Evlenilecek kişi

Konu sahibi merhaba,
Evli değilim ama gibi bir durumdayım. Erkek arkadaşımla aynı evde yaşıyoruz.
Şöyle ki her insanın artı eksi yanı var katılıyorum; lakin bu eksiler sizi çok bunaltacak şeyler olmamalı ve iyi ölçmeniz gerek. Örneğin ben baya kıskanç biriyim, erkek arkadaşımı kısıtlamam ama o halimden hemen anlıyor ve beni kıskandıracak bir şey olsa da bu kıskançlığı minimize etmeye çalışıyor. Benim de kendisinin sevmediğim huyları var ama bunlar bana değil kendisine zarar veriyor hep.. ben de elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Anlaştığımız şey şu: kırmızı çizgilerimiz dışında hoşumuza gitmeyen şeyleri büyütmüyoruz. Ben yerine biz diyoruz.

Hoşuma gitmeyen şey tahammül kelimesi çünkü karşı taraf bir zorluk değil. Sadece farklı huyları olan, farklı bir insan. Bizim tek yapabileceğimiz şey anlayış göstermek, tahammül etmek değil

Benim kafamda hala şu konuda karışık. Ben yazın ince askılı boydan uzun elbiseleri çok seviyorum ve yakıştırıyorum kendime. Ama hergün elbise giymiyorum tabi üç ayda belki toplasanız 5-10 kez. Şimdi buna izin vermeyen erkeği hiç bir şekilde ikna edemezsem aman yılda zaten üç ay bi yaz oluyor üç beş kez giyeceğim birşey için geri kalan 9 ayımı mahvetmeyim diye mi düşünmeliyim. Yoksa o benim için 3-5 güne katlanmalı mı diye düşüneyim.
Ya ben size kıyamam:) kendi sınırlarınızı bilmiyorsunuz da ondan. Ne sizin için önemli, ne katlanılamaz, ne tolere edilebilir, onu daha ayrıştıramamışsınız. Yaşınız küçük herhalde. Ama bunları anlamaya çalışmak çok güzel, bu konularda kafa yormak değerli, güzel bir yol bence. Ama daha kendi sınırlarınızı tanımadan, sizin kırmızı noktalarınız nelermiş nelere katlanamazmışsınız anlamadan sakın ha evlenmeyin olur mu? Bu soruların cevabı oluşunca evlenmek için daha doğru bir zaman olur:)

Normal ve sağlıklı bir erkek sizin ne giyiminize ne işinize karışır. Hiçbir şeye tahammül etmek zorunda değilsiniz. Böyle söyleyerek baştan şiddeti normalleştirmiş oluyorsunuz.

Zaten 1 ay öncesinde açtığı konulara bakarsanız 8 yıllık bir ilişkisi varmış ve şiddet görüyormuş yine de tahammül ediyormuş hatta evlilik düşünüyormuş.
1-2 kere okul döneminde olmuştu böyle dövme dayak gibi değil sinirlenince kol sıkma morartma bir kaç kere kafama vurma oldu ders çıkışı

Temmuzda sevgiliyiz evleneceğiz diye konu açmış ne ara evlenmiş adam :KK70: Alışmış bunca yıl esarete şimdi de tahammül edecek adam arıyor işte kabullenemiyor dünyada kendisini olduğu gibi kabul edecek bir adam olduğunu.
Ayrılalı bir yılı geçti ben burayı yeni keşfettim ayrılık acımı unutmak için birde sizin gözünüzle konuları anlattım anlattıklarımın çoğu üniversitede yaşandı sonrasında da ailesi vs

1-2 kere okul döneminde olmuştu böyle dövme dayak gibi değil sinirlenince kol sıkma morartma bir kaç kere kafama vurma oldu ders çıkışı
Ayrılalı bir yılı geçti ben burayı yeni keşfettim ayrılık acımı unutmak için birde sizin gözünüzle konuları anlattım anlattıklarımın çoğu üniversitede yaşandı sonrasında da ailesi vs

Konular yeni gibi görünüyordu, eski olayları mı evlilik yolunda olduğum sevgilim var ayrılmayı düşünüyorum vs. diye sormuştunuz yani zaten ayrıyken? Bu ilişkinizden ders çıkarsaydınız keşke. Kabul ettiğiniz ve tahammül etmeyi düşündüğünüz şeyler ancak 16 17 yaşındaki liseli kızların kabul edebileceği şeyler gibi görünüyor. Siz bunca şeyi yaşamış 28 yaşında bir kadınken daha dikkatli olmanız gerektiğini ve taviz vermemeniz gerektiğini düşünüyorum ama bunu uygulayacağınızı sanmıyorum maalesef.

Konular yeni gibi görünüyordu, eski olayları mı evlilik yolunda olduğum sevgilim var ayrılmayı düşünüyorum vs. diye sormuştunuz yani zaten ayrıyken? Bu ilişkinizden ders çıkarsaydınız keşke. Kabul ettiğiniz ve tahammül etmeyi düşündüğünüz şeyler ancak 16 17 yaşındaki liseli kızların kabul edebileceği şeyler gibi görünüyor. Siz bunca şeyi yaşamış 28 yaşında bir kadınken daha dikkatli olmanız gerektiğini ve taviz vermemeniz gerektiğini düşünüyorum ama bunu uygulayacağınızı sanmıyorum maalesef.
O konularda yorumlarda ayrıldığımı belirtmiştim sadece bir pişmanlık vardı acaba boş yere mi ayrıldım idare edermiydim falan diye çünkü unutamıyordum. Üstünden zaman geçti şimdi tanımak isteyen kişiye görece ders almış olarak başlamak ve dikkatli olmak istiyorum bu yüzden tecrübelernizden faydalanmak istedim

Bugün bir arkadaşıml konuştum. Eşi narsist. İstediği olmayınca çocuk gibi ağladığı bile oluyormuş. Hep kendi dediği olsun istiyor. Eşiyle zaten yapışık ikiz gibiler. Hiç bir sosyal medya platformu yok kendisinin. Eşinin var. Davete tanıştılar on sene sonra evlendiler. Evde beraberler işte beraberler. Benden başka arkadaşı arkadaş ortamı yok. Eliminde bir tane var yakın arkadaşı başka yok. Her kararına eşi karar veriyor. Ama uzaktan baktığınızda çok iyi görünüyorlar. Benim pek ısınamadığım bir hayat ama arkadaşım dayanıyor. Sevdiği için dayanıyormuş ilk sevgilisi zaten. Ama bilmiyorum çeken çekiyor

Otomatik yazım düzeltme kelimeyi değiştirmiş sanırım. Bu cümlenin doğrusu nedir ?

Benim kafamda hala şu konuda karışık. Ben yazın ince askılı boydan uzun elbiseleri çok seviyorum ve yakıştırıyorum kendime. Ama hergün elbise giymiyorum tabi üç ayda belki toplasanız 5-10 kez. Şimdi buna izin vermeyen erkeği hiç bir şekilde ikna edemezsem aman yılda zaten üç ay bi yaz oluyor üç beş kez giyeceğim birşey için geri kalan 9 ayımı mahvetmeyim diye mi düşünmeliyim. Yoksa o benim için 3-5 güne katlanmalı mı diye düşüneyim.

28 yaşında , çalışan, yetişkin bir kadınsınız. Hayatınızda ne isteyip ne istemediğinize kendiniz karar vermelisiniz.

Evet ama zenginler ve mutlu görünüyor. Rahat ediyor. Kafasında yaşadığı stresi bilemem tabi.

belki maddi gücü bahsedilen kadının eşi sağlıyorsa, kadın da konfor için adamın bu kısıtlamalarına razı oluyordur?

Maddiyata çok önem veren ve maddiyat için kendinden ödün veren insanlar vardır elbet.

Bir ilişkinin şahit olduğumuz kısıtlı bir zamanına bakarak ; ortada gerçekten bir kısıtlama var mı , emin olamayız. Kadın gitmek istemediği yerler için , eşini ve eşinin izin vermediğini öne sürüyor da olabilir.

Kadının kendi kararı olduğunu düşünmek yerine , tüm bunlara eşinin zenginliği için katlandığını düşünmekte doğru değil.

Taviz verilebilecek şeyler elbette vardır ama yerine göre. Ben kıyafete karisılmasını hiç doğru bulmuyorum mesela ama az önce bir kız gördüm crop askılı beyaz bluz giymiş içine sütyen ya da göğüs ucu kapatıcı giymemis. Bu giyim tarzı sadece doğuda değil her yerde yanlış bence. Böyle giyinmiyorsanız sorun yok. Benim için çok fazla kız arkadaşınin olması veya düzgün arkadaş çevresinin olmaması tolere edilemeyecek şeylerdir. Kimilerine göre de çok normaldir 🤷 Bende erkek arkadaşlarimin bazılarından taviz verebilirim mesela görüşmesem de olur dediklerim var.

Merhabalar

Yeni insanlar tanımaya karar verdim artık. Hayatımda tam olarak herşeyi yoluna koyamasam da banada fikir olsun hemde yeniden birine ısınabilecek miyim bilmiyorum. Herkesin artısı ekşisi var tabiki ama bu yolda yeni birlerini tanımaya çalışırken nelere dikkat edeyim. Hiç mi taviz vermeyeyim mesela. Bu sefer kıyafetime karışılırsa ben hayır değiştirmiyorum diyeceğim ama başka başka bir sürü şeye laf edildiğinde sende hiç ödün vermiyorsun emek vermiyorsun denilebilir. Örneğin cimri olana mı tahammül etmek daha kolay psikolojik şiddete mi belki kıyafete karışmak bunların yanında hiç bişeydir. Kimisi aileci kimisi saygısız. Kimisi baskın ve müdahaleci. Merak ettiğim şey bana şunlarından kesin taviz verme yada şöyle bir şey görür yaşarsan anında önünü kes. En tahammül edilemez olanı şudur. Diyebileceğiniz tecrübeleriniz.
herkes kotu olacak diye bir sey yok, giydigine karismayan, psikolojik siddet yapmayan, mudaheleci olmayan, saygili, ev isine yardim eden tonla erkek var (en azindan benim cevremde). yani insanin fedakarlik yapacagi seyler saygisiz olmasi olmaz ki. mesela zorunlu hizmeti vardir, ayni yastiga bas koyduk der destek olursun, ama temel meselelerde ay katlanirim denmez ki.

Merhabalar

Yeni insanlar tanımaya karar verdim artık. Hayatımda tam olarak herşeyi yoluna koyamasam da banada fikir olsun hemde yeniden birine ısınabilecek miyim bilmiyorum. Herkesin artısı ekşisi var tabiki ama bu yolda yeni birlerini tanımaya çalışırken nelere dikkat edeyim. Hiç mi taviz vermeyeyim mesela. Bu sefer kıyafetime karışılırsa ben hayır değiştirmiyorum diyeceğim ama başka başka bir sürü şeye laf edildiğinde sende hiç ödün vermiyorsun emek vermiyorsun denilebilir. Örneğin cimri olana mı tahammül etmek daha kolay psikolojik şiddete mi belki kıyafete karışmak bunların yanında hiç bişeydir. Kimisi aileci kimisi saygısız. Kimisi baskın ve müdahaleci. Merak ettiğim şey bana şunlarından kesin taviz verme yada şöyle bir şey görür yaşarsan anında önünü kes. En tahammül edilemez olanı şudur. Diyebileceğiniz tecrübeleriniz.
YouTube’a adil yıldırım yazıyorsun, bütün videolarını izliyorsun :)

Erkeklerde gördüğüm kadarıyla eşitliği pek savunan yok çalışma konusunu para için istiyorlar ki para derdi olmayanda çalışsın istemiyor. Ev işine yardım eden çok az gördüm.
Nerede yaşıyorsunuz hala cilalı taş devrine bile geçememişsiniz belli.
Çalışmama, arkadaşlarıma, giydiklerime karışmayan biriyle evliyim. Çalışmadığım zamanlarda da ev işi ortam sorumluluktu.
Siz böyle bakarsanız öyle ayıları bulursunux.
Taviz vermeyeceksiniz en başta evli olmak için. Birinci amacınız ne olursa olsun koca bulmak olmasın

Back
X