arkadaşlar... merak ediyorum da evlendiğinizde yüzüğü hangi parmağınıza takıyorsunuz? nişanlyken hangi parmağa takıyordunuz? nedenleriyle birlikte paylaşalım doğru olanı bulalım...
ben şahsen evliyim sola takıyorum yüzük parmağıma.. nişanlıyken de sağa takardım.... nedenı ıse şu
sol eldeki yuzuk parmagında bulunan kan damarlarından bırı kalbe direkt bağlanırmış, bundan kutsal sayılır, evlilik de kutsalmış... o gunden beri sola takılı dıye bılıyorum....fakat bazı arkadaşlarım sağa takıyor....
nedenini hiç düşünmemiştim ama nikahtan sonra sola takılır diye biliyorum ve ben de 3 yıl önce sağdan sola aldım
Evlenince sol parmağa takılır yüzük sağdan sola transfer olur böylelikle
yüzük evlenince sol ele geçer ancak bazı din bilginleri sol eli "mekruh" olarak değerlendirdiklerinden yüzüğün orada olmasının uygun olmadığını söylüyormuş. bu açıklama sebebiyle evlilik alyansını sağa takanlar var ama benimki solda (doğum sonrası bollaştığı için orta parmağımda ama olsun) değiştirmeyi de düşünmüyorum
hangi parmağa takıldığının ne önemi varki önemli olan sen hangi parmağında görmek istiyosun ben hep sağa takarım
sadece tuvaleten sonra yapılan taharette yüzüğün sol parmakta olması olmaz bence
sürekli tak çıkar zor olur mazallah tuvaleti boylayada bilir
hmm.. dine göre sağa mı takılır demek istiyorsunuz?
hangi parmağa takıldığının ne önemi varki önemli olan sen hangi parmağında görmek istiyosun ben hep sağa takarım
sadece tuvaleten sonra yapılan taharette yüzüğün sol parmakta olması olmaz bence
sürekli tak çıkar zor olur mazallah tuvaleti boylayada bilir
Evlenince sol parmağa takılır yüzük sağdan sola transfer olur böylelikle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?