkadaşlarımın büyük bir çoğunluğu işinde gücünde tipler eşleri de öyle. Allah ağız tadı versin bendeki kıskançlık değil tabi ki ama senin de dediğin gibi herkes işini hızla yola sokabiliyorken benim beklemek zorunda kalıyor olmam beni üzüyor. yarışma değil tabi ama herşey zamanında güzel.

belkı de bu kadar cok ıstedıgın ıcın olmuyor. istemeyı bırak, akışına devam etsın ;)
ıstemedıgın zaman olur istedıgın şeyler.,
2 yıl bana göre az, ama erkek arkadasın nıye gızlıyor ona anlam veremedım.
soru şu: bir erkek ilişkisini niye gızler, hele kı 2 yıl olmussa?

Aslında arkadasın sorunu evlenememek değil Arafta olmak.eminim deseler 3 yıl sonra bu kişiyle kesin evleneceksin.bekler yası falanda sorun etmez.ama hiçbirsey belli değil ,üstelik duyulunca cıkacak kıyametleri düşünüp daha da kahroluyor..
Bir an önce olsun duyulsun ve bir sonuca varılsın istiyor..haklı da.arafta kalmak kadar zor bişey yok..

Herkesin kolay yakaladığı mutluluk benim kapımdan neden gecmiyor diyorsun...aklısın ne diyim.sabret ve dua et.

Eğer hakkında verilmiş bir karar ve kader varsa şüphesiz Allahın elinde..

Aslında arkadasın sorunu evlenememek değil Arafta olmak.eminim deseler 3 yıl sonra bu kişiyle kesin evleneceksin.bekler yası falanda sorun etmez.ama hiçbirsey belli değil ,üstelik duyulunca cıkacak kıyametleri düşünüp daha da kahroluyor..
Bir an önce olsun duyulsun ve bir sonuca varılsın istiyor..haklı da.arafta kalmak kadar zor bişey yok..

Herkesin kolay yakaladığı mutluluk benim kapımdan neden gecmiyor diyorsun...aklısın ne diyim.sabret ve dua et.

Eğer hakkında verilmiş bir karar ve kader varsa şüphesiz Allahın elinde..

tam olarak anlatmak istediğim şey bu evet. Çok güzel anlattın.

Ben 29 yaşında hayatımın aşkıyla tanıştım. O bana ilk görüşte aşık oldu, ben de birkaç gün içerisinde kendisinden hoşlanmaya başladım, sonra aşık oldum ve şu anda birlikteyiz ve harika bir ilişkimiz var. Ve sevdiğim insan yabancı. Zaten yurt dışında tanıştık. Ailemin onun yabancı olmasıyla ilgili sorun çıkarmayacağını adım gibi biliyordum ama çıkarsalardı da umurumda olmazdı açıkçası. Önemli olan iki insanın gerçekten birbirini sevmesi ve korkmadan bunu yaşaması. Bu kadar karamsar olmana gerek yok. Eğer birbirinizi seviyorsanız herşey yolunda gidecektir ama o ne der bu ne düşünür diye takarsanız siz mutsuz olursunuz bunu bilin. Etrafa göre hayatınızı şekillendirirseniz (bu her konu için geçerli) milletin ağzını kapatırsınız ama mutsuz olan siz olursunuz. Hayat sizin hayatınız, ona yön verecek olan sizsiniz. Ayrıca şunu söylemeden edemeyeceğim öyle biriyle tanışıp pat diye evlenen insanların çok mutlu olduğunu da zannetmeyin. Çoğu çevre baskısı yüzünden aman birini buldum kaçırmayayım diye apar topar evleniyor. Sonra buradaki forumlarda dert yanıyorlar işte. Siz de okuyorsunuzdur. Siz olumlu düşünün her şey düzelir.

Kismetsizim cirkinim deme Allah cirkin sansi versin diye bosunami demisler :)
Amcam 47 yasinda evlendi sen daha yolun basindasin bekle azcik seviyorsaniz birbirinizi zamanla olur hersey acele etmeyin (diyorum ama bende ayni durumdayim yaa :( )

Kızlar beni taşlamayın ama ben arkadaşlarım evlenince o kadar üzülüyorum ki anlatamam. 25 yaşındayım tamam daha erken diyenleriniz olabilir ama ben gerçekten evlenmeyi çok istiyorum. 2 yıldır biri var hayatımda ama o şimdiye kadar hep korktuğu için ne kimseye anlattık ne ciddi bir adım atabildik. Son zamanlarda ufak tefek ailesiyle konuştu ben de büyük ihtimalle yakında konuşacağım ama emin değilim. Detay vermek istemiyorum ama bir çok sıkıntı var evliliği şimdi bile düşünsel evlenmemiz en az iki yıl sürer ve bir çok problem olur vesaire. Onu çok seviyorum ama gün geçtikçe daha çok korkuyorum biz diğer insanlar gibi normal yollardan evlenemeyeceğiz gibi geliyor.

Arkadaşlarıma bakıyorum, talipleri çıkıyor konuşuyorlar ediyorlar pat evleniyorlar nişanlanıyorlar. Bir çok arkadaşımın çocuğu bile oldu. Ben artık evimi kurmak istiyorum. Ama ne sevdiğim adamla gelecek kurabiliyorum ne de ayrılıp başkasına bakayım desem çevremde öyle biri var. Kısmetsizim, çirkinim gibi geliyor.

Resmen depresyondayım... Akıl fikir verin.
Sen yine iyisin benim bekar arkadaşım kalmadı :))))

Kızlar beni taşlamayın ama ben arkadaşlarım evlenince o kadar üzülüyorum ki anlatamam. 25 yaşındayım tamam daha erken diyenleriniz olabilir ama ben gerçekten evlenmeyi çok istiyorum. 2 yıldır biri var hayatımda ama o şimdiye kadar hep korktuğu için ne kimseye anlattık ne ciddi bir adım atabildik. Son zamanlarda ufak tefek ailesiyle konuştu ben de büyük ihtimalle yakında konuşacağım ama emin değilim. Detay vermek istemiyorum ama bir çok sıkıntı var evliliği şimdi bile düşünsel evlenmemiz en az iki yıl sürer ve bir çok problem olur vesaire. Onu çok seviyorum ama gün geçtikçe daha çok korkuyorum biz diğer insanlar gibi normal yollardan evlenemeyeceğiz gibi geliyor.

Arkadaşlarıma bakıyorum, talipleri çıkıyor konuşuyorlar ediyorlar pat evleniyorlar nişanlanıyorlar. Bir çok arkadaşımın çocuğu bile oldu. Ben artık evimi kurmak istiyorum. Ama ne sevdiğim adamla gelecek kurabiliyorum ne de ayrılıp başkasına bakayım desem çevremde öyle biri var. Kısmetsizim, çirkinim gibi geliyor.

Resmen depresyondayım... Akıl fikir verin.
Önünüzde ne gibi bir engel var ki adım attırmıyor :110: Kültürel farklılık filan mı :KK57:

Evlenen arkadaslarini gorunce uzuluyorsan, bosananlari gorunce de sevin.. ben de 25 yasindayim ve 2 senelik evliyim. bekarlik sultanlikmis gercekten.. esim kotu biri degil ama Yine se bekarliktaki rahatligim bitti gitti..

Aslinda hic erken bir yas degil..aile kurmak istiyorsan o yasta evlenmen gerek..sonra zaten secici oluyorsun bide cocuk meselesi falan ..

Kısmetin nereden geleceği belli olmaz.Komşun 44 yaşınba bir bayan.Evleniyor şimdi.(hiç evlenmemiş daha önce)
Biraz günün gün et, gez dolaş.Bak bizim başımız göğe ermedi,uçacak kanatlarımız da yok:)

En güzeli 30 unda filan evlenmek kardeş .Gençliğini yaşa biraz

Back
X