evlenicem burnumdan geldi artık cok bıktım yaaa !!

dogunal

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2011
2.259
14
158
evlilik heycan getirir.heycanımıda aldılar elimden. kızlar bana yardım edin kafayı yiyeceğim. ailem nişanlım tarafına ev almadan evlılık olmaz dedi. tamam dediler ama kızdı tabı dogal olarakkayınpederım kayınwalıdem. ama agzını acıp kırıcı bırsey demediler.düğünüme 6 ay kaldı nişanlım ev bulmuş ama daha plan aşamasında. düğünden 3 aysonra bitcekmiş. kiraya cıksak hem ev kirası hemde satın aldıgımız evin kredisi çok agır olak ne yicez ne içeceğiz. annem tutturmus kiraya cıkarsan ev almaz onlar sana . bıktım her kafadan ses cıkıyor. kayınwalidemle otursam desem mumkunatı yok bızımkılerizin vermez. aileme cok kızıyorum her evlenen direkev mı satın alıyor. padişah kızıyım sanki. bi yandan benim rahatımı dusunuyorlar ama evlilik burnumdan geldi. konusmaya cok ihtiyacım var yardım edin bana. duvarlar ustume geliyor artık......

kızlar derdımı paylaşmakistiyen kimse yokmu yaaa ..:'(

ailenı cok garıp davranmıs
nişanlının aile gene kırıcı seyler soylememiş
ben olsam cok istiyosanız siz alın derdim

önemlı olan anlaşmak mutlu huzurlu olmak ev daha sonra alınır

bu kadar diretmenın bı anlamı yok
ınsanlar ımkanları dahilınde seyler yapabılır

ne yapmalıyım bana yardım et nolur. ailem nişanlım ve nişanlımın ailesi arasında kalıyorum

Evlenince nerde yaşayacağız sorunu bizde de var ama benim ailem hiç öyle bir direktifte bulunmuyor.Biraz kirada oturduktan sonra alınır eviniz diyor babalarımız.Nişanlım ev bulmuş,düğünden 3 ay sonra teslim edilecek diyorsunuz.Bu durumda düğünden sonra teslim edilse bile evin ödemesi kısmen de olsa yapılmış olacak şimdiden,aileniz bence buna güvenebilir.Sonuçta parayı ödedikten sonra da o iş yatar,evlendikten sonra ev almazlar demez herhalde babanız.Ayrıca 3 ay çok uzun bi süre değil.Hadi temizlik,ince iş,tanışma derken 5-6 ayı bulsa bile bence bi şekilde idare edebilirsiniz.Sonuçta aileler de yardımcı olurlar bu geçici süre için.

kımseyardımcı olmuyor canım. burnumdan geldi. annemler kesinlikle olmaz diyor.nişanlım hem kira hemde kredi nasıl oducem. 2 y annemlerle kalıversek nolur dıyor. annenler olmaz derse cok kızarım artık cıkar gelırım diyor. delircem yardım edin nolurr

Aileni karşına alıp konuşsan.
Yada nişanlın gitsin evi alsın belgesi vs ile gelsin işte ev ama biz böyle böyle yapacağız deseniz.
Sonuçta senın hayatın nereye kadar üstüne gelecekler

Aileni karşına alıp konuşsan.
Yada nişanlın gitsin evi alsın belgesi vs ile gelsin işte ev ama biz böyle böyle yapacağız deseniz.
Sonuçta senın hayatın nereye kadar üstüne gelecekler

babam emrivakimi yapıosun vermiyorum kızı derse nişanımı atıcam babam delirir öle bişey olsa.

Benim arkadaşımın aileside ev istedi.

Erkek tarafı tamam dedi alacağız.

Evlendiler 2 yıl oldu ev filan yok.Birikim yok.Borç yiyip duruyorlar.

Demem o ki ailen seni düşünüyor.

3 ay idare edersiniz.

Birşey olmaz.

nasıl idare edicez işte o var ?

sizinde dediğiniz gibi aileniz hata yapıyor. O halde kendileride yardım etsinler bir yuva kuruluyorsa buda çocuklarımızsa iki tarafın özveride bulunması gerekir.Kendileri yapamıyorsa karşıdan beklemekte hatadır bu durum sizin huzurunuzu kaçıracak mutsuz edecek çok önemli bir konu, aileniz mutluluk için değil mutsuzluk için çaba gösteriyorlar. Burda yapmanız gereken yinede onları kırmadan olayın yanlışlığını izah etmelisiniz yok ikna olmuyorlar kararınızı kendiniz almalısınız.Dediğinize göre oğlan tarafı makul davranıyor hem düğün yapmak hem ev almak kolay olmaya bilir.Düğünü üç ay sonrasına ertelemek en doğrusu gözüküyor allah yardımcınız olsun

böyle sacmalık mı olur yaa.. hıc duymadım böyle bırsey daha önce..

duymus oldun canım. elgün içine girince kendı anne babanı bıle tanıyamıyorsun yeri geliyor. dunyam yıkıldı su 1 senedir neler çektim. sadece sewdiğim adamla evlenmek istiyorum diye. bu duydukların daha hiç birşey

ailen seni düşünüyor kötü düşünceleri yok elbet sen orta yolu bulmaya çalışmalısın bence sende bunalıma girersen işler iyice karışır hnai demek istediğim toparlayıcı olmalısın ayrıca ev alsın diye şart koşmaları belki hoş olmayabilir ama sonunda da kira derdi yok siz rahat edeceksiniz yine yani

Ama durumları yok belki napsınlar hem düğünü erkek tarafı yapacak hem bütün yük onlarda olacak hemde bu kadar zorlanmaz ki.benim bi tanıdığım da evlendi önce kirada oturdular sonra karı koca çalışıp küçücük bir ev aldılar mesela.böyle şeyler illaki evlenmeden olacak diye birşey yok.:/ eşinin ailesi de nasıl insanlar onlara da bağlı insanları iyi gözlemle iyi tanı.

canım düğünün ertelenmesi daha makul,
2 aylığına aile yanında durmaktansa 2-3 ay geç olsun düğün..
baban da sihir yapılmasını istiyor sanırım, imkan neyse o..
hem ev alınsın hem düğün masrafları yapılsın zor yani..
babnla konuşmak en doğrusu, ev alınırsa bu şekilde ertlenir, ne diyorsun diye konuş

ben bu zihniyeti anlamıyorum ya. zorlukların üstesinden beraber gelmek için evlenir insanlar. insanları zora soktuktan sonra o kızı versen nolcak, sevişmek mi sırf evlilik tövbe tövbe. ev aldın al sana kızım hediye ha.. anlamıyorum insanları. maddi açıdan anlıyorum ama bu açıdan anlamıyorum.

kafayı yiyecek çıkmaza düşecek ne var bunda anlamıyorum..
3 yıldan bahsetmıyorsunuz..
3 aydan bahsediyorsunuz..
kesinlikle düğünü ertelerdim ben olsam nişanlımda aynı şekilde düşünürdü..
kayınvalidenlerde kalma fikri bana göre iyi değil..
kirayıda ödemeyi geçtim 3_5 ay için eiya perdeler halılar belkide gereksiz masraf yapıcaksın..
kendi evine göre şekline göre alırsın eşyalrınıda..
bence otur nişanlınla konus en doğru çözüm bu arkadaşım ne dersen de..
aceleniz ne...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…