Evlenilecek erkek kalmadı hissi🙂‍↕️

Basurlu doktordan çok etkilenmiştin hatta adam evlenelim dese eminim şu an evliydin. Çok mu vizyonlu ve misyonluydu? Yoo. Sadece doktordu. Bence sen önce buna bakıyorsun. O yaşta bekar bi doktor senle olursa cinsellik de ister genişlik de. Baktı ki sende o ışık yok. Ölü taklidi yapıp sonsuzluğa uğurladı. Ben savladığımın arkasındayım. Hem kariyerli hem sadık hem düzgün hem de bekar bir erkek beklersen çooook konu açarsın burda. Senin düzgünden kastın karakter değil önce. Önceliklerin farklı. İlk okuduğumda üzüldüm. Dedim kız yuva kuramıyor falan. Ama sen kendin sorunluyken sorunsuz biri seni bulsun bi de bozuk psikolojini tolere etsin istiyorsun. Mantık dışı.

konu sahibinin kırmızı bayrak sandığı şeyler yanlış ve saçma. kırmızı bayraklara bakarak yol verirse hayatına kimseyi alamaz. Aşağıya bir konusunu kopyalıyorum:

Merhaba,geçen arkadaş davetiyle gittiğim kalabalık bir ortamda biriyle tanıştım.
Arkadaş benim gelmeyeceğimi düşünüp ayrılmıştı ve ben yalnız kalmıştım.
Kısa bir sohbetten sonra ben de kalkmış bulundum.
Bu kişi beni sosyal medyadan aramış baya bi.İki gğn sonra beni ekledi.
Sohbet filan ediyoruz,tatlı tatlı.Kriterlerime de uyuyor.
Şimdi buluşmak istiyor…Hafta sonu buluşacağız.
Ama istanbulda,adalara gidelim önerisinde bulundu.
Yürürüz,sohbet filan ederiz,gezeriz dedi.

Tabi benim kafa değişik çalışıyor,neden ada,neden başka bir yer değil vs ..Evet de demiş bulundum.
Allahım bu sefer iyi bir olsun diye dua ediyorum şu an.
Çok mu takıyorum acaba?

Adalara gitmeye bile tedirgin olan biriyle evlilik yoluna hangi erkek nasıl girebilir? Evlilik sürecinde ne badireler atlatanlar var. Zaten birlik beraberlik isteten bir yol. Konu sahibi ise adalara gitmeye bile çekinip tedirgin oluyor. Kim uğraşır bu tarz şeylerle bu yaşta?
Adalara gitmeye tedirgin olduğunçm bile üçüncü buluşmada ben istemediğim halde benimle cinsellik yaşamak isteyip ,istediğini alamayınca geri çekildi.
Referansımın olmadığı biriyle ilk buluşmayı kendimi güvende hissettiğim yerde istemek hakkımdır diye düşünüyorum.

Adalara gitmeye tedirgin olduğunçm bile üçüncü buluşmada ben istemediğim halde benimle cinsellik yaşamak isteyip ,istediğini alamayınca geri çekildi.
Referansımın olmadığı biriyle ilk buluşmayı kendimi güvende hissettiğim yerde istemek hakkımdır diye düşünüyorum.
sen kabuğundan çıkmayı bekleyen biri gibi geliyorsun bana. şu adalara gitmeye korkma işi bile senin kendi düşüncen değil gibi. ailen mi çok tedirgin insanlardı acaba? bi salsan rahatlayacaksın. salamadığın için evlilikten de korkuyorsun bence. ilişki işi angarya gibi geliyor çünkü kurallar ve roller üzerine yaşıyorsun sanki..işin keyif kısmına odaklansan akıp gidecek..

Vizyonum evlenmek olsaydı 35 ime kadar çoktan evlenmiş olurdum.
bulsaydin evlenirdin zaten, 35 degil 29ken de bu konulari aciyordun
1000099830.webp

evlenmek isteyebilirsin en dogal hakkin ama vizyon misyon deme lütfen. gercek vizyonlu misyonlu erkegin en büyük amaci evlenmek olan, daha 30 bile değilken evde kaldim konulari acan kadinla isi ne?
ayrica defalarca soylendi terapi almaya basla diye çünkü beyninde iliskiye ve kendine verdigin degere dair cok fazla olumsuz yargin var. bunlardan kurtulamadan mutlu bir iliski yapman cok zor

Basurlu doktordan çok etkilenmiştin hatta adam evlenelim dese eminim şu an evliydin. Çok mu vizyonlu ve misyonluydu? Yoo. Sadece doktordu. Bence sen önce buna bakıyorsun. O yaşta bekar bi doktor senle olursa cinsellik de ister genişlik de. Baktı ki sende o ışık yok. Ölü taklidi yapıp sonsuzluğa uğurladı. Ben savladığımın arkasındayım. Hem kariyerli hem sadık hem düzgün hem de bekar bir erkek beklersen çooook konu açarsın burda. Senin düzgünden kastın karakter değil önce. Önceliklerin farklı. İlk okuduğumda üzüldüm. Dedim kız yuva kuramıyor falan. Ama sen kendin sorunluyken sorunsuz biri seni bulsun bi de bozuk psikolojini tolere etsin istiyorsun. Mantık dışı.
Merhaba ,eşinizle kavga ettiniz sinirlisiniz galiba.
Yine de açıklama yapayım,çünkü hakediyorsunuz.
Birincisi doktorluk mesleği benim gözümde abartılacak bir meslek değil,ben onu öyle görerek buluşmadım.Ama sizin için öyle galiba.
İkincisi dediğiniz gibi bir tutum içinde olsaydım ,bu ilişki olsun diye bğtün sınırlarımı aşardım ki sınırlarıma sahip çıktım.
İnsanlar benim için mesleklerinden ötesidir,benimle eşit olması benim için yeterlidir.
Bu konumu bu şekilde kullanıp beni yargılamanız çok itici ,çünkü ben burda insanların yargı dağıtmasını beklemiyorum.

adaları tenha bir yer zannediyordu.
sonra başka bir konusunu da gördüm, 35 yaş ve bakirelik de var ama bir yandan da 1 aylık ilişkinin evine de gidiliyor, görücü usulü filan tanışmıyor. bilemedim değişik bir karakter.

ama bu platformda denilen 1 tek şeyi doğru algılayamayıp, nasıl olduysa memur olan ve evlenip vajinusmusken gebe kalan da var. geçen adamın 1 tane mesajıyla kendi kendine ilişki yaşadı kendi kendine bitirdi, hayretler edilesi...

yani çok da öyle yüksek kriterleri de yok bence çoğu kimsenin, sadece denk gelme meselesi

bulsaydin evlenirdin zaten, 35 degil 29ken de bu konulari aciyordunEki Görüntüle 3628562
evlenmek isteyebilirsin en dogal hakkin ama vizyon misyon deme lütfen. gercek vizyonlu misyonlu erkegin en büyük amaci evlenmek olan, daha 30 bile değilken evde kaldim konulari acan kadinla isi ne?
ayrica defalarca soylendi terapi almaya basla diye çünkü beyninde iliskiye ve kendine verdigin degere dair cok fazla olumsuz yargin var. bunlardan kurtulamadan mutlu bir iliski yapman cok zor
Konularımı takip ettiiğiniz kadar içindeki duyguyu da anlayabilseydiniz keşke.
O zaman da vizyonum evlilik değildi.
Daha doğrusu sizin anladığınız türden bir evlilik değildi.

Evet aşka aşık bir insanım,sıradan bir ilişki içinde olup evlilik istemiyorum.
Aradığımı bulamadığım için hğsrana kapılıyorum.
Ama sizin bildiğiniz türden bir evliliği de düşünmüyorum.

sonra başka bir konusunu da gördüm, 35 yaş ve bakirelik de var ama bir yandan da 1 aylık ilişkinin evine de gidiliyor, görücü usulü filan tanışmıyor. bilemedim değişik bir karakter.

ama bu platformda denilen 1 tek şeyi doğru algılayamayıp, nasıl olduysa memur olan ve evlenip vajinusmusken gebe kalan da var. geçen adamın 1 tane mesajıyla kendi kendine ilişki yaşadı kendi kendine bitirdi, hayretler edilesi...

yani çok da öyle yüksek kriterleri de yok bence çoğu kimsenin, sadece denk gelme meselesi
Bu çelişkinin ben de farkındayım,ama bunun sebebini anlatsam anlamazsınız.
O yüzden bana yargı dağıtacaksınız yazmayın lütfen,
Ben burda farklı ve dostane bir bakış açısı bekliyorum.

Bu adam barda tanistiginiz hemoroidli adam miydi?

Merhaba ,eşinizle kavga ettiniz sinirlisiniz galiba.
Yine de açıklama yapayım,çünkü hakediyorsunuz.
Birincisi doktorluk mesleği benim gözümde abartılacak bir meslek değil,ben onu öyle görerek buluşmadım.Ama sizin için öyle galiba.
İkincisi dediğiniz gibi bir tutum içinde olsaydım ,bu ilişki olsun diye bğtün sınırlarımı aşardım ki sınırlarıma sahip çıktım.
İnsanlar benim için mesleklerinden ötesidir,benimle eşit olması benim için yeterlidir.
Bu konumu bu şekilde kullanıp beni yargılamanız çok itici ,çünkü ben burda insanların yargı dağıtmasını beklemiyorum.
Eşimle kavga etmedim. Sinirli değilim yapım aslında aksine çok pozitiftir. Neşeli esprili iyi biriyim. Senin için iyi bir eş diliyorum. Sen evliliğe kafayı takmışsın. Ya bunun farkında değil misin onlarca konun var. Saplantılısın. Bu bir psikolojik sorun halini almış. Sen ne anlatırsan onu yorumluyorum ben.

Vizyon misyon işe alınacak elemanda aranır. Kariyer net ilanı gibi yazdın. Sanki çevren sana dolanan erkek dolu da seçemiyorsun. Önce normalini bul. Vizyonunu sonra sonra öğrenirsin.

Kimse ilk 3 ay tam olarak içini açmıyor. Sen 1 haftada 1 ayda hangi vizyonu keşfedeceksin. Uzun ilişki lazım tanımak için. Sana seçimlerin yanlış diyoruz. Nesi yanlış bu söylemin? Doğru olsa zaten şu an ilişkin olurdu. Seçimlerini kendini gözden geçir. Yükseklerde uçma. Belki de senin vizyonun dardır. Senelerdir aramak ama bulamamak normal değil.

Eşimle kavga etmedim. Sinirli değilim yapım aslında aksine çok pozitiftir. Neşeli esprili iyi biriyim. Senin için iyi bir eş diliyorum. Sen evliliğe kafayı takmışsın. Ya bunun farkında değil misin onlarca konun var. Saplantılısın. Bu bir psikolojik sorun halini almış. Sen ne anlatırsan onu yorumluyorum ben.

Vizyon misyon işe alınacak elemanda aranır. Kariyer net ilanı gibi yazdın. Sanki çevren sana dolanan erkek dolu da seçemiyorsun. Önce normalini bul. Vizyonunu sonra sonra öğrenirsin.

Kimse ilk 3 ay tam olarak içini açmıyor. Sen 1 haftada 1 ayda hangi vizyonu keşfedeceksin. Uzun ilişki lazım tanımak için. Sana seçimlerin yanlış diyoruz. Nesi yanlış bu söylemin? Doğru olsa zaten şu an ilişkin olurdu. Seçimlerini kendini gözden geçir. Yükseklerde uçma. Belki de senin vizyonun dardır. Senelerdir aramak ama bulamamak normal değil.
Bu söylediklerinizin benimle alakası yok,

Bu çelişkinin ben de farkındayım,ama bunun sebebini anlatsam anlamazsınız.
O yüzden bana yargı dağıtacaksınız yazmayın lütfen,
Ben burda farklı ve dostane bir bakış açısı bekliyorum.
bakın hanımefendi

evlenmek için 280759624865 tane de kriteriniz olabilir (isterseniz mavi gözlü gay japon, isterseniz afyonlu gay katolik taşfırın ustası (ekşiye selam) istiyorum deyin.

kriter sorun değil onu bulamayacağınız yerdeyseniz sittin sene arar durursunuz ya da o kriterdeki adam size bakmaz, yine yalnız kalırsınız.

çelişkileriniz varsa, kriterlerinizi karşılayacak yerde ortamda değilseniz söyler misiniz hayatınızda istediğiniz gibi bir ilişki nasıl olacak?

ben de bekarım, evlenmek isterim de benim de yok istediğim gibi bir ilişkim
ben 20li yaşlarımın başını boş geçirdim çünkü, çok okul odaklıydım hiç flörtöz değildim, bu kafaya hiç giremedim. ailem ortamım vs de uygun değildi
sonra yanlış adama aşık oldum -ama oldum aşk nedir yaşadım gördüm de, ben arabeske bağlıyorum aşık olunca, illa oldurcam. saçma sapan bir inadım var. gerçi ben her konuda çok çaba harcarım bazen olmuyorsa olmuyor demek lazım mesela. benmki yanlış.

aşırı kariyer odaklıydım (hem aşk hem kariyer demek lazımmış, o zamanlar buna hiç bakmadım ben. mesela benim ailem tamamen akraba evliliği olduğu için hiç kadınların isteyerek severek evlendiğini de görmediğim için ilişki mefhumuna hiç hakim değildim. sonra da yatılı okul disiplin vs. bu konularda girişken değildim. bunlar da öğrenilmesi gereken şeyler oysa ki.

sonra ciddi sağlık sorunları yaşadım ülkeler sektörler işler değiştirdim vs. kronik bir hastalığım var. alıştım buna artık ama tanı almadan seneler geçirdim mesela. zor geçti.
covidi de ağır geçirdim mesela herkes evde kocasıyla geçirdi ben anneme baktım, o da ağır geçirdi.
bu değişiklikler taşınmalar hastalıklar benim stabil bir çevrem olmasını engelledi. iş çevrem hep remote çalışma çevresi benim. tüm okul arkadaşlarım da yurtdışında. edinemiyorum yeni, derinlikli, kafama uygun çevre.

tam toparlandım diyorum benim maalesef enerjim yok ilişki için. kimseyi tanıyacak edecek durumda değilim. etrafımda zaten benim kadar eğitimli, gezmiş, bir dünya görüşü olan bir yaşam kültürü edinmiş, kimseyle problemi olmayan, düzenini kurmuş, bu kadar şeye rağmen mücadele etmiş evini arabasını almış borçsuz harçsız, idealleri olan hala birşeyler yapma için uğraşan, (anca belki para için uğraşan vardır ki o bile az, keşke kolay para gelse kafasında çok kişi), ideallerine emek çaba harcayan azimli vs. böyle bir adam da yok.
illa ki vardır da reel bir iş çevrem yok, büyük bir arkadaş çevrem yok, ben o adamı nasıl bulacam? illa bulunuyordur işte benim ona enerjim libidom yok. şansım zaten hiç olmadı.

bakın temiz bir özeleştiri size, bu şekilde remote çalıştığım klimanın altında kimse gelip beni bulamaz mesela, ben 1. olarak ondan bulamıyorum kimseyi. yaşadığım şehir ortalaması entelektüel bakımdan bana denk değil, dengi geçtim alakası yok. hadi entelektüel denklik aramasam (aramadığım ilişkim de oldu) sonradan illa sorun çıkıyor hem de bezdirecek şekilde.

bakirelik gibi bu ülkede bizim yaş grubumuzda (ben de bakire evlenirim sanıyordum) neredeyse her kadının meselesi olmuş bir gerçekliği mi anlayamıycaz? vay be! çok orijinal bir konu ya çünkü.

yani ne diyim dünyada bir tek siz varsınız kimse de sizi anlamıyor o zaman...

yapıcı eleştiri yapıyoruz aslında ama o kısımlara pek odaklanmıyorsun. beklentilerinle kişilik yapın çelişiyor. sıradan bir evlilik istemiyorum diyorsun ama ilişkide davranışların sıradan. rutinine bağlı birisin mesela. kabuklarını kıramıyorsun çok düşünüyorsun. belli düzen dahilinde giden rutin bir ilişki sana okey aslında ama diyorsun ki aşka aşığım:d aşka aşık insan hoşlanınca gözü bi şey görmez koşarak gider o adalara mesela:d ya kendini tanımıyorsun ya kendini kabullenmiyorsun bilemedim.

Siz seküler çevresi olan muhafazakar bir insansınız. Kendinizin muhafazakar olduğunuzu kabul etmeseniz de muhafazakar bir yaşam tarzınız var. Ancak seküler çevrelerde takılıyor ve size uygun olmayan erkeklerle tanışıyorsunuz. Mesela en son görüştüğünüz adamla pubta tanışmışsınız. Kimsenin pubta muhafazakar kadın aradığını sanmıyorum. Yaşam tarzınız ve beklentileriniz uyuşmuyor. Muhafazakar erkek istemediğinizi de söylemişsiniz. Ancak seküler bir erkek neden sizinle olsun ki? Bunu eleştirmek için söylemiyorum seçimlerinize saygı duyuyorum. Ancak siz sizin gibi olmayan insanlardan sizin gibi olmalarını bekliyosunuz.

benim tandığım rutine bağlı ve aile öğretilerinden çıkmak istemeyen insanlar var mesela hepsi evlendi çünkü onlar "aşka aşığım, sıradan ilişki istemiyorum" diye gezmiyorlardı. kendi çevrelerinden onlara yanaşan birini bulup evlendiler. haftada 1 kez kafede otururlardı eşleri de dümdüz insanlar. öyle romantik falan değiller. adamların saçma davranışlarını biraz tolere ettiler. türk aile yapısı böyle çünkü. erkek ilgisizleşir kadın alttan alır, erkek saçmalar kadın yine alttan alır ama asla ilişkiyi bitirmez falan. böyle yani.
beğendiğiniz erkekler özgür ruhlu, tabuları olmayan, gezip tozmak isteyen erkekler.
yaşamaya çalıştığınız ilişki: ağır giden, seks içermeyen(içerecekse kesin evlilik garantili), ürkek bakışmalar olan.

Siz seküler çevresi olan muhafazakar bir insansınız. Kendinizin muhafazakar olduğunuzu kabul etmeseniz de muhafazakar bir yaşam tarzınız var. Ancak seküler çevrelerde takılıyor ve size uygun olmayan erkeklerle tanışıyorsunuz. Mesela en son görüştüğünüz adamla pubta tanışmışsınız. Kimsenin pubta muhafazakar kadın aradığını sanmıyorum. Yaşam tarzınız ve beklentileriniz uyuşmuyor. Muhafazakar erkek istemediğinizi de söylemişsiniz. Ancak seküler bir erkek neden sizinle olsun ki? Bunu eleştirmek için söylemiyorum seçimlerinize saygı duyuyorum. Ancak siz sizin gibi olmayan insanlardan sizin gibi olmalarını bekliyosunuz.

benim tandığım rutine bağlı ve aile öğretilerinden çıkmak istemeyen insanlar var mesela hepsi evlendi çünkü onlar "aşka aşığım, sıradan ilişki istemiyorum" diye gezmiyorlardı. kendi çevrelerinden onlara yanaşan birini bulup evlendiler. haftada 1 kez kafede otururlardı eşleri de dümdüz insanlar. öyle romantik falan değiller. adamların saçma davranışlarını biraz tolere ettiler. türk aile yapısı böyle çünkü. erkek ilgisizleşir kadın alttan alır, erkek saçmalar kadın yine alttan alır ama asla ilişkiyi bitirmez falan. böyle yani.
beğendiğiniz erkekler özgür ruhlu, tabuları olmayan, gezip tozmak isteyen erkekler.
yaşamaya çalıştığınız ilişki: ağır giden, seks içermeyen(içerecekse kesin evlilik garantili), ürkek bakışmalar olan.
Bizim yaslarda cogu erkek cinselligin olmadigi, liseli gibi parkta kafede bulusarak gecirilen bir iliski istemez. Isteyen de ya dini hassasiyetinden ister, ya da iktidarsizdir, aseksueldir vs. Yirmilerde degiliz artik, herkesin alisik olduğu bir iliski düzeni var.
Bu demek degil ki konu sahibi sevismek zorunda. Degil. Kendi karari. Ama dediginiz gibi o zaman buna uygun erkeklerle görüşmesi gerekiyor. O erkekler de konu sahibine hitap etmiyor. Ama gorustugu erkeklere de konu sahibi hitap etmiyor.

Bizim yaslarda cogu erkek cinselligin olmadigi, liseli gibi parkta kafede bulusarak gecirilen bir iliski istemez. Isteyen de ya dini hassasiyetinden ister, ya da iktidarsizdir, aseksueldir vs. Yirmilerde degiliz artik, herkesin alisik olduğu bir iliski düzeni var.
Bu demek degil ki konu sahibi sevismek zorunda. Degil. Kendi karari. Ama dediginiz gibi o zaman buna uygun erkeklerle görüşmesi gerekiyor. O erkekler de konu sahibine hitap etmiyor. Ama gorustugu erkeklere de konu sahibi hitap etmiyor.
ben de böyle düşünüyorum.
mutlu muhafazakar mı yoksa yargılanmaktan korktuğu için mi kendini kasıyor bilemiyorum ama bu çelişkiler onu da yıpratıyor

Kimse kendi istememesine rağmen sırf karşı tarafla ilişkiyi sürdürebilmek için cinsellik yaşamamalı zaten. Sonra pişman oluyolar, adama bağımlı hale geliyorlar, o kişiden kötü olsa da ayrılamıyorlar, depresyona giriyolar vs. Ancak o zaman ona göre adam arayacaksın kendine. Pubtan bulduğun adamla görüşme mesela.

Konu sahibinin kafa yapısı olarak ikizi gibi olan bir üye var. Hatta daha birkaç gün önce yeni konu açtı burda. O da birkaç sene önceye kadar konu sahibi gibi konular açıyordu. O da konu sahibi yaşlarında ve bakireydi. Kendi yaşlarında, direkt ciddi ilişki yaşayacağı, evlenmeden cinsellik talep etmeyecek birini arıyordu ama bu vasıflardaki adamı tinderda ve clublarda arıyordu. Yukardaki yorumumun aynısını ona yapmıştım. Çok kızmıştı, tinderdan tanışıp evlenenler de var falan demişti. Neyse kendisi kısa süre önce evlenmiş. Evlendiği kişi arkadaş çevresinde tanıştığı ve anladığım kadarıyla muhafazakar sayılabilecek bir adam. Çok kızdı ama yine dediğimize geldi.

Ya ben cinsellik içeren ilişkiye karşı değilim ki,ben de farkındayım durumun.
Ama güvende hissettğim bir insanla yaşamak isterim,evlilik olsun ya da olmasın.

Muhafazakar hiç değilim ama ben son ilişkimdeki kişide art niyeti gördüm ama kabul etmek istemedim belki hata bendedir,yine evhamlanıyorumdur,herkese bir kulp bulma mutlu diyerek sürdürmeye çalıştımz
Çok duyuyorum arkadaşlarımdan ,cinsellik yaşadıktan sonra erkeğin kaybolduğunu filan.
Adamların bir kahvaltı bile ısmarlamadan sabahında işi varmış gibi davranıp çok afedersiniz uzun süre peşinden koşup seks yaptıktan sonra soğumasını fikan.

Bu durum beni acıtır bunu kaldıramam diye düşünüyorum.

Ya ben cinsellik içeren ilişkiye karşı değilim ki,ben de farkındayım durumun.
Ama güvende hissettğim bir insanla yaşamak isterim,evlilik olsun ya da olmasın.

Muhafazakar hiç değilim ama ben son ilişkimdeki kişide art niyeti gördüm ama kabul etmek istemedim belki hata bendedir,yine evhamlanıyorumdur,herkese bir kulp bulma mutlu diyerek sürdürmeye çalıştımz
Çok duyuyorum arkadaşlarımdan ,cinsellik yaşadıktan sonra erkeğin kaybolduğunu filan.
Adamların bir kahvaltı bile ısmarlamadan sabahında işi varmış gibi davranıp çok afedersiniz uzun süre peşinden koşup seks yaptıktan sonra soğumasını fikan.

Bu durum beni acıtır bunu kaldıramam diye düşünüyorum.
Art niyet sezdiginiz insanla zaten devam etmenizin kendisi hata. Siz iliski icinde olma fikrini seviyorsunuz, cok normal, ben de oyleyim. Ama bunun icin icinize sinmeyen insanla ite kaka devam etmeniz de yanlis. Art niyetli oldugunu dusundugunuz insana sevisecek kadar guvenemezsiniz zaten nolursa olsun.

Ayrica cok duzgun bir iliski de cinsellikten sonra bitebilir o uyum veya zevk yoksa. Yani cok guzel iliski=cok guzel seks degil. Guzel seks olmayan iliskiyi de kimse surdurmez. Yani sevistikten sonra iliskinin bitebilecegi ihtimali her zaman var. Karsinizdaki art niyetli olmasa, sirf seks icin pesinizde olmasa bile var. O yuzden guvenseniz bile her ihtimale kendinizi hazirlamaniz lazim.