evlenen paçayı kurtarıyor sanırım...

aaa böyle birşeyi ilk defa duydum:9:buldumcuk olmuş derler böylelerine bende evliyim ama kimseye hadi evde kaldın falan demedim hiç benden 3 yaş büyük ablam var nişanlı daha kısmettir bu işler... evlenenler paçayı nasıl kurtarıyor onuda anlamadım evlilik başlı başına bir risk çok severek evlenirsin ama 1 sene sonra boşanır dul kalırsın, evlenirsin mutlu olucam dersin hiç mutlu olamazsın ama ayrılamazsında,dışardan çok mutludur ama içinde fırtınalar kopuyordur vs vs her evlilik mutlulukla sonuçlanmıyor... annemin bir sözü vardı otur kızım bahtın açılsın diye:1: sizde inş sizi çok mutlu edecek biriyle karşılaşıp yuva kurarsınız dert etmeyin patavatsız kişileri hayatımı yaşıyorum daha diyin olup bitsin:34:

Benim yengem çok görgüsüzdür
Hangi olayını anlatayım şaştım
Mesela mont alsa giyinir, gelir anneme hava atmaya. Üstünden de çıkarmaz :60:

Bir de şöyle bir durum var,
Mesela ben zamanın da hiç bişey yaşayamadım.
Ne bir tiyatroya gittim,ne bir sinema,ne bir konser...
Eşimle ilk gittiğim konseri hatırlıyorum,küçücük çocuk gibiydim...şaşkın ve ürkek.
Kışlık bot almak için uzun uzun bir zaman para biriktirmem gerekirdi.
30 liraya çok beğendiğim ama alamadığım çanta vardır.
Ve bunun gibi bir sürü örnek vetebilirim.(arabesk bir hayatım oldu maalesef)
Şimdi...
Evlendim ve bunların hepsini yapabilme şansı verildi bana.
Yaşayamadıklarımı yaşıyorum ve bir arkadaşım olsa da tüm bunları ona anlatıp mutluluğumu paylaşsam diye düşünürüm.
Sadece üzüntüler değil mutluluklar da paylaşılmalı bence.
Ama bu görgüsüzlük müdür? O zaman iyi ki arkadaşım yok.
Kafam karıştı.:26:

ağrıkesicisi olan varmı başım ağrıyor .konuyu niye dağıtıyorsuznuzz piştttt.

ünv .kazanan paçayı kurtarıyor kazanmayana göre.......evlenen paçayı kurtrıyor evlenemeyene göre.....çocuğu olan paçayı kurtarıyor çocuğu olmayana göre... bu mudur yani:ssz:

Son düzenleme:
Eşimle ilk gittiğim konseri hatırlıyorum,küçücük çocuk gibiydim...şaşkın ve ürkek.
Şimdi...
Yaşayamadıklarımı yaşıyorum ve bir arkadaşım olsa da tüm bunları ona anlatıp mutluluğumu paylaşsam diye düşünürüm.

Bunları bu kadar samimi anlatırsan hiç kimse yanlış anlamaz true
Ama konu sahibinin dediği gibi ay siz evde kaldınız hoş değil, sende mesela ay siz sinemaya gitmiyo musunuz desen o da itici olur
Benim örneğimde de yengem montunu giyer gelir hava atardı, burun kaf dağı filan sanırsın altından.
Abartı olmadıkça veya karşı tarafa aaa sizin yok mu tavrında olmadıkça, mutluluk elbette paylaşılır

Şimdi...

Arada çok ince bir çizgi var.Sen samimi bir şekilde anlatırsın içini dökersin bu sevinç/mutluluk paylaşmadır.
Birde şu var ;"ben konserlere gidiyorum kocam beni şuralara gezdiriyor yazııkk sen yapamıyorsun evlen de sende yap evde kalacaksın bu gidişle"bu görgüsüzlüktür.
Karşındakine nispet yapmaktır.

ewlendk basımız göge erdi cnmmm bekarlık sultanlık die boşa dememşler bazıları evlilik kraliçelik diolarda bence deil

Bunları bu kadar samimi anlatırsan hiç kimse yanlış anlamaz true
Ama konu sahibinin dediği gibi ay siz evde kaldınız hoş değil, sende mesela ay siz sinemaya gitmiyo musunuz desen o da itici olur
Benim örneğimde de yengem montunu giyer gelir hava atardı, burun kaf dağı filan sanırsın altından.
Abartı olmadıkça veya karşı tarafa aaa sizin yok mu tavrında olmadıkça, mutluluk elbette paylaşılır

Çok haklısın,o arada ki çizgiyi anlayamadım işte ben.
Fazla insanlarla diyoloğum olmadığı için neyi nasıl anlarlar kestiremiyorum.
Verdiğin örnek aydınlattı beni.

Şimdi...

True tüm bunları bilmiyordum ama seni hep sıcacık bulmuşumdur. Hiç de sahip olduklarında övündüğüne şahit olmadım. Öyle bir şey hissetsem zaten alıcılarım seni mimler:D
Görgüsüzlük insanın fıtratında olan bir şey. Hiçbir şeyin dahi olmasa olmayan şeyleri hayal dünyan var gibi gösterir yine görgüsüzlük yapar insan..

Çok haklısın,o arada ki çizgiyi anlayamadım işte ben.
Fazla insanlarla diyoloğum olmadığı için neyi nasıl anlarlar kestiremiyorum.
Verdiğin örnek aydınlattı beni.

Samimi olsun canımı yesin insanlar
Hatta mümkünse beraber yapalım edelim derim

Ama kibirli ve görgüsüz insanlardan fersah fersah kaçarım
Demek ki çevrende bunlardan yok, şanlısın bi bakıma ( benim baba tarafım böyle, dinlemesen bile anlatırlar gözüne sokarlar yeni bişey aldılarsa - iyi ki bayramdan bayrama görüşüyoruz )
Ve şimdi ki yaşantına mutluluğuna da sevindim.

Arada çok ince bir çizgi var.Sen samimi bir şekilde anlatırsın içini dökersin bu sevinç/mutluluk paylaşmadır.
Birde şu var ;"ben konserlere gidiyorum kocam beni şuralara gezdiriyor yazııkk sen yapamıyorsun evlen de sende yap evde kalacaksın bu gidişle"bu görgüsüzlüktür.
Karşındakine nispet yapmaktır.

Evet anlatım şekli önemli sanırım.
Bence de çok itici bir konuşma tarzı.
Hiç böyle bir görgüsüzlük yada nispet yapıp,birilerinin kalbini kırdım mı diye düşünücem akşam yatağa yattığım da.

True tüm bunları bilmiyordum ama seni hep sıcacık bulmuşumdur. Hiç de sahip olduklarında övündüğüne şahit olmadım. Öyle bir şey hissetsem zaten alıcılarım seni mimler:D
Görgüsüzlük insanın fıtratında olan bir şey. Hiçbir şeyin dahi olmasa olmayan şeyleri hayal dünyan var gibi gösterir yine görgüsüzlük yapar insan..

Teşekkür ederim.:17:
Çok haklısın.

Samimi olsun canımı yesin insanlar
Hatta mümkünse beraber yapalım edelim derim

Ama kibirli ve görgüsüz insanlardan fersah fersah kaçarım
Demek ki çevrende bunlardan yok, şanlısın bi bakıma ( benim baba tarafım böyle, dinlemesen bile anlatırlar gözüne sokarlar yeni bişey aldılarsa - iyi ki bayramdan bayrama görüşüyoruz )
Ve şimdi ki yaşantına mutluluğuna da sevindim.

Ben de şuan iyi ki akrabalarla görüşmüyorum dedim...
Teşekkür ederim.

Ben de şuan iyi ki akrabalarla görüşmüyorum dedim...
Teşekkür ederim.

Bunlarla babamdan dolayı görüşmek zorunda kalıyoruz
Bi de sen görüşmesen bile, yeni bişey aldılarsa göstermek için onlar gelip seni buluyo (:
Kendi de çocukları da böyle bu yengemin
Tüm sülale biliyo artık huylarını, hı hı deyip geçiliyo

Rica ederim :13:

Evet anlatım şekli önemli sanırım.
Bence de çok itici bir konuşma tarzı.
Hiç böyle bir görgüsüzlük yada nispet yapıp,birilerinin kalbini kırdım mı diye düşünücem akşam yatağa yattığım da.

Sanmam yapmamışsındır;yapmış ya da yapmak içinde olan insan bunun sıkıntısını çekmez acaba yaptım mı diye:29:

Bu zaman zaman kk da da oluyor
Sevgilim mikemmel, ben mikemmelim 22 yaşındayız ama evlensek mi ?
İşiniz gücünüz var mı okul bitti mi diye sorarsın hatta bittiyse bile yaş olarak biraz erken dersin
Sonra başlar onun kendi dairesi var, kendi işyeri var
Benimde şuyum buyum var, ikimizde mikemmeliz yaşımızdan daha olgunuz

E o zaman niye konu açtın dimi
Zaten kararını vermişsin , bu mikemmel çifte mutluluklar diyorum en son :6:

Ya benim kocişim doktor :21: yapan vardı bi ara:1:

Bir akrabamızın gelini bu konuda bir numara sanırım. Çünkü övünecek başka hiçbir şeyi yok. Mevzu evlilik çoluk çocuk değilken bile ne yapar eder konuyu ona bağlar. Misal denizden çıkmış kurulanıyor. Etraftaki bekarlara bakarak; "Eee benimde selilütlerim var tabii kolay mı 2 çocuk doğurdum" Herkes:53::53: :53: Kim sordu sana selülitlerini:60: Yengem demişti o zaman "selilüt yarıştıracaksak ben 4çocuk doğurdum k.çımdaki fay hatları seni fena sarsar." Biraz ahlak meselesi! Niyette önemli tabii.. Öz güven eksikliği... Ben hiç hoşlanmam bu tarz konuşmalardan da milletin ağzı torba değilkii buzesin. Gül geeeççç..

Back
X